esim ve para takintilari

Biraz zor oldu ama anladım. Dedim ya biraz beyin yakan cinsten olmuş yazım tarzın.

Peki bu fiyatları duyunca almadan mı geldi? Pahalı geldi ve almadı eğer öyleyse sanırım ciddi boyutta cimri.
Eğer sipariş verdiyse almak için büyütülecek bir şey yok.

Ama Cimri insanı düzeltmek neredeyse imkansız.
Evet almadan geldi bende gidip kendim aldım:)

Canım kesinlikle katılıyorum sana . Pahalı alamam yapamam dese neyse öyle dememiş ki adamın huyu bu demek ki bunda abartacak birşey yok . Benim ki de soylemez ben sorarım arada çok pahalı gelirse buda ne pahalıymış bu kadarmış der bana hiç anormal gelmez . Hatta bazen çok pahalı almayalım der bazı şeyler için işte ona gıcık olurum ama bazen de haklı olduğu oluyor

Bizde tam tersi ben pahalı diye müdahale ederim genel de o karışmaz hiç benim harcamalarıma ama ben sorgularım hiç bir zaman da rahatsız oluyorum demedi bence konu sahibi biraz alıngan gibi :KK76:

Merhaba hanimlar
yeni evliyim bunlar evliligin fitratindami var yoksa ben yanlis adamlami evliyim merak ediyorum..
Esimle para konusunda evlenmeden oncede sorun yasadik ama her seferinde hakliligimi kabul ettigi icin duzelir evlenince bi bayani evi gecindirmek neymis alisir diye dusunmustum ama aslinda yapisi buymus diye anlamaya basliyorum sanirim
bugunku son tartismamizdan basliyim genele gidicem
yeni evliyiz ve bebek dusunuyoruz 2 gun once bi arkadasimin tavsiyesi ile folik asit ve d vitamini tavsiyesi aldim esimede eve gelirken ilacin fotosunu mesaj attim her eczanede olmuyomus bi eczaneye sorarmisin diye birde ovulasyon ve gebelik testi dedim...al demedim bunu yazinca ne anlasilirki...
neyse zaten 2 testi almis ama vitaminleri biri 55 digeri 44 tl`ymis yokmus isterseniz getirtiriz demisler...
iste buna sinir oluyorum fiyatini bana soylemesine...flort ederkende 2 yildir bu konu yuzunden tartistik ayrildim ama yok..bi yere giderdik bu kadarmis su kadarmis kahvaltiya gideriz cikinca cok pahaliymis soyleme diyorum 40 kere..
evlendik ilk gunler hergun eve 70 tl lik alisveris yapiyorum fln cok kavga cikti..
neyse ben bu mevzulardan kavga etmekten bikinca saygimmi azaldi noldu bilmiyorum bugun o evde yokken kendim gittim eczaneye almaya..eve gelmis aradi nerdesin diye niye haber vermedin ben essek basimiyim cabuk eve donuyosun diye kukredi pasam
Konu ayriliga kadar geldi bende biktim dedim hep para para para
sizlerde de boylemi
Bu adama çocuk yapacan bıde

Gelir belli giden belli bizim evde .Benimki cebindeki parayi bilmez . Karta cekeriz alisverisleri kac lira cekmis onu bilmez . Ben bakarim meslek hastaligimi ne .Bugun balik aldik pisirtecez adam fis veriyor kasaya giderken baktim cok farkli bir baligin fisi .Aldigimiz balikla baya fiyat farki var . Hadi dön değiş bu yanlis dedim .Elinden almasam bakmasam farketmez . Cocuk icin masrafli diyenlee olmus gercekten sakasiz baya bir bütçe lazim ona da .İnsan kıyamıyor yavrusuna iyisi olsun derken ucup gidiyor hesap.Esiniz hatali da niye size hesabi soylemesini istemiyorsun anlamadim onu .Hani pahali gelebilir .Begenirseniz devam edeceginiz goze alacaginiz birsey olabilir .

