Tamam, varsayalim ki o para kiz kardesin hesabini gitmedi. Ve varsayalim ki o para bir arabi yada bir tektas için kullanildi. Bu daha halen bendim düsünebilcegim en kötü sürpriz olur. Biz zengin degiliz ki birbirimizi bir araba ile sürprüz edelim. Ve asil sürprüz o araba olmuyor, tekrar borca girmen oluyor!
Böyle büyük borçlara girilecekse (ve sizi bilmem, fakat benim için 20000tl çok para), esler arasi her zaman konusulmasi gerekiyor.
Ve bu forumda biz kimi taniyoruz? O zaman bu forumda bütün konular hemen hemen bos yere açiliyor cünkü o insanlar üzerinde en ufak bilgimiz yoktur.
Merak ettim aslinda, siz kaç yasindasiniz? Evlimisiniz? Ve en önemlisi, hayatinizda bir fatura ödedinizmi?
Demeden geçemeyeceğim..
Ben öyle kp i yerim yerim
Bunu dün gece, eşim olan canlının hesap hareketlerinden farkettim. Şu an hiiiiç çaktırmıyorum. Şubat tatiline 1 hafta kala eşim zannettiğim canlıya '' hayatım ben çok yoruldum Allaha şükür evin borcuda bitti ben bir süreliğine ücretsiz izne ayrılacağım çocuklarla ilgileneceğim borcun yükü de omuzlarımdan inmişken borçsuz rahat bir nefes almak istiyorum'' diyeceğim.
Çünkü 2 ay kadar önce çocukların ikisi de hastalanınca ne yapacağımızı bilememiştik birimiz izne ayrılsak falan diye konuşmuştuk. Zaten ben de yorgan döşek hastayım.
Neyse benim kuzu gibi eşim, bakalım benim ücretsiz izne ayrılma isteğime hangi yüz ifadesi ve sözlerle cevap verecek.
Ters bir tepki verirse yine anlamamazlıktan geleceğim ve 2-3 gün sonra da '' kız kardeşin 1 hafta içerisinde o borcu faiziyle birlikte kapatmazsa boşanma davası açacağım '' diyeceğim.
Ve bu bir blöf değil.
Aslında ben de sabırlı biri değilimdir ama Allah işte o an ilk öğrendiğimi öğrendiğinde eşimin vereceği tepki ne olacak diye düşündüm. Eğer ki ters bir şey söyleseydi bu evde onu 5 dk. bile tutmazdım. Anlayışlıyımdır ama aptal değilim.Yerinde olsam bu kadar bile sabredemez, hesap hareketlerinden öğrenir öğrenmez hesap sorardım.
Paşalar gibi de ödet arkadaşım, görümce falan dinleme.
Ne münasebet canım. Öğretmen doktor maaşları yetmiyor mu geçinmeye de eşinden para alıyorlar..
Ne ilginç insanlar var yahu. Huzur bozucu tipler!
Sabahtan beri çatladım ne zaman gelirde yazarsınız diye sanırım eşinize söylemediniz bir gelişmede olmadı zira siz yokken 10-15 ssayfa ilerledi herhalde konunuz
görümcen gitti paracıklar diye köpürüp duruyordur şimdi.Asıl merak ettiğim eşine '' abimle babam evinin içini dilediğin gibi yaptır diye bu 20 bin tlyi hediye etti'' dediyse para uçunca nasıl bir açıklama yapıcak
Bir de enişte az çakal değilmiş hıı.. Evi kendi annesinin üzerine yapmış, demekki bu adam evliliğine devam eder gözü ile bakmıyor.. Boşanma durumunda yarı yarıya paylaşımı hesaba katarak kendince bi önlem almış..
