• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim yarın sperm testi yaptırıyor… İkimiz de çok korkuyoruz, yaşayan var mı?

manolyasael

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2025
57
5
1
29
Merhaba kızlar…
Bugün sizlere içimi dökmek istiyorum. Belki bana biraz moral, biraz da destek olursunuz diye buradayım. 🌸

4 senedir evliyim ve bu sene artık “tam zamanı” dedik… Hem tatlı telaşlarımız oldu, hem yeni işler kurduk, koşuşturduk, yorulduk… Derken dedik ki, artık bir bebeğimiz olsun. Marttan beri deniyoruz. Ondan önce uzun süre doğum kontrol hapı kullandım.

Olmayınca doktora gittim… Tüplerime baktılar, yumurtalarıma baktılar, hormon testi yapıldı… “Her şey tertemiz, hiçbir sorun yok” dediler. Adet düzenim de saat gibi.

Doktor eşimin de kontrol olması gerektiğini söyledi.

Ve yarin eşimin ilk üroloji randevusu.

Başta eşim “kısa sürer, bende bir şey çıkmaz zaten” diyordu. Ama ben yalvardım, rica ettim, “bir bakalım” dedim. Şimdi ise korkmaya başladı…
“Ya kısırsam? Ya sorun bende çıkarsa? Ne yapacağım?” gibi cümleler kuruyor.
Onun bu korkusu beni de çok üzüyor…

2 aydır doğal takviyeler alıyor sperm kalitesi için ama yine de içi içini yiyor.

Kızlar, yaşayan var mı? Eşinin teste gitmesi eşinizi nasıl etkiledi? Ben de güçlü durmaya çalışıyorum ama içimde fırtınalar var…

Biraz destek olur musunuz? 🥺💛

Evet erkekler sperm testi vermekten korkuyor çünkü onlara kötü bir şey deseler sanki biz onları bırakıp gideceğiz diye düşünüyorlar eşinizi sakinleştirmek için sonuç iyi çıkacağına inanıyorum ama eğer beklemediğimiz bir şey çıkarsa da sıkıntı yok ben her zaman yanındayım her şeyin bir çaresi var tıp çok gelişti diyip eşinizin yanında olduğunuzu gösterebilirsiniz benim eşim test sonuçlarını gösterirken beni yanında istemedi yani o kadar korkuyordu ki o yüzden çok iyi anlıyorum bu durumu

Evet erkekler sperm testi vermekten korkuyor çünkü onlara kötü bir şey deseler sanki biz onları bırakıp gideceğiz diye düşünüyorlar eşinizi sakinleştirmek için sonuç iyi çıkacağına inanıyorum ama eğer beklemediğimiz bir şey çıkarsa da sıkıntı yok ben her zaman yanındayım her şeyin bir çaresi var tıp çok gelişti diyip eşinizin yanında olduğunuzu gösterebilirsiniz benim eşim test sonuçlarını gösterirken beni yanında istemedi yani o kadar korkuyordu ki o yüzden çok iyi anlıyorum bu durumu
Peki ne cikmisti? Dogal yollarda mi hamile naldin tüp mü oldu?

Merhaba kızlar…
Bugün sizlere içimi dökmek istiyorum. Belki bana biraz moral, biraz da destek olursunuz diye buradayım. 🌸

4 senedir evliyim ve bu sene artık “tam zamanı” dedik… Hem tatlı telaşlarımız oldu, hem yeni işler kurduk, koşuşturduk, yorulduk… Derken dedik ki, artık bir bebeğimiz olsun. Marttan beri deniyoruz. Ondan önce uzun süre doğum kontrol hapı kullandım.

Olmayınca doktora gittim… Tüplerime baktılar, yumurtalarıma baktılar, hormon testi yapıldı… “Her şey tertemiz, hiçbir sorun yok” dediler. Adet düzenim de saat gibi.

Başta eşim “kısa sürer, bende bir şey çıkmaz zaten” diyordu. Ama ben yalvardım, rica ettim, “bir bakalım” dedim. Şimdi ise korkmaya başladı…

2 aydır doğal takviyeler alıyor sperm kalitesi için ama yine de içi içini yiyor.

