• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim yardim etmeli mi

Valla biz aynı şehirde olduğumuz halde haftasonumu niye tarlada, bahçede geçireyim diye düşünüyorum. Ara sıra kaynanam gittiğinde ziyarete gidiyorum sadece. Hele çok az iznim olsa herhalde hiiiiiç işim olmazdı. Aileniz size verdiklerini hediye ediyordur büyük ihtimalle. Niye eşinizin o hediyeleri hak etmesi gerekiyormuş gibi karşılığında fındık toplaması gereksin ki? Tam tersi olsa da sizi savunurdum eşinizin ailesine karşı. Bence boşuna ısrar etmeyin. Zaten az gelebiliyormuş, vaktinizi güzel geçirmeye çalışın.

Normalde eşimden böyle bir beklentiye girmem çünkü onun annesi 2 gün tatilimde bana tarlaya gel dese kıyamet koparacak bir tipim. Sizin durum farklı ama. Onun ailesinde 1 ay kalacaksınız. Yan gelip yatmanıza izin vermeyeceklerine göre sizde tatilde iş yapacaksınız illaki.
Yahu kendi ailesinde 1 ay kalmayı kabul eden bir eş bulduğuna şükretsin o önce

Kayinpederimin zeytinlik ve ciftligi var. Ciftlik devamli is zaten de hic zeytine hasata gitmem beklenmedi.
Isci tutunca masrafi karsilamayacak kadarsa yapmasinlar. Gelir getirmeyen isi neden zorlarlar? Ya da hobi olarak yapsınlar ama damadi hobiye neden zorlayalim?

Eşim bilir tarla bağ bahçe işi Bana göre değil olsa da yapmam.
Eşiniz yapmak istememekle haklı tatil kişinin dinlenmek yıl boyu yorgunluğunu atmaya yarayan zaman dilimi neden bu zamanı eşimin ailesinin işinde geçireyim.
Ama sizde 1 ay kayınvalide de kalmak zorunda değilsiniz.

Gönderdiklerini afiyetle yiyorsa gidip 2 3 gün yardım etmeli bence.
Ben olsam aslansın kaplansın diye gazlardim vicdan yapıp gelmesini sağlardım:D

Valla bir kaç gün yardım etse eline yapışmaz heralde. Hatir denen bir şey var. Eşinin ailesinin yılda birkaç gün gönlünü yapmak çok zor bir şey olmasa gerek. Ben sizi haklı buldum.

Evlilik yardımlaşma paylaşmaysa tabiki size yardımda bulunmalı, oturup açık, açık sinirlş tavır yapmadan konuşun

Siz kayınvalidenizin orada çok çalışıyor musunuz çok iş yaptırırlar mı yani ayrıca size fındık salça falan veriyorlar diye eşiniz orada çalışmak zorunda değil zaten bütün sene çalışmıyor mu zor iş hem de. Onlar bize bunları veriyor diye şart koşacaksanız eşinizde alma o zamanlar annenlerden birşey der yani. Düşünsenize kayınvalideniz size birşeyler verse karşılığında da sizi çalıştırsa eşiniz ama onlar bunları veriyor tabi yapacaksın dese hoşunuza gider mi tamamen tercih meselesi

İyi geceler biz benim ailemle ayni sehirdeyiz. Esimle remmuz ayında ailesinin yanına gideceğiz. Sonra ağustos başı geleceğiz.
Benim ailemin fındık bahçesi var. Ben her yıl yardıma gidiyorum ailemin yanına. Eşim daha önce bir kere geldi bikac günlüğüne. Bu yıl da bana diyor ben ağustosta tekrar gideceğim ailemin yanına diye.
Ben istiyorum eşim bikac gün kendi ailemin işine yardım etsin. Ama o istemiyor. Yardım et demedim hic daha önce mecbur değil tabii ki
Ailem bize fındık veriyor kırılmış ayıklanmış bir şekilde. Yine salça konserve tarhana vs..ailem bana bu kadar yardımda bulunurken senede bıkaç gün biz de onlara yardım edelim istiyorum. Eşimin pek umrunda değil.
İşçi tutsalar o kadar çok miktarda olmuyor yani işçi masrafı daha fazla bile olabilir.
Canım belkide farkında olmadan böyle davranıyordur sen eşinle konuş mesela atıyorum kayinbabamgilde 20 gün kalalım sonra annemgilin fındık bahçesine yardım edelim bize de değişiklik olur hemde 1 haftada orda kalalım de. Adamlar salçamızdan tut herseyimize yardım ediyorlar de tatlı bir dille tartışma oluşturmadan plan yapıyormuş gibi eşine anlat. Faydasını göreceksindir kuzum.

