• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim yardim etmeli mi

Ben de farkli dusunuyorum. Simdi bizler kadin olarak kayinvalideye gittigimizde yardim ediyoruz oyle degil mi? Onun annesi diye ata ayirimi yapmiyoruz. Ikincisi onun ailesinde bir ay kalinacakmis zaten. O ata da bu taraf ata degil mi? Tamam 1 ay kalmayabilir ama en azindan birkac gun kalip onlarin da gonlunu yapabilir. Is tutmasa da ginul akmak icin kalinabilir. Karisini birakip tekrar ailesine donmesi hos degil. O zaman esi temmuzda kendi ailesine o da kendi ailesine gitsin yardim etsin. Agustosu da beraber evlerinde gecirsinler. Olur mu oyle sey. Evlilikte senin ailen benim ailem olmamali. 4 atanin da hakki bir diye ogretildi bize. Nasil bizler onlarin ailelerine gelince ben gelmem seni birakir ben aileme donerim diyebiliyor muyuz? Esimize hurmetten gidiyoruz oyle degil mi?
bu noktada ben de katılıyorum. eşi kesinlikle gelmek yardım etmek zorunda değil veriyolarsa kızları için veriyolar illa konu sahibinin yardım edince içi rahatlayacaksa kendisi yardım edebilir amaa, 1 ay boyunca konu sahibi eşinin ailesinde neden kalıyor o zaman? o 1 ay içerisinde onların hiçbir işine yardım etmeyecek mi sanki? edecek. eee o zaman konu sahibi de buna mecbur değil. adam kızın ailesinde kalmıyosa kızı bırakıp geri dönüyosa bu kız neden adamın ailesinde 1 ay kalıyor o zaman? madem öyle baştan herkes kendi ailesine gitsin kalsın. burda bi çifte standart var.

Ben de istemezdim fındık vs tarlada uğraş dur. Ama şu olabilirdi eşiniz gelsin ama otursun oda çayını kahvesini içsin güzel temiz hava alsın. Ama adamı yardımı konusunda çok başkılamışsınız bence kaçıyor.

Eşiniz yardım etmek zorunda değil, siz de onun ailesinde 1 ay kalmak zorunda değilsiniz. Siz temmuz ayınızı eş ailesiyle geçiriyorsanız o da ağustos ayını sizin ailenizle geçirmek zorunda diye düşünüyorum.
Ben olsam eşime dediklerini düşündüm haklısın, yardım etmek zorunda değilsin. Sen ailenle 2 ay vakit geçirirken ben kendi ailemi 1 ay görmek istemiyorum. Bu yıl tatilimizi ayıralım. Herkes 2 ay ailesiyle görüşsün derim.

Eşiniz mecbur değil fakat gönül almak için bir iki gün yardım etmeli nasıl biz eşinizin tarafında ev işi felan yapıyorsak esimizin Hayri için oda iki gün sabredebilir,gelmiyorsa sizde onun ailesine gitmeyin o orada kalsın evinize giderken sizi alsin,sizde onun size ailesi konusunda işi düştüğünde yapmayiverin sonuçta herşey karsilikli,
Ben giderdim kalırdım eşimin evinde kendi evim gibi çalışırdım evde esim bizim evde bardak kaldirmazdi ailemin hiçbir işinde ufak yardımı olmazdi,ama o benden ailesine kendi ailem gibi hizmet ilgi beklerdi yaptım senelerce sonra aklım başıma geldi gram işlerini yapmadım,sonra hatta ailesi benle yasamak istedi kabul etmedim etmediğim için kavga ettiler benle küsüs görüşmuyorum ailesinin hicbiriyle

İyi geceler biz benim ailemle ayni sehirdeyiz. Esimle remmuz ayında ailesinin yanına gideceğiz. Sonra ağustos başı geleceğiz.
Benim ailemin fındık bahçesi var. Ben her yıl yardıma gidiyorum ailemin yanına. Eşim daha önce bir kere geldi bikac günlüğüne. Bu yıl da bana diyor ben ağustosta tekrar gideceğim ailemin yanına diye.
Ben istiyorum eşim bikac gün kendi ailemin işine yardım etsin. Ama o istemiyor. Yardım et demedim hic daha önce mecbur değil tabii ki
Ailem bize fındık veriyor kırılmış ayıklanmış bir şekilde. Yine salça konserve tarhana vs..ailem bana bu kadar yardımda bulunurken senede bıkaç gün biz de onlara yardım edelim istiyorum. Eşimin pek umrunda değil.
İşçi tutsalar o kadar çok miktarda olmuyor yani işçi masrafı daha fazla bile olabilir.
Siz onun ailesine yardım eder misiniz mesela. Sizden bir şeyler beklerler mi? Eşinize hak verdim ben ama siz onun ailesinde büyük işlere girişiyorsanız o da yapmalı ya da siz yapmamalısınız o zaman

