e peki şimdi ne olacak.
o canlı eşinizmiymiş?
iletişim problemi çözülecek mi?
görümce öğğ cadı pis fırsatçı..
peki eş ailesini ilk sıraya koymayı öğrenecek mi?
herkese krediler dağıtmaya devam edecek mi? siz hep sorunları kayınpederinizi arayarak mı çözeceksiniz.
eşiniz size açık iletişimle gelecek mi?
siz bir yalan yakaladığınız da açık iletişimle ona gidecek misiniz?
es denemeyen canlı için planlar kurup şöyle deyince yüzü nasıl olacak bakalım mı diyeceksiniz?
maddiyat önemli sorun.
ama ya iletişim..
eğer iletişim sorununuz olmasaydı bunlar olmazdı.
konu sahibi çekilen parayı ne yaptınız,bankalar çekilen kredileri erken ödeyince resmen ceza parası alıyorlar,20000 de epey tutabilir
hirsiz anam bu bankalar.
arkadaşım ne denli kızgın oldugunu anlayabiliyorum.. ama bi bana kulak ver istersen.. daha az önce dügünde takılan bilezigimin birini bozdurp erkek kardeşime yollamak zorunda kaldım..eşim ki altın düştü diye hiç dokunmuyodu onlara.. kardeşim okumadı erkenden evlendi bi yaşında yegenim var.. babamın alt katında babamın evinde oturuyor.. işi yok şuan sırf meslek sahibi olsun diye bi kurs alması gerekti gemilerce aşçı olabilmek için.. 3 bin civarı para gidiyo.. babm diyo sorumsuz annem diyo hayırsız neyse vermediler para veremedilerde.. bende ögretmenim eşim polis.. ne yapacaktım bırakayımmı aç kalsın.. candır kardeş sen aç kalsan ona kıyamazsın.. eşim ki hiç kıyamam ona canımın ötesi.. şuan senin yazdıklarını okuyunca dahada vicdan azabı çöktü.. eşimden habersiz yaptıgım için.. sinirlerim boşaldı hıçkıra hıçkıra aglıyorum.. ama yine olsa yine yapardım kadir kıymet bilmese de yapardım..bide yapan tarafından bakarsın olaya diye anlattım.. sen bi tekrar düşün bu olayı istersen..
Eşim bankayla görüşüp o parayı 10 ayda ödemeyi teklif edecek. Bu arada daha önce aldığımız ev de kiracı var ve ev memlekette. Şuan da bulunduğumuz şehirde eşimin işi nedeniyle en az 8-10 yıl arası kalacağız ve eşimde zaten 9 yıl sonra emekli oluyor. Ben de bir karar verdim, 10 ay içinde ev araştıracağım eşimin kredi borcu bitince o 20bin tlnin üzerine kendim ev kredisi çekip ev alacağız aldığımız eve de oturacağız en azından kira vermeyeceğim. Diğer evin kirasını da çocuklara vadeli hesap açtırıp ilerde eğitimlerinde kullanmak için bankaya yatıracağım. Benim maaş ev kredisine kesilecek eşimin maaşını da evin ihtiyaçları için harcayacağız.
Ve bundan sonra kusura bakmasın maaş kartına dokunamayacak ben ona her ay belli bir miktar harçlık vereceğim maaşı ben çekeceğim. Yaptığı saçmalığın cezasını çeksin, dua etsin eline harçlığını da vereceğim. İtiraz edemiyor çünkü yaptığının ne saçma bir şey olduğunu kendisi de biliyor.
Babası olmasa o parayı zor alırdık, o kız kardeşle iletişim içinde olmayı istemiyorum ne hali varsa görsün. Ama o eşinizin kız kardeşi onu silip atmasını bekleyemezsiniz demeyin, ister silsin ister silmesin beni bağlamaz. Kardeşini görebilmek için önce ona para vermesi gerekiyorsa buyursun kapı orada doğarken göbeklerimiz bir kesilmedi. Etrafımda öyle kötü evlilikler gördüm ki kendimi çocuklarım haricinde kimse için yıpratamam. Bu dünyaya milletin arkasını toplamak için gelmedim ben anne olarak çocuklarımın şuanı nı değil sonrasını da düşünüyorsam eşim de baba olarak bunu yapmak zorunda. Aksi zaten düşünülemez düşünülüyorsa evli kalmamızın bir anlamı kalmıyor zaten.
O çektiği 20bin tl benim devlete 20 yıl vereceğim hizmet sonunda devletin bana emekli ikramiyesinden 10-15bin tl eksiğiydi. Ne yani ben çocuklarımı sabahın köründe bırakıp çıkacağım, akşamın karanlığında alacağım onlarla 3 saat geçireceğim ve bunun karşılığında o 20bintl yi uyanığın teki iki üüüüüüüüüüüüü deyince yiyip yutacak. Bazı şeylere tamam oldu bir kere derim de buna diyemem. Şu da var o çıkarcı görümce 20bintl yi hiç edecekti ama eşim o 20bin i en az 30bin olarak bankaya ödeyecekti.
Başkası için üzmeyin kendinizi diyeceğim ama ben de ara sıra burada açılan konuları okuduğumda elimde olmadan üzülüyordum hatta gece yatağa yattığımda bile bazen ''acaba o kadın ne yaptı kocası yine dövmüşmüdür hiç mi çözüm yolu yok o dayak yerken çocukları nasıl korkuyordur'' gibi ben de düşünüyorum inanın bana da dert oluyor.her şerde bir hayır vardır.... sözü yine doğrulandı, sizin yeni bir ev almanıza vesıle oldu, tabı elektrık su faturalarına bakmanızda, paranızın size iade olmasına vesıle oldu..
2 gundur takıp edıyorum konunuzu ve ınanın kendı derdım gıbı uzuldum, kendı derdım gibi sonucuna sevındım, hatta olayı abartıp, eşimle bile tartıstımsanki o yapmıs boyle bısey gıbı eşim anlayamadı şimdi neden böyle dedin diyor, bende konunuzu anlatınca eşimde size hak verdi valla:) Büyük geçmiş olsun diyorum..
Bu arada erken odeme cezası sadece konut kredılerınde %2 oranında oluyor, ihtiyac kredilerinde de yine biraz faiz oluyor ama konut kadar degıl, ama siz kapatmayı dusunmuyorsunuz vadeyı kısaltmayı dusunuyorsunuz, mümkün olabılecegını sanmıyorum, bilginize....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?