- 28 Kasım 2010
- 42.568
- 141.409
- 798
- Konu Sahibi Kedicikk061
-
Anladim canimYıllarca çalıştım canım ve çok sorunlar yaşadım malesef fobiye dönüştü
Anladim canim
O zaman karar senin, kimse seni zorla calistiramaz
İnsallah istedigin memuriyet olur
Hatta bizde erkekler daha çok ev işi yapıyor. Babam annemden güzel yemek ve temizlik yapar. Adam her hafta banyoyu pırıl pırıl yapar, elinden vilada düşmez sürekli siler her yeri. Ben dinlenirken erkek kardeşim annemle beraber parkeleri silerdi, camları silmek, banyoyu temizlemek erkeklerin göreviydi. Kardeşim yanıma tatile geldiğinde çamaşır yıkayıp asmış, evi pırıl pırıl yapmıştı. İnsanlar bu düzeni oturtamıyor, ev işi kadının çalışmak erkeğin görevi zannediyor. Oysaki hayat müşterek.. Hem dışarıda hem evde beraber çalışmak gerekli.
Eğitimli bir kadın olarak çalışırsanız evdeki iş yükünüz de büyük oranda azalır. Evinizdeki o işleri meslek olarak yapan başka kadınlar yapar. Kimse de size neden ev işi yapmıyorsun diyemez, çünkü ekonomik özgürlüğünüz vardır.Kadınlar çalışmak zorunda değil. Evde çalışıyoruz zaten çamaşır ütü temizlik yemek eve misafir gelince hizmet. Bunları erkek mi yapıyo. Bunları yapan erkek varmı. Tabiki de kocamızda bize bakmak zorunda çünkü bizde ona bakıyoruz. O akşama kadar çalışıyorsa bizde onun için evde çalışıyoruz. Yada çocuğu olanlar çocuğuna bakıyo. Çalışmıyorum diye kendinizi değersiz görüp ezdirmeyin. Biz onlardan daha çok iş yapıyoruz.
Kadın-erkek arasındaki eşitliği bu şekilde oturtmak için erkek çocukları da her işe ortak edilmeli. Hayatım boyunca ailemden hiç şu sözü duymadım 'sen erkeksin otur, sen kızsın sen yapacaksın.' Ablan ne yapıyorsa sen de yapacaksın,herkes kendi odasından sorumlu, temizliği tek başınıza yapacaksınız odanızda dendi kardeşime. Böyle alıştı şimdi maşallah tek yaşıyor, benim diyen kadından daha temiz evi.işte bu yüzden erkek çocuklarını bu şekilde yetiştirmek lazım
Benim eşim lise mezunı ben üni ondan daha çok görmüşlüğüm var kültürel açıdan beni zaten hep takdir eder ben hiçbizaman eğitim durumunu sorun etmedim oysa hep derdim üni mezunu olacak evlendiğim kişi diye emeklerimin karşılığı özel sektör olmamalı ya en iyisi olmalı ya da hiç eşimin istediği daha lüks araba daha lüks ev övünüp duranlara ders vermek ama ben onun bu bencilliğine kendime özel sektörde yıpratmak istemiyorum kpss inşallah iyi olurEşiniz sizinle gurur duymak istiyor olabilir mi?
Kendi hayatımdan örnek vermem gerekirse eşim benim çalışmamdan, mesleki yetkinliğimden gurur duyar, ailesinin de bunları çok beğendiğini söyler ki çoğu zaman bana da hissettiyorlar zaten.
Belki sizin eşiniz de sosyal statünüzün daha yüksek olmasını istiyordur da açık açık dile getiremiyordur?
Maaşın yarısı zaten onlar için gider. O yüzden ben seviyorum eşime yemek yapmayı onun için birşeyler yapmayı. O da memnun çok şükür. Çalışanlara Allah kolaylık versin.Eğitimli bir kadın olarak çalışırsanız evdeki iş yükünüz de büyük oranda azalır. Evinizdeki o işleri meslek olarak yapan başka kadınlar yapar. Kimse de size neden ev işi yapmıyorsun diyemez, çünkü ekonomik özgürlüğünüz vardır.
Kimse kimseye bakmak zorunda değil hiçbir anlamda.
Eşiniz için bir şeyler yapmayı seviyorken, biz onlardan daha çok çalışıyoruz diye yaptığınız her işi saymışsınız. O sebeple sevdiğinizi düşünemedim ben.Maaşın yarısı zaten onlar için gider. O yüzden ben seviyorum eşime yemek yapmayı onun için birşeyler yapmayı. O da memnun çok şükür. Çalışanlara Allah kolaylık versin.
kadının çalışması maddi den çok manevi bir tatmindir bana göre,Bazıları erkeğin görevi demeye getirmiş, yani bu kadınların kafası ataerkil, olabilir, ama lütfen o kişileri bayramda seyranda neden önce eşimin ailesine gidiyoruz neden kv kp benden iş bekliyo vs temalı konular açarken görmeyelim, çünkü ataerkilsen her anlamda o şekilde yaşarsın, kocam bana baksın görevi bu dersen oda sana der ki ben erkeğim sen bana tabiisin
Yazduklarımı yanlış yorumluyorsunuz. Evet çok iş yapıyoruz. Kadınlar çalışmak zorunda değil, çalışmıyorum diye kendini değersiz görmek zorunda değil kadınlarda evde çalışıyo anlamında söyledim yazdıklarımı dikkatli okuyun lütfen. Siz çalışıyo olabilirsiniz siz alırsınız 3 5 bin. Statüsü olmayan yada yeni işe başlayacak birisi alacak 1500 nereye harcasın o parayı. Genel yorum yapınEşiniz için bir şeyler yapmayı seviyorken, biz onlardan daha çok çalışıyoruz diye yaptığınız her işi saymışsınız. O sebeple sevdiğinizi düşünemedim ben.
Maaşın tamamı da gitse, bana göre o gereksiz ev işleriyle uğraşmamaya değer. Tabi bir de ben yıllarca eğitimini aldığım işi yapmazsam kendime hakaret sayarım. Eşimin de benim başarımdan gurur duymasını isterim.
Allah size de kolaylık versin, işiniz zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?