Çocukluğumda ailemle köye gidince fındık toplama pay etme şu şu kadar aldı haksızlık oldu tartışmalarına şahit olduğum için çok sinir bozucu geliyor bana fındık toplama merasimi. Benim de babam annemi yardım etmeye mecbur görürdü, annem de ederdi ama yaranamazdı üstüne bir de nankörlük edilirdi.
Sizin durumunuz farklı belki ama eşlerin ailelerinin köy işlerine karışmak istememesini çok normal karşılıyorum ben. Aynı durumda olsam ailevi ilişkilerimize göre eşim teklif etmeden ben yardım edeyim düşüncesinde olurdum ama eşim yardım etmemi istese veya üstelese onun demesiyle yapmak istemezdim. Aileniz kendi gönül rızalarıyla sizi düşündükleri için yapıp veriyorlar, zaten anne babalık budur bana göre.
Siz içinizin rahat etmemesi konusunda haklısınız ama eşiniz kendisi teklif etmiyorsa siz talepte bulunmayın derim ben. Kendiniz ailenize erkenden gidip yardım edin veya verdiklerini zahmet etmeyin bizim için diyerek kabul etmeyin

Eşiniz ailenize yardım etmek zorunda değil...ama siz de eşinizin ailesinin yanına gidip aynı evde bir ay yaşamak zorunda değilsiniz..sizin aileniz de fındık bahçeleri var diye size fındık,konserve sebze,salça hazırlamak zorunda değiller.Hayatta herşeyi zorunluluktan dolayı yapmayız yani bazen yardımlaşmak, bazen karşımızdaki aile üyemize yardım ,bazen de içimizden öyle geldiği için hareket ederiz. Aileniz esinizi kıracak incitecek birşey yapmamış buna rağmen eşiniz böyle davranıyorsa ailenizden bu yıl erzak kabul etmeyin ...fındık da dahil herşeyi marketten toplu olarak alın ,ailenizin verdiği erzagin aslında ne kadar büyük nimet olduğunu eşiniz biraz görmüş olur

İyi geceler biz benim ailemle ayni sehirdeyiz. Esimle remmuz ayında ailesinin yanına gideceğiz. Sonra ağustos başı geleceğiz.
Benim ailemin fındık bahçesi var. Ben her yıl yardıma gidiyorum ailemin yanına. Eşim daha önce bir kere geldi bikac günlüğüne. Bu yıl da bana diyor ben ağustosta tekrar gideceğim ailemin yanına diye.
Ben istiyorum eşim bikac gün kendi ailemin işine yardım etsin. Ama o istemiyor. Yardım et demedim hic daha önce mecbur değil tabii ki
Ailem bize fındık veriyor kırılmış ayıklanmış bir şekilde. Yine salça konserve tarhana vs..ailem bana bu kadar yardımda bulunurken senede bıkaç gün biz de onlara yardım edelim istiyorum. Eşimin pek umrunda değil.
İşçi tutsalar o kadar çok miktarda olmuyor yani işçi masrafı daha fazla bile olabilir.
Fındık, salça, konserve tarhanaya hem de organik olanlarına dünyanın parasını versin de anlasın. Madem bir kaç gün yardımın lafını ediyor o zaman parasını ödesin

Ailem bize fındık veriyor kırılmış ayıklanmış bir şekilde. Yine salça konserve tarhana vs..ailem bana bu w yardımda bulunurken senede bıkaç gün biz de onlara yardım edelim istiyorum. Eşimin pek umrunda değil.
Şunu öğrendim evlilik hayatında erkekler sadece benciller kendi ailesi olsaydı snin haberin olmadan yıllarca yardıma gitmiş olacaktınız aradan seneler geçecekti bir tartışma durumunda farkına varacaktiniz adam sizi kullanmış diye

Haklı haksız diye bşy yok.
Ona kalmış.
Kendi tercihi.
Tatili az ise orada da çalışmak istemez.
Siz tatilleri hiç birlikte geçirmiyor musunuz ?

Evet düşününce öyle. Ailem hiç bir zaman o da gelsin düşüncesinde olmadi. Ben de minnet duygusu var. Bize yardımlarından dolayı
iste senin minnet duygun var esinin hicbirseyi degil onlar senin ailen onun degil nasıl bi kafa bu yaa dua et esin sana kızmıyo isçi miisn sen yada amelemisin sen diye yapmanı istemeyebilir yani nasıl hicbir gelin kaynanasının evine tarlasına gitmek istemezse erkek te karısının babasına anasına yardım etmek zorunda degil kocanın cok ta umrunda oldugunu düsünmüyorum yani annenin salcası olmasada öncü salca cok iyi valla

ben kendimden örnek veriyim kaynanadna ne salca ne yufka ne bisey hepsi bana köy kokan seyler nefret ederim ve istemem direk suratlarınada söylerim ben köy ürünleri sevmiyorum diye hee simdi derler nisantasındamı oturuyosun diye yoo kendi ailemin de köy ürünleri var ben o zamanda yemezdim sut pistimi evde durmaz köy eti oldumu sofraya oturmazdım tarz meselesi

bence annen den salca alıyosun diye kocanı sıkma pisman olursun

Haklı haksız diye bşy yok.
Ona kalmış.
Kendi tercihi.
Tatili az ise orada da çalışmak istemez.
Siz tatilleri hiç birlikte geçirmiyor musunuz ?

Zaten temmuzda beraber esinin ailesine gideceklermis. Konu sahibi kendi ailesine giderken agustos ayinda esi de tekrar kendi ailesine gidecekmis.
Ben yardimi gectim de ben 1 ay ailesine gidicem ama o benim aileme gelmeyecekse ben de gitmezdim.

Zaten temmuzda beraber esinin ailesine gideceklermis. Konu sahibi kendi ailesine giderken agustos ayinda esi de tekrar kendi ailesine gidecekmis.
Ben yardimi gectim de ben 1 ay ailesine gidicem ama o benim aileme gelmeyecekse ben de gitmezdim.
Hmm burayı kaçırmışım.
1 ay ne işim var kv de
Öyle bakıldığında 1 ay kv de konu sahibi de oturmayacak değil mi o da ev işi yemek vs yardım edecek.
O zaman eşi de nezaketen yardım etmeli bence

Back
X