Eşim zekat dağıtıyordu annemde 3 ihtiyacı olan var dedi ama bana ben alsam bişey olurmu dedi olurmu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Melissa42

Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2023
107
16
13
Esimgil her ramazan zekat dağıtırlar ihtiyacı olan aileye şimdi benimde ailemin ihtiyacı var ev kira ekmeği para denen hesabı araba var mesela bazen babamın yetişemediği zamanlar oluyor benim eşim tuhaf bı insan değişik birazcık annem ona soyleyememis ama işte ihtiyaci olan bir kaç kişi söyledi sonra beni kenara çekip ben bu zekatlarin birini alsam haram olurmu dedi eşimin haberi yok ama ihtiyacı olan birine gitcek dendi ama aileminde ihtiyacı var yani o para haram olurmu eşime soylemzsem

Para sadece eşine aitse kayınvalideye verebilir. Kaynana ve kayınbaba bakmakla yükümlü olunan kişi değiller ama annenizin gizlice alması hoş değil. Bence direk söylesin oğlum bizim öok ihtiyacımız var. Birini biz alsak olur mu diye.

Eğer zekat parasında sizin de hakkınız varsa anneniz alamaz. Anneniz sizin bakmakla yükümlü olduğunuz kişi çünkü. Bakmakla yükümlü olduğumuz kişiye zekat düşmez

Annem bana öyle diyince ne diyeceğini de bilemedim hani olmazda diyemedim ama içim rahatsız bilmiyorum eşimin parası

illa zekat olarak annenize vermek zorunda değilsiniz sizin varsa maddi gücünüz siz verin sıkıştıklarında
Ben evlenmeden önce işten ciktiktan sonra benim tazminatımı ben aileme bıraktım ama bitti şimdi ablangil yardımcı oluyorlar her ramazan ihtiyaç çeki veriyorlar

Çünkü onu desem gitsin 2 işte calissin diyecek annesine diyeck olmayacak
hiç bir zaman eşime karşı ailem hakkında koz vermedim , insan oğlu gariptir bir gün umursamaz ertesi gün başınıza kakar çok üzülürsünüz hatta evliliğiniz bile bozulabilir. o yüzden maddi konularda kendiniz sessis sedasız halledin derim , sizin gücünüz yoksa da aileniz gelirlerine göre harcayacaklar .

Ailenizin ihtiyacı varsa siz söyleseydiniz esinize bir kısmını da aileme verelim diye. Niye ibadetin içine yalan karıştıyorsunuz? Hiç doğru değil yapilmak istenen.

Benim kendime göre param yok çünkü çalışmıyorum çalışsam bir an bile düşünmem direk yardım ederim ama malesef onlarda öyle harcıyorlar ama niye yetirmiyor bende bilmiyorum

Ben evlenmeden önce işten ciktiktan sonra benim tazminatımı ben aileme bıraktım ama bitti şimdi ablangil yardımcı oluyorlar her ramazan ihtiyaç çeki veriyorlar

Ooo bunu şimdi gördüm. Bence hiç eşinize bahsetmeyin. Evlenirken siz ev kurarken ihtiyacınız varken ailenize tazminatınızı vermişsiniz. Annenize de haramı helali size sormasın diyanete sorsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…