• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve sigara yalanı

Hahahahahahahah savunanların geneli bana da sigara içenler gibi geldi. O pis kokuya tahammül edenler her şeye eder 🤣🤣🤣🤣
Ben hiç içmedim. 43 yıllık ömrümde denemedim bile. Ağzıma sürmüş değilim. Eşime karışmam. Ben de tatlı bağımlısıyım. O da zehir bu da zehir. Bana bırak dese asla tatlıyı bırakmam 😂😂😂😂😂

Ağır kalp ve tansiyon ilaçları kullandığım dönemlerde sigara içtiğimi bilirim , çocuk gibi eşim uyurken balkonda gizlice sigara içerdim yakalanmamak için türlü türlü yöntemler denerdim öyle illet bir bağımlılık maalesef bırakalı yıl olacak hala sinirlenince canım ister gibi oluyor sizi çok iyi anlıyorum ancak ne desek boş annesi değilim ki aynı şeyi söyleyelim sizin rahatsız olmanızdan ötürü yalan söylüyor. Çocuğa belki müdahale edebilirsin gerçi o bile çok zor ama yetişkine imkansız.

Konu sahibinin kocası değil maalesef yorumları okuyunca sigara bağımlıları çok itici geliyor. Twitter'daki otobüs durağında içsek n'olacak, kafede de içeriz, katlanıverin yazan kendini bilmezler aklıma geldi. Kumar, sigara fark etmeden şu bağımlılıklar insanı küçültüyor. Sanki karşında yalvaran bir insan var gibi geliyor.

Eş için eger kokuyu normal zamanlarda almıyorsa konu sahibi bence çok karışmasına gerek yok. Ev büyükmüş sanırım, 2. Banyoda veya uzak bir balkonda içiyorsa görmezden gelebilir.

Kızlar eşimi yakalamadım fakat bu gece erken uyuyacağım diyip odaya çıktım ama lavabo için tekrar kalktım, diğer tuvaleti kullanayım diye düşündüm akşam ses yapmim diye, o sırada eşim tuvalette idi çıkmasını bekledim ses etmeden, ondan sonra girince resmen sigara kokusu buram buram geldi. Gittim yanına üstüne parfüm sıkmış…… giyinme odası da parfüm kokuyordu ordan anladım yeni sıkılmış olduğunu. Sordum, ne bu parfüm dedim ter koktum ondan sıktım dedi beti benzi attı ama! İlk tanıştığımızda içmiyordu. Corona döneminde stresle biraz içmiş başlamış, görümcemin eşi ile. Sonra benim sevmediğimi bildiği için bıraktı bi şekilde. Bir sene önce yakaladım pencereden aşağı bakarken bi baktım bahçede bu, içiyor sigara. Çok kötü oldu ağlayacaktı ama yakaladım yani yeminler etti bilmem ne inandım. Ama işte gel gör ki bugün yakalayamasam da anladım içiyor… ne diyim ki hayal kırıklığına uğradım onca sözlerinden sonra… sen yalancı bir adamsın dedim. Bu onu yalancı yapar yani? Tamam ben yalancıyım aynen içiyorum sen buna inan o zaman dedi! Hem suçlu hem güçlü ya. Kokusu vardı sadece, içerken yakalayamadım ya ondan herhalde bu tavrı.
Adam seni aldatmamış ! Sigara içiyor bırak içsin be tek kötü huyu bu olsun. İnsanlar bazı yeni alışkanlıklar edinebilir bu çok insancıl bir durum neden bukadar abarttın ki? Elbette insan eşinin sağlığını ister hemde kötü koksun istemez cebi de yansın istemez. Ama napcan bazıları için ekmek su gibi geliyor. Sık boğaz etme adamı korkudan saklamış senden.

Fazla sık boğaz ettiğin için bugün senden sigarayı sakladı. Yarın da başka bişey saklar. İletişimi yanlış kuruyosun bacım. İletişim çok önemli konuşma tarzın çok önemli. Konuşmak kızmak yasak koymak tehtit etmek gibi şeyler değildir.

Sen eşisin , bakıcısı değilsin Annesi hiç değilsin. Eş olarak üstüne düşeni yaptıysan kenara çekilme vakti gelmiştir. Bu onun tercihi ve onun bedeni onun sağlığı kocaman katır kadar birey. Onu kısıtlayamazsın sonra böyle oluyor işte.

