Eşim yanımda olmadı :(

sea sea

RABBİM SANA EMANET...
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2008
1.261
3
116
40
Diğer
canım okadar sıkkınki nerden başlıycam bilmiyorum.benm eşimin ailesiyle aram iyidir.şimdiye evleneli 5 ay oldu onun öncesinde 5 yıldırda tanıyorum ve şimdiye kadar bir tek saygızılığım olmamıştır.zaten yapı olarakta sesiz sakin sevecen vbir yapım var.eltimle cok problem yaşadılar ama benle hiç olmadı.mevzuya geleyim.geçen gün ben eşim eşimin kardeşi eltim ve görümcem iskambilden bir oyun oynarken çok keyifsiz bişey yaşadık.şakalar havada uçuşuyodu o kadar şenlikliydikki anlatamam.ablam benm istediğim kağıdı atmıyodu bi türlü.artık en son atıcak kağıt kalmayınca yaaa şimdi eşek gibi atıcaksın ablacım dedim.ama gülerek ve içinde asla kötü bir niyet olmadan tamamen şakayla söyledim bu sözleriki her an samimi olduğum herkese kullanırım bu lafı.o bile kullanır çoğu kez.sonra baktım suratı asıldı.hatta oynamıyrm diye kalktı gitti.aradan biraz geçti mutfaktaydık dedimki abla söylediğim şeyemi alındın inan şakaydı,alındıysan özürdilerim dedim.sonra döndü senin olafı söylemeye hakkın yok ben senin ablanım dedi.cok alındım ve er şakanın altında bi gerçeklik payı vardır dedi gitti.bu olay olunca eşim bulunduğumuz yerin balkonunda sigara içiyodu.olanları gömüş hemen kendini içeri attı noldu diye.bende sadece ablam söylediğim söze alınmış dedim ve ağlamaya başladım.ben kimseyle özellikle eşimin ailesiyle problem yaşamak asla istemem ve yanlış anlaşılmaktan cok korkarım ve korktuğum başıma geldi o yüzden tutamadım kendimi.sonra eşim içeri gitmiş ve görümcemin üzerine yürümüş sen benm karımı nasıl azarlarsın diye.o sırada eltim beni balkona çıkardı kendime gelmem için.sonra bi ses dudum içerden k.validem çabuk içeri gel dedi beni azarlarcasına.sen en yapmaya çalışıyosun dedi neden ablam beni azarladı dedin kocana dedi.ben o an nefes bile alamadım.neyseki eltim o an yanımızdaydı o bişey demedi dedi.o kadar üzüldümki o hareketine.sanki onları birbirine ben düşürmüşüm gibi suçladı beni sanki hiç tanımıyodu beni.sonra eşim beni aldı götürdü.asıl alındığım noktas burdan sonra başlıyo.eşim herşeyden beni sorumlu tuttu.sen olafı söylediğin için ortalık karıştı sen ağladığın için ben ablamın üzerine yürüdüm dedi.herşeyin problem dedi.dedide dedi......daha sonra k.validemle rtekrar konutuğumuzda isterdimki tamam benm eşim hata yaptı ama ablamda cok büyüttü huzursuzluk çıkardı desin.ama benm kocam tamam hatalısın sus dedi bende sustum.olaylar daha fazala büyüsün istemedim.hereyi kabul ettim.ama içime sindiremiyorum.benm yaptığım bu kadar büyütülücek bir hatamıydı sizlere soruyorum.tek yargılanan bendim.görümcemin hiçmi hatası yoktu.eşimin ailesiyle 5 yıldır ilk defa problem yaşadım ve eşim yanımda değildi.oda beni suçladı.eltim okadar cok sıkıntı yaşattıki onlara,ama hepsini kapattılar benm minnacık bir hatam dev haline geldi.benmi hatalıyım söyleyin nolur.ogün olan herşeyi benm üstlenmem cok ağırıma gitti.barıştık herşey unutuldu belki ama benm için unutulmadı.üzerinden 3 gün geçti.eşimle konuşmak içimi dökmek cok istiyorum,ama yinemi problem diycek.buna gücüm yok.be bunu hiç haketmedim.en cokta eşime dargınım.demekki bu kadar iyi olmakta iyi bişey değil....

