Eşim yemek seçiyor

kahvecicegi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2011
233
2
46
40
İstanbul
evlenmeden önce sadece yemeğin içinde kıyma sevmediğini söyleyen eşim şuan birçok şeyi yemiyor neden yemiyorsun deyince de kavga çıkıyor evde.hafta sonu misafirim var barbunya yada pazı yer misin dedim patladı bizimki ne yapacaksan yap ben yumurta kırar yerim 3 gün yemek yapmak zor geldi falan filan çok canım sıkkın şuan doğru düzgün iftar etmedim sinirimden sahura da kalkmadım oda benim yaptığım yemekleri yemedi bende hırsla hepsini döktüm.

nie kızarak cevap vermiş anlamadım sen ne güzel fikrini alıyosun, fikirlerini önemsediğini gösteriyosun eşin ayıp etmiş sana yemeği dökmekle iyi yapmışsın ayrıca yapma 1 hafta yemekte bakalım sonra yiyecekmi

şu ramazan ayında ve bir çok aç insan varken yapılacak şey mi bu? eşinle sakince konuş nasıl ne istiyorsa birlikte girin yapın mutfakta. Bu huyunu zamanla törpüleyeceksin.

ben sadece sevmiyorsan yapmayayım demek için sordum oda sevmiyorum işte yemiyorum işte yap istediğini ben yumurta kırar yerim diye bağırmaya başladı bende en nefret ettiğim şey bana bağırılması abuk subuk şeyler için bana bağırma dedim kalktı sofradan yanına gittim canım gel mübarek gün birbirimizi üzmeyelim dedim gelmedi kahvaltılık koyup yemiş ben de birşey yemedim yattım sabaha kadar hiç de konuşmadım çok canım sıkıldı. bana canım tadını kokusunu görüntüsünü sevmiyorum diye birşey dese yada aram yok ama senin hatırın için tadına bakarım dese ne olur du acaba

şu ramazan ayında ve bir çok aç insan varken yapılacak şey mi bu? eşinle sakince konuş nasıl ne istiyorsa birlikte girin yapın mutfakta. Bu huyunu zamanla törpüleyeceksin.

tadını bile bilmedi şeyleri yemem diye ortalığı yıkıyor sadece inat pazardan falan hiçbirşey alamıyorum doğru düzgün hergün hergün aynı yemekler ne yapılıyor nede yeniyor.

neden yemiyorsun diye sormak doğru diil.. sevmiyorki yemiyor, zorlayamazsın.
belkide bir süre mönüyü hazırlarken eşine sormalısın bugun ne pişireyim diye.. çözüm olur belki canım ?

acaba benim onu değiştirmeye çalıştığımı mı düşünüyorda ben böyleyim beni böyle kabul et diyor. yani iki lokmanın tadına bakmak bu kadar zor ve mühim bir mesele mi acaba

sen ısrarla yemeğini yap canım..
yeni evliyseniz, ancak alıştırırsın çünkü. evede ıvır zıvır şeyler ve hemen hazırlayabileceği pratik şeyler alma aldırtma(yumurta,sucuk,sosis,hazır soğuk yiyecekler ws.)
''nimettir ve emek edilmiş tadılmazsa olur mu, Allah ne verdiyse yiyeceğiz.. '' de kendisine.. çöpe giderse bir daha eve girmez o yiyecek diye çok üzülürüm ben.. onu hizaya getirmen gerekiyor ki yarın birgün çocuğun olduğunda da(belkide var evladın bilemiyorum) düzenli iyi bir beslenme alışkanlığı oluşsun..

neden yemiyorsun diye sormak doğru diil.. sevmiyorki yemiyor, zorlayamazsın.
belkide bir süre mönüyü hazırlarken eşine sormalısın bugun ne pişireyim diye.. çözüm olur belki canım ?

canım zaten soruyorum sevmediği birşey yapmadım bu güne kadar ama söyledikleri hep aynı yemekler ben çok sıkılıyorum yedikleri taze fasulye, kuru fasulye, nohut, pilav,mercimek çorbası, ezogelin,tavuk, köfte,ıspanak

bunlar çocuk muuuu? kocan mııı? kaprislere bak yaaa, kafayı yicem yemin ediyorum!!!! neden bu erkekler bu kadar nazlı ve kaprisli bizim kapris yapmamız gerekmiyor mu yapma canım, bu çocuğa yemek falan yapma..annesi çocukken nasıl yedirdiyse şimdide bu koca oğlana sen aynı şekilde yedireceksin bence kayınvalidene de danış, biraz formül alabilirsin.