Bizde tam tersi ben pahalı diye müdahale ederim genel de o karışmaz hiç benim harcamalarıma ama ben sorgularım hiç bir zaman da rahatsız oluyorum demedi bence konu sahibi biraz alıngan gibi :KK76:
İşte sizinkiler söylemiyomuş hanımlar karışmıyo diyosunuz karışıyoda biz kızmıyoruz deseniz aynı durumdayızda ben abartıyorum diycem

Son 3 yorumdaki 3 bayanın ifadesi benimki karışmaz benimki bakmaz ama ben bakarım
Yav canlarım bende diyorumki benimkide karışmasın bakmasında ben bakıyım o söyleyince zoruma gidiyor

Cabuk eve donuyosun demis ya ben onu daha cok sorun ederdim. Cimrilikte karakteri evet can sıkıcı ama bence bi boşanma sebebi degil mesela. O pintiligini yapar sen sallamazsin hayat gecer gider iste. Ama cabuk eve fln sahsen benım kabul edebilecegim bisey degil

Cabuk eve donuyosun demis ya ben onu daha cok sorun ederdim. Cimrilikte karakteri evet can sıkıcı ama bence bi boşanma sebebi degil mesela. O pintiligini yapar sen sallamazsin hayat gecer gider iste. Ama cabuk eve fln sahsen benım kabul edebilecegim bisey degil
Onuda sorun ettim tabi hemende eve dönmedim zaten o uslupla eve döneceğimi nasıl düşündüyse;)sallamadım bile

Konunuzu okudum açıkcası olayın asıl sebebinin eşinizin parayı söylemesi olduğunu düşünmüyorun.Yorumlardan birinde tanıştığınızda maddi sıkıntıları olduğunu anlattığını,sizinde o zaman olmaz dediğinizi yazdınız.Sanırım eşiniz az kazanıyor,ve borçluyken sizinle evlenmiş.Sizede muhtemelen sözler verdi,iştende çıkmışsınız,ve anladığım o maddi sorunları aşamadığı gibi,birde aile sorumluluğu yüklenince iyice sıkıntıya girmiş.Bence sizde bu durumu bildiğiniz ve evlenmeden önce size söylenen sözler yerine gelmediği için bu kadar sinirleniyorsunuz.Eşinizde belki sizin aldığınız tazminatla borçları kapatıp,rahat geçinirsiniz diye düşünüyordu,ama sizden öyle bi öneri gelmeyince,masraflarda artınca,ihtiyaçlarınızı paranız varken ve ortak hesaba katkı sunmuyorsunuz diye ,kendiniz karşılayın diye düşünüyor olabilir.Bu iki taraf içinde bakıldığında normal tepkiler.Ancak size tavsiyem 2 aylık bir evliliği böyle bir durum için bu hale getirmeyin.Para hayatımızda önemlidir,önemli olmasa zaten şu an bu konuyu açmıyor olurdunuz.Bu kadar önemli bişey hakkında eşinizle neden konuşmak istemiyorsunuz?Bence eşinizle otrun ve gerçek durumu konuşun.artık sadexe eşiniz çalıştığına göre ,ne kadar kazanıyor,ne kadar borcu var bunları konuşup,bütçenizi yapın.Gerçekten merak ettim eşiniz ne kadar kazanıyor,ne kadar borcu var biliyormusunuz?bence bu konular evlenmeden önce konuşulması gereken konular tabi ama geçte sayılmaz

Yazıldı mı bilemiyorum.
Bakındım ama göremedim.

Vitaminlerin o kadar pahalı olduğunu bilmiyordum

Sağlıkocağında yazdırırsan sgk kapsamında ücretsiz alabilirsin.

Eşine de şaşırmadım ya
Belki bu kadar ev alışverişi yapmıyordu
Evlendikten sonra hayatın ne kadar pahalı olduğunu yeni keşfetti.
Her hayretini seninle paylaşıyor :)

Daha vitamine para vermeye üşenen adama siz çocuk vereceksiniz öyle mi ?

Sonra demesin al bunu geri sok ocağıma incir ağacı dikti diye :işsiz:
Malum çatur çutur bez dolduruyor bebeler