Ne olursa olsun o lafı diyecek kadar samimi olmamalısınız.:95: Ben de kızardım bana öyle denilse.:80:

Hiç te öyle abartılacak bir laf etmemişsiniz aslında
ama sonrası abartılmış.
Görümceniz de, eşiniz de , kayınvalideniz de abartmış.
Bu söylediğinizin karşı tarafta yankısı çok hoş olmamış ve yanlış anlamış olabilir,
ama gidip özür dilemişsiniz, bunun üzerine bu kadar uzatmamalıydı görümceniz.
Eşinizde durumu abartıp, olayı büyütüp görümcenizin üstüne yürümüş.
Olaylar büyüdükçe de, doğal olarak suçlu siz olmuşsunuz.
Eşiniz yanınızda hem olmuş, hem olmamış.
Bence eşinizin ailesine karşı bu kadar hassas olmayın ve davranmayın.
Bakın demek ki onlar sizin şakanızı bile doğru anlayabilecek kadar samimi bulmuyorlar sizi.
Değer verme olayınızı biraz kısın bence.

şimdi diyceksinizki eşin daha napsın ablasının üzerine yürümüş ama o an dinlemeden anlamadan gidip yaptı bunu.kendiside söyledi zaten sen hatalıydın dedi bana.gidip onu yapmaıycaktım senin yüzünden yaptım dedi.herşeye sen sebep oldun dedi.sahipsiz gibi yapayalnız hissettim kendimi orda.yine olumlu düşünüyorum eşimin işlerinden dolayı psikolojisi cok bozuk.belki ondan böyle davrandı diyorum içimden.bana bunu yapmazdı yoksa.ama yine yediremiyorum kendime.beni okadar insanın içinde yalnız bırakmasına suçlamasına dayanamıyorum

Bir şaka yapılmış.Bana göre söylenmemesi gerekn bir söz
Herşey bir yana sende özür dilemişsin.Olması gerekende budur.
Bundan sonrası uzatılacak bişey yok diye düşünürüm.

Kendi huzurun,ruh sağlığın için unutmaya çalış.
Zaman içinde bu gibi çok şeyler olur,hepsinde kendini böyle kahretme

Kiminle samimi olursanız olun,aranızda her zaman bir sınır olmalı.
o laf şakayla bile olsa söylenecek bir laf değil ki,
siz o evin gelinisiniz.siz nasıl davranırsanız,size de o şekilde davranılır.
eğri oturup,doğru konuşmak lazım...

hoş bi laf değil gerçektende yaşıda senden büyük anladığım kadarıyla,eşiniz o çıkışı yapmasaymış bu kadar büyümezmiş olay oda bı anlık sinirle ablasının uzerıne gidip sonrada vicdan yapmış demekki

Görümcenize söylediğiniz söz bir büyüğe söylenmeyecek bir söz evet ama aynı zamanda kişiler arasındaki samimiyet derecesine ve de insanların yapısına göre tolere edilebilecek, hatta hiç sorun edilmeyecek bir söz olarak görüyorum ben...
Herşeyden öte siz güzelce özür dilemişsiniz.
Görümcenizin konuyu uzatması hatalı bir davranış.Kayınvalidenizin ortamdaki en büyük insan olarak olayı alevlendirmesi ise daha da yanlış.Gerçekten çok kırıcı konuşmuş.Ben olsam acaba hakkımda hep böyle bir düşüncesi vardı da şimdi mi söze döktü diye düşünürdüm...
Eğer bu kadar kafanıza taktıysanız bence kocanıza içinizdekileri dökün.

