esim ve para takintilari

Hayir asla zenginim demedi burda kinaye yapmadiginizi umuyorum bende zengin bi es isteseydim o yolda ilerlerdim
sevgi saygi ve askla basladik ve zaruridir gecimimizi saglayacak bi gelirinin olmasi sartiyla evlendim bundan gocunmuyorum bunu sart olarak sundum burdada yazayim onun agzindan cikan rakam 5.000 tl bir gelirdi ve bunu saglayabilecek gucte oldugunu defalarca soyledi ben soylemedim bu rakami ben kira mutfak masrafi su bu derken o direk kazancini soyledi
simdi 3.000 tl kira mutfak masrafina gidiyorsa geriye kalan rakama 2 ilac alabilecek lukste hissetmem gerekmiyormu
Zira bana bu geliri telaffuz etmeseydi susar otururdum ben kabul etmistim zaten diye

Kinaye yapmadım zaten.

3 bin lira iki kişi icin kira mutfak masrafi icin cok bir rakam zaten. Size fazlasiyla yetmesi lazim.

Sorun eşinizin iletisimden kaçması sanirim. Belki sizi cok seviyor ve kaybetmek istemiyor. En basta olmaz falan demissiniz ya.

Ben de bilemedim

Anladığım kadarıyla yaşınız büyük belli bir olgunlukta yaşanmışlıklar var. Adam evlenmeden öncede böyleymiş sonradan değişmemiş ki siz bunu bile bile evlenmişsiniz.

Kinaye yapmadım zaten.

3 bin lira iki kişi icin kira mutfak masrafi icin cok bir rakam zaten. Size fazlasiyla yetmesi lazim.

Sorun eşinizin iletisimden kaçması sanirim. Belki sizi cok seviyor ve kaybetmek istemiyor. En basta olmaz falan demissiniz ya.

Ben de bilemedim
Evet gorunen o ki beni kaybetmemek icin gelirini oldugundan fazla soylemis cunku bakiyorumda harcamalarda bunun kadar yapmamamiza ragmen laf ediyor neyse hayirlisi zamana biraktim bi yerde olumlu veya olumsuz bi cikis vardir tesekkurler

Evet gorunen o ki beni kaybetmemek icin gelirini oldugundan fazla soylemis cunku bakiyorumda harcamalarda bunun kadar yapmamamiza ragmen laf ediyor neyse hayirlisi zamana biraktim bi yerde olumlu veya olumsuz bi cikis vardir tesekkurler

Siz yine de onunla oturup konuşmaya çalışın. Anlayışlı davranın.

Belki gelirini yüksek söylememiştir. 5 bin kazaniyordur ama ev kurma borclari falan vardir. Ya da ne bileyim kirada oturuyormussunuz belki ev almak icin falan birikim yapmaya çalışıyordur.
Veya çocuk icin.

Ama iki vitamin alamayacak durumda olmamali.
Siz bence konuşun eşinizle. Ne demek eşlerin maaşlarını bilmemesi.

Cimri adamla hayat biraz zor geciyor. Ben cekemezdim o ayri.

Arkadasimin kocasi var. 12 seneyi devirdi. Pintilikten geberecek. Kendine veya arabasina harcarken sorun yok eve veya esine harcama yapti mi karisinin burnundan getirmede ustune yok.

Arkadasim hamileyken markette alisverisdelermis. Kiz ordan iki nar secmis adam demis ne gerek var. Arkadasimda alalim ne olcak demis. Ben yemiyorum gerek yok demis. Arkadasimda canim cekti demesine ragmen pahali diyip almamis.

Bir kere de eve lahmucun almis 3 tane. Masada ortadaymis. Beraber yiyolarmis. Tabi hamile ya hizli yemis demek ki nefis iste. Kocasi sinirlenmis tabagi firlatmis al allll hepsini ye diye!