Konunuzu okudum açıkcası olayın asıl sebebinin eşinizin parayı söylemesi olduğunu düşünmüyorun.Yorumlardan birinde tanıştığınızda maddi sıkıntıları olduğunu anlattığını,sizinde o zaman olmaz dediğinizi yazdınız.Sanırım eşiniz az kazanıyor,ve 9borçluyken sizinle evlenmiş.Sizede muhtemelen sözler verdi,iştende çıkmışsınız,ve anladığım o maddi sorunları aşamadığı gibi,birde aile sorumluluğu yüklenince iyice sıkıntıya girmiş.Bence sizde bu durumu bildiğiniz ve evlenmeden önce size söylenen sözler yerine gelmediği için bu kadar sinirleniyorsunuz.Eşinizde belki sizin aldığınız tazminatla borçları kapatıp,rahat geçinirsiniz diye düşünüyordu,ama sizden öyle bi öneri gelmeyince,masraflarda artınca,ihtiyaçlarınızı paranız varken ve ortak hesaba katkı sunmuyorsunuz diye ,kendiniz karşılayın diye düşünüyor olabilir.Bu iki taraf içinde bakıldığında normal tepkiler.Ancak size tavsiyem 2 aylık bir evliliği böyle bir durum için bu hale getirmeyin.Para hayatımızda önemlidir,önemli olmasa zaten şu an bu konuyu açmıyor olurdunuz.Bu kadar önemli bişey hakkında eşinizle neden konuşmak istemiyorsunuz?Bence eşinizle otrun ve gerçek durumu konuşun.artık sadexe eşiniz çalıştığına göre ,ne kadar kazanıyor,ne kadar borcu var bunları konuşup,bütçenizi yapın.Gerçekten merak ettim eşiniz ne kadar kazanıyor,ne kadar borcu var biliyormusunuz?bence bu konular evlenmeden önce konuşulması gereken konular tabi ama geçte sayılmaz

:sampiyon::super:

Konunuzu okudum açıkcası olayın asıl sebebinin eşinizin parayı söylemesi olduğunu düşünmüyorun.Yorumlardan birinde tanıştığınızda maddi sıkıntıları olduğunu anlattığını,sizinde o zaman olmaz dediğinizi yazdınız.Sanırım eşiniz az kazanıyor,ve borçluyken sizinle evlenmiş.Sizede muhtemelen sözler verdi,iştende çıkmışsınız,ve anladığım o maddi sorunları aşamadığı gibi,birde aile sorumluluğu yüklenince iyice sıkıntıya girmiş.Bence sizde bu durumu bildiğiniz ve evlenmeden önce size söylenen sözler yerine gelmediği için bu kadar sinirleniyorsunuz.Eşinizde belki sizin aldığınız tazminatla borçları kapatıp,rahat geçinirsiniz diye düşünüyordu,ama sizden öyle bi öneri gelmeyince,masraflarda artınca,ihtiyaçlarınızı paranız varken ve ortak hesaba katkı sunmuyorsunuz diye ,kendiniz karşılayın diye düşünüyor olabilir.Bu iki taraf içinde bakıldığında normal tepkiler.Ancak size tavsiyem 2 aylık bir evliliği böyle bir durum için bu hale getirmeyin.Para hayatımızda önemlidir,önemli olmasa zaten şu an bu konuyu açmıyor olurdunuz.Bu kadar önemli bişey hakkında eşinizle neden konuşmak istemiyorsunuz?Bence eşinizle otrun ve gerçek durumu konuşun.artık sadexe eşiniz çalıştığına göre ,ne kadar kazanıyor,ne kadar borcu var bunları konuşup,bütçenizi yapın.Gerçekten merak ettim eşiniz ne kadar kazanıyor,ne kadar borcu var biliyormusunuz?bence bu konular evlenmeden önce konuşulması gereken konular tabi ama geçte sayılmaz
Haklısınız eşim tamda anlattığınız durumda şu anda ve ben bunu biliyorum...çok iyi ifade ettiniz..
Bu konuları konuştuğumuz zaman bana hala büyük laflar konuşuyor ve konuyu kestirip atıyor sanane benim borcumdan veya napacaksın benim kazancımı gibi...
Bunu bildiğim halde en azından söz verme bende bunu bileyim ona göre geleyim dedim veya gelmeyeyim değilmi?
Yani yapmamı istediği şu; ben onun bu durumunu yani erkeklik gururunu kırmadan ona yardımcı olayım bir taraftanda onu evin reisi gibi hissettireyim
De ben onun annesi değilim belki bu söylediğimi kınayabilirsiniz ama ister istemez gözümde çocuğum durumuna düşecek bende kendime bunu yapmak istemiyorum hak verirmisiniz bilmiyorum ama

Haklısınız eşim tamda anlattığınız durumda şu anda ve ben bunu biliyorum...çok iyi ifade ettiniz..
Bu konuları konuştuğumuz zaman bana hala büyük laflar konuşuyor ve konuyu kestirip atıyor sanane benim borcumdan veya napacaksın benim kazancımı gibi...
Bunu bildiğim halde en azından söz verme bende bunu bileyim ona göre geleyim dedim veya gelmeyeyim değilmi?
Yani yapmamı istediği şu; ben onun bu durumunu yani erkeklik gururunu kırmadan ona yardımcı olayım bir taraftanda onu evin reisi gibi hissettireyim
De ben onun annesi değilim belki bu söylediğimi kınayabilirsiniz ama ister istemez gözümde çocuğum durumuna düşecek bende kendime bunu yapmak istemiyorum hak verirmisiniz bilmiyorum ama

Ben sizi anlıyorum ama hak vermiyorum.

