Eşim yine başladı çalışma baskısına

işte bu yüzden erkek çocuklarını bu şekilde yetiştirmek lazım

Eğitimli bir kadın olarak çalışırsanız evdeki iş yükünüz de büyük oranda azalır. Evinizdeki o işleri meslek olarak yapan başka kadınlar yapar. Kimse de size neden ev işi yapmıyorsun diyemez, çünkü ekonomik özgürlüğünüz vardır.
Kimse kimseye bakmak zorunda değil hiçbir anlamda.

Canım valla bu çalışma ısı karekter meselesı bence bazı ondamlar calısmayı sevmez bazıları çok sver ..ben uretmeyı ona ankara faydalı olmayı seviyorum hatta 15 tatilden sıkıldım bile ..ama evde oturanlar üretmiyor demıyorum çocuklarını oyu bır ondan olarak yetıstırmek de en büyük üretim bu bazılarına yeter bazılarına yetmez şahsen bana yetmıyor kızım oglum var ama başka cocuklarada faydalı olunca mutluym..hatta bazen soruyorlar esının maası ılerde yeterlı olacak çalışmasan gıbı (kredi bitiyor da) ..ama ben asla diyorum boşa mi okudum sadece ev için mi çalışıyorum ben kendimi aktif olunca daha mutlu hissediyorum

Eşiniz sizinle gurur duymak istiyor olabilir mi?
Kendi hayatımdan örnek vermem gerekirse eşim benim çalışmamdan, mesleki yetkinliğimden gurur duyar, ailesinin de bunları çok beğendiğini söyler ki çoğu zaman bana da hissettiyorlar zaten.
Belki sizin eşiniz de sosyal statünüzün daha yüksek olmasını istiyordur da açık açık dile getiremiyordur?

çocukluğumdan beri çalışıyorum,çok kötü şartlarda,vallahi bende fobi oldu,senı anlıyorum,eşinıde anlıyorum,ama her kadın çalışamaz,yapı meselesı,ama ınan bana şu haytta sadece iş yerılerınde .ektım,geri herşey ıyı

işte bu yüzden erkek çocuklarını bu şekilde yetiştirmek lazım
Kadın-erkek arasındaki eşitliği bu şekilde oturtmak için erkek çocukları da her işe ortak edilmeli. Hayatım boyunca ailemden hiç şu sözü duymadım 'sen erkeksin otur, sen kızsın sen yapacaksın.' Ablan ne yapıyorsa sen de yapacaksın,herkes kendi odasından sorumlu, temizliği tek başınıza yapacaksınız odanızda dendi kardeşime. Böyle alıştı şimdi maşallah tek yaşıyor, benim diyen kadından daha temiz evi.

Benim eşim lise mezunı ben üni ondan daha çok görmüşlüğüm var kültürel açıdan beni zaten hep takdir eder ben hiçbizaman eğitim durumunu sorun etmedim oysa hep derdim üni mezunu olacak evlendiğim kişi diye emeklerimin karşılığı özel sektör olmamalı ya en iyisi olmalı ya da hiç eşimin istediği daha lüks araba daha lüks ev övünüp duranlara ders vermek ama ben onun bu bencilliğine kendime özel sektörde yıpratmak istemiyorum kpss inşallah iyi olur

Maaşın yarısı zaten onlar için gider. O yüzden ben seviyorum eşime yemek yapmayı onun için birşeyler yapmayı. O da memnun çok şükür. Çalışanlara Allah kolaylık versin.

bir bayan neden çalışmak istemez ki anlayamıyorum..
ben bekarım ama babamdan doğru düzgün para aldığımı bilmem.. eşimden de alabileceğimi sanmıyorum.. önüme ne koyulursa onu kabul eder, isteklerimi zevklerimi ikinci plana atardım herhalde..
Paranın kölesi olmayalım elbette, ama para olmadan da isteklerimiz hep ikinci planda kalıyor..

Mutsuz olduğun bir iş yerinde elbette çalışmayın, ama alışmak sosyalleşmek bir nevi..
Kadın erkek eşit diyoruz, bir erkek ben çalışmak istemiyorum dese, ona pısırık hatta para yiyen bile deriz.. Eee biz bayan olarak neden kendimizi o kefeye koyalım ki?

Bence asıl önemli olan gelecek.. Yarın başımıza ne geleceğini bilemeyiz.. Kimse için değil, kendimiz için ayakları yere basan güçlü kadınlar olmalıyız.. Kendi adımıza kararlar verebilmek için, ekonomik özgürlüğümüz için..

geçen akrabalarıyla biraya gelmiştik yeni biri evlendi kız pek hamarat baklava börekler hergün bişeyler yapıyor mantı falan açmış işte övüp duruyolar bunlarda..

teyzesi eşime sordu evlendiğinden beri hekza kaç kere mantı açtı diye. kendince bana ayar verecek..

eşimde tüm gün evde durup mantı yapmak mesele mi benim karım işten çıkıp mantı açtı kaç kere üstelik parası neyse verip dışarda kaç kere yemeğe çıkardı beni hey yavrum be dedi kocaman elleriyle koltuk altına aldı beni. o an benim nasıl tatmin olduğumu bi düşün bak..

evet çalışırken ev işi yapmak yemek yapmak falan çok zor ama bence bi kadın önce kendine saygısı olmalı. çocuktan sonra daha zor olabilir kabul ediyorum çocuk için 1-2 sene ara da verilebilir ki ben onu bile düşünmüyorum artık..

