• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

esim ve para takintilari

Yani genel olarak hayat pahalılığını konuşuruz, normal geliyor bana. Pahalıysa almam değil olay, neden bu kadar pahalıya alyoruzu sorgulamak. Yani nasıl anlatayım, sizin mantığınız şey gibi sanırım benzine zam gelince hep 50 liralık benzin aldığım için beni ilgilendirmiyor kafası.:KK53: Pahalıysa almam diyorsunuz ya, pahalandıkça kısıyorsunuz ama niye o fiyata satıldığını hiç sorgulamıyorsunuz sanırım. Doğru mu anladım?Çalışıyor musunuz?
Yok 20 yil calisip emekli oldum ama calisirkende boyleydim..
aslinda ben esimin benimle para konusunu bu kadar mevzu yapmasini hazmedemiyorum size saygi duyarim ikinizde oylesiniz ama ben bana yapacagi bu kadar ufak tefek harcamalarin fiyatini belirtmesini sevmiyorum

Ben bi gariplik göremedim.o_O Sanki eşiniz değil de sizin takıntınız var gibi geldi, para konuşulunca neden gıcık oluyorsunuz bu kadar? ne bileyim biz de dışarda kahvaltı yaparız mesela ne kadar pahalı vs konuşuruz kendi aramızda.

Geçen bir yerde iki porsiyon börek ve ikişer çay içtik işe giderken

30 tl verdik çok pahalı bir daha gitmeyiz diye iki gün konuştuk

Konu sahibi fişe bakmamak vs iyi bir şey değil ki ne, ne kadar bilmek lazım gerekirse nereden kısılır nereden vazgeçilir kontrol etmek lazım

Bu arada muhtemelen eczacı söylemiştir abi X marka vitamin 2-3 lira bunlar 40-50 lira o nedenle her zaman olmuyor

Öbürü de iyi neden bunu alıyorsun vs demiştir

Eşiniz siz para anılınca kızdığınız için size diyememiştir

aslinda ben esimin benimle para konusunu bu kadar mevzu yapmasini hazmedemiyorum size saygi duyarim ikinizde oylesiniz ama ben bana yapacagi bu kadar ufak tefek harcamalarin fiyatini belirtmesini sevmiyorum

Ben sizi küçük sanmıştım

Yaşınız da varmış yani bir şeyin fiyatı Hakkında konuşmak Cidden neden rahatsız ediyor ki

Yani konuşmazsak sormazsak etikete fişe bakmazsak pahalı olup olmadığını Nasıl anlayacağız ki

Eşiniz biraz pinti olabilir ama sizde biraz fazlamı harcıyorsunuz acaba evlendiğinizde hergün 70 tllik alışveriş demişsiniz küçük bir kasabada, belkide çok sayılmayan gelirle, 2 kişilik ailede hergün 70 tl fazla geldi bana ama maddi durum çok iyiyse normal tabiki.. Diğer konularda haklısınız yeni evliliklerde oluyor öyle şeyler zamanla herkes birbirine alışır inşallah
Aslinda o 70 tl degil gecen onuda didikledik o boyle konusunca bende oyle olmadigini biliyorum ya actik exstresine baktik
Iste sorunum tamda bu oluyo utaniyorum bu konulara cok sikiliyorum
esime diyoeumki ; bana deki gel sahra bu harcamalar bizi zorluyor ne yapalim
o da yok

Yeni evliyim deyince yaşınız daha genç zannettim heleki emekli iseniz kendi paranızı çatır çatır yersiniz tabiki..

Ben sizi küçük sanmıştım

Yaşınız da varmış yani bir şeyin fiyatı Hakkında konuşmak Cidden neden rahatsız ediyor ki

Yani konuşmazsak sormazsak etikete fişe bakmazsak pahalı olup olmadığını Nasıl anlayacağız ki
Soyle ki ben mesela portakal ve muz arasindaki farki biluyorum ama muz alinacak i muzu aldiktan sonra pahali demiyorum gibi

Size ufak tefek gelen esinize buyuk geliyor demek ki. Olabilir aslinda. Biz de her seyin fiyatini konusuruz esimle. Gecen bir pizza yiyelim dedik, disimizin kovuguna yetmedi 40 lira da hesap odedik. Oha dedim daha da gitmem oraya.
Anneme anlattim telefonda normal yav 40 liraya ne gelir dedi,baktim o da hakli.
Aslinda onemli olan esinizin bu huyunun sizirahatsiz edip etmemesi ki ediyormus. Konustugunuzda da duzelmiyor mu mesela?

