Eşim zannettiğim canlı, kızkardeşine 20bintl kredi çekivermiş! hem de 5 yıl ödemeli

görümcen gitti paracıklar diye köpürüp duruyordur şimdi. Asıl merak ettiğim eşine '' abimle babam evinin içini dilediğin gibi yaptır diye bu 20 bin tlyi hediye etti'' dediyse para uçunca nasıl bir açıklama yapıcak

Bir de enişte az çakal değilmiş hıı.. Evi kendi annesinin üzerine yapmış, demekki bu adam evliliğine devam eder gözü ile bakmıyor.. Boşanma durumunda yarı yarıya paylaşımı hesaba katarak kendince bi önlem almış..

Canım, 42 yaşındayım, 8 yıl önce üstüme kalan 35 bin lira borçla eşimden ayrıldım, tazminat almadım nafaka da almıyorum, 18 yaşında bir kızım var büyüttüğüm, 17 yaşımdan beri çalışıyorum, ailem akrabam yok, evim yok, kiradayım, borç ödüyorum herkes gibi, bilmem yeterli mi bu datalar.

Herkes bana saldırmış ama benim demek istediğimi kimse anlamamış, burda konu sahibini yermeye çalışmadım, sadece diğer tarafları da dinleme şansımız olsaydı daha verimli yardımcı olabilirdik demek istedim (zaten bu yüzden mecburen dedim) ama anlaşılamamış, ya da ben anlatamamışım, niyetim kötü değil yani, neyse sorun değil de, ben gerçekten şu lanet olası maddiyat yüzünden bozulan, çatırdayan, huzursuzluk çıkan evliliklere o kadar üzülüyorum ki. Hele ki bu borçlar 3. şahıslara harcanıyorsa ve evet gerçekten de gönül isterdi ki imkanlar elversin, eşler birbirini maddi anlamda da mutlu edebilsin. Fazla Polyyannacılık günümüz için farkındayım ama gönlümden geçen bu, herkese de en iyisini dilerim inşallah.

Demeden geçemeyeceğim..
Ben öyle kp i yerim yerim

İnanın ben de yiyeceğim. Allah ondan razı olsun. O olmasaydı olaylar büyürdü ben eşimin kız kardeşini arardım - gönder parayı derdim, -- sana ne diye çemkirirdi, ben de kocasını arardım o da -- aaa ne demek öyle şey mi olur benim haberim yok derdi, ben de eşimle kavga ederdim o sinirle evden bile kovardım. Yapardım yani. Ben gençliğimi güzel yaşadım yaşım 37 olmuş hala gencim ama insan çocuk sahibi olunca çok farklı düşünmeye başlıyor. Ve ülkenin durumuna da bakacak olursak çocuklarımın geleceğinden endişe duyup onlar büyümeden bir ev sahibi olalım dedim çünkü babamdan biliyorum çocuklar büyüyünce hiçbirşeyin sahibi olunmuyor..

Şimdi ne oldu en azından ev derdim yok. artık herşey çocukların eğitimi için.

eşim denen canlı:) ıfade hosuma gıttı.bak sen su canlıyaa:) ölüden korkuorum derler asıl canlıdan korkucaksın

Sabahtan beri çatladım ne zaman gelirde yazarsınız diye sanırım eşinize söylemediniz bir gelişmede olmadı zira siz yokken 10-15 ssayfa ilerledi herhalde konunuz

Aslında ben de sabırlı biri değilimdir ama Allah işte o an ilk öğrendiğimi öğrendiğinde eşimin vereceği tepki ne olacak diye düşündüm. Eğer ki ters bir şey söyleseydi bu evde onu 5 dk. bile tutmazdım. Anlayışlıyımdır ama aptal değilim.

Sabahtan beri çatladım ne zaman gelirde yazarsınız diye sanırım eşinize söylemediniz bir gelişmede olmadı zira siz yokken 10-15 ssayfa ilerledi herhalde konunuz

E be guzel arkadasim en azindan son iki sayfayi okusaydin.

Hakikaten eşine söyledi mi ki?

Yok ya o çok uyanık eline para geçmeden söylememiştir. Eğer söylediyseee evlerinde şenlik vardır şimdi. Elinde maaşıyla kendisini rezil ediyor ya yuh ona. Ama eşi de uyanık onun. Allahım günah yazmasın hani doktorların bembeyaz tenleri olur elleri çok ince ve kibar olur ya bunu görsen doktorluğa yakıştıramazsın. Ama kendini aşırı yakışıklı zanneder her gördüğü aynanın önünde kendine bakar, yanında eşi varken gözü sürekli etrafı kolaçan eder. Her gittiği yerde doktor olduğunu illaki söyler ve kısık bir sesle eşim de öğretmeeen diye küçümser.

