• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim

Siz 30 yasindaydiniz evlendiginizde,esiniz de 2 sanirim. Malum onun ailesiyle gorusmesi serbestmis ya
Ve evet bu adamla hala evli kalarak hata yapiyorsunuz

Sizin kızınız olsa 30 yaşında bağını koparacak mıymış babası olarak? Bunu sorun ona cevabındanda korkuyorum ama :mad:

Iyi geceler kızlar kimseye anlatamıyorum sizle paylasarak rahatlamak istedim
1 yıllık evliyim ve suanda 32 haftalık hamileyim .Problem eşimin aileme bakış açısı. Esime göre 30 yaşıma kadar ailemle yaşadığım için artık ailemle2 gorusmesemde olurmuş.BU yüzden benim aileme gitmek akrabalarima gitmek söz konusu oldugunda asla tabi ki gidebilirsin diyerek karsilamiyor ya direkt hayır diyor yada gitmeden önce aglatiyoe yada eve gelince agliyorum. Bir türlu bu düşüncesi mi degistiremiyorum
Kendi ailesine haftada bir gün gidiyoruz bazen 2 gün bile gidiyoruz ben demiyorum gitmeyelim yada surat yapmiyorum fakat kendisine defalarca soylememe ragmen anlamıyor. Yarın kardesimin kizinin 1 nci yaş günü var dogumgunumu kutlanir ben gitmiyorum diyor

Bazen hata yaptigimi düşünüYorum tv e gercekten üzülüyorum hamile halimle

Madem aileni çok seviyordum evlenmeseydin diyor bukadar sacmalik mi var sorun bendemi ondami bilemedim

sorun tabi ki onda ama nedeni nedir? önemli olan nedenini bulup bu duruma sebep olan şeyi yok etmek.

Ne alaka. 30 yıl beraber yaşadıktan sonra yok mu sayıcan aileni. Adama bak. O da kaç yıldır yaşamıştır ailesiyle o da gitmesin o zaman! Hödüğe bak sen.

Ben eşime kuzene gidicem diyorum tmm diyo, babama diyorum tmm diyo. Bazen ara açılınca git bir gör diye. Resmen zorluyor ;) tabi ben şanslıyım. Özgürüm şükür.

Sakın seni sindirmesine izin verme. Gidebilir miyim demiyorum ki ben gidiyorum haberin olsun diyorum.

Kocam benim velim değil bende 6 yaşında değilim. Sen de öyle!

Iyi geceler kızlar kimseye anlatamıyorum sizle paylasarak rahatlamak istedim
1 yıllık evliyim ve suanda 32 haftalık hamileyim .Problem eşimin aileme bakış açısı. Esime göre 30 yaşıma kadar ailemle yaşadığım için artık ailemle2 gorusmesemde olurmuş.BU yüzden benim aileme gitmek akrabalarima gitmek söz konusu oldugunda asla tabi ki gidebilirsin diyerek karsilamiyor ya direkt hayır diyor yada gitmeden önce aglatiyoe yada eve gelince agliyorum. Bir türlu bu düşüncesi mi degistiremiyorum
Kendi ailesine haftada bir gün gidiyoruz bazen 2 gün bile gidiyoruz ben demiyorum gitmeyelim yada surat yapmiyorum fakat kendisine defalarca soylememe ragmen anlamıyor. Yarın kardesimin kizinin 1 nci yaş günü var dogumgunumu kutlanir ben gitmiyorum diyor

Bazen hata yaptigimi düşünüYorum tv e gercekten üzülüyorum hamile halimle

Madem aileni çok seviyordum evlenmeseydin diyor bukadar sacmalik mi var sorun bendemi ondami bilemedim
Kendi de en az 30 yaşında o zaman o da gitmesin bu yaşına kadar çok gördü ailesini. Kısas yap böylelerinin dilinden konuşmak lazım insanlık bilseler böyle yapmazlar zaten...

Bazı eş ve ailelere göre kadın evlendi mi ailesini unutur ve kocasının ailesini kendi ailesi bilir çok saçma bir düşünce yapısı evet ama bazı ailelerde durum bu..eşinizle tartışmak yerine "ben aileme gideyim sen istersen gelmeyebilirsin" deyin..oda gelmesin..başkalarına mahçup olmazsınız bazı adamlar içli dışlı olmak istemiyor yapacak birşey yok..bu arada sizi üzmek istemem fakat "torununa babannesi bakacak" diyeceklerdir muhtemelen..ataerkil ailelerde herşeyin en doğrusunu erkek ve ailesi biliyor ve gelini onlar şekillendiriryor..bu tipleri değiştirmek yerine eşinizi ailenizle mümkün olduğu kadar az muhattap edin, ve ona ailenizin özellikle olumsuz hiçbirşeyinden bahsetmeyin..sevgiler.

