- 9 Eylül 2011
- 7.562
- 4.577
- 448
- Konu Sahibi greengirll
-
Tadını beğeniyorum diyor. Annesinin yemekleri gerçekten kötü:) Kp bile beğenmez. Sanırım annesinin yemeklerini beğenmediğinden dışarıya alıştı ve böyle devam ediyor gibi. İnsan eşini çözemiyor ne garip değil mi? Varsayımlar türetiyoru habire
Vicdanım elvermiyor kiO zaman bırak kendi haline. Yarın öbur gün hastaliklar başlayınca gezer o doktor bu doktor. Sen yemene icmene dikkat et.
Dün mesela tv de anlatıyorlardı dinledi dinledi evet çok haklı şu bu az sonra canım hamburger istedi diyor ya şaka gibiValla çok sağlıksız. Karaciğer böyle böyle yağ bağlıyor işte.
Eşin fast food düşkünü aynı zamanda. Biraz zararlarından bahset okut falan.
haklınız. valla kendi bilir artık...Güzel derken ayıp olmasın diye diyordur. Yavan geliyordur. Eşime içinde kıyma et olmayan yemekler yavan geliyor da
Bizimki tavuk da sevmez ki, salamı bile hindi yemez illa dana olacak. Her gün kırmız et pişirebilene helal valla. Ben akşam eve 7-7:30 arası geliyorum zaten çok yorgun bi şekilde, eşim gelir 8 de o saatten sonra her gün et yemesi çok sağlıksız, ki ayrıca öğlen zaten hep dışardan et yiyor. Akşam bari sağlıklı yesin diyorum.
İşte sıkıntı da orda zaten bu kadar çok vaktim yok ki yemek yapmak için. Akşam eve 19:30 geliyorum, haftasonundan da kıymalı etli çok yapılmıyor yani 2 çeşit yapsam kalanı mecbur sebze. Yetmiyor beyefendiye herrr öğünü et ekmek olacak. Şuraya yazarken farkettim valla artık kasmayacağım ne de olsa kıymeti yok:)Yemeklerin etli versiyonunu yap. Yani kıymalı fasulye, kıymalı dolma gibi. Kıymalı patlıcan oturtma gibi... Damak zevkiniz tutmuyor. Yada Ona etli birşey yaparken kendine sebze yap.
Evde çok yapamıyorum et çünkü midem bulanıyor yaparken, yapıyorum ama mesela haftada 2-3 gün, o istiyor ki herrr gün olsun. Mideniz bulana bulana ne kadar yapabilirsiniz ki? Ha mesela etli mantı, köfte falan çok yaparım ama gene kesmez illa dışardaki olacak. Mesela menemen bile illa dışarda yenecek onun tavrı o dışarda yemek için ölüyor.evde yaptığınız et yemekleri sağlıksız değil ki, mesela köfte hazırlayın atın buzluğa, 10 dk da ızgarada pişirirsiniz, yanında salata ve zeytinyağlı yemekle yer. et türevlerini sağlıksız yapan şey pişirme şekli, ızgara, haşlama, kendi yağında kızartma gibi yöntemler kullanabilirsiniz, düşündüğünüz kadar pahalıya da gelmiyor, hele de dışarıda yemekle kıyaslanamaz bile.
dışarıda 3 kişi ortalama bir yemeğe 100 tl hesap ödüyorken, ortalama 40 tl ye et alıp evde yapıp yediriyorum mesela, hem dışardaki gibi 100 gr lık porsiyonla doymak için ekmeğe pilava abanma durumu olmuyor hem de protein ve demir yönünden inanılmaz sağlıklı bir bir öğün oluyor.
Dışarıda kilo aldıran şeyler yemek zorunda değilsiniz sizde. Izgara et salata. Çorba vs yiyebilirsinizBaşlarda öyle düşündüm ama artan kilolar kıyafetlerimin olmayışı ve ibs hastalığı olarak geri dödü bunlar bana:)
Evet haklısınız ama mesela ben evde bunu yapıyorum öylesine yiyor dışarda yese ooooo sanki kraliyet masasında yedi:) Evde yaptığım kıymetli gelmiyor ona nedense..Hem zaten aşırı pahalı hem de hijyenik değil. Geçen mesela gittik lüks bir yere, bir wc ye girdim sular kesik her taraf leş, anlattım dedim kalkalım tınlamadı bilebende dışarda yemeği sağlıklı bulmuyorum çokta güzel olmuyorlarda bence hemde çok pahalıya geliyor, bi dilim antrikot 10 lira at döküm tavaya 5 dk sağlı sollu metal çatal bıçak değirmeden pişir al mis gibi yemek, biraz fırında patates, yanında da roka salatası cerry domates, biraz eski kaşar, şu söylediğim yemeği dışarda yesen 60 lira, valla bence değmiyor
erkeklerin gözü aç, yemeği süsle bence...