Kp derine misafirlige gittigi zaman da kendine gore icecek alip gidermis. Misal bir kutu ayran ya da teneke cola var ya ondan. 1 bardaklik! Olanlarindan.

Kizcagiz harcama yaparken korkuyor. Bir ayakkabi alsa en ucuzunu aldiriyor. Hatta gecen sene 20 tlye babet aldi diye bu kadar pahali olur mu dedi basini yedi.

Bunlari niye yazdim biliyor musun cimri adamlarin hayati nasil zindan ettigini gor diye.
Hele cocuk masraflari ortaya cikinca daha da beter olmus.

Arkadasim kocasindan bikti. Elinde olsa aninda bosayacak. Dusun yani bezmis kizcagiz.

Cimri gibi geldi bana.. Cocuk oldugunda da gozune batar mamasi bezi.. Bitanede benim basimda boyle carsiya cikmaktan sogudum heryerde herseyde bi pazarlik...
:kızgın:

Merhaba hanimlar
yeni evliyim bunlar evliligin fitratindami var yoksa ben yanlis adamlami evliyim merak ediyorum..
Esimle para konusunda evlenmeden oncede sorun yasadik ama her seferinde hakliligimi kabul ettigi icin duzelir evlenince bi bayani evi gecindirmek neymis alisir diye dusunmustum ama aslinda yapisi buymus diye anlamaya basliyorum sanirim
bugunku son tartismamizdan basliyim genele gidicem
yeni evliyiz ve bebek dusunuyoruz 2 gun once bi arkadasimin tavsiyesi ile folik asit ve d vitamini tavsiyesi aldim esimede eve gelirken ilacin fotosunu mesaj attim her eczanede olmuyomus bi eczaneye sorarmisin diye birde ovulasyon ve gebelik testi dedim...al demedim bunu yazinca ne anlasilirki...
neyse zaten 2 testi almis ama vitaminleri biri 55 digeri 44 tl`ymis yokmus isterseniz getirtiriz demisler...
iste buna sinir oluyorum fiyatini bana soylemesine...flort ederkende 2 yildir bu konu yuzunden tartistik ayrildim ama yok..bi yere giderdik bu kadarmis su kadarmis kahvaltiya gideriz cikinca cok pahaliymis soyleme diyorum 40 kere..
evlendik ilk gunler hergun eve 70 tl lik alisveris yapiyorum fln cok kavga cikti..
neyse ben bu mevzulardan kavga etmekten bikinca saygimmi azaldi noldu bilmiyorum bugun o evde yokken kendim gittim eczaneye almaya..eve gelmis aradi nerdesin diye niye haber vermedin ben essek basimiyim cabuk eve donuyosun diye kukredi pasam
Konu ayriliga kadar geldi bende biktim dedim hep para para para
sizlerde de boylemi
Biz de böyle diil ama bi gün kızıcak die korkuyorum belli etmeden harcıyorum bence sen de belli etmeden harca sen çalışıo musun

Cimri adamla hayat biraz zor geciyor. Ben cekemezdim o ayri.

Arkadasimin kocasi var. 12 seneyi devirdi. Pintilikten geberecek. Kendine veya arabasina harcarken sorun yok eve veya esine harcama yapti mi karisinin burnundan getirmede ustune yok.

Arkadasim hamileyken markette alisverisdelermis. Kiz ordan iki nar secmis adam demis ne gerek var. Arkadasimda alalim ne olcak demis. Ben yemiyorum gerek yok demis. Arkadasimda canim cekti demesine ragmen pahali diyip almamis.

Bir kere de eve lahmucun almis 3 tane. Masada ortadaymis. Beraber yiyolarmis. Tabi hamile ya hizli yemis demek ki nefis iste. Kocasi sinirlenmis tabagi firlatmis al allll hepsini ye diye!

Kp derine misafirlige gittigi zaman da kendine gore icecek alip gidermis. Misal bir kutu ayran ya da teneke cola var ya ondan. 1 bardaklik! Olanlarindan.

