- 9 Ocak 2012
- 15.625
- 30.327
- 798
- Konu Sahibi Gelinlerce
-
günaydın k.k...
Konuyu açmakla açmamak arasında gittim gittim geldim, çok dert ettim kendime. başlıktan da anlaşıldığı gibi sorun eşim.. 2 yıldır evliyiz ve aramızda maddiyat sorun olmadı. çalışmadığım dönemler de ayda 100 tl verirdi ve ben onu yetirirdim kendime.
8 aydır çalışıyorum çok şükür, çalıştığım dönemlerde de diyorum ki gel bir hesap yapalım para biriktirelim.
neyse geçen hafta dedim ki ne kadar borcun var k.k na, adam daha tam borcunu bile bilmiyor bankaya girip bir baktım 3200 tl borç, diğer karta da 2400 tl borç etti mi 5600 tl. (ben evlendiğimiz zaman eşimin yine 2-3 binlik kartını sıfırlamıştım)
bu arada ben bir arsa almak için kredi çektim 15000 tl onun borcunu ödüyorum ama arsa olmadı para hesabımda duruyor..
eşime bu borç ne nasıl yaptın diyorum bilmiyorum olmuş diyor. hanımlar ben çıldıracağım kaç gündür düşünmekten. bakın eve ceviz antep fıstığı etler bonfileler falanlar filanlar poşet poşet girer anlarım, derim ki ben istiyorum adam alıyor ama yok. evimize çerez evlendiğimiz zaman annemin aldıklarından başka girmedi. doğru düzgün meyve girmez en son geçen gün sıkmak için almıştım.. öyle pasta börek yapmaya vaktim yok yağ falan da yemeklerde ancak kullanıyorum.
eşim kira, elektrik, su aidat internet ödüyor bir de şimdi yakıt ödeyecek.
telefon kredi arabanın yakıtı kıyafetler bende..
bu borcun üstüne gittik bir de eşime 450 tl ye mont aldık, çünkü lcw, kton yani 250 tl altı olabilecek markaları kendine yakıştırmaz. bana da ablam annem hediye alır kıyafet veya ben gardrps, zebrmo, dolap gibi 2. el sitelerden yeni olanları alırım.. sezon sonlarını beklerim ki geçen sene journyden 100 tl ye mont aldım ama eşim tam sezonunda almalı..
bana dönmüş bir de utanmadan diyor ki sen çektiğin krediden öde ben sana aydan aya öderim, beni salak sanıyor sanırım.
ablam 5 yıldır evli, şimdi kendilerine ev aldılar. bizimle beraber evlenen arkadaşlarımızın evleri var. kendi ablalarının altında son model arabalar var.. bizim arabayı da ben takılarımla aldım. ha bir de benim eşim evlenmeden önce 13-14 sene çalışmıştı ama düğün vakti cebinde 1 kuruş birikim yoktu.. bunları yüzüne de söyledim.
bu borçları ödedikçe kendimi salak gibi hissediyorum.. adamdan soğudum.. mesaj atmış daha yeni maaşı aldın mı arabanın yakıtı bitiyor diye.
ne yapayım ben bilmiyorum..
Tamam, eşinizin sorumsuzca yapılan borçlarını ödemeyin de, ben konunuzu okurken 5 sene içinde hatta sizinle beraber evlenip yani 2 yıl içinde ev alan arkadaşlarınızla tanışmak istiyorum. Nasıl yapabiliyorlar anlamıyorum.
28 yılık evliyim. 33 senedir eşşek gibi çalışıyorum. Bir evim var. Evin bir tarafı yolun bir kat altında. O evi de borç harç almışım. Eşim emekli, ikinci bir işte çalışıyor, ben memurum maaşım ortalamın üstünde. Ben ilk evimi satıp üstüne katıp ev alamıyorum ama insanların 2 senede nasıl ev aldıklarına şaşırıyorum.
Kusura bakmayın konuyu baltaladım belki ama şaşırdım ben bu işe.
2200 alıyor kira 900 aidat 50.