Dışarda yapılan çorbanın yağı malzemesi bile bana dokunuyor ki, ne yağı koydukları bile meçhul.Dışarıda kilo aldıran şeyler yemek zorunda değilsiniz sizde. Izgara et salata. Çorba vs yiyebilirsiniz
Evet haklısınız ama mesela ben evde bunu yapıyorum öylesine yiyor dışarda yese ooooo sanki kraliyet masasında yedi:) Evde yaptığım kıymetli gelmiyor ona nedense..Hem zaten aşırı pahalı hem de hijyenik değil. Geçen mesela gittik lüks bir yere, bir wc ye girdim sular kesik her taraf leş, anlattım dedim kalkalım tınlamadı bile
O zaman bosverin yapmayin bugün nerede yiyoruz moduna gecin bu belki esinizde evde yemek olgusunu tetikler kim bilir..Yapıyorum inanin yemek sunumlarım restorandan güzel, sorun o değil. Sanırım şu var hani klasik Türk mantığı dışardaki güzel gelir ya (örneğin yabancı hatunlar) bunda da öyle dışardaki pis lokanta bile ona daha güzel geliyor anlamadım gitti.
Evde çok yapamıyorum et çünkü midem bulanıyor yaparken, yapıyorum ama mesela haftada 2-3 gün, o istiyor ki herrr gün olsun. Mideniz bulana bulana ne kadar yapabilirsiniz ki? Ha mesela etli mantı, köfte falan çok yaparım ama gene kesmez illa dışardaki olacak. Mesela menemen bile illa dışarda yenecek onun tavrı o dışarda yemek için ölüyor.
evde bunalıyor mutsuz sürekli bir dışarı çıkma isteğinde, mutfak kapalı güneş almıyor bizim. Aslına bakarsanız ben de çok sevmiyorum ama boğulacak kadar da değil yani. Ev onu boğuyormuş bunalıyormuş. Bir çıkıyoruz saatlerce eve girmek bilmiyor. Ev değiştirelim dedim öneri olarak bakalım...ev mi sevmiyo acaba, kimisi mekanlarda oturmaya bayılır, yemeği evde yiyip içecekleri dışarda içseniz bütçeye daha faydalı olur sorun buysa eğer
evde bunalıyor mutsuz sürekli bir dışarı çıkma isteğinde, mutfak kapalı güneş almıyor bizim. Aslına bakarsanız ben de çok sevmiyorum ama boğulacak kadar da değil yani. Ev onu boğuyormuş bunalıyormuş. Bir çıkıyoruz saatlerce eve girmek bilmiyor. Ev değiştirelim dedim öneri olarak bakalım...
Yazayım hemen, dışarıda hamburger, 4 kişilik kocaman pizza ve patates kola yemek istiyor genelde. Ben zorla restorana götürüp ızgara et tarzı yedirmeye çalışıyorum. Et pişirmek için mesel, alışkın değilim annem pek et yapmazdı, kolay tarif varsa verebilir misiniz yada markete gidince ne eti almalıyım? Bana dese ki şu eti al şunu yap, o da yok. Yapıyorm gene bir dudak kıvırma. Fırında pirzola yaptım geçen marineli falan öylesine yedi.Ama şimdi dışarıda ne yedi onu da yazsanız
Belki biraz ayıp ama yazayım öğlen kıymalı makarna yedik şimdi de fırında et patates yiyeceğiz
Dün öğlen et pilav vardı akşam pilavın yanına bezelye oldu öğlenden kalan az et de oğluma aksiyon oldu
Oğlum ve eşim tesis nerede ise yemek yemez
Annem kıymalı dolma ya da kıymalı yemek yapmazdı ben dolmayı kıymalı yapmayı öğrendim oğlumdan sonra
Hala etli sebze sevmem yapmam sadece et pişirmek kolay
19.30 da gir eve at düdüklüye iki parça et 20.10 da hazır bu arada pilav da olur salata da
Sebzenin ayıklaması yıkaması doğraması daha fazla zaman alır
Fırın yemeği de hayat kurtarır kendinize de patates patlıcan kabak vs koyun etin yanına o da hem az az yer belki
Sağlıklı yemek takıntısını da doğru bulmuyorum açıkçası fast food vs tabii kötü de ızgara vs gayet de sağlıklı lezzetli her an sebze de yenmez
Piknik sevmez çünkü orda eti de pişirmek istemez. Eşim sadece hazırı yemeyi severo zaman sorun yaptıklarınız değil dışarda yeme takıntısı...
piknik falan seviyor mu? gidip dışarda kendi yaptığınız yemekleri yeseniz mesela, ille restoranda mı yemek istiyor? eğer öyleyse verecek fikir bulamadım, sadece iğrenç şeyler söyleyerek tiksindirebilirsiniz, aşçıların tuvaletten sonra ellerini yıkamadıklarını, burunlarını kurcaladıklarını falan.
ben hamileliğimden beri dışarda yemekten tiksiniyorum mesela, mecbur olmadıkça yemiyorum, yersem de şiş kebap falan gibi çok ellenmemiş kömürde pişmiş şeyler seçiyorum. ekmeği bile evde yapıyorum...
Evet son çare buaynen balkonlu güzel manzarası olan bi ev bul, güzel bi masa sandalye balkona, mumu çiçeği, bakalım yine dışarda oturalım diyecek mi
Her yer aynı değil ki ama yemekleri iyi kaliteli yerlere giderseniz sorun yaşama sınız. Yada yapın kendinize sebze eşinize et yiyin evde. Şahsen diyet yapıyorum bizim evde yemek 1 yıldır böyle pisiyorDışarda yapılan çorbanın yağı malzemesi bile bana dokunuyor ki, ne yağı koydukları bile meçhul.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?