Normalde yardım etmek zorunda değil diye bakarım ama siz eşinizin ailesinin yanında bir ay kalacakkken eşinizin sizi sadece kendi ailenizin yanına bırakıp dönecek olması doğru değil.
Siz ailesiyle kalacağınız bir ay içersinde en azından evin içinde iş yapacaksınız büyük ihtimalle.

Ev işi ile fındık toplama bir olmayabilir ama aiz eşiniz için ailesiyle Beraber kalacaksaniz bir zahmet oda en azından birkaç günlüğüne gelip ailenizle kalsın ve yardım etsin. Anladığım kadarıyla uzun bir tatiliniz var zaten. Bu şekilde eşim beni ailesinin yanında bir ay asla tutamazdi. Hatır gönül iki taraf için geçerli olmalı.

Son düzenleme:
Eğer kadın, eşinin ailesinin yanında bir ay kalabiliyorsa damaatta iki gün yardım edebilir. Zorunda değil ama yakışan odur. Adamın ailesinin ihtiyacı olsa adam durmaz karisini çalıştirirdi büyük ihtimalle.
Hem bi ay ailesin de birlikte kalacaklar, kadın zaten kv yardım edecektir. Saygı denilen şey karşılıkli olmalı.

Benim ailemin de fındık bahçeleri var.
Çok zor bir iş bu ben de yardım etmem ki çalışan insanın iznini buralarda harcaması olacak iş değil bence.
Evlensem ve eşim benden böyle bağ bahçe işlerine yardım beklese ısrarla benim için boşanma sebebi bile olabilir çünkü cidden nefret ederim böyle işlerden hem zaman alıcı hem yorucu.

eşinizin kaç gün tatili oluyor ? kısıtlı zamansa açıkçası ben olsam ben de gidip tarla-bahçe işçiliği yapmak istemem.
ayrıca insan anne babasından birşeyler alıyor diye bu kadar minnet duymamalı bence, yabancı değiller. ayrıca size özel yapılmıyordur muhtemelen o tarhana, salça vs.
zaten kendilerine yaptıklarından size de veriyorlardır.
o nedenle gelmek istememesi normal.
eminim eşiniz gel annemlere yardım et yazın dese siz de rahatsız olurdunuz.

İyi geceler biz benim ailemle ayni sehirdeyiz. Esimle remmuz ayında ailesinin yanına gideceğiz. Sonra ağustos başı geleceğiz.
Benim ailemin fındık bahçesi var. Ben her yıl yardıma gidiyorum ailemin yanına. Eşim daha önce bir kere geldi bikac günlüğüne. Bu yıl da bana diyor ben ağustosta tekrar gideceğim ailemin yanına diye.
Ben istiyorum eşim bikac gün kendi ailemin işine yardım etsin. Ama o istemiyor. Yardım et demedim hic daha önce mecbur değil tabii ki
Ailem bize fındık veriyor kırılmış ayıklanmış bir şekilde. Yine salça konserve tarhana vs..ailem bana bu kadar yardımda bulunurken senede bıkaç gün biz de onlara yardım edelim istiyorum. Eşimin pek umrunda değil.
İşçi tutsalar o kadar çok miktarda olmuyor yani işçi masrafı daha fazla bile olabilir.
Gönülsüz yenen aş ya baş ağrıtır ya karın. Boşver canım istemiyorsa söylemenin anlamı yok onun düşünmesi gerekir. Tabi yardım etmek zorunda değil ama böyle şeyler birazcık da insanlık meselesi .sen ona söylesen de değişen bir şey olmaz. Hadi diyelim yardım etti o zamanda hep söylenir . 😐

Şu an benim de eşim ailesine yardım etmek için tarlada. 2 günden beri çalışıyorlar. Bana teklif bile etmedi, gel yardım et diye. İsteseydi de gitmezdim zaten. Hem o işlerden anlamam hem de sevmem. Üstelik yardım etmek istiyorsa kendisi gitsin yardım etsin. Ben gitmek zorunda değilim. Eşiniz de benim gibi düşünüyor olabilir, ben eşinizi haklı buldum.