Söyledim canım. yazdım kısa kısa hemen size haber vereyim diye.Sabahtan beri çatladım ne zaman gelirde yazarsınız diye sanırım eşinize söylemediniz bir gelişmede olmadı zira siz yokken 10-15 ssayfa ilerledi herhalde konunuz
görümcen gitti paracıklar diye köpürüp duruyordur şimdi.Asıl merak ettiğim eşine '' abimle babam evinin içini dilediğin gibi yaptır diye bu 20 bin tlyi hediye etti'' dediyse para uçunca nasıl bir açıklama yapıcak
Bir de enişte az çakal değilmiş hıı.. Evi kendi annesinin üzerine yapmış, demekki bu adam evliliğine devam eder gözü ile bakmıyor.. Boşanma durumunda yarı yarıya paylaşımı hesaba katarak kendince bi önlem almış..
ikimizde memuruz, zaten borçtan yeni çıkmışız, 5 yıldır oh be diyeceğimiz günlerin hayalini kurarken şunun yaptığına bak. Bundan 1-2 hafta kadar önceydi sanırım eşimden kız kardeşi para istemişti ama miktarını bilmiyorum tabi, eşimin annesi kızından için kasıla kasıla '' damadım kızımın üzerine dubleks ev aldı içini de istedikleri gibi yaptıracaklar'' diye akrabalarına hava atıyordu. zannediyorum o para çok sıkışığız denilerek istendi ve aldıkları evin içini yaptıracaklar, Benim uyanık daha önce de 1-2 kez kız kardeşine para vermişti. Geri de alamamıştı. ve bu kızkardeş öğretmen eşi de doktor.
Canım, 42 yaşındayım, 8 yıl önce üstüme kalan 35 bin lira borçla eşimden ayrıldım, tazminat almadım nafaka da almıyorum, 18 yaşında bir kızım var büyüttüğüm, 17 yaşımdan beri çalışıyorum, ailem akrabam yok, evim yok, kiradayım, borç ödüyorum herkes gibi, bilmem yeterli mi bu datalar.
Herkes bana saldırmış ama benim demek istediğimi kimse anlamamış, burda konu sahibini yermeye çalışmadım, sadece diğer tarafları da dinleme şansımız olsaydı daha verimli yardımcı olabilirdik demek istedim (zaten bu yüzden mecburen dedim) ama anlaşılamamış, ya da ben anlatamamışım, niyetim kötü değil yani, neyse sorun değil de, ben gerçekten şu lanet olası maddiyat yüzünden bozulan, çatırdayan, huzursuzluk çıkan evliliklere o kadar üzülüyorum ki. Hele ki bu borçlar 3. şahıslara harcanıyorsa ve evet gerçekten de gönül isterdi ki imkanlar elversin, eşler birbirini maddi anlamda da mutlu edebilsin. Fazla Polyyannacılık günümüz için farkındayım ama gönlümden geçen bu, herkese de en iyisini dilerim inşallah.
Hakikaten eşine söyledi mi ki?
Yok ya o çok uyanık eline para geçmeden söylememiştir. Eğer söylediyseee evlerinde şenlik vardır şimdi. Elinde maaşıyla kendisini rezil ediyor ya yuh ona. Ama eşi de uyanık onun. Allahım günah yazmasın hani doktorların bembeyaz tenleri olur elleri çok ince ve kibar olur ya bunu görsen doktorluğa yakıştıramazsın. Ama kendini aşırı yakışıklı zanneder her gördüğü aynanın önünde kendine bakar, yanında eşi varken gözü sürekli etrafı kolaçan eder. Her gittiği yerde doktor olduğunu illaki söyler ve kısık bir sesle eşim de öğretmeeen diye küçümser.
Arkadaşlar kusura bakmayın malum gündüz çalışıyorum, akşam çocukları eve getiriyorum, yedir ödevlerini yaptır uyut derken ancak şimdi yazabildim.
önce fazla uzatmadan hemen yazayım sonra ki mesajda detayları yazacağım.
dediğim gibi yaptım ve para öğleden sonra eşimin hesabına geri yattı.
Biz sabah 5.30 gibi erken kalkarız. Eşime '' hayatım yeter artık ben yoruldum daha doğrusu evin borcu beni ruhen de yormuş bedenen de, ister kız ister darıl çocuklarda perişan oldu anne baba yüzü göremediler doğru düzgün ben ücretsiz izne ayrılacağım, çocuklarımla, seninle, kendimle, evimle ilgileneceğim çocukların halini görüyorsun sabahın köründe bizimle yola düşüyorlar herkesin çocuğu sıcacık yatağında uyurken'' dedim.