Kızlar, yaşayan var mı? Eşinin teste gitmesi eşinizi nasıl etkiledi? Ben de güçlü durmaya çalışıyorum ama içimde fırtınalar var…

Canım bizde kontrol için gitmiştik ve tahmin etmediğimiz bir sonuç aldık. Eşim benim kadar etkilenmedi açıkçası direk çözüm yolu aramaya başladık. İlk başta insan karalar bağlıyor tabii ki bende çok ağladım gizli gizli, eşime yansıtmamak için uğraştım gecelerce dua ettim . Ama şimdiden bu kadar germeyin kendinizi inşallah bir problem yoktur. Olsa bile en azından farkında olacaksınız ve zaman kaybetmeyeceksiniz öyle düşünün. Boşa kürek çekmektense aklınızdaki soru işaretleri silinir. İnşallah hiçbir problem çıkmaz.

Peki ne cikmisti? Dogal yollarda mi hamile naldin tüp mü oldu?
Üroloji doktorlarına göre her şey çok normal ben kendim araştırarak eşimin test sonuçlarını oraya buraya sorarak morfolojinin düşük olduğunu öğrendim kadın doğum doktoruna gittiğimde eşimin sperm testinde morfoloji düşük ama üroloji doktoru hiçbir şey yok gayet sağlıklısın dedi eşime dedim
Kadın doğum doktorum da bana Üroloji doktorları hep böyle hiçbir şeyi umursamıyorlar dedi yani kısaca üroloji doktorununuzu çok iyi seçmeniz lazım

Hala hamile kalamadım bu arada 2 ay önce gitmiştik

Merhaba kızlar…

canim ayni seyleri yasamisiz esim ilk aylarda acaba bizde mi sorun var dedi daha erkendi ama doktora gittim benim yavas yavas testlerim temiz cikmaya basladi en son hsg icin gittigimde eylul ayında doktor esimden de test test istedi ve esim biraz korkmaya basladi kesin bende bir sorun var diye onu sakinlestirip surecin dogal oldugunu anlatmaya başladım testleri temiz çıkınca acele mi ettik acaba doktor icin dedi bu sefer bende acele etmedigimizi herseyin yolunda oldugunu bilerek yola devam edince kafamizdaki soru isaretleri olmadan stres olmadan daha rahat ilerleyecegimizi soyledim hag ve sperm testinden sonra 2 kez adet oldum, bu ay koca kadin yontemi bile denedim elimizden geleni yaptik, esim bu sefer de olmazsa ne yapacağız dedi inan o zaman bogazim düğümlendi sanki bir sure birsey diyemedim daha sonra benim de umudum biterse esim ne yapsin diye düşündüm ve denemeye devam edeceğiz vakti var demekki sabret hersey en guzeliyle gelir bir gun dedim ve bu ay bu sekilde ilerliyoruz, çok zor biliyorum canım ama güçlü olmak zorundasınız insallah hic bir sıkıntı yoktur ve umutla devam edersiniz💖🙏🏿

Merhaba kızlar…

Benim eşim belki bu testi 3 kere falan verdi ilkinde değerleri normal gibiydi ama düşükte vardı. Sonrasında yine verdik kısıra yakın sonuç cıktı varikosel ameliyatı oldu . Bir daha test yapmadık ama ben 3 ay sonrası hamile kaldım. Kısırlık öyküsü ailede yoksa bence çok strese girmesin. Eşime kısıra yakın cıkınca genetik test yapmışlardı.
Direk aklınıza kötü şeyler getirmeyin birde eğer böyle bi durum varsa bile her zaman yanında olduğunuzu hissettirin . Artık her şeyin çözümü var öyle düşünün

Bence bu işler nasip işi. Benim görümcemin eşinin sperm testi çok kötü gelmişti ileri hareket 0dı. 3-4 ay eşine çok sıkı bir tedavi uygulandı iğneler vitaminler falan tam bilmiyorum ve 3 ay sonra görümcem hamile kaldı çok tatlı bir oğlu oldu. Benim eşimin sonuçları ise normalin üstünde çok çok iyi bende de bir problem yok ama seneledir hamile kalamıyorum. Hamile kaldım ama erken doğum oldu kaybettim bir kaç kezde kimyasal oldu. Rabbim nasip ettiyse kısırın bile çocuğu olur ama bu demek değildir ki hiçbir şey yapmayacaksın. Elinden geleni yapmak gerekiyor tevekkül bizden takdir Allahtan

Back
X