Bence asıl eşinizle konuşmanız gerekiyor, size söylemeden böyle bir işe kalkıştıysa bir gözünü korkutmak gerekir diye düşünüyorum.
Hep böyle arkasını kollayamazsınız sonuçta

Paranızı aldığınıza çok sevindim bu arada, normalde akşamları nete hiç girmem, sabahtan beri sizin gelmenizi bekliyordum, yatmadan önce bir kontrol edeyim dedim, dert olmuştu içime, çok şükür iyi sonuçlanmış.

sana birşey deyim mi böylelerinin kabarma ihtiyaçları olduğundan söylemiştir yani eşiyle birlikte düşünmüşlerdir.

demiştir ki eşine ben abimden alırım. kandırırım onu.. abime gidiyim yanaşıyım iki sızlanıyım öyle deyim böyle söyleyim alırım demiştir..

alınca da kabarma nidaları atmıştır nasıl aldım diye.. alırım demiştim diye.

biliyorum aynı türünden bizde de var..

hı abisi parayı isteyince de eşine söylemiştir.. eşi anlamış istiyormuş diye.. görmeseymiş ne güzel almıştım demiştir.

yani dediğim gibi böyle düşünüyorum. tabi ne kadar yanlış ne kadar doğru bilemeyiz. bize söylenenler doğrultusunda yorum yapıyoruz.

ohh çok şükür çok içime oturmuştu sevindim paranızı geri almanıza o faiz farkınıda görümceden almak vardı
Allah babanızdan razı olsun halletmiş ne güzel :)
geçmiş olsun ..

gerçekten eşinin sana söylememesini destekleyecek çooook önemli bir para ihtiyacı varmış kız kardeşinin... :26: şaka gibi. zorda olsalar anlarım, ama iyi işlerde çalışan iki insana hem de 20 bin, mutlaka sana danışması gerekirdi. çok büyük saygısızlık etmiş. dediklerini yap ki aklı başına gelsin.

Bak sizde borç içindesiniz yani en çok siz borçun ne oldugunu anlamaniz gerekiyor. Baze durumlarda karsi tarafi duyman bile gerekmiyor. Sonuçta bir borça girildi ve bu konu sahibinden gizli yapildi. Sizde biliyorsunuz para kolay kazanilmadigini. Konu sahibi neler çekmis, bu günlere kadar gelmis çoçuklari ile.

Tam konu sahibi rahatliga varacakken, esinin gizli bir sekilde borç çektigini ögreniyor. Bence gizli borç almak hiç bir neden ve hiç bir mantiga sigmayan bir olay. Ha insan yeri geldiginde kizkardesine, anneye, babaya borç çekermi? Ceker tabiki, ama yinede bunu mecburen esin ile konusman gerekiyor. Kendi maddi durumun eli veriyormu diye konusmak gerek.

Yani anliyacaginiz, bu konuda o görümcenin hikayesi pek önemli degildi. Zaten daha öncede konu sahibi demisti o görümce evin düzmek için abisinden para istedigini, yani büyük ihtimal o para onun için çekildigini. Sizce bir dubleks evin düzmesi için, maddi sikintida olan abiden borç istemek normalmidir?

Insan maddiyat ile mutlu olmazki. Mesela ben çok zengin olayim, esim bana pirlanta, araba alsin derdinde degilim. Benim tek derdim esim ile, ilerde çoçuklarimiz ile mutlu olalim. Zaten burdaki sorun maddiyat degilki. Konu sahibi onca yil az para ile direnmis zaten. Burdaki sorun yalan söylemek, gizli is çevirmek, görümce tarafinda sahtekarlik yapilmasi, dolandirmasi.

Bunlari okurken acaba hakikatten dokturmu diye kendimce kuskulandim

Acaba bu sitede açilan konulardan dolayi fazlami paranoyak olduk mi ne

Ne deseniz haklısınız ben size hak veriyorum.
O kadar borç ödenecek ve bunun çilesini de siz çekeceksiniz.
İnsanların kendi hayatının lüksü için başkalarına borç yapmalarını sevmiyorum ben.
Ev,araba,eşya vs ne alacaksan bütçen var mı ona bakacaksın ona göre hareket edeceksin borç almayla olmaz ki bu işler.

hangi mesajınıza alkıs tutsam bilemedim, becerikliliginize ise söylenecek laf yok, tam bir iş bitiricisiniz
herkese sizinki gibi bir kp nasip olsa keske... uyanıklıgınızı da ayrı bir takdir ettim

eşinize iyi bir goz dagı vermek gerek diyecegim ama iki tatlı soz biraz gozyası hemen yumusayacak biri belli ki.

siz kp nin tavsiyesine uyun en iyisi, ya da kredi cektiniz sansın esiniz ama cekmeyin ilerde cocuklar icin birikim yapın...

o sümsük olup da kendini uyanık sanan doktora da, kız kardese de soylenecek cok soz var da... banlanırız mazallah.

Son düzenleme:
Doktorun niyetide bozuk gibi görümcenin üstüne evi yapmamış
ileriye dönük ayrılık olabilir ,
pek mesut değiller onca para içinde, hava atma derdindeler ,birilerine

recep ivedik gibi güldüm valla görümcenin yüzünü düşününce.
Geçmiş olsun, kendi paramızı kurtarmışız gibi sevindik.

Son düzenleme:
Yemin ederim krediyi isteme sebebinin belirttiginiz sebep oldugunu 'esi doktor' dediginiz andan beri tahmin ediyodum, hatta birde babasindan aldiginida esine ailemin hediyesi diye yansittigini soylediginizde tahminimin dogru oldugundan emindim bile. 'Doktor' esine karsi ezik hissetmistir ondan ailesine katakulli yapip esine zengin gorunmeye altta kalmamaya calisiyodur dedim. Nitekim hakliymisim baska biri nasil olduda dusunup yazmadi sasdim yani neyse, gecmis olsun tekrari olmasin insallah. Bende takdir ettim hakimiyetinizi falan. Masallah:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…