Eşim yemek seçiyor

bana çok sorun yapıyormuşsun gibi geldi. yemek ayırmayan durumu bilemiyor malesef. benim eşimde bir çok şeyi yemez. ama seversen kendine yap der. sevmedikleri okdar çok ki. soğan sarımsak biber, yemeklerin içinde domates, sebzelerin çoğu. yinede yedirecek birşeyler buluyorum. sevmediklerinin midesini bulandırdığını biliyorum. hatta bazı kokan yemeklerin kokusu bile içini kaldırıyor. mesela ben işkenbeyi çok severim. ama evde pişiremiyorum, kokusu rahatsız etmesin diye. onun yerine ya dışarda ya annemlerde yiyiveriyorum. bende sebzelerden sadece baklayı yiyemem, oda benim midemi kaldırır. napayım ki elimde olmayan birşey.

erkekler birinin zorladığını düşündüklerinde kızıveriyorlar. sevdiği yemekleri öğren, sevdiğinden bir çeşit yapsan birşey olmaz. kırmayın birbirinizi.

benim eşim o kadar anlayışlı değil malesef

Benim eşimde yemek seçiyor hemde öyle böyle değil..
ve kimsenin evinde yemek yemiyor
Kimsenin yaptığını yemiyor
3. gün o yemek önüne gelmicek aynısı olmıcak
Alışıyor insan napcaksın yapcak bişe yok..

mercimek çorbasından başka çorba asla yemez..

sarımsak maydanoz asla yemez

sebze asla yemez

nohut, yeşilmercimek, barbunya,bezelye, karnabahar, ıspanak ,pırasa ,pazı, enginar, bakla, kereviz, bamya, bulgur, yarpaksarma, mantı, muhallebili hiç bi tatlı,cacık ,puding, meze türü şeyler asla ağzına sürmez..

Bunlar sadece aklıma gelenler daha ohooooo cinsin önde gidenizi rakipsiz

yapmam inşallah ama moralim çok bozuk ağlayacağım neredeyse birşey yemediğimi de biliyor aç aç oruç tutuyorum bir gelip iki lokma ye bari demedi sahura kalkacak mısın dedi cık dedim gitti

yanlış yapmışsınız
kalkıp çatlayana kadar yeseydiniz keşke
bundan sonra öyle yapın

akşam gidincede eltinize yardımcı olun ve yiyin yemeklerinizi

o yemiyosada yemesin

gördüğünüz gibi iyilikten anlamıyorlar

Ay bu erkeklerin kaprisleri kadınlarınkinden fena.Sinir ediyor insanı.
O zaman eşine haftanın 3 günü yemek yapmasını önerin. 4 gün de siz yapın.
Çalışıyorsunuz. Neden sizin göreviniz olsun?
Önce anaları alıştırmış, şimdi biz devam edersek bizim onlara bakmakla yükümlü olduğumuzu düşünecekler.
Benim eşim kadar ev işi konusunda tembel, üşengeç birisi bile yardımcı olmaya başladıysa herkes yapar.
Sadece biraz restleşmek gerekecek galiba.Beğenmiyorsa kendisi yapsın paşa.

Benim eşim z yaglı yemez salcasız,yemek yemez,bamya yemez,semizotu yemez,vs....

bende öyle yapıyorum kendime sevdiğim şeyleri az az yapıyorum
Onada menemen
yumurta
kahvaltılık onlara hayır demezz her öğün ver yer
EE yemek seçe seçe yicek bişe kalmıyor kii
Anaları böle yapmış bunlarıı derdini biz çekiyozz vercen çocukken önüne hepsinden yesin..
Oğlum hiç öyle değil hepsinden yer hiç seçmez

Bırakın kırsın yumurtasını.
Siz de beraber yemek adına ortak olun yumurtasına.
Yok öyle ben yaparım ben yerim.
Sizin pişirdiğiniz beraber yenmiyorsa, onun pişirdiği yensin.

peki ne yapayım şimdi hiçbirşey olmamış gibi mi davranayım yoksa sonuna kadar inat mı edeyim

inat etme bence ne yiyorsa hergün gerekirse aynı şeyleri yap önüne çıkar sen başka bşey yemiyosun dersin eğer bişey derse..sadece kırgın olduğunu belli et bişey söyleme ama üzgün olduğunu hissettr

Demek ki yemek seçenin halinden ancak yemek seçen anlarmış.