Eşimin gözleri sonuna kadar açıldı, kulaklar kıpkırmızı oldu, inanın nefes alışverişi değişti elini nereye koyacağını bilemedi, gitti sigara aldı, biz evde çakmak bulundurmayız el altında çocukların eline geçmesin diye ve eşim genelde ev de ocaktan yakar sigarasını balkona çıkar içer, ama bu sefer sigarayı aldı musluğu açtı sigarasını yakmaya çalıştı''
yazacağım herşeyi ama siz meraktasınız diye kısa kısa yazacağım msjları.
Ne oldu niye böyle oldun, dedim.
o da bana
- hayatım bak eşya aldık biraz daha idare etsen biliyorum sende haklısın ama sıkıntılarımız bitti çok şükür biraz daha ne oluuuur..
dedi ama böyle yalvarır gibi. Hem üzüldüm hem sinir oldum ama benim yaşadıklarımı kendisi çok iyi biliyor, o görevde hep tek başına oldu ne çocuk derdi vardı ne ev ne market vs. vs. hepsinin yükü bendeydi.
Ben de ona:
- Ne kadar daha idare edeyim...
araya girdi 3-5 ay diyecekken ben :
- 5 yıl mı? deyince kekelemeye başladı.
Tabi vallahi oyuna geldim ne olur 2-3 ay idare edelim taksitleri ödemezse o zaman hepsini toplu isterim deyince
İyice tepem attı -ara iş yerini öğlene kadar izin al, ben de izin alacağım bu işi halledeceğiz bana anlatacaksın, ben 9 yıldır bu evin hem erkeği hem kadını oldum, ne kadını kadın olmaktan çıktım ki ama artık yeter sorumluluklarını önceliklerini bil. nedir benim senin ona buna çektiğin kredilerden çektiğim arkadaşların ağlar onlara çekersin ödeyen yok, kardeşin ağlar ona verirsin ödeyen yok ama kusura bakma sen ona buna bol keseden dağıtırken aslında benim emeğimi çocuklarımın rızkını dağıtıyordun hiç mi için acımıyordu ben çocuklarla elin memleketinde hayat mücadelesi verirken, evim taşlanırken, çocuklar biber gazında boğulurken, kızın biber gazı yüzünden hastanelik olurken, oğlun zatüre olduğunda hastanede yatarken sen ve kız kardeşin benim hayatımın neresindeydiniz. dedim
Ses efekti yapamadığım için özür dilerim : )
-- abiciğiiiim, enişten ev alırken onun ailesi çok destek oldular ama benim ne annemden ne babamdan destek olan olmadı ben de kendimi altta kalmış ezilmiş gibi hissediyorum şimdi bana onlar hep yukardan bakacaklar, senin ailenin 5 kuruşu yok diyecekler ben de düşündüm kiii üüüüüüüüüüüüüüü üüüüüüüüü sen bana ein içinin yapımı için 20-30bin kredi çeksen de ben onu taksit taksit ödesem eniştenden habersiz ama o parayı abim ve babam ev hediyesi olarak kabul et evine neyi beğeniyorsan istiyorsan onu yap dediler desem... gibilerden konuşmuş,
benim başkasına gelince yufka yürekli olan kendi çocuklarına gelince --- ne yapayım hayat mücadelesi bazı şeylerden fedakarlık yapacağız bağrıma taş basacağım diyen eşim hemen kabul etmiş bu dahiyane süper fikri.
Hemen mi kabul ettim dedim sinirle
--yok yok biraz düşündüm diyor . Allahım yaaa güler misin ağlar mısın?
kusura bakmayın arkadaşlar internetim mi yavaşladı bilmiyorum geç gidiyor mesajlarım.
Neyse, benim ki başladı --ben nasıl isterim ayıp olmaz mı belki geri öder, yazık kız şimdi arada kalacak ( bu belki geri öder ve yazık kız arada kalacak) deyince benim tepem iyice attı, ve ben başladım o sinirle hem ağlamaya hem çocuklarımla yaşadıklarımı anlatmaya ve kız kardeşinin karakterini onun da çalıştığını kendisininde memur olduğunu ödeyebilecekse kendisinin niye kredi çekmediğini ağlaya ağlaya anlatmaya.
tabi bu arada arada kendimi sıkıyorum gözlerimi siliyorum çocukların yanına gidiyorum kendime gelmeye çalışıyorum ve saat 9.30 oldu.
