eşim yüzünden yemekler çöpe gidiyor

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.068
9.560
398
Kızlar merhaba, sorun eşimin yemek zevki daha doğrusu bana göre zevksizliği. Çalışan bayanım fakat iki elim kanda da olsa mutlaka tencere yemeği yaparım ki sağlıklı beslenelim. Dışarda yemek yemek mide ve bağırsak sorunlarına yol açtığından ve hem sağlıksız hem de aşırı pahalı olduğundan evde kendim hijyenik, sağlıklı yağlar kullandığım mis gibi yemekleri yemek istiyorum ve fakattt sorun burda. Eşim mesela geçen hafta evde zeytinyağlı biber dolması,zeytinyağlı fasulye, bezelye, vs bir sürü yemek varken illa dışarda yemek yedik ve 2 öğüne 100 tl para verdik. İnatla ve ısrarla evde yemek istemiyor. Yaptığım yemeklerin tadı gayet güzel, tadını mı beğenmiyorsun diyorum o da yok. Israrla dışarda yeme isteği beni bezdirdi artık. Saatlerce dolaşıp akşam 8 de hadi yemek yiyelim diyor ve eve çok uzak oluyoruz,mecbur açlıktan ben de yiyorum ve evdeki yemekler kalıp dökülüyor. Eşim aslan bucu ve gösterişi lükse para harcamayı çok sever sanırım sebep bu başka sebep bulamıyorum. Eşi böyle olan var mı çıldırmak üzereyim artık. Çünkü eşimin bu huyu yüzünden ibs hastalığına yakalandım dışarda yemek yiyip durmaktan.

Ayh ne oldugu belli olmayan yaglarla etlerle yapilan yemekler yenir mi yahu! Siz bence disarida yedigi yemekler tarzinda yemekler yapmayi deneyin. Ne bileyim sofra düzeni yemek sunumu vs. Gibi seyleri ön plana cikarin. Mutfaginizi bi restorana cevirmeye calisin yani yoksa disarda yemekten o bagirsaklar kurur ayol..

Eşin ete daha mı düşkün?
Benim eşim dışarıda yemeyi sevmez ama evde de etli bir yemek ister. Mesela kuzu eti alır güveç yaparız der. Sebzeyi yer ama her zaman değil.

Saydiklariniz hep sebze, disarida genelde et yenir. Esiniz belki et yemekleri tercih ediyordur.
Evet yazmayı unuttum eşim et ve hamur işi sever. Ama sadece bu ikisini. Her gün bunları yemek ister. Her gün et ve pizza yapmak da sağlıklı değil ki. Ben et sevmiyorum fazla, o ise her öğünde et istiyor, fenalık geldi artık.

Eşin ete daha mı düşkün?
Benim eşim dışarıda yemeyi sevmez ama evde de etli bir yemek ister. Mesela kuzu eti alır güveç yaparız der. Sebzeyi yer ama her zaman değil.
Eşim et almaz,almayı bilemz ama sadece yemek ister. Markete gideriz ben et sebze şu bu peşinde koşarken gider kola soda alır, canım bu eti alayım mı yok şunu alayım mı yok sonra e hani et yap bana. Yaratayım mı yani diyorum çok sinir bozucu. Ayrıca ben sebze ağırlıklı yemek yiyen memur çocuğuyum et pişmezdi pek bizde:)

Yapıyorum inanin yemek sunumlarım restorandan güzel, sorun o değil. Sanırım şu var hani klasik Türk mantığı dışardaki güzel gelir ya (örneğin yabancı hatunlar) bunda da öyle dışardaki pis lokanta bile ona daha güzel geliyor anlamadım gitti.

O da hiç hesaplı olmuyor zaten malum et çok pahalı. Benimkine bir et yemeği bir pilav yap yeter :)
Benim için de önemli değil hem etçil hem de otçulum :) ama artık ne yapayım diye düşünüp duruyorum.

Senin için ne yapılabilir bilmiyorum. Hazır yenir ama her zaman olmaz tabi. Hem sağlığa hem de keseye zararlı. Bir öğüne 100tl ne demek yahu?
Biraz sen zorla eşini bugün evde yenecek diye. Belki öyle öyle alışır.

Başlarda öyle düşündüm ama artan kilolar kıyafetlerimin olmayışı ve ibs hastalığı olarak geri dödü bunlar bana:)
Himm o zaman dışarı ciktiginizda salataya falan ağırlık versen? Ya da kendine kadar yap dışarıda o yemek yerken sen bir şeyler içersin.

Burçla ilgisi yok benimki de aslan burcu. Ev yemeğini hiç bişeye değişmez. Seninki alışmış biraz galiba kolayına geliyor. Yaxık günah çöpe atılır mı onca yemek? Bi de dünya para dışarda yemek.

Benim eşimde disaridan yemek yemeyi çok seviyo sinir ediyo evde herşey var para harcamaya bayiliyo ben her zaman yemeği çok az yapiyorum bi kerede yensin bitsn dye o yemezse o isteyken öğlen ben.yiyorm çöpe gitmiyo boylece

benim eşim de kızım da her gün et tavuk balık yerler, ben kendime ayrıca zeytinyağlı yemek yapıyorum ondan da yiyorlar tabi ama ana yemek olarak görmüyorlar. eşim asla zeytinyağlı fasulye yiyip tatmin olmaz mesela, mutlaka kalkar 1-2 saat sonra bişeyler daha yer. bence tencere yemeklerinin yanına nugget, köfte vs dışarda yediği tarzda bişeyler ekleyin.

Benim için her gün et yapmak çokk zor inan:) Midem bulanıyor yaparken. Orta yolu bulmaya çalışıyorum ama mesela tavuk hindi falan da sevmez beyefendi. İlla kırmızı et. Yaşı da genç değil ki 42 oldu hala çocuğumuz yok, kolesterol tavandı evlendiğimizde sağolsun kv her gün eti dayamış. Biraz da onun hatası işine gelmiş habire et yapmak. Şimdi istese de sebze çok az yiyor. Ekonomik boyutu zaten malum. Evde yenecek deyince surat 5 karış, ben doymadım deyip dışardan pizza hamburger söylüyor, yada tam uğraşmışım etmişim sofraya oturuyoruz bu ne ben et istiyorum cart curt.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…