''Ne bulursan onu yiyeceksin ben senin annen değilim.'' gibi söylemlere ve düşüncelere katılmıyorum.
Çünkü bu insan yemek seçiyor ve bunu evlenmezden önce biliyorsa insan ona göre davranmalı.Ya eşini olduğu gibi kabul etmeli ya da hiç evlenmemeli.Değiştirmeye çalışmak doğru değil.

Eski arkadaşım da bana karışırdı.''Yok,hiçbir şey yemiyorsun.'' ''Çok zayıfsın.'' ''Hala bitiremedin onu.'' ''Hep yemek seçiyorsun.''
Dayanamadım sonunda ''Kimsin sen? Bana bakmış,beni büyütmüş,bu yaşa getirmiş annem-babam bana karışmıyor,kararlarıma saygı duyuyor.Kimsin sen?Ne hakla yediğim şeylere karışırsın?''
Aldığım cevap şu;''Ben senin annen-baban değilim.'' El işte ne beklersin.
O lafı hatırladığımda hala ağlayacak gibi olurum.

Ama..
Ablamın eski eşi yemek seçerdi.Daha doğrusu yediği şeyler bezelye-pilav.
Sonra da ablama yakınırdı; ''Bir bezelye-pilav yapmasını biliyor.'' diye.
Güler misin ağlar mısın ?

Konu sahibinin durumuna gelince,evlenmeden önce sadece kıymayı,içinde kıyma olan yemekleri sevmediğini söylemiş eşiniz.
Şu halde sorunun yemek değil de başka birşey olduğunu düşünüyorum.Ortada başka bir mesele var,o da yemeğe yansımış.

Canim bu konuda yalniz degilsin, benim esimde cok yemek secer öyle her seyi sevmez, bir kere sebze agzina koymaz taze fasulye disinda, baklagillerin her cesidini yemez varsa yoksa et.Hani söyle bir karisik kizartma istiyor canim biber, patlican, kabak, patates ama benim ki sadece patetesi yer digerlerine yüzüne dahi bakmaz kokusundan bile rahatsiz olur, taze biberi salata da dahi yemez üstelik.. Cok yemeklerim cöpe gitti bu sebeple bende hergün yemek yapmamaya basladim artik ne yapacagimi bilmiyorum :2:

ne yiyor peki bu adam yaa. allah yardımcın olsun işin çok zor.

ne gibi bir mesele

canım bende hep ona sorup yapıyorum bu seferde hep ben mı bulucam yemek yap birşeyler diyor eee yemek seçiyorsun deyincede kızıyor

evliliğiniz daha çok yenı
bence alıştırma böyle
hergun evde ne varsa pişir beğenmezse evde bunlar var bunları yemeye alış de
ben alışamam ne biçim kadınsın derse
işine geliyosa de
yemezse ısrar etme bı gun aç kalır ıkı gun aç kalır sonra alışır

yumurta ıstersede kalksın pişirsin!!!

daha iyi canımm boşver....yemek listesi yap haftalık hem senin kolayına gelir benimki yemek seçmiyorda bazı şeylere takılıyor...biber olmasın ...domatesin kabuğunu soy...falan fılan ...ben dırt donuyorum aksama kadar ne yapsam dıye...ama anlayıslı sımdı bu yemek konusunda hakkını yıyemem...aksı bıraz anlasılan esın...uygun bı dılle anlat ılerde cocugumuz oldugu zaman sen yemezsen senı ornek alır o da yemek secer de...belki bı faydası olur..ALLAH yardımcın olsun...bu arada fazla kafana takma evlılığın ılk gunlerınde olur boyle seyler zamanla alısırsınız bırbırınıze....bı bakmıssın yemek olayını cozmussun ...o dıyormus sunu yap yıyelım falan dıye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…