Beyefendi kaç yıl yaşamış ailesiyle peki? Onun görüşme hakkı ne zaman doldu veya doluyor?
O niye evlenmiş peki ailesini seviyorsa, ha sevmiyorsa peki niye haftada 1,2 sefer onları görüyor?
Bu kadar mantıksız bir adamın sözlerini dinleyip de hele sakın ha sakın ağlayayım demeyin.
Çekin gidin ailenize, izin almak zorunda mısınız?
Dinlemeyince ne yapıyor, şiddet var mı?

Evlenmeden önce hiç konuşmuyor musunuz bu adamlarla? Hayata bakışı nasıl, aile ilişkileri nasıl? Ya da evlenmeden örnek olaylar anlatın. Mesela ya benim bir arkadaşım var kocası ailesiyle görüşmesine izin vermiyor o da gitti boşadı öküzü falan diye. Ne tepki veriyor takip edin. Konuşun. Görücü usulü mü evlendin konu sahibi?

Aileyle görüsmek konusunda yaş sınırı var da bizim mi haberimiz yok? E kendisi de kac yasına kadar ailesiyle yasamıs, artık onun da ailesiyle görüsme yaşı gecti o halde. Tabiki anormal olan taraf esiniz. Siz istediginiz gibi gidin ailenizin yanına, gelen gelir gelmek istemeyene hadi güle güle der cıkarsınız. Siz de onun ailesinin yanına gitmeyin. Madem düzgünce laftan anlamıyor, o halde anladıgı dilden konusmak lazım böyle.

O da bir zahmet görüşmesin ailesiyle o da bu yaşına kadar ailesi ve akrabaları ile beraber olmuş! Böyle hastalıklı bir ruh ile çok yaşamaz eşiniz. O doğum gününe gidin istediğiniz şekilde de ailenizi ziyaret edin ve siz de " bende senin ailene gelmiyorum" demeyi öğrenin. Öyle kocanın kafasında yumurta kırarım ben !

Ne saçma birşey ya,nasıl bir düşünce yapısıdır eşinizdeki.Taviz vermemenizi öneririm,aileniz ya aileniz daha ötesini var ne demek görüştürmemek

Sinirlari siz belirlersiniz..ne kadar taviz verirseniz o.kadar kendini birsey zanneder.ilk yillarda esim de karisiyordu.1 gun gittiysem 2.gun ciksam dun gormedin mi der.dun doyamaadim bugun pekistircem derdim.giderdim.beni rahatsiz eder sms atar ne zmaan gelicen diye..gelirdim hicbirsy yokmus gibi devam ederdi
Kina gecesine gitsem niye giduyon erken gel.daha birsuru seyler..
Ne kavga ettim ne de onu dinledim.seneler gecti herkes duzene alisti.

Esini ailesiyle gorusturmeyen adamlar sanki ayri bir gezegende gibi yaa. Hem gerçek hayatta hiç denk gelmedim hem de burada okuyunca urperiyorum. Bunu yapan kisiye ayni dille cevap verip ben de onun ailesine gitmezdim. Kendi ailemi de istedigim zaman gorurdum. Kusura bakmayin da bu tavizi siz vermissiniz. Ayri bir birey gibi davransaniz ne yapacak?Bosanacak mi? Sizi mi dovecek? Bir adim gerisinde duracaginiz kisilerle degil de yaninizda duracak kisilerle evlenin lutfen. Baktiniz sonradan tozuttu o zaman taviz de vermeyin. Emin olun o zaman daha sayginlik kazanip takdir gorursunuz

Kendi bunca sene görüşmüş ailesiyle o da gitmesin o zaman. Cahile bak. Hata sende sen o öyle dediğimde karşılık olarak haftada 1 2 gidersen o da böyle yapar.

Sende bu yaşa kadar ailenle yaşadın sende artık görüşmeyeceksin de. Köle misiniz siz? Nasıl bukadar üstünüzde söz hakkı olabilir bir erkeğin anlamıyorum,anlamayacağımda..

Back
X