Eşim yetmedi sıra kızımda :(

Siz biraz dolmuşsunuz. Lütfen sakin olmaya çalışın biraz.
Sonuçta torunu sevip her gün görmek istemeleri normal. Bebeğinizin de onları sevmesi son derece doğal. Ne olur kızınız büyürken de bu ilişkiye müdahale etmeyin, büyükanne büyükbaba varlığı çok iyi geliyor çocuklara. Beni iyi ki mahrum bırakan olmamış. Siz de bırakmayın. Ama tabi ki evinizin kuralları, sınırları olsun. Aynı apartman çok sıkıntılı bence de.. Zaman içinde sanırım bunları oturtursunuz, şimdi çok küçük kızınız zaten, sizin de yardıma ihtiyacınız vardır.
Bebeğiniz onları az gördüğünden tepki veriyordur elbet. Asla sizinle olan bağı başkasıyla kuramaz merak etmeyin. Siz şu an hassasiyetle farklı algılıyorsunuz bence, hem nereden biliyorsunuz ki kızınızın kırk yıl sizi aramayacağını? Aksine daimi yokluğunuz doldurulması imkansız bir boşluk verir, yanında bir sürü akraba olsa bile. Sizin varlığınızın bebeğiniz için yeri doldurulamaz, bunu unutmayın. Onun annesi sizsiniz, başka bir annesi yok.
Doğum sonrası depresyonu atlatamamış olabilir misiniz? Bana biraz öyle geldi, çok iyi değilsiniz sanki, çok hassassınız, olabilir elbet, zor süreçler. Ama mutlaka bir uzman desteği alın derim, kendiniz aşamayabilirsiniz.

Ya onu sorun edermiydim düşünmedim ama insan üzülüyor bazen heleki böyle dolduğda herşeyi takıyor kafasına ben bide çok duygusalımdır hemen içlenirim inanki bilmiyodum çünkü yazmıştım bir arkada cevap ben yurt dışında yaşıyodum eğitim dolayısıyla görüşmelerimiz kısıtlı oldu görüştüğümüzdede çok saygılıydık aileler karşılıklı naif insanlar sandım şuan Şoktayım

Bende oğlum bebekken kayınvalidemgille yan yana oturuyorduk. Sürekli onlara atlar giderdi ama gerçek bir derdi olduğu zaman (ağrısı, sızısı) ana gibi yar olmaz diyerek bana gelirdi. çocuk bütün gün sizle onları görmek bebeğe bi değişiklik. Takmayın kafanızı kendi babaannenizi halanızı nasıl sevdiğinizi düşünün. Neticede kan bağı var..

Çok teşekkür ederim evet sanırım depresyonu atamadım aslında duygusalım ama güçlü yapım olduğu söylenir depresyonu atardım çok kolay ama kv yaptıkları beni mahvetti haklısınız benim amacım çocuğumu ayrı büyütmek değil tabikide ama bi örnek vereyim benim kızıma kelime öğretiyo baba hala babaanne fln çocuk hepsini söylemeye çalışıyo ama bir kere anne dedirtmiyo bende inanın bir kere desin diye tekrarlatmadım ama insan kırılıyo hani resmen gözümün içine bakıp dalga geçiyorlar

Babaannem ben doğduktan iki yıl sonra ölmüş ama annem çokk sever bayramlarda ve elinden geldiğince babamdan önce o çiçeklerle koşar mezarlığa beni bir kere üzmedi der bnde kendisini hatırlayamasamda çok çok severim çünkü annemin kıymetini bildiği için benim kızımda sevsin isterim tabiki ama annesinin kıymetini bilenleri insan eşinden yanlız olunca çocuğunu arka görmek istiyo sanırım

Idrakyollariiltihabi bu yöntemde güzel sanırım benim o insanlara olan nefatifliğim kızıma yansıyo oda onlara yöneliyo teşekkür ederim negatiflik bitti artık çünkü çok doğru bu

Ya sıkmayın kendinizi dert etmeyin böyle ufak şeyleri.. burda maalesef ne dertleri okuyoruz. Siz kendi hayatınıza yuvanıza evladınıza bakın. Evde oturmak yaramamış size.. Bebeğimiz ilk zamanlar büyürken insan bir ümitsizliğe düşüyor sanıyor ki hayatı artık hep böyle geçecek.. ama düzelecek inş..

Çocuklar sosyal ortamları severler. Çocuğunuza yeteri kadar değişik bir ortam hazırlamıyorsunuzdur. İnsanları görünce seviniyordur. Konu komşuya gidin. Onu gezdirin. Farklı misafirler kabul edin.
Canetti belkide haklısınız ama dışarı çıkıyorum sürekli sanırım biraz daha insancıl olmalıyım