tamam kabul ediyorum belki söylenmemesi gereken bir sözdü.ama bunu huzursuzluk çıkaracak boyuta getirmenin ne mantığı vardı.k.validem hep bize derdiki birbirinizin hatalarını görmezden gelin büyütmeyin.ablamın bana söylediği öyle şeyler varki,benm söylediğim neki.ben hep öyle anlarda k.validemi dinleyip görmezden geliyrm diyorumki hep içimden kötü niyetle yapmamıştır.ablamın bunu kötü niyetle algılaması coook zoruma gitti.

ah be canım yaaa erkek tarafıyla bu kadar samimi olunmazki( tamam sen kötü niyetle söylememiş olabilirsin ama onlar öyle anlamaz.. daha fazla konuyu açma eşinede üzerinden biraz zaman geçsin skince konuşursunuz.

Söylediğiniz söz hoş değil, ben de alınırdım o söze ama sonrasında özür dilemişsiniz olayın kapanması gerek. Eşiniz nasıl yanınızda olmadı onu anlamadım gidip savunmuş sizi, hatta bence fazla savunmuş.
Keşke ablasının üstüne yürüyerek değil de konuşarak savunsaydı, yani insanın bazen ağzından laf çıkar pişman olur ama ağızdan çıkmış olur bir kere.
Sizin ki de öyle birşey, her zaman öyle konuşan biri değilseniz affedilir bir durum.
Ama görümce alınmış bir kere, eşin de yangına körükle gitmiş ama sonra yaptığından pişman olmuş ki size çıkışmış senin yüzünden oldu diye.
Herkesin hataları var büyütmemek gerek, unutulduysa siz de unutun gitsin. Bir daha ki seferede dikkatli olun.

Sen kendini haksızlığza uğramış olarak gördüğünden üzülüyorsun.
Haklısın da.
Bunu unutmaya çalış ,bundan sonrada aileyle biraz mesafeli ol bence.Henüz 5 aydır gelinlerisin.
Tanıdıkça samimiyet geliştirisin ve ya resmi kalırsın.
Tecrübe oldu senin için diye düşün.insanları böyle tanıyoruz.
Eşin de seni anlayacaktır emin ol.

Tatlım inanıyorum ki artniyetle söylemedin ama inan hoş bir laf değil,
her insanın her anı birbirini tutmaz,her zaman güler geçer belki,
o gün patlayacağı tutmuş olabilir.bu tür olaylara
sen müdahil olma bence..
görümcenin de sana bu tür sözler söylemesine izin verme, bu olay bir başlangıç olsun,konuş onunla,
bir daha karşılıklı bu tür konuşmalar yapmayın.
ayrıca bu tarz konuşmak samimiyetin göstergesi değil kesinlikle.
onun için iyiyken kötü olmayın,eşinizde suç yok,tavır yapmayın bence,
ama görümcenizle ve kayınvalidenizle kesinlikle konuşun derim...
bayram öncesi konuşmanızda iyi olur,buzlarıda eritmiş olursunuz...

açıkcası bende görümcemle çok iyiyimdir.birbirimize şakalar yaparız ama butür bir konuşma asla olmaz.nekadar samimi olursan ol bir mesafende olacak..... açıkcası banada söylense bende alınırım bu söze..

o an ağzından çıkmış ama bencede hoş eğil,
banada söylense sinirlenirdim.
ama özür dilemişsin, eşinizinde ani çıkışından dolayı büyümüş olay..
bencede eşiniz fazla savunmuş..
konu kapandıysa bence size açmayın..
bu seferde eşinizle problem yaşamayın..
kendinizi ifade etmek için bu kadar uğraşmayın
özür dilemiş, pişmanlığını dile getirmişsn.
konuyu tekrar açman sinirlerin gerilemsine sebep olur..
bence konu kapanmışken sende unutmaya çalış,
bundan sonrada daha dikkatli ol..
eşinin ailesi ile biraz mesafe her zaman iyidir..