Kişi sevdiği için çiğ tavuk bile yer.
Eşiniz o yardımı aileniz için yapmasa bile sizin hatırınız için yapmalı diye düşünüyorum. Bazen eşim bana, seni sevmesem bunu yapmamda, sırf senin hatırına seni sevdiğim için yapıyorum der.
Yapmak zorunda değil diyenlere şaşırıyorum.
Bir insan sevdiği insanın,değer verdiklerine ve onu dünyaya getiren insanlara duyduğu saygının hatırına bile yardım yapar.
Yeri geliyor hiç tanımadığımız insanlara bile yardımcı olmuyor muyuz? Sokakta giderken ihtiyaç sahibi bir insan veya bir sokak hayvanına dahi yardımcı olur iken, eşimizin ailesinin ihtiyacının olduğu bir zamanda onlara sırt dönmek bana göre insanlığa sığmaz.
Eşim yazın annemlere gittiğimizde babama yardım ederdi. Hatta bir kaç defa babama yardım ederken ayağı taşa takılıp düşmüşlüğü bile vardır:KK70:Babam eşime öz oğlundan çok değer verir. Benim eşim iş yapmak ile o iş eline yapışmadı.Ama o aileme yardım ederek hem ailemin gönlünü kazandı hemde benim gönlümü kazandı.

Kişi sevdiği için çiğ tavuk bile yer.
Eşiniz o yardımı aileniz için yapmasa bile sizin hatırınız için yapmalı diye düşünüyorum. Bazen eşim bana, seni sevmesem bunu yapmamda, sırf senin hatırına seni sevdiğim için yapıyorum der.
Yapmak zorunda değil diyenlere şaşırıyorum.
Bir insan sevdiği insanın,değer verdiklerine ve onu dünyaya getiren insanlara duyduğu saygının hatırına bile yardım yapar.
Yeri geliyor hiç tanımadığımız insanlara bile yardımcı olmuyor muyuz? Sokakta giderken ihtiyaç sahibi bir insan veya bir sokak hayvanına dahi yardımcı olur iken, eşimizin ailesinin ihtiyacının olduğu bir zamanda onlara sırt dönmek bana göre insanlığa sığmaz.
Eşim yazın annemlere gittiğimizde babama yardım ederdi. Hatta bir kaç defa babama yardım ederken ayağı taşa takılıp düşmüşlüğü bile vardır:KK70:Babam eşime öz oğlundan çok değer verir. Benim eşim iş yapmak ile o iş eline yapışmadı.Ama o aileme yardım ederek hem ailemin gönlünü kazandı hemde benim gönlümü kazandı.

ama detayları da bilmiyoruz ki tam olarak.
belki oraya gittiğinde rahatsız olduğu sözler duyuyor ve bir arada bulunmak istemiyor.
belki bu gibi işleri yapacak kadar sağlığı elverişli değil.
konu sahibi de zaten daha ziyade ailesi onlara erzak verdiği için, minneten yardımcı oluyor.
ve bu her sene olacak bir iş. bir kere yaptım allah rızası için diyip bitmeyecek ki. bir kez başladığında her sene gidip yapmak zorunda olacak artık. bu kez 1 gitmese hep gelirdi neden gelmedi olacak.
açıkçası ben de her sene her sene tekrar edip günlerimi vereceğim böyle bir iş istemezdim sanırım

Ben size hak verdim. Gelmesi daha şık olur. ama gelmiyorsa da yapacak bir sey yok.
En fazla teklif edersiniz.
Bunu da onlar bize sunu bunu veriyor ve karsiligini bekler sekilde yaparsaniz, duyacak oldugunuz muhtemelen vermesinler olacak.
Size tavsiyem ailenizin yaptıkları altinda bu sekilde eziliyorsaniz, bahaneler sunup kabul etmemeniz.
Anne sen cok yoruldun, bu sene kendine gore yap, biz suradan almaya karar verdik.
Yada findiklari topladiginizdan alin getirin eve kendiniz yapin vs..

Fındık işinin ne olduğunu ve oralarda nasıl algılandığını bilmeyenlerin eşi haklı gördüğü eylem.
Temmuz ayında sizi anasının dıdısının evine götürüp yemekli temizlikli bir güzel hizmetini ettirecek ama değil mi?
Fındık hasatı, yorucu ve çok iş gerektiren bir konu. Hiç değilse 2 günlük bile olsa yardıma gelip, sizin ve ailenizin gönlünü yapabilirdi. Ben de o işi biliyorum ve eşim gelmese beni düşünmeyip, aileme karşı mahçup ettiği için çok üzülürdüm.

Back
X