Baban halleder ben ona söylerim senin de çıkarcı kardeşinin de hakkınızdan o gelir dedim.
arama falan derken -- sakın bana dokunma bu yaşadıklarımın tüm sorumlusu sensin sakın dokunma her şeyi kökünden koparır atarım geri dönüşü olmaz bana mı sordun krediyi çekerken dedim, ve babasını aradım,
Ne olduğunu nasıl öğrendiğimi kızının o parayı nasıl ve ne için istediğini hepsini anlattım.
Adamcağız köpürdü --- Eşşek sıpası yalaaaan yalaaan damadın ailesinin tek kuruşu bile yok bu kız akıllanmayacak mı koca olmayan adama parasıyla yaranmaya çalışıyor, dolandırma sırası size mi gelmiş, onun ağzını burnunu dağıtırım. zaten aldıkları evin tapusunu bizim deli kızın değil kendi annesinin üzerine yapmış, kızım sen kapat g.zekalı parayı kocasına kaptırmadan arayayım ben onu dedi.
oooooo eşimin telefonu çalmaya başladı kız kardeşi nasıl bağırıyor abiciğiiiiim dedi abisine nasıl çemkiriyor bir duysaydınız ne oluyor sanki onun parasını isteyen bizdik zannedersiniz. Eşim bir hoş oldu. Bir de utanmadan benden için -- senin karın çalışıyor istediği gibi harcıyor (sanki kendi çalışmıyor botoksu estetiği yaptıran benim, bu arada her istediğini alıyor dediği ben de kendi giyimimden yememden içmemden tatilimden herşeyimden kıstım sadece çocuklara harcama yaptım çocuklarımdan da kısacak değildim herhalde ev borcu ödüyoruz duvarımı yiyecekler çocuk onlar)
yaaa işte öğleden sonra parayı çekmeden bizim o pis paramıza!!!!!! (LAFA BAKIN PİS PARA OLDU) dokunmadan eşimin hesabına aktardıııııı amaaaaaa bankalar saf mı acaba o 20bintl yi geri yatırırken bizden 4-5 günlük faiz ne alacaklar dosya masrafı ne kadar tuttu muamma
ama eşim derin bir ohhhh çekti para hesaba geri yatınca kendisi de içten içe korkuyormuş ya taksitleri günü gününe yatırmazsa diye iyi mi?
doğruyu söylemiyor işte, ödemeyecek sonra yine zırlayacak üüüüüü abiciğim ödeyemiyorum sen bu aykini ödede ben sana sonra veririm diyecek. <Kızın hayatı yalan olmuş. Kocası bunu dolandırıyor bu da bizi dolandıracak çok akıllı ya.
Kenan babam, yani eşimin babası beni akşam aradı --kızım, bu kız hepimizin köküne kibrit suyu döker, borcunuz harcınız bitti ama senin kocan saf bizim sahtekar (inanın kızı için bu lafları söylüyor artık canına tak etmiş) yine oyuna getirir kızıııım sen çok sıkıntı çektin biraz kendinize gelin de sen bu oğlanı yine bir borca sokta onu ödesin hiç değilse yine bir şeyin sahibi olursunuz maaş kartını verme ona git bankalara da dilekçe verebiliyorsan ver o oğlan senin imzan olmadan kredi falan çekemesin, hadi kızım keşke sen benim kızım olsaydın sen akıllısın şunu yine bir borca sok kendini de üzme bak aldık paranızı da --- dedi.
Vallahi verilmiş sadakam varmış. Ben sadece elektirik faturasını kontrol ediyordum baktım bir önceki ay ödenmedi görünüyor halbu ki eşim otomatik ödeme talimatı vermişti. Dedim bir bakayım, elektiriği kontrol et, telefonları kontrol et suyu kontrol derken baktım 20bintl gördüm bu ne ki falan derken kızkardeşine parayı göndermiş açıklamalar kısmına da kardeşime ihtiyaçtandiye yazmış.
başımdan kaynar sular boşaldı çünkü 1-2 hafta kadar önce kız kardeşinin eşimden para isteme mevzusu olmuştu eşim kızıp duruyordu. Benim jetonda hemen düştü tabi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?