Bence esunizin soylemesinde bir gariplik yok. Ama siz bundan niye rahatsız oluyorsunuz onu anlamadim. Fise tabiki bakilir. Yanlis bile geciyor fiyatlar bazen. Ekstre incelenir. Nereye ne harcamışım diye. Sizin bence para konusunda gecmisten gelen bir sıkıntınız var.

ben de sorarım eşime,ne kadar tuttu.ne hesap geldi diye.market fişlerini de incelerim.

gereksiz pahalı, bulduğum yerlere de bir daha gitmem.bizim ailenin cimrisi de benim galiba.
Estagfurullah cimri diyemem kimseye esimede ama diyorum ya alsada almasada alinanin parasi konusulunca sıkılıyorum bi canin sagolsun desene be adam

mesajınızda en çok buna takıldım açıkçası. yani ona haber vermeden eczaneye bile gidemiyor musunuz yoksa ben mi yanlış anlıyorum? durum böyleyse sizin paradan daha büyük sorunlarınız var demektir.

parayla ilgili konunuza gelececek olursak da böyle insanlar genelikle değişmezler, hatta gittikçe daha kötü olurlar. sizin harcadığınızın da kuruşu kuruşuna hesabını yapmaya başlarlar. mümkün olduğunca kısarlar. ama herkes böyle mi? hayır değil. siz böylesine denk gelmişsiniz. gerçi kendini baştan belli etmiş. yani sizinki bile bile lades olmak...
Ben de aynısını düşündüm.

Konu sahibi
Bir de benim gözlemlediğim cimrilik erkeklerde yaş ilerledikçe de artıyor. Dikkatli ol.

Soyle ki ben mesela portakal ve muz arasindaki farki biluyorum ama muz alinacak i muzu aldiktan sonra pahali demiyorum gibi

Ama yukarıda yazdım börek ve çay içim 30 tl verdik aynı şeyleri başka yerde 12 tl ye yiyoruz

Hesabı eşim ödedi geldi ne kazık yer 30 aldılar dedi

Konuştuk, öğrendik gereksiz pahalı, bir daha Oraya gitmeyiz

O söylemeseydi ben de sormasaydım yarın daha kalabalık bir grup varken biz şurada yedik geçen hadi gidip yiyelim deseydim sonra da 100 lira ödeseydim kötü olmaz mıydı

Yeni evliyim deyince yaşınız daha genç zannettim heleki emekli iseniz kendi paranızı çatır çatır yersiniz tabiki..
Emekliyim derken maas almiyorum 20 yili doldurdum esim calismami istemeyince evlilik sebebiyle ayrildim tazminatimla bu arada calusirken hatiri sayilir birikimim vardi

Estagfurullah cimri diyemem kimseye esimede ama diyorum ya alsada almasada alinanin parasi konusulunca sıkılıyorum bi canin sagolsun desene be adam

karı kocasınız siz,yeni çıkmaya başlayan iki arkadaş değil ki.tabiki konuşacaksınız.hayat çok pahalı falan diye.
adı üstünde hayat arkadaşısınız.maddi konularda,hayatın bir parçası.

Valla hayat çok pahalı.bizde her marketten çıkışta deriz ne aldıkta bu kadar tuttu filan.bence bi gariplik yok.ben eşimden daha tutumluyumdur.ev hanımı olduğum halde 5000 l para biriktirdim mesela 2 yılda.çocuk eşittir masraf demek.eğer eşinizle ilgili tereddütünüz varsa çocuk işini erteleyin bir süre.

Bizde de eşim para konuşmaktan pek hoşlanmaz, alışverişlerde fiş kontrolü de asla yapmazdı.

Bir defa 1 tane küçük suyu 1 koli geçmişlerdi, bir defasında etiketten fiyatına bakıp aldığımız ürün absürt bir farkla geçmişti kasadan... Buna benzer birkaç şey daha yaşayınca şimdi benden önce kendisi daha marketten çıkmadan kasa arkasında bakar "Yanlışlık varsa geri dönmekle uğraşmayalım" diye. Öğreniyor :)

Veya eskiden dışarı çıkınca hamburger yiyelim isterdi, baktık 2 kişi 40-45 arası çıkılıyor ve doyurmuyor, anlaştık kendisiyle, üzerine az bir şey daha koyup biftek alıyoruz, evde saf eti gömüyor aynı fiyata.

Eşim dışında kimseyle para konuşmam, bazen aldığım bir şeyin fiyatını soran oluyor "Hatırlamıyorum ki" deyip geçiyorum. Ama eşimle konuşurum, konuşmalıyım, onun yediği kazığı ben de yemiş oluyorum zira.

Bir de bir şey pahalıysa pahalı denir sanki? Yani geçen hafta eşimin yaşadığı yerde 4 liraya mis gibi muz aldık pazardan, 1kg istiridye mantarı 8TL idi, İstanbulda aynı muz 8 lira, mantarın 300gr paketi 5 lira. Evin yanındaki markette söylene söylene yürüyorum "Bu fiyatlar nereye gidiyor?" diye. O kadar etmediğini bildiğim veya başka bir yerde daha uyguna bulabileceğim bir şeyi satın almak kendimi aptal hissetmeme neden oluyor.

Eşinizin genel tutumu buysa rahatsız olmuş olabilirsiniz ama bence siz de bu denli huzursuz olmayın para konuşmaktan.

Back
X