Biz kredi kartı kullanmıyoruz. Yerine kenara para koyuyoruz . Pahali birşey alacağımızda ya o birikimle alıyoruz ya da bir iki ay daha bekleyip aliyiruz. Kredi kartsız hayatı da herkese öneririm. Sizde bütün borçları ve kredi kartlarını kapatabilirsinjz. Ama eşiniz neye para harcamış bı iyice araştırın.
bence abartıyorsun.
yani 2 yılda insanların evliliği oturur ancak. ev-araba almak zor yani.
montllar 450den aşağı yok ki doğru düzgün. yani ben 1 haftadır bakıyorum. belki vardır ama beğenmemişimdir.
adamın maaşı ne kadar? kira ne kadar? faturlar ne kadar??
yani tek maaşla bunları öderse illa ki eksiye girer. ha biraz da kontrolsüzse normal yani o borç
mesela ben güneydoğuda bir ildeyim.
kiram 1750
faturalar 400
mutfak 600 en az
çocuğun devlet anaokulu 370
adam hiç mi harçlık kullanmayacak o da var.
En çok "eşim tam sezonunda almalı.." kısmı dikkatimi çekti bir alışverişkolik olarak yalan değil. Sezonda çok ihtiyacım yoksa ve çok kaçırılmayacak bir şey değilse indirimde en az yarısını ödeyeceğim bir şeyi niye sezonda alayım ki? Bu kafayı anlamıyorum dicem de böyle çok insan var ne yazık ki.
Eşiniz para tutmayı idareyi bilmiyor, değişmesi de zor. Benim babam böyle,annem hep ondan gizli para biriktirdi yıllarca.
bakın yaz bitti sezon sonunda tek bir tshirt almadı şimdi yaz gelir benim eşim hadi tshirt alalım der
Sezonda almak ona gösteriş gibi mi geliyor, kendini zengin mi hissediyor...Oysa çoğu marka bir önceki sezondan kalanları yeni sezon diye çıkarabiliyor. Bu sene çok yaşadım bunu özellikle, sezon sonu 40 tl ye gördüğüm kabanı 160 tl ye çıkarmışlar:)
Ekstrede ayrıntılı görünmüyor ki sadece nerelerden aldığı mağaza ismi falan gözüküyor. Yoksa ben de şirket kartı var eşimin, kaynımın elinden geçiyor özel ve şirket harcamaları hayatta özel şeyler alamazdım.E kart ekstresine bakin ayrintili gorursunuz zaten ne almis
Karttan nakit avans mi cekmis yoksa?
Tamam, eşinizin sorumsuzca yapılan borçlarını ödemeyin de, ben konunuzu okurken 5 sene içinde hatta sizinle beraber evlenip yani 2 yıl içinde ev alan arkadaşlarınızla tanışmak istiyorum. Nasıl yapabiliyorlar anlamıyorum.
28 yılık evliyim. 33 senedir eşşek gibi çalışıyorum. Bir evim var. Evin bir tarafı yolun bir kat altında. O evi de borç harç almışım. Eşim emekli, ikinci bir işte çalışıyor, ben memurum maaşım ortalamın üstünde. Ben ilk evimi satıp üstüne katıp ev alamıyorum ama insanların 2 senede nasıl ev aldıklarına şaşırıyorum.
Kusura bakmayın konuyu baltaladım belki ama şaşırdım ben bu işe.
şimdi şöyle düşünün şuan da 55 var seneye de ekilecek tarla bir 10 daha gelecek, 65 oldu.. bende diyorum ki ailemden alıp alabileceğim tek destek bu biraz hesabımızı kitabımızı bilelim 2-3 sene de biz koyalım kenara 85 olsun. 110-120 ye 1+1 ler var bir zahmet kalanı yine krediyle halledelim 30-35 çekerek
sanırım öyle, bu ailesinde de var. evleri çok kötü eşyalar falan ama bir kıyafetler giyerler görmeniz lazım. veya lüx mekanlara gidilir. geceliği 600 tl lik otellere gidiyorlarmış. ben öyle tatilden zevk alamam ki çok para gitti diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?