Siz artık bir ailesiniz. Imkaniniz varsa elinizdeki paradan ona destek olmalısınız. Ve evet erkekler eşlerinin gözünde yetersiz görünmekten çok korkarlar. Onu da ezmemelisiniz. Ne olacak ki insan eşi için herşeyi yapar.

Ha yok ben onun annesi gibi olamam demeniz de alakasız bence. Insanlar yetişkin olduktan sonra, annelerinden değil hayati paylaştıkları eşlerinden tabiki destek bekleyebilirler.

Bunu yapamayacaksanız maddi sorunlari olmayan, zengin biriyle hayat kurmalıydınız.

Yeni evlisiniz biraz bekleyin çocuk için hem neyin acelesindesiniz daha evlilik oturmamış
Ve.. bence adam cimri para muhabbeti hiç hoş olmuyor benim ex de arabamı sana satayım demişti !

Ben sizi anlıyorum ama hak vermiyorum.

Siz artık bir ailesiniz. Imkaniniz varsa elinizdeki paradan ona destek olmalısınız. Ve evet erkekler eşlerinin gözünde yetersiz görünmekten çok korkarlar. Onu da ezmemelisiniz. Ne olacak ki insan eşi için herşeyi yapar.

Ha yok ben onun annesi gibi olamam demeniz de alakasız bence. Insanlar yetişkin olduktan sonra annelerinden değil hayatj paylaştıkları eşlerinden tabiki destek bekleyebilirler.

Bunu yapamayacaksanız maddi sorunlari olmayan zengin biriyle hayat kurmalıydınız.
İnsan eşi için herşeyi yapar evet ama karşılıklı hem kendini kapatıp hemde saygı ve reislik isteyen kişi benim babam olabilir ancak o kadar melek olamadım malesef
Zengin olmayıp eşine senin canın sağolsun diten eşlerde vardır diye tahmin ediyorum
Eşimden atla deve istemedim 2 ilaç istedim alt tarafı bu ay alamayız canım demesini bile yeğlerdim
Ama karşımda kaçak dövüşen bir karakter var onu farkettim

İnsan eşi için herşeyi yapar evet ama karşılıklı hem kendini kapatıp hemde saygı ve reislik isteyen kişi benim babam olabilir ancak o kadar melek olamadım malesef
Zengin olmayıp eşine senin canın sağolsun diten eşlerde vardır diye tahmin ediyorum
Eşimden atla deve istemedim 2 ilaç istedim alt tarafı bu ay alamayız canım demesini bile yeğlerdim
Ama karşımda kaçak dövüşen bir karakter var onu farkettim

O konuda siz haklısınız.

Oturup adam gibi bütçe yapin.

Ama adamin da ben zenginim diye sizi evlenmeden önce kandirmadigini düşünmek istiyorum iyi niyetle.

Allah yardımcınız olsun.

O konuda siz haklısınız.

Oturup adam gibi bütçe yapin.

Ama adamin da ben zenginim diye sizi evlenmeden önce kandirmadigini düşünmek istiyorum iyi niyetle.

Allah yardımcınız olsun.
Hayir asla zenginim demedi burda kinaye yapmadiginizi umuyorum bende zengin bi es isteseydim o yolda ilerlerdim
sevgi saygi ve askla basladik ve zaruridir gecimimizi saglayacak bi gelirinin olmasi sartiyla evlendim bundan gocunmuyorum bunu sart olarak sundum burdada yazayim onun agzindan cikan rakam 5.000 tl bir gelirdi ve bunu saglayabilecek gucte oldugunu defalarca soyledi ben soylemedim bu rakami ben kira mutfak masrafi su bu derken o direk kazancini soyledi
simdi 3.000 tl kira mutfak masrafina gidiyorsa geriye kalan rakama 2 ilac alabilecek lukste hissetmem gerekmiyormu
Zira bana bu geliri telaffuz etmeseydi susar otururdum ben kabul etmistim zaten diye
bu arada Allah hepimizin yardimcisi olsun tesekkurler

Back
X