1 aylık evliyiz ben yemek seçilmesinden nefret ederim yemekhanede her yemeği yiyiyor ama benim hatırım için tatlarına bile bakmıyor geçen gün patates püresi yaptım içinde sadece kaşar patates ve tuz var ben yemem dedi canım içinde sadece bunlar var dedim çatalın iki uçunu batırdı baktı bıraktı zehirli birşey gibi deli oldum resmen

kayınvalideme daha öncede danıştım yer dedi ama evde daha pişmeden kıyamet kopuyor şu güne kadar istemediği sevmediği birşey yapmadım yemem diyiyor hak diyiyor ve yemem dediği şeylerin çoğunu hiç yememiş tadını bile bilmiyor

oooo sizde seçenekler bizdekinden fazlaymış canım şükret haline ......bizimki taze fasulye de yemez tavuk da yemez ıspanak da :)))
sebze deyince eşim için ne ifade eder biliyor musun ? patates, biber ,domates ve patlıcan.....ama patlıcanın kebabı olmazsa yemez .....menemeni yemekten saymaz .....türlü deyince adamın akılna gelen patatesli patlıcan yemeği resmen .....
et dersen o daha beter tavuk sevmez ...balık ve kırmızı et ...kırmızı et de mümkünse köfte olmayacak ....
ilk zamanlar ben de senin gibi çırpınırdım sevdiği yemekler olsun diye ama sevdiği bişey bulmak zor ....hele de kışın , kış sebzelerini de yemiyor ya .....
en sonunda baktım olmuyor ne istiyorsam onu pişirdim yersen bu var dedim....bazen sadece çorba ya da pilava talim etti, bazen ucundan ucundan yemeklerden yedi....şimdi de kızım için pişirdim diye laf sokuşturuyorum bakıyor ki hayatın merkezi kendisi değil, onu sevmem bunu yemem deme lüksü olmuyor artık :)

canım ne desen haklısın. yemek seçen insan gerçekten çok zordur..
insan o kadar emek veriyor,mesai harcıyor..
bundada küsülecek ne varki , Bismillah dursun bakalım bi..
zehir değil ya yenilecek şey.. eşim hiç yemek seçmez..ne yapsam yer.. her zaman der '' yemek seçmem,yemek yapanı seçerim''
bende tadından haz alamasam bile herşeyi yerim.misal deniz mahsüllerinden hoşlanmam.
ama çok sık yerim.keyif alarak olmasada,yemek durumundayım..yemek gerekiyor yani
yada tadından hoşlanmadığı şeyleri farklı bir tarifte dene,belki öyle hoşuna gider.. (yani çocuğuma yaptığım numara bu da.. sen birde bunlarla mı uğraşacaksın ya)
kayınvalidene danış sen canım birde, ne diyeyim

canım yemedikleri
pırasa
bamya
patlıcan
kabak
pazı
kıyma
bamya
bezelye
karnıbakar
lahana
marul
dolmalık biber
mercimek ezo dışında çorba yemez
balık yemek kolay kolay
bunlar aklıma gelenler ben ne pişireceğim her gün hergün

ha bu arada sanırım bu durum genlerle alakalı çünkü kızım da babasının kopyası oldu , ek gıdaya başladığımızdan beri o da tavrını koyuyor , eğer kendi haline bıraksam o da pek çok yiyeceğin tadını bilmeyecek....mesela kayısı suyunu içiyor ama meyvesini mümkün değil yediremedim, reçelini de .....karışık meyve suyunun içinde portakalı hisseder içmez ama portakalı meyve olarak yer......3 yaşında ama şeftalinin tadını bilmez , buna rağmen muşmulayı yer :))) cinsler işte babalı kızlı

Konuları lütfen ilgili başlıklara açalım.
Bu nedenle konunuz "Eşi ve eşinin ailesi" başlığına taşındı.

canım neden sevmiyorsun sorusunu onun için sordum zaten tadını yada görüntüsünü sevmiyorsa değişik uygulamalar yapayım diye her şeyde ayrı bir besin var ve bana çok hoş gelmiyor rabbim bu nimetlerin hepsini bizim için yaratmış ve biz her birinin herşeyine bir kusur buluyoruz yemem deyip insanları bırak bence Rabbül alemini kırıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…