özel sektörde 4-5 kişilik firmalara girmeyin kurumsal şirketlerde çalışın sizde. eşiniz haklı bence.
ayrıca o sizin kocanız fikirlerini söylemesi çok normal o söyleyemeyecekte kim sölicek..

bende eşimle çocuktan sonra çalışmıcam diye bi kaç kez atışmıştım en son sen bilirsin fikrimide mi söyleyemicem demişti ordan biliyorum :) bende sizin gibi düşünüyordum ama bu tamamen bencillik bence.
kadınlar işine geldiğinde kadın erkek eşitliği der..

Maaşın yarısı zaten onlar için gider. O yüzden ben seviyorum eşime yemek yapmayı onun için birşeyler yapmayı. O da memnun çok şükür. Çalışanlara Allah kolaylık versin.
Eşiniz için bir şeyler yapmayı seviyorken, biz onlardan daha çok çalışıyoruz diye yaptığınız her işi saymışsınız. O sebeple sevdiğinizi düşünemedim ben.
Maaşın tamamı da gitse, bana göre o gereksiz ev işleriyle uğraşmamaya değer. Tabi bir de ben yıllarca eğitimini aldığım işi yapmazsam kendime hakaret sayarım. Eşimin de benim başarımdan gurur duymasını isterim.
Allah size de kolaylık versin, işiniz zor.

Ben çalışıyorum Şu an için nişanlıyım. Evlenincede çalışacağım ama keşke imkanımız uygun olsa çalışmama gerek kalmasa. İmkandan kastım sadece borçsuz olmak değil elbette. Özel giderlerimizi de sorunsuz karşılayabilcek seviyede olmak. Bu böyle olmayınca mecbur çalışacağım. Çocuğumu ben büyütmek isterim ama çalışmaya devam edeceğim . Hem çocuğumuz hem kendimiz için. Nede kendi standartlarımı düşürmek isteyeyim..
Gel gör ki çalışmayı hiç ama hiç sevmeyen bir insanım. Ev hanımı olayım evimle ilgileneyim kitaplarımı okuyayım hayat öyle güzel gelir ki..
Şu an muhattap olmak zorunda olduklarımla muhattap olmamaktan güzeli var mı?
Özel sektördeyim daraldım. Kpss ye odaklanıp atanmak istiyorum. Ama memur olamasamda şu an ki iş yerimde ya da başka bi yerlerde var olacağım hep.
Şu an mesela evimizin geçimine destek oluyorum. Babamı kaybettik. Kendi emeğimi kazandığım halde bile kişisel masraf yaparken vicdan yapıyorum. Annemi daha rahat ettireyim bi süre sonra evlencem desteğim azalacak diye düşünüyorum. Kendi yuvamdayken çalışmayacak olursam kişisel masraf yapmak istermiyim emin değilim. Daha doğrusu istenir de kendime hak görür müyüm?
İnsanın kendine kattıklarına hiç değinmedim zaten bunlar say say bitmez. sadece ihtiyaçtan yola çıktım.
Bunlar iyi güzel ama işin şu kısmı da var. Evet hayat müşterek her iki kişi de çalışmalı güzel olan bu. Fakat Bazı erkekler dısında evde eslerine ne kadar yardımcılar...
Kendi nişanlımı dusunecek olursam.. dünyaya bedel benim için ama hayatı bana bu noktada kolaylastıracak bırı degıl. Açlıktan ölse ekmegın ucunu koparmaz degıl sandıvıc yapsın. ev işleri için yorum dahı yapmıyorum.
Boyle olunca hem calısan hemde ev hanımı ve anne olmak gozumu korkutuyor. Evet bu 3luyu harıka tasıyan yuruten ınsanlar da var. Fakat herkesın fıtratı bır degıl becerısı bır degıl. Ben su an bekarken her seyımle annem ılgılenırken. Bı hafta yogun gecırıp yorulsam ıs dısında bı sebeple mısafır gıbı. Ertesi hafta hastalanmış bagısıklıgım dusmus yataga dusmus oluyorum.
Es hem calıssın ıstenıyor. hem ev duzenı dort dortluk ıstenıp yardımda bulunulmuyorsa calısma baskısının nesı hos gorulecek Allah askına.
Çok uzun yazdım ama sonucta evlilik bu elbette her iki tarafta her ayrıntıyı dusunmelı ama kısının ozellıklerıne beklentısıne gore de bırbırıne saygı duyulmalı.
Ben boyle dusunurken calısmamaya karar verırsem bana saygı duymayacak adamlada evlılıgımı sorgularım. Ama gel gorkı calısırken bana hayatı kolaylastırıyorsa ev bakımı konusunda destek oluyorsada calısma konusunda kolaya kacmayı kendıme yedıremem.
her acıdan dusunulup olay ırdelenmelı bence ne calısmak ne de calısmamak o kadar basıt olgular degıl.

