Para sadece eşine aitse kayınvalideye verebilir. Kaynana ve kayınbaba bakmakla yükümlü olunan kişi değiller ama annenizin gizlice alması hoş değil. Bence direk söylesin oğlum bizim öok ihtiyacımız var. Birini biz alsak olur mu diye.Esimgil her ramazan zekat dağıtırlar ihtiyacı olan aileye şimdi benimde ailemin ihtiyacı var ev kira ekmeği para denen hesabı araba var mesela bazen babamın yetişemediği zamanlar oluyor benim eşim tuhaf bı insan değişik birazcık annem ona soyleyememis ama işte ihtiyaci olan bir kaç kişi söyledi sonra beni kenara çekip ben bu zekatlarin birini alsam haram olurmu dedi eşimin haberi yok ama ihtiyacı olan birine gitcek dendi ama aileminde ihtiyacı var yani o para haram olurmu eşime soylemzsem
Annem bana öyle diyince ne diyeceğini de bilemedim hani olmazda diyemedim ama içim rahatsız bilmiyorum eşimin parasıPara sadece eşine aitse kayınvalideye verebilir. Kaynana ve kayınbaba bakmakla yükümlü olunan kişi değiller ama annenizin gizlice alması hoş değil. Bence direk söylesin oğlum bizim öok ihtiyacımız var. Birini biz alsak olur mu diye.
Eğer zekat parasında sizin de hakkınız varsa anneniz alamaz. Anneniz sizin bakmakla yükümlü olduğunuz kişi çünkü. Bakmakla yükümlü olduğumuz kişiye zekat düşmez
Ben evlenmeden önce işten ciktiktan sonra benim tazminatımı ben aileme bıraktım ama bitti şimdi ablangil yardımcı oluyorlar her ramazan ihtiyaç çeki veriyorlarilla zekat olarak annenize vermek zorunda değilsiniz sizin varsa maddi gücünüz siz verin sıkıştıklarında
Çünkü onu desem gitsin 2 işte calissin diyecek annesine diyeck olmayacakEşinizden bu kadar çekiniyor olmanız normal değil.
Ben seslenemedim kırılır üzerim şimdi diye ama içim kabul etmiyor rahatsızAnneniz adamın ibadetine yalan dolan karıştırıp o paraya tenezzül mü edecek bir de, ne tuhaf bir anlayışı varmış.
Annem söylememi istemiyoryalan söyleyerek gizlice alırsa haram olur, ihtiyacı varsa ailenizin eşinize siz çıtlatın, aileme de verelim diye?
hiç bir zaman eşime karşı ailem hakkında koz vermedim , insan oğlu gariptir bir gün umursamaz ertesi gün başınıza kakar çok üzülürsünüz hatta evliliğiniz bile bozulabilir. o yüzden maddi konularda kendiniz sessis sedasız halledin derim , sizin gücünüz yoksa da aileniz gelirlerine göre harcayacaklar .Çünkü onu desem gitsin 2 işte calissin diyecek annesine diyeck olmayacak
ailenizin bir geliri yok muBen evlenmeden önce işten ciktiktan sonra benim tazminatımı ben aileme bıraktım ama bitti şimdi ablangil yardımcı oluyorlar her ramazan ihtiyaç çeki veriyorlar
sakın eşinize ve ailesine bir şey demeyin aileniz hakkındaÇünkü onu desem gitsin 2 işte calissin diyecek annesine diyeck olmayacak
Benim kendime göre param yok çünkü çalışmıyorum çalışsam bir an bile düşünmem direk yardım ederim ama malesef onlarda öyle harcıyorlar ama niye yetirmiyor bende bilmiyorumhiç bir zaman eşime karşı ailem hakkında koz vermedim , insan oğlu gariptir bir gün umursamaz ertesi gün başınıza kakar çok üzülürsünüz hatta evliliğiniz bile bozulabilir. o yüzden maddi konularda kendiniz sessis sedasız halledin derim , sizin gücünüz yoksa da aileniz gelirlerine göre harcayacaklar .
Ben evlenmeden önce işten ciktiktan sonra benim tazminatımı ben aileme bıraktım ama bitti şimdi ablangil yardımcı oluyorlar her ramazan ihtiyaç çeki veriyorlar
Yok demiyorum ama işte bu konuda rahatsız oldum bilmiyorumsakın eşinize ve ailesine bir şey demeyin aileniz hakkında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?