Eşim yemek seçiyor

bugün bir yazı okudum yemek seçmek obezite gibi beslenme hastalığı olarak kabul görüyor genetik veya psikolojik nedenlere bağlı imiş ayrıca

yemezse yemesin
babamda böyleydi ne pişşirsek bahane buluyordu
pişirip koyuyoruz mutfağa,mecburen yiyor
beğenmese de yumurta kırıyor
hiç üzülmeyin,yüz vermeyin

biz de durum tam tersi, ben de birçok yemeği seçerim. (seçerdim) evlendikten sonra yıllardır yemediğim bir çok şeyi yemeğe başladım. çünkü kendim pişiriyordum ve pişirdiğim şeyin tadına bakmak istiyordum. baktım güzel devamlı olarak menülerimize giriyordu. örneğin evlenmeden önce
denemeden sevmediklerim; bamya, patlıcan, mantar, taze bezelye
denediğim halde sevmediklerim; et, balık, tavuk
şu an bamya ve mantar kızartma olarak en sevdiğim yemeklerden. et ve tavuğu da severek yiyorum.

ancaak; hala inek eti dışında kırmızı et sevmem. yemem. inek veya tavuk kesinlikle kemiksiz pişmeli kemikle piştiyse yemem. kıymalı yemekleri sevmem. kıyma sadece köfte, musakka ya da mantı olarak karşıma gelmeli. balığı yemem de pişirmem de. yumurta da keyfim isterse yerim istemezse katiyyen yiyemem.

sonuç olarak lütfen bizi anlamaya çalışın istemiyoruz yemiyoruz. kendimize bırakın üzerimize gelmeyin. misafirliklerde çok zorlanıyorum

size tavsiyem eşinize tarifi verin ve sevmediiği ama denemediği şeyi pişirmesini isteyin. belki yer

canım sen kendin sevmediğin halde pişirmiş yemişsin ben illede yesin demiyorum ama bir kere olsun denen bilir tadılabilir sonunda ölüm yok misafirliktede tabağı geri itebiliyor musun hepsi nimet sonuçta güzel bir tarifle her besin mükemmel bir hal alabiliyor

misafirliğe gittiğim yerler artık beni bilirler, eskiden daha çok seçerdim o yüzden mutlaka bir börek bir makarna falan yaparlardı benim için diğerlerini yemezse diye, ben seçiciyim canım malesef. hepsi nimet olabilir ama tadını gerçekten beğenmediğim birşeyi sırf midemi doldurmak adına nasıl yiyebilirim ki. bazen misafirlikte hiç birini sevmiyorum. kötünün iyisini biraz yemeye çalışıyorum ayıp olmasın diye yutmakta zorluk çekiyorum. bir gün birine gitmiştik, önüme çorba koydu, bir kaç kaşık zorla içtim. sonra kadın içeri gittiğinde koşa koşa mutfağa gidip döktüm birazını. ben de halimden memnun değilim ama yiyemiyorum işte.

eşim sürekli balık yemiyorsun koyun yemiyorsun diye tutturunca ben de sinir oluyorum. SANA ZARARIM VAR MI sen ye işte

Bence sıkıntı yapma neler yiyorsa onu yap sebze yemek istemiyorsa yemesin bu kadar büyütmeyin bazen ufacık şeylerden insan kopma noktasına gelir ama serinkanlı olmak lazım madem tavuk seviyor onu yap kırk çeşit tavuk yemeği var ne olacak..Benim babam da sadece et sever bakliyat sever annem de senin gibi çok zorlanıyor ama napsın yapıyor kadın ve kendinede sebze yapıyor.

ya daha yeni evlisiniz onun seni el üstünde tutması gerekiyor sen bildiğin gibi yemeklerini yap onada bir daha sorma
bir gün yemez iki gün yemez sonunda mecbur kalacak annesi balla böreklemi besliyormuş hergünde seni azarlıyor
birde erkeklerin küsme huyu beni delirtiyor üstüne düşme sakın yoksa ilerde önüne geçemezsin

annesigilde kaldık 1 hafta 10 gün kadın kafasına göre yapıyor yemekleri iki oğluda %90 dışarıda doyuruyor karınlarını ben hiç hoşlanmadım bu durumdan bizde yemek evde yenir dışarıda yenileceksede hepbirlikte gidilir.beni eltimi çocukları bırakıp karınlarını doyurup geldiler çok sinir oldum

benım eşimde
makarna pılav bulgur bamya
asla yemez..