kadının çalışması maddi den çok manevi bir tatmindir bana göre,
eşinin çok iyi bir işi olsa bile her şekilde maddi açıdan çok rahat olsa bile çalışmalı,
kadın ürettikçe, güçleniyor,kendine güveni artıyor....
çalışan bin annenin çocuğu tamam belki anneyi özlüyor ama hayata karşı daha olgun ve sorumluluk sahibi oluyor.
bu demek değil ki çalışmayan annenin çocuğu sorumluluk sahibi değil.
okuldan gelince annesi olmadığı için kendi başına eve giriyor, kendi yemeğini hazırlayıp yiyor, belki yediğini toparlayıp yıkıyor... bu gibi eylemler uzun vadede hem kendi başının çaresine bakmaya hem de iş yaparak sorumluluk hissini geliştiriyor diye düşünüyorum.
mesela bende çalışan annenin çocuğuyum.
okuldan gelince sobayı yakardım, ufak tefek temizlik ortalığı toparlama, salata vs. yaşıma göre yapılacak şeyleri yapardım. yemek yapmaya başladığımda mesela 12-13 yaşındaydım .
belki bir yemek , bulaşık ortalığı toparlama ama insana çok şey katıyor. hayatla mücadele etmeyi ben annemden öğrendim.
gözümde çok güçlü bir kadın ...

Özel sektör istemiyoranız kpss ye sıkı çalışmanız lazım o zaman ama siz zaten çalışmaya hiçbir şekilde istekli değilsiniz bebek istiyorum diyorsunuz bu çalışmanıza engel değil sadece maddi durum için değil kendinizi geliştirmek, sosyal olmak en önemlisi bir güvenceniz olması için gerekli yarın bir gün ne olacağı belli mi. Çocuğunuzu daha rahat şartlarda büyütebilirsiniz kimse güle oynaya çocuğunu bırakıp işe gitmiyor ama hayat şartları böyle.

Hayatım boyunca babamdan bile para isterken kızarırdı yüzüm, değil ki kocamdan isteyeceğim. Kimse bana bakmak zorunda değil, evcil hayvan mıyım, ben? Evlenirken bile düşünmedim bunu, ben zaten kendine yeten bir kadınım, evlendim çünkü sevdim, onunla uyumak,uyanmak istedim, pazar sabahları aile kahvaltılarımız olsun, geceleri battaniyenin altında film keyfimiz olsun diye evlendim. Çocuk doğurdum, onu da eşime güvenerek doğurmadım. Tek isteğim kızını sevmesi, onun haricinde hayatta hiç kimseden beklentim olmadı.

Kısacası birilerine sırtınızı dayayarak yaşamayın hanımlar. O sırtınızı dayadığınız dağ birgün yerle bir olursa sudan çıkmış balık gibi kalırsınız ortada. Koca parası yemenin öyle çokta marifet olduğunu düşünmüyorum, sonuçta ekstra bir yeteneğe ihtiyacı olmuyor insanın. Kusura bakmayın ama, evi geçindirmek görevini tamamen erkek cinsinin sırtına yüklemek fazlaca insafsızlık geliyor bana.

Yazduklarımı yanlış yorumluyorsunuz. Evet çok iş yapıyoruz. Kadınlar çalışmak zorunda değil, çalışmıyorum diye kendini değersiz görmek zorunda değil kadınlarda evde çalışıyo anlamında söyledim yazdıklarımı dikkatli okuyun lütfen. Siz çalışıyo olabilirsiniz siz alırsınız 3 5 bin. Statüsü olmayan yada yeni işe başlayacak birisi alacak 1500 nereye harcasın o parayı. Genel yorum yapın

Annemle başbaşa kaldığımızda 9 yaşındaydım. Çalıştığı kurumun avantajıyla beni koleje gönderdi tek maaşla. O kolejde geçirdiğim yıllar geleceğimi şekillendirdi. Hayatım çok başka, çok daha vasat olabilirdi. Onun binbir sıkıntıyla beni gönderdiği kolej bu yıl mezun olacağım okula temel oluşturdu, evet hayatımı değiştirdi.
Annem çalışmasaydı anneannemlerin yanında karın tokluğuna yaşardık muhtemelen. Birlikte büyümüş iki kadın olamazdık bugün, özgür olamazdık. Yemeklere, tatillere gidemezdik.
İyi ki bu kadar güçlü bir annem var. Benim hayatımın akışını değiştirdi onun bir mesleğinin olması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…