Kizcagiz harcama yaparken korkuyor. Bir ayakkabi alsa en ucuzunu aldiriyor. Hatta gecen sene 20 tlye babet aldi diye bu kadar pahali olur mu dedi basini yedi.

Bunlari niye yazdim biliyor musun cimri adamlarin hayati nasil zindan ettigini gor diye.
Hele cocuk masraflari ortaya cikinca daha da beter olmus.

Arkadasim kocasindan bikti. Elinde olsa aninda bosayacak. Dusun yani bezmis kizcagiz.
Yazık yaa

Şimdi herkes boşan dicek
Çocuk olmucsksa şuan boşan
Bnm eski eşim de cimrşydi ayrıldık hayat çekilmez

D vitamini Folik asit dediğin doktorun önerdikleri 5-10 lira şeyler. Ha almadık mi pahalılarını zaman zaman aldık ama gereksiz bulduk. Biz de eşimle bir yere gidince aramızda ooo pahalıymış okkalı girecek gibi şeyler diyoruz bu orası pahali diye değil bizim bütçemizden. Evliysen para hesabı yapacaksın hele çocuk düşünüyorsan hergün 70 liralık alışveriş yapılmaz öğreneceksin

Hergün 70 tl harcamak çok fazla. Sanki eşiniz cimri değil de siz çok savurgansiniz o da sizi dengelemek istiyor gibi.
Benim de kullandığım bi bulantı ilacı var 40 küsur bisey, eşim her içtiğimde dalga geçer tanesi 5 lira bu hapın diye. Pahalı oluşundan şikayet etse de sonuç olarak yaklaşık 8 aydır içiyorum o ilacı. Ben bile üzülüyorum keske şu bulantilarim ilk 3 ayda geçseydi de bu ilaca para vermek zorunda kalmasaydim diye.

Haklısınız eşim tamda anlattığınız durumda şu anda ve ben bunu biliyorum...çok iyi ifade ettiniz..
Bu konuları konuştuğumuz zaman bana hala büyük laflar konuşuyor ve konuyu kestirip atıyor sanane benim borcumdan veya napacaksın benim kazancımı gibi...
Bunu bildiğim halde en azından söz verme bende bunu bileyim ona göre geleyim dedim veya gelmeyeyim değilmi?
Yani yapmamı istediği şu; ben onun bu durumunu yani erkeklik gururunu kırmadan ona yardımcı olayım bir taraftanda onu evin reisi gibi hissettireyim
De ben onun annesi değilim belki bu söylediğimi kınayabilirsiniz ama ister istemez gözümde çocuğum durumuna düşecek bende kendime bunu yapmak istemiyorum hak verirmisiniz bilmiyorum ama
Tabiki annesi değilsiniz ama siz artık birbirinizin eşisiniz.Birinizin eksiğini diğeri tamamlayacakki bir bütün olabilesiniz,hani tam olmak diye birşey varya o bu demek zaten :) Birbirinize kızmak ve birbirinizi yargılamak yerine içinde bulunduğunuz durumun sorumluluğunu bir kişiye yüklemek yerine,oturup durumu ayrıntılarıyla konuşup,çözüm bulmaya çalışmalısınız.Eşiniz belliki para yönetimini bilmiyormuş,bi şekilde borçlanmış ve bu döngüdende kurtulamamış.Hepimizin başına gelebilecek bir şey,bazılarımız durumu anlar hemen çözüm buluruz,bazılarımız bulamayız.Sizin göreviniz eşinize bu konuda destek olmak.Eşinizle sakince oturun ve konuşun,bunu ayaküstü değil baya planlı proğramlı ve 2 saat filan ayırarak yapın,konuşma süresincede sakin kalın ve suçlayıcı konuşmayın.Eşinizin maaşı nedir,borcu nedir,evin giderleri nelerdir,kişisel giderleriniz nelerdir bunları tek tek bir defter alın ve yazın.Borçları en kısa zamanda nasıl ödeyebilirsiniz karşılıklı konuşun.Ortak maddi hayallerinizide yazın ve bu hayallere nasıl ulaşabileceğinizin planını yapın.Bunu yapmanız sizin ve eşinizin gerçek durumu görmenizi sağlayacak,belki o söylemeden siz pahalı olduğunu düşündüğünüz şeylerin daha uygun alternatiflerine yöneleceksiniz,eşinizde sizin bu durumu önemsediğinizi farkettiğinden sürekli paradan bahsetmeyecek :) Belkide yeniden bir süreliğine çalışmaya başlamanız gerekecek.Aslında biz kadınlar bütçe yapma işini erkeklerden daha iyi yapıyoruz.Ne size kızıyorum bu düşüncelerinizden dolayı,nede eşinizi cimrilikle suçlayabiliyorum.Böyle bir konunun içinizde büyüyüp evliliğinizi yıkmasına izin vermeyin.Alttaki asıl nedeni çözün,siz artık bir ailesiniz,eşşiniz unutmayın :)