Anlıyorum sizi elbette ama şunu unutmayın ilk baba dese de (ki kolay olduğundan genelde baba derler), babaanne dese de hiç sorun değil. Sizin yerinizi asla asla ve asla kimse dolduramaz. Babası bile.
Umursamamaya çalışın bu meseleleri. Ayrıca bu güç ile alakalı değil ki, insan olmaya dair bir şey. Ne kadar güçlü olursa olsun bir insan zaman zaman kendi başına aşamayabilir bazı şeyleri. İnsan olmak böyle bir şey.
Ancak bence aynı apartmanda yaşadığınızdan, ileride bazı kurallar koymanız şart. Çocuğunuzun disiplini sadece siz ve babası tarafından verilmeli. Sizin koyduğunuz kurallar babaanne tarafından esnetilmemeli vs. Çocuğa ev kuralları söz konusu olduğunda istikrarlı yaklaşılmalı. Asıl meseleler bunlar, siz bunlarda istikrar sağlanmasını sağlayın yeter. O çocuk babaannesini görünce varsın deliye dönsün. Bunlar sizinle ilişkinizden asla eksiltmez inanın. Sizin yerinizi kimse dolduramaz. Mümkün değil.

hippotalamus doğru söylüyosun ama insan konuşucak kimseyi bulamayınca biraz kendine ayna olucak insanlardan bişeyler duymak istiyor yazılanlar bana fikir oldu iyi geldi teşekkür ederim ilgine

benim kizimda hep bana gelmek istiyor hep beni istiyor buda cok yorucu yemek yerken kucagimda gezmede heryerde baska odaya gecsem aninda yanimda dibimde durur..

zey_tin çok güzel yazmışsınız inşallah aynı apt dan taşınıcam ama tabi taşınıcam diye çocuğum görmicek diye bi kaide yok sadece her hareketim evden çıkışım sürekli hesap sorma istekleri olmayacak ben rahat olunca kafam rahat olunca bütün çevremlede ilişkilerim iyi olucak yani sevmesemde kv yaptıklarını artık hiç görmicem nasıl olsa evim yolum ayrı dicem ve bu stresim kızımada yansımıcak yazdıkların için tekrar teşekkürler

benim kizimda hep bana gelmek istiyor hep beni istiyor buda cok yorucu yemek yerken kucagimda gezmede heryerde baska odaya gecsem aninda yanimda dibimde durur..
Hayatinanlamisensin bu neye döndü biliyomusun ölüler sanarmışki diriler hergün helva yiyor sanırım doğrusun bazen kendi alanlarımızın olması gerekli senin durumda oldukça yorucu

Rica ederim, ne demek. Taşınacaksanız zaten tamamdır. İnsan sevse bile yapamaz gibi geliyor bana gerçekten aynı apartmanda, yapacaksa da kurallar olmalı kesinlikle. Ben kendi ailemle bile yapamazdım sanırım. Bir de taşınacaksınız madem, hiç bu sıkıntılar kalmaz. İşiniz de varmış, dönersiniz iş hayatına güzelce, görmek isteyen de bir düzene göre, size uygun zamanda gelir görür yavrunuzu elbette

Aynı dert bendede var canım ikizlerim 2 yaşındalar ne hamileligimde ne de doğumdan tam sonra bi faydalarını görmedim şuan tekrar hamileyim hamile olduğumu öğrendiğimden beri hiiic aramaz sağolsun çocuklar başına kalır diye dün gelmiş ooy babanneeem kuzuuuuum ben sizi çok özledim sanki ben göstermiyorum evine gitsek arkamızdan lafı geliyo gorumcem sağolsun hemen yetiştirir anasının dediğini. Gitmesem ayrı bi dert benimkilerde onlar gelince babanne dede delisi oluveriyo çıldırıyorum. Ama çocuk daha hele seninki bebek daha gün gelicek arkalarından aglicaklar caniim hiic şimdiden üzme tatlı canını kendine eziyet yapıyosun çocuklar anlamaz yansıtmada ztn ilerde. Annem babam yanımda olsa bu kadar dert etmem bende kaynana sorununu ama gurbetlik işte alın yazısı. Biz ancak kendimizi tüketiriz böyle

Hayatinanlamisensin bu neye döndü biliyomusun ölüler sanarmışki diriler hergün helva yiyor sanırım doğrusun bazen kendi alanlarımızın olması gerekli senin durumda oldukça yorucu
gercekten yorucu ama bende ona stresimi uzuntumu hic belli etmem.icim kan aglasa daha sevgi dolu oluyorum kizima.her an gulusuyoruz bakisiyoruz sureklu opuyorum beraber bir yastikta yatip sariliyoruz.yere onula beraber oturup oyun oynuyoruz.yapmak istedigi seylere engel koymuyorum.bana bagliligi 7.aydan sonra daha cok artti.simdi 11.ayindayiz.
ancak bebekte olsa anliyorlar.sizdeki siniri stresi uzuntuyu hissediyorsa urkebilir.kendini rahatta guvende hissettigi birine gitmek isteyebilir.sakin relaks olun.bebeginiz hep yuzunuzde gulumsemeleri hissetsin.

zey_tin bende götürürüm onlarda gelirler yeterki giriş çıkışlarda hesap vermim kendime ait sınırlarım ve dünyam olsun

Hayatinanlamisensin önerini dinlicem bakalım belki ilerde anlar beni benim tek hatam stresli olmam oldu ona yansıtmasamda hissetti ne yazıkki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…