- Konu Sahibi kahvecicegi
-
nie kızarak cevap vermiş anlamadım sen ne güzel fikrini alıyosun, fikirlerini önemsediğini gösteriyosun eşin ayıp etmiş sana yemeği dökmekle iyi yapmışsın ayrıca yapma 1 hafta yemekte bakalım sonra yiyecekmi
şu ramazan ayında ve bir çok aç insan varken yapılacak şey mi bu? eşinle sakince konuş nasıl ne istiyorsa birlikte girin yapın mutfakta. Bu huyunu zamanla törpüleyeceksin.
neden yemiyorsun diye sormak doğru diil.. sevmiyorki yemiyor, zorlayamazsın.
belkide bir süre mönüyü hazırlarken eşine sormalısın bugun ne pişireyim diye.. çözüm olur belki canım ?
sen ısrarla yemeğini yap canım..
yeni evliyseniz, ancak alıştırırsın çünkü. evede ıvır zıvır şeyler ve hemen hazırlayabileceği pratik şeyler alma aldırtma(yumurta,sucuk,sosis,hazır soğuk yiyecekler ws.)
''nimettir ve emek edilmiş tadılmazsa olur mu, Allah ne verdiyse yiyeceğiz.. '' de kendisine.. çöpe giderse bir daha eve girmez o yiyecek diye çok üzülürüm ben.. onu hizaya getirmen gerekiyor ki yarın birgün çocuğun olduğunda da(belkide var evladın bilemiyorum) düzenli iyi bir beslenme alışkanlığı oluşsun..
bunlar çocuk muuuu? kocan mııı? kaprislere bak yaaa, kafayı yicem yemin ediyorum!!!! neden bu erkekler bu kadar nazlı ve kaprislibizim kapris yapmamız gerekmiyor mu yapma canım, bu çocuğa yemek falan yapma..annesi çocukken nasıl yedirdiyse şimdide bu koca oğlana sen aynı şekilde yedireceksin bence kayınvalidene de danış, biraz formül alabilirsin.
sırf yemem etmem diye insan eşine bağırıp ayrı uyur mu Allah aşkına
canım zaten soruyorum sevmediği birşey yapmadım bu güne kadar ama söyledikleri hep aynı yemekler ben çok sıkılıyorum yedikleri taze fasulye, kuru fasulye, nohut, pilav,mercimek çorbası, ezogelin,tavuk, köfte,ıspanak
oooo sizde seçenekler bizdekinden fazlaymış canım şükret haline ......bizimki taze fasulye de yemez tavuk da yemez ıspanak da :)))
sebze deyince eşim için ne ifade eder biliyor musun ? patates, biber ,domates ve patlıcan.....ama patlıcanın kebabı olmazsa yemez .....menemeni yemekten saymaz .....türlü deyince adamın akılna gelen patatesli patlıcan yemeği resmen .....
et dersen o daha beter tavuk sevmez ...balık ve kırmızı et ...kırmızı et de mümkünse köfte olmayacak ....
ilk zamanlar ben de senin gibi çırpınırdım sevdiği yemekler olsun diye ama sevdiği bişey bulmak zor ....hele de kışın , kış sebzelerini de yemiyor ya .....
en sonunda baktım olmuyor ne istiyorsam onu pişirdim yersen bu var dedim....bazen sadece çorba ya da pilava talim etti, bazen ucundan ucundan yemeklerden yedi....şimdi de kızım için pişirdim diye laf sokuşturuyorum bakıyor ki hayatın merkezi kendisi değil, onu sevmem bunu yemem deme lüksü olmuyor artık :)
canım ne desen haklısın. yemek seçen insan gerçekten çok zordur..
insan o kadar emek veriyor,mesai harcıyor..
bundada küsülecek ne varki , Bismillah dursun bakalım bi..
zehir değil ya yenilecek şey.. eşim hiç yemek seçmez..ne yapsam yer.. her zaman der '' yemek seçmem,yemek yapanı seçerim''
bende tadından haz alamasam bile herşeyi yerim.misal deniz mahsüllerinden hoşlanmam.
ama çok sık yerim.keyif alarak olmasada,yemek durumundayım..yemek gerekiyor yani
yada tadından hoşlanmadığı şeyleri farklı bir tarifte dene,belki öyle hoşuna gider.. (yani çocuğuma yaptığım numara bu da.. sen birde bunlarla mı uğraşacaksın ya)
kayınvalidene danış sen canım birde, ne diyeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?