- Konu Sahibi kahvecicegi
-
benim eşim o kadar anlayışlı değil malesefbenim eşimde evlenmeden önce yemek seçermiş daha doğrusu hiç sebze yemezmiş. yumurta patates kızartması baklagil ve bi kaç şey daha.
evlendikten sonra ben herşeyi pişirdim. eşim yumurtalı kavurma yemeklerini yer. sevmediği bütün sebzelerin kavurmasını yapıyorum kırıyorum üzerine bi yumurta ohh mis. pırasa kavurması , kabak kavurması. patlıcanı köfteli yapıyorum. yada sebze köfteleri.
karnıbaharı fırında galeta unu ile kızartıyorum. mesela pilav ve yeşil fasulye mi var pilavı yerdi fasulyeyi yemezdi ama hiç kırmazdı beni. bende fasulye pişiriyorsam pilav yapmıyorum cacık salata filan oluyo mecbur bi tabağı yiyor. sonrasındada çayının yanında sevdiği bişiyler koyuyorum tatlı bişiyler çok sever.
allah için hiç laf etmedi. beğenmedin mi diye sorduğumda akşam işten gelip o kadar uğraşarak yapıyorsun nasıl beğenmedim derim der. nankörlük olur bu der.
sağolsun şimdi herşeyi yiyor bi brokoli yemedik çünkü sevmiyorum bende. oğlumun çorbasına katıyorum.
Benim eşimde yemek seçiyor hemde öyle böyle değil..
ve kimsenin evinde yemek yemiyor
Kimsenin yaptığını yemiyor
3. gün o yemek önüne gelmicek aynısı olmıcak
Alışıyor insan napcaksın yapcak bişe yok..
mercimek çorbasından başka çorba asla yemez..
sarımsak maydanoz asla yemez
sebze asla yemez
nohut, yeşilmercimek, barbunya,bezelye, karnabahar, ıspanak ,pırasa ,pazı, enginar, bakla, kereviz, bamya, bulgur, yarpaksarma, mantı, muhallebili hiç bi tatlı,cacık ,puding, meze türü şeyler asla ağzına sürmez..
Bunlar sadece aklıma gelenler daha ohooooo cinsin önde gidenizi rakipsiz[/QUOT
ben ona daha önce yediklerinin listesini yap bende ona göre yemek yapayım dedim ona da ne listesiymiş yap işte yersem yerim yemezsem kırarım yumurtayı dedi
yapmam inşallah ama moralim çok bozuk ağlayacağım neredeyse birşey yemediğimi de biliyor aç aç oruç tutuyorum bir gelip iki lokma ye bari demedi sahura kalkacak mısın dedi cık dedim gitti
canım ben de çalışıyorum işten gelip apar topar yemek yapıyorum o hep ayrı şeyle pişsin istiyor ama 1 sağlıklı değil 2 ben sürekli ayrı şeyleri yemekten ve yapmaktan nefret ediyorum 3 kendi canımın istediği birçok şeyi pişiremiyorum
Benim eşimde yemek seçiyor hemde öyle böyle değil..
sebze asla yemez
nohut, yeşilmercimek, barbunya,bezelye, karnabahar, ıspanak ,pırasa ,pazı, enginar, bakla, kereviz, bamya, bulgur, yarpaksarma, mantı, muhallebili hiç bi tatlı,cacık ,puding, meze türü şeyler asla ağzına sürmez..
Bunlar sadece aklıma gelenler daha ohooooo cinsin önde gidenizi rakipsiz[/QUOT
ben ona daha önce yediklerinin listesini yap bende ona göre yemek yapayım dedim ona da ne listesiymiş yap işte yersem yerim yemezsem kırarım yumurtayı dedi
çok ayıp etmiş. içimden domalan yesin demek geldihani kızgınlık anında değilde sakin sakin konuşmayı denesen. yok olmassa otursun yesin yumurtasını.
peki ne yapayım şimdi hiçbirşey olmamış gibi mi davranayım yoksa sonuna kadar inat mı edeyim
çok ayıp etmiş. içimden domalan yesin demek geldihani kızgınlık anında değilde sakin sakin konuşmayı denesen. yok olmassa otursun yesin yumurtasını.
Ben nekadar zorladım nolursun azıcık tadına bak diye mümkünatı yok ağzını sürmüyoo insan mantı yaprak sarma yemezmi yaa zıkkım dip yesin
ne yiyor peki bu adam yaa. allah yardımcın olsun işin çok zor.Benim eşimde yemek seçiyor hemde öyle böyle değil..
sebze asla yemez
Bunlar sadece aklıma gelenler daha ohooooo cinsin önde gidenizi rakipsiz
ne gibi bir meseleDemek ki yemek seçenin halinden ancak yemek seçen anlarmış.
''Ne bulursan onu yiyeceksin ben senin annen değilim.'' gibi söylemlere ve düşüncelere katılmıyorum.
Çünkü bu insan yemek seçiyor ve bunu evlenmezden önce biliyorsa insan ona göre davranmalı.Ya eşini olduğu gibi kabul etmeli ya da hiç evlenmemeli.Değiştirmeye çalışmak doğru değil.
Eski arkadaşım da bana karışırdı.''Yok,hiçbir şey yemiyorsun.'' ''Çok zayıfsın.'' ''Hala bitiremedin onu.'' ''Hep yemek seçiyorsun.''
Dayanamadım sonunda ''Kimsin sen? Bana bakmış,beni büyütmüş,bu yaşa getirmiş annem-babam bana karışmıyor,kararlarıma saygı duyuyor.Kimsin sen?Ne hakla yediğim şeylere karışırsın?''
Aldığım cevap şu;''Ben senin annen-baban değilim.'' El işte ne beklersin.
O lafı hatırladığımda hala ağlayacak gibi olurum.
Ama..
Ablamın eski eşi yemek seçerdi.Daha doğrusu yediği şeyler bezelye-pilav.
Sonra da ablama yakınırdı; ''Bir bezelye-pilav yapmasını biliyor.'' diye.
Güler misin ağlar mısın ?
Konu sahibinin durumuna gelince,evlenmeden önce sadece kıymayı,içinde kıyma olan yemekleri sevmediğini söylemiş eşiniz.
Şu halde sorunun yemek değil de başka birşey olduğunu düşünüyorum.Ortada başka bir mesele var,o da yemeğe yansımış.
canım bende hep ona sorup yapıyorum bu seferde hep ben mı bulucam yemek yap birşeyler diyor eee yemek seçiyorsun deyincede kızıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?