Siz hiç ''Çok muhabbet tez ayrılık getirir'' diyebir söz duymadınız mı?Bırakın görümceyi bence kardeşinize bile söylenmeyecek ağırlıkta bir şaka yapmışsınız.bakınşaka olduğunu kabul ediyorum ama yine de ağır...Empati yaptığımda daha önce açtığımkonulardan herkes bilir,görümcemin k.valdemin evinde yeri değişen bir tencereyi bulamadım diye ettiği'' Kafan basmıyor mu?sen nasıl öğretmensin?'' dediği laf yüzünden hala çok kırgın ve mesafeliyim...Ağızdan çıkan bazı sözler kurşun gibi ağır gelir insana ne niyetle söylenirse söylensin konuşmalar ölçülü olmalıdır.Hele ki sizden büyük birisine...Samimiyet dereceniz de farketmez bence çünkü kimse şaka da olsa eşşek(!)lafını hazmedemez...Sonuca gelince evet olay fazla uzamış ve kırıcı boyuta ulaşmış,keşke olmasaydı.Eşini de fevri davranmış.Konuyu evde sizinle konuşmalıydı ya da görümcenizle ikinizi karşısına alıp sakin konuşmalıydı.O da duygularına yenilmiş.Bundan sonra biraz mesafeli olmanızı öneririm.Ben öyle yapıyorum mesela... kimse sizi doğurup büyüten insanlar gibi hoşgörülü olamıyor malesef.O halde siz de herkese hakettiği muameleyi yapmayı öğrenmelisiniz..Benzer şeyleri yaşamış biri olarak nacizane tavsiyem size...Ama kimse için eşinizle mutluluğunuzu bozup aranıza duvar örmeyin.Kendinizi geri durarak savunun eminim eşiniz de yaptığı hatayı anlayacaktır.Bir ömür mutlu olmanız dileğiyle...

iyi işte sonradan olabilecek bazı şeyleri önlemiştir belki bu olay
şimdi o büyüklük gösterip affetseydi
veya kızıp arkandan atıp tutup yüzüne bişey demeseydi sende bu samimiyete güvenip başka şakalarda yapıcaktın
en azından birşey konuşurken fren olur bu iyi anlamda tabi
her şer sandığından bir hayır çıkabilir
eşinde kendine kızsın biraz ne oluyoda hemen gaza geliyo anlayıp dinlemeden önce kendini suçlaması lazım
eşin yeri ayrıdır kardeşin yeri ayrı
en ufak birşeyde hemen insan harcanmaz

bencede abartılcak bir kelime değil ama karşındakinin yalnış anlamaya da hakkı var hele yaşı büyükse..ufacık böcek bile mide bulandırıyor..
iyi olmak da yaramıyor demişsin o da kişisine göre değişir bence..

eşimin ablası, kız kardeşi, erkek kardeşi kim bana o lafı söylese şakayla karışıkta olsa eminim alınırdım, ne olursa olsun o senin öz ablan değil eşinin ablası ve söylenmemesi gereken bir söz.

Ağzından kaçırmışsın, art niyetle söylememişsin belli ve hatanı anlayıp özür dilemişsin. buraya kadar herşey normal

Ama eşinin sadece seni suçlu görmesi kayınvalidenin davranışları normal değil.

Ucunda ölüm olmadığından eşinle konuyu açık tekrar konuşmalı ve bir sonuca varmalısın.

Ayrıca eşinin ailesiyle arana lütfen biraz mesafe koy.

Zaten bu olaydan sonra can ciğer kuzu sarması olmayı isteme, bekleme. haksızlığından değil onlar sana bu şekilde davrandığı için sen onlara karşı biraz mesafeli ol.

ve eşinle mutlak suretle konuş yoksa kendi kendini yer durursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…