Eşim zekat dağıtıyordu annemde 3 ihtiyacı olan var dedi ama bana ben alsam bişey olurmu dedi olurmu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben şimdi konuşsam ne oldu paranı aldikta laf edermi oldun şöyle böyle ablam desen kıyafet alır para verir eşi sürekli para veriyor benim eşim bana sürekli para vermiyor yani

Eşimgil ne ya Gizli gizli böyle bir iş yapmayın tabiki de. Diyanete danışabilirsiniz sorularınız için biz yetkili merci değiliz haram helal konularında. Yalan dolanla iş yapmayın

Kusura bakmayın ama anneniz tam bir şark kurnazı. Sizin vicdanınıza dokunarak size bir şeyler yaptırmaya çalışıyor anladığım kadarıyla.
Zekat işinden pek anlamam ama sanmıyorum ki arabası olacak kadar maddi durumu olan insanlara verilen bir şey olsun.

İnsanın annesi babası sıkıştığında onlara yardım edebilmeli. Zekat, filtre şeklinde kılıflara sokulmasına gerek yok ki. Gizli saklı işler çevirmeye de gerek yok.
İşte birdaki sıkıntı ben yapamiyorum eşim bana düzenli harçlık vermiyor elini gidiyim para sıkıştırıyı ama o imkan bende yok ki ablam zaten yardım oluyor ve zamanında bende oldum tazminatimi bıraktım 8 ay gecindiler onla babam çalışıyor yetistiremiyor

Ailenizim durumu bu kadar kötüyse neden yardim etmiyorsunuz? Zekatı kastetmiyorum.

Sen aileni bilirsin zaten bazı insanların evinde bereket olmuyor özellikle sürekli birileri üzerinden geçinenlerin öyle değil ailem diyorsan eşin zor durumda diye destek olur söylerseniz .....arabalarını sattıkları zaman devletten destek alırlar durumları iyi değilse

Bence yapmayın öyle bir şey, eşiniz zaten biliyordur ailenizin durumunu isteseydi birini onlara verirdi, demek ki istemiyor. İstemediği halde onlara giderse haram olabilir.

Eşinizin isteyip istememesine bakmadan girin işe çalışın, maaşınızın bir kısmıyla destek olursunuz

anneniz tarafından manipüle ediliyorsunuz... gücünüz yoksa "ki eşinizden gizli destek olamazsınız." duymazlıktan gelin...

misal kadının biri buraya yazarsa çalışıyorum. eşim çalışmıyor evde. ama annesine gizli yardım ediyor... ne deriz sence.... senin içinde geçerli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…