bende napıyorum bılıyomusun madem sen yemk seçıyorsun hergun bana ne ıstediğini söyleyeceksın dedım
şimdi eşim hergun benı arar ve akşamın menusunu verır.

böylece yaptığım yemekler yenıyor

gerçi bizde ben bı yemeği çok kötüde yapsam eşim eline sağlık çok guzel olmuş demeden sofradan kalkmaz..
sevmediği şeylerı bağırarak değil guzelce yıyemıyorum der.

İlk evlendiğimiz yıllarda eşim de böyleydi.
Sebzeyi yemekten saymazdı. İlla et isterdi.Çünkü sevgili kayınvalidem sebze yemedikleri zaman hemen köfteyi kızartıvermiş.
Genelde alttan alır, sevmiyor zorlayamam ya derdim.
Ben çalışıyorum. Birgün okulda işler uzadı eve geldiğimde sinirim tepemdeydi.
Zaten canım ayaklarımı uzatmaktan başka bir şey yapmak istemiyordu.
Makarna yaptım yanına yoğurt koyum.Bir önceki günden yenmediği için kalan ıspanağı da ısıttım.
Kurdum sofrayı.
Beyfendi geldiler.
Sofraya baktılar ve "Yemek yok mu?"dediler. Yemekten kastı et.
Gayet sakin bir şekilde kalktım. Yemekleri birer birer lavaboya boca ettim ve dönüp "Artık yok." dedim.
Şaşkınlıktan konuşamadı.
"Bütün gün çalışıyorum..."diye başlayacak oldu, o zamana kadar alttan alan ben lafını kesip yine sakin bir şekilde
"Burası loknta değil ev, ben de aşçı değilim hele annen hiç değilim işine gelirse."dedim.
Bir hafta konuşmadı benimle. Ben hiçbir şey olmamış gibi davrandım.
Sonra bir daha açılmadı bu konu.
Şimdi enginar hariç ne pişirsem yiyor. Patlıcan bile...Annesi de şaşkın şaşkın bakıyor.
Bu iş "Onu sevmezsen ne yapayım? Ne istersin canım?"la çözülmüyor haberiniz olsun. Ben o yöntemi çok denedim hiçbir işe yaramadı...

canım bende hep ona sorup yapıyorum bu seferde hep ben mı bulucam yemek yap birşeyler diyor eee yemek seçiyorsun deyincede kızıyor

benim eşimde evlenmeden önce yemek seçermiş daha doğrusu hiç sebze yemezmiş. yumurta patates kızartması baklagil ve bi kaç şey daha.
evlendikten sonra ben herşeyi pişirdim. eşim yumurtalı kavurma yemeklerini yer. sevmediği bütün sebzelerin kavurmasını yapıyorum kırıyorum üzerine bi yumurta ohh mis. pırasa kavurması , kabak kavurması. patlıcanı köfteli yapıyorum. yada sebze köfteleri.
karnıbaharı fırında galeta unu ile kızartıyorum. mesela pilav ve yeşil fasulye mi var pilavı yerdi fasulyeyi yemezdi ama hiç kırmazdı beni. bende fasulye pişiriyorsam pilav yapmıyorum cacık salata filan oluyo mecbur bi tabağı yiyor. sonrasındada çayının yanında sevdiği bişiyler koyuyorum tatlı bişiyler çok sever.
allah için hiç laf etmedi. beğenmedin mi diye sorduğumda akşam işten gelip o kadar uğraşarak yapıyorsun nasıl beğenmedim derim der. nankörlük olur bu der.
sağolsun şimdi herşeyi yiyor bi brokoli yemedik çünkü sevmiyorum bende. oğlumun çorbasına katıyorum.

canım ben de çalışıyorum işten gelip apar topar yemek yapıyorum o hep ayrı şeyle pişsin istiyor ama 1 sağlıklı değil 2 ben sürekli ayrı şeyleri yemekten ve yapmaktan nefret ediyorum 3 kendi canımın istediği birçok şeyi pişiremiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…