Eşim yatıya misafir istemiyor

CasminaL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2009
347
-1
96
İngiltere
Eşimin bu huyundan nefret ediyorum bunun yüzünden ailemle eşim arasında kalıyorum,
Bugün babam aradı 'Kızım amcan sende kalmak istiyor ne diyorsun dedi' Bende tamam baba gelsin dedim sonra eşimi aradım amcam kalmaya gelecekmiş akşama dedim neden dedi fizik tedavisi varmış yarın da gitmesi gerekiyormuş git gel yapmamak için (kendi evi 45 dk mesafede ilçede ben ildeyim) kalacakmış dedim.Kızdı sesi bozuldu ' 1 saat önceden çıksın evinden niye kalacakmış ben eşimi bi adamla yalnız bırakmam benim ne zaman geleceğim belli olmaz sen onla yalnız mı duracaksın ben yokken gelsin karısıyla kalsın ama tek kalmasın diye söylendi bende ne yapayım ne diyeyim şimdi amcama dedim söyle babana işleri varmış desin dedi babamı aradım baba amcam tek mi gelcek dedim tek gelecek dedi o zaman eşim istemiyor baba dedim ( ama nasıl söyledim bi de bana sorun hala azap çekiyorum sanki )anlattım böyle böyle dedi dedim nasıl söyleyeyim kızım amcana dedi o zaman işleri varmış geç git diyeyim dedi bende tamam dedim eşimi aradım babamgeç gel dicek amcama dedim yaw ben anlatamıyor muyum derdimi söyle gelmesin derken bi yandan babam aradı eşimi kapattım babamı açtım amcamı aramış söylemiş geç gelecek dedi tamam dedim kapattım arkasından amcam aradı naber yeğenim falan işte müsait misin falan dedi amca dedim ben eşimle konuşmadan tamam dedim ama eşim bir yere söz vermiş oraya gidecekmişiz dedim amcam siz gidin ben evde dururum dedi bi an dondum kaldım amca eşime sormam lazım bilemiyorum dedim tamam amcacım ben geri döneyim eve dedi amca kırılma nolur dedim olur mu amcam dedi öyle kapattık.
Bu konuşmaları nasıl yaptım inanamıyorum inanın yazarken bile gözümden yaş akıyor kendimi çok kötü hissediyorum içime bir şey oturdu gitmiyor çok rahatsızım acaba parası mı yoktu da siz gidin ben evde dururum dedi o kadar müşkül durumda mıydı öğlenden beri kafamdan çıkmıyor.
Annem falan da kalmaya geldiğinde eşimde surat beş karış oluyor işten geldiği gibi yemeğini yiyip laptobu alıp yatak odasına gidiyor çok sıkıldım bu durumdan hep arada kalıyorum annem bana gelmeye korkuyor gelmek istemiyor misafir istemiyorsunuz siz nasıl insansınız diyor ama ben ne yapayım arada kala kala ezildim iyice (
Siz benim yerimde olsanız napardınız? Tüm eleştirilere açığım yazmaktan çekinmeyin lütfen..

amcanıza çok üzüldüm.onun yerinde olmayı hiç mi hiç istemezdim.bu amcadır baba yarısı... elin adamı değil ki.yalnız kalsanız ne olacak.bence eşinizle konuşun çok ayıp olmuş...

amcanla evde seni yanlız bırakmam ne demek ya, çok tuhaf doğrusu, direk yatıya misafir istemiyorum desin, bahanesi çok çirkin bence
eşinin mantalitesine bakılırsa yapılcak pek bişey yok

off çok üzüldüm.fena arada kalmışsınız. ama eşiniz çok bencil. hadi amcanızı istemiyor.erkekmiş ki bence çok saçma o öz amcanız. anneniz geldiğinde de aynıymış.insanın evine annesi gelmeyecek de kim gelecek ki daha??
siz de arada kalmışsınız.amcanızı arayıp gönlünü alın.sizi kötü bilmesin.kendinizi suçlu hisseder durursunuz.

peki eşin sadece senin ailenden birilerine mi bu şekilde davranıyo yoksa genel olarak misafire karşı tavrı mı böyle ? Bazı insanlar misafirden hoşlanmayabiliyolar ama gerekçesi yanlış haklısın üzülmekte

Çok kötü bir durum,Allah size sabır versin diyerek başlamak istiyorum.
Aslında çok şey yazmak isterim ama inanın çok sinirlendim.Tavır olarak nişanlıma benzettim.Ama bu kadar abartacağını da düşünmek istemem doğrusu.
Bırakın aileyi,ben arkadaşlarım için bile kavga ediyorum,laf söyletmiyorum,sürekli kavga ediyoruz.Ki ailem için böyle birşey yapsa neler olur kimbilir.

Ne kadar zamandır evlisiniz bilmiyorum ama konuşmak yetmez diye düşünüyorum böyle yapıdaki insanlara.
İşte evliliğin en kötü yanı,siz ne kadar iyimser olursanız olun,eşiniz kural koyuyor,baskı yapıyorsa bazı konularda,çevredekilerin size bakışı eşinizin tavrıyla orantılı oluyor,sizide onun gibi düşünüyorlar.

Öz amcaniz degil mi? Nasil bir adamla yalniz kalamazsin der
O adamla yalniz kalamazsin dedigi kendi kaninizdan degil mi? Nasil bir bakis acisi bu..
Amcaniza üzüldüm gercekten,sizi utandirmamak zor durumda birakmamak icin konuyu uzatmamis.
Gönlünü almaniz icin birgün özellikle ailesini yemege davet edin..
Esiniz icin diyecek söz bulamiyorum, biraz empati yapsin..