Kızlar eşimi yakalamadım fakat bu gece erken uyuyacağım diyip odaya çıktım ama lavabo için tekrar kalktım, diğer tuvaleti kullanayım diye düşündüm akşam ses yapmim diye, o sırada eşim tuvalette idi çıkmasını bekledim ses etmeden, ondan sonra girince resmen sigara kokusu buram buram geldi. Gittim yanına üstüne parfüm sıkmış…… giyinme odası da parfüm kokuyordu ordan anladım yeni sıkılmış olduğunu. Sordum, ne bu parfüm dedim ter koktum ondan sıktım dedi beti benzi attı ama! İlk tanıştığımızda içmiyordu. Corona döneminde stresle biraz içmiş başlamış, görümcemin eşi ile. Sonra benim sevmediğimi bildiği için bıraktı bi şekilde. Bir sene önce yakaladım pencereden aşağı bakarken bi baktım bahçede bu, içiyor sigara. Çok kötü oldu ağlayacaktı ama yakaladım yani yeminler etti bilmem ne inandım. Ama işte gel gör ki bugün yakalayamasam da anladım içiyor… ne diyim ki hayal kırıklığına uğradım onca sözlerinden sonra… sen yalancı bir adamsın dedim. Bu onu yalancı yapar yani? Tamam ben yalancıyım aynen içiyorum sen buna inan o zaman dedi! Hem suçlu hem güçlü ya. Kokusu vardı sadece, içerken yakalayamadım ya ondan herhalde bu tavrı.
Ben de ara ara içiyorum, günde 1-2 bazı günler hiç kaldı ki bundan da kurtulmaya çabalıyorum, paket almayınca mecburen içemiyorum da iyi oluyor.. Bundan sonra karar verdim, arkadaşlarla dışarı çıktığımda birkaç tane içeceğim. Eşim de benim içmemi istemiyor, tek tük de olsa çok söylendi ama sonra kendi halime bıraktı, biri içme deyince içmekten vazgeçmiyorsunuz çünkü, gizli gizli içmeye devam ediyorsunuz. Siz ona sağlığı için zararlı olduğunu hatırlatıp bırakması için tatlı tatlı motive edeceksiniz, çocuğunuz gibi kovalamakla olmaz zira çocuğunuz olsa da vazgeçiremezsiniz. Aşırı müdahaleci geldiniz bana, adam ağlayacak raddeye geliyormuş, siz onu kovalıyorsunuz, garip bir ilişki 🙂 nasıl korkutmuşsanız adamı artık 🤭

Ya kola da çok zararlı bişiy ama içen içiyor, birisi benim için bırakacaksın dese bırakabilir misiniz, hayır. İşte öyle bir şey.

Sigara içmesi suç değil, yetişkin insan. Eşi annesi değil sonuçta. Sorun içmesi değil, söz verip saklaması.
Böyle muameleye sigara bağımlısı olmuş bile olabilir. 🫣

11 yıl içmiş 5 yıl önce bırakmış biri olarak söylüyorum. Sigara asla böyle bıraktırılmaz.
Görümcemin kocası da bu muamele ile zorbaladı kadını, 7 8 kere bırakmaya çalıştı ama ağır psikolojik baskıdan bırakamadı. Bırakılması için en önemli etken kişinin kendisinin gerçekten bırakmak istemesi.

Ya kola da çok zararlı bişiy ama içen içiyor, birisi benim için bırakacaksın dese bırakabilir misiniz, hayır. İşte öyle bir şey.
Kız kolayla bunun ne alakası var 🤣🤣🤣

11 yıl içmiş 5 yıl önce bırakmış biri olarak söylüyorum. Sigara asla böyle bıraktırılmaz.
Görümcemin kocası da bu muamele ile zorbaladı kadını, 7 8 kere bırakmaya çalıştı ama ağır psikolojik baskıdan bırakamadı. Bırakılması için en önemli etken kişinin kendisinin gerçekten bırakmak istemesi.
Gerçekten istiyor ya eşim. Sigarayi bırakmak için puroya baslamis iki haftada bir içerim diye😁 kız bu adam beni bazen çok güldürüyor.

Gerçekten istiyor ya eşim. Sigarayi bırakmak için puroya baslamis iki haftada bir içerim diye😁 kız bu adam beni bazen çok güldürüyor.
Sigarayı puro ile bırakmak mı? 😂

Adama karışma diyenleri anlayamadım açıkçası. Benim için dümdüz boşanma sebebi 😅

Bizim bir tadinik vardi adam sigara bağımlısi doktor birakmassan ölürsün demiş, buda seker emiyordu hani cam şekerler adam sigarayı bıraktı bu seferde şekeri bırakmadı seker hastası oldu bide onun için tedavi oldu 😂

Ay ne ebeveyn figürü hayatım ya, eşime asla öyle davranmam tek kırmızı çizgim şu lanet sigara işte
asla oyle davranmam diyorsun ilk mesajda yazdiklarin - cumlelerin - adamin korkusu,paniği falan tam bir ergen ve annesi konusu gibi.
siz ne kadar inkar etseniz de esinizin annesi olmussunuz. bunlar hiiiic normal degil. insan eşinden korkmaz.
ve bu kadar baskiya tabii ki yalan söyler

asla oyle davranmam diyorsun ilk mesajda yazdiklarin - cumlelerin - adamin korkusu,paniği falan tam bir ergen ve annesi konusu gibi.
siz ne kadar inkar etseniz de esinizin annesi olmussunuz. bunlar hiiiic normal degil. insan eşinden korkmaz.
ve bu kadar baskiya tabii ki yalan söyler
Hiii öyle mi çok bilmiş psikolog. Ay bi gidin ya. Eşimin benden çekinmesi hoşuma gidiyor. Erkek adam eşinden çekinir

Bizim bir tadinik vardi adam sigara bağımlısi doktor birakmassan ölürsün demiş, buda seker emiyordu hani cam şekerler adam sigarayı bıraktı bu seferde şekeri bırakmadı seker hastası oldu bide onun için tedavi oldu 😂
Ay tövbeler olsun 🤣 benimki de sigarayı bırakıp puroya baslamis daha az içiyorum diye shsbsbsn

Hiii öyle mi çok bilmiş psikolog. Ay bi gidin ya. Eşimin benden çekinmesi hoşuma gidiyor. Erkek adam eşinden çekinir
ilginc
bence cocuk annesinden cekinir.
Sordum, ne bu parfüm dedim ter koktum ondan sıktım dedi beti benzi attı ama!
Çok kötü oldu ağlayacaktı ama yakaladım yani yeminler etti bilmem ne inandım.
sen yalancı bir adamsın dedim.
bunlar size normal geliyorsa allah çarsinizi pazar etsin ne diyim?

Back
X