Her şey göz önünde. Tekrar okuyun yazdığınız konuyu ve bir daha düşünün almış olduğunuz kararları.

Başkasından tavsiyeyle ilaç almayın ki d vitamini hele hiç almayın. Sağlık ocağına gidin tahlillerinizi yaptırın ve bebek istediğinizi söyleyin zaten size gerekli vitaminleri tahlil sonucuna göre yazar ve siz de sigortanız üzerinden çok daha makul fiyattan alırsınız.
Aynen. Benim kulanduğım bir d vitamini vardı. Korunmayı bıraktığımdan beri içmiyorum nr olur ne olmaz. Doktora sormayı da unuttum. Sadece doktorumun verdiği folik asiti kullanıyorum

Hergun 70 tl lik harcamayi aciklamistim evliligin ilk haftasi gelen misafir yogunluguydu sebebi
sizlerde hergun belki 2 ekmek 1 yogurt bi meyva vardir
benim evliligim 2 aylik arkadaslar deterjanindan tutunda kislik erzakina kadar ancak tamamlandi
diyorum ya iste para lafi edilince oturup konusmak zorunda kaliyosunuz sonuc alinmasi gerekiyodu mercimegi bulguru fasulyesi nohutu deterjani piline kadar
bos evdi sonucta yasatarak aa suda eksik diyoruz yeni ev ya bos evdi..
yoksa hergun 70 lira mumkunmu bunu esim dedi dedim ayrica herzamanki gibi
sizlerde vaselinden tutunda viksi pili bilmem nesi hepsi vardir
Bende yoktu sonucta eristesi yesil mercimegi ...bakin anlatinca lazim olmustur tabi dersiniz ama illa konusmakmi lazim

Son düzenleme:
yani açıkçası ben size hak verdim, ben olsam aynı şekilde çok rahatsız olurdum. üstelik her seferinde açılıyormuş bu para mevzuu cidden hoş değil. atıyorum bir yerde yemek yendikten sonra pahalıymış, demenin pek de bir manası yokmuş gibi geliyor bana da. sonuçta orada o yemek yenmiş lafını sözünü etmeye, uzun uzadıya ödenen miktardan bahsetmeye pek de gerek yok. marketten çıktığım gibi aynı şekilde fişi çöpe ya da cebime atarım bir daha da dönüp bakmam. bence savurganlık değil bu tamam, elbette dikkat edilir ama her seferinde dile getirilmesi, alınan bir şeyin fiyatının sorulmadığı halde söylenmesi hiç hoş değil. siz o dedi diye ihtiyaçlarınızdan, alışkanlıklarınızdan taviz vermeyin alışacak bir şekilde ama bebek işini bir süre askıya alabilirsiniz.

Back
X