Benim ailem akrabalarım 45 dk lık mesafede ilçede oturuyorlar
Eşim de 45 dk lık mesafe için kalmaya ne gerek var gidip gelebilirler
2-3 saatlik mesafeden uzakta oturan biri olur gidip gelemez o kabul başımın üstünde yeri var diyor
Ama bazen kardeşim gezme amaçlı bana geliyor ona eşim birşey demiyor seviniyor bile :)

çokk saçma bi tutum bencede ama buna benzer bir şeyde benim başıma geldi amca oğlum fransadan geldi 2 günde sende kalıcam abla dedi tabii dedim eşim duyunca çok kızdı genç adam ben yokken ne işi var benim evimde dedi valla burası senin evin oldugu kadar benimde evim hem o benim kardeşim örümcek kafalılıgı bırak bizde yok öle akraba evliligide kardeşş ya ötesi yok
baktıki çok sinirlendim sesi yükselten ben oldum sustuu misafiri agırladım gezdirdim evimde misafir ettim gitti . Tirip atan eşim olmadı ben oldum günlerce gönlümü almaya çalıştı

Allah yardımcın olsun çok zor bir durum...
İnsan evinde misafir ağırlayamaz mı? bundan güzel duygu hürmet olur mu?Allah korusun yarın başımıza birşey gelse daralsak bunalsak en yakınlarımız onlar bizim...
misafir bir evin bereketi huzurudur....
Eşinizle ciddi ciddi konuşun bunu...Sizi bukadar mahçup etmeye hakkı yok.Ortak birevde yaşıyorsunuz ve o gelmesin bu gelmesin gibi kısıtlamalar çok bencilce.

Gerçekten bu duruma üzülmede haklısın ,insan insana gerek,eşinin annesine şikayet et ,eşinlede konuş o nasıl bir birey ise sende bir bireysin, evlendin diye onlardan vazgeçecek değilsin

valla bizde aynı yerde oturuyoruz 15 dk. yürüme mesafesi ama arada fingirdemek dertleşmek falan istiyo insan yanii kalırız bir birimizde :82:

Eşiniz ayıp etmiş ama birazda haklılık payı var.Sadece şu konuda yalnız.45 dakika hakikaten yakın bir mesafe.Onun dışında diğer düşüncesi yanlış.Ne demek bir erkekle yalnız kalman.
O sizin amcanız.Bu konuda tavrınızı koyun.

Öncelikle sizi anlamaya çalışıyorum ama anlayamıyorum nasıl izin veriyorsunuz ki bu tavırlarına ben olsam cıngar cıkarırım ne demek anne gelince surat yapmak ya da seni bu derece zor duruma sokmak anlayamadım.O ev ikinizin değilmi birlikte yasamıyormusunuz eşin mi evin patronu aynı durumda kendi kalsa ne yapardı acaba.Çok üzüldüm hakkatte durumuna.İyi olduğu bi zaman yani keyfi yerinde olduğu bi zaman konus bence içindekileri anneme mahcup oluyorum kendimi kötü hissediyorum bu ne yabanilik de ayıp yani.Kusura bakma ama hakkaten ayıp.

aynen katılıyorum
benzer yorumlar yapacaktım sizi okuyunca gerek duymadım

çok üzüldüm gerçekten zor bi durum,bu tür davranışlar aileden gelir, demek ki eşinizin ailesi çok misafir ağırlayan yatılı misafirliğe alışkın insanlar değiller yani ailesinden öyle görmüş ya da akrabaya çok tutkun insanlar değiller,aralarında bi tartışma vs. geçmediyse böyle bi durumda eşinizin size senin amcan benim amcamdır gözüyle bakmalıydı,ne demek onunla yalnız mı kalacaksın!!! kendi yeğeni olduğunda onunla başbaşa vakit geçirmeyecek mi ya da geçirmiyo mu kusura bakmayın benim bile zoruma gitti yani bu davranışş...

Bu ne saçmalık yaa kocanıs bence kendine güvenmiyorki başkalarına güvensin inanki çok sinirlendim amcanıza çok üzüldümm.. Eşinizz misafir sevmiyorsa evlenmeyecekti herkesden ayrı dağ başında otursaydı bune kişiliksizlik yahu insan düşmanı .(kusura bakmayın çok üzgünüm bunları yazrken bile sinirleniyorum)

Hakikaten çok üzüldüm ablacım okurken bile gözlerim doldu eşinizle neden boyle yaptığınızı konuşmanız gerekir belki ya sizin ailenize karşı bir tepkisi vardır yada genel olarak kimseyi istemiyordur.Öncelikle eşinizle konuşup neden böyle yaptığını sormalı ve sonuca bağlamalısınız yoksa bu durum ileride daha ciddi problemler oluşturabılır ki zaten bayağı ciddi bir problem oluşturmuş bile.
Bence sizde tavrınızı ortaya koyun sizin ailenize sahip çıkmayan ilgi gostermeyen alaka duymayan yardım etmeyen biri zamanla size karşıda boyle olacaktır.Sizde bunu istemezsiniz herhalde gerçi eşiniz zaten size karşı alakalı olsaydı sizin bu üzgün durumunuza karşılık istemesede ailenizden gelen bir misafiri baş tacı etmesede kapının önüne koymazdı.Onun için sorunları eşinizle konuşarak çözmelisiniz.

Kusura bakmayın ben sadece fikirlerimi soyledim akıl vermek gibi bir durumum yok.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…