eşim..

bence abartıyorsun.
yani 2 yılda insanların evliliği oturur ancak. ev-araba almak zor yani.
montllar 450den aşağı yok ki doğru düzgün. yani ben 1 haftadır bakıyorum. belki vardır ama beğenmemişimdir.
adamın maaşı ne kadar? kira ne kadar? faturlar ne kadar??
yani tek maaşla bunları öderse illa ki eksiye girer. ha biraz da kontrolsüzse normal yani o borç

mesela ben güneydoğuda bir ildeyim.
kiram 1750
faturalar 400
mutfak 600 en az
çocuğun devlet anaokulu 370
adam hiç mi harçlık kullanmayacak o da var.

Kendisi 400 tl ye mont alacak ben 100 tl ile bir ay idare edecegim oyle mi ? Valla ben calismiyorum ama yine de bana 100 lira verip bir ay idare et diyemez. Herkesin bir gorevi var evde o çalışıyorsa bende cocuklarimiza bakiyorum . Senin esin sorumsuz ve bencil canim. Bir de sen onu alıştırmışsın rahatindan ve luksunden de odun vermiyor ama sen kendini kilitliyorsun. Hic ihtiyaçlarından kisma o madem dusunmuyor gelecegi sen hic dusunme. Sen kadinsin yemeli icmeli giyinmeli kusanmali kuaforune gitmeli kendine bakmalisin. Bunlar olmadan olmuyor maalesef. Kendi ihtiyaçların icin parayi ayir kalanini eve harca derim ben.

Ailede biri cefakar oluyor, diğerleri onun sırtına biniyor. Sorumluluk almıyor. Ortak masrafları ödedikten sonra kalan paranizi kendinize harcayin. Gerisini o düşünsün. O zaman yola gelir. Bazen aynısı ile karsilik vermek gerekir. Siz 500 e mont alın. Kendisini sorgulamasini saglayin.

En çok "eşim tam sezonunda almalı.." kısmı dikkatimi çekti bir alışverişkolik olarak yalan değil. Sezonda çok ihtiyacım yoksa ve çok kaçırılmayacak bir şey değilse indirimde en az yarısını ödeyeceğim bir şeyi niye sezonda alayım ki? Bu kafayı anlamıyorum dicem de böyle çok insan var ne yazık ki.

Eşiniz para tutmayı idareyi bilmiyor, değişmesi de zor. Benim babam böyle,annem hep ondan gizli para biriktirdi yıllarca.

Valla benim gördüğüm yemiyor,içmiyor, gezmiyorlar, alışveriş yapmıyorlar. Bir arkadaşım dışarı çıkacaklarsa bile evden yiyip öyle çıktıklarını, dışarda sadece gezip geldiklerini söylemişti. Kuzenim haftada 1 kek dışında yemek dışı ekstra bir şey yapmadıklarını söyledi.Yani nasıl desem zaruri yeme içme dışında asla bir şey harcamıyorlar.

2200 alıyor kira 900 aidat 50.

5600 borç gene çok değil, ödemeyince birikmiştir diyecektim ama maaşı da ortalama bir maaş sayılır. Bu durumda çok yani. Öyle hemen kapatılacak bir borç da değil üstelik. Geçen eşim tutturdu sana mont alalım diye (dört montum var, ikisi çok uzun zamandır var, birini kayınvalidem hediye almıştı, birini de eşimle iki sene önce aldık) gittim 70 tlye buldum bi tane onu aldım. 450 tl neymiş yahu, ucuzu da iş görüyor pahalısı da. Ha dese ki kaliteli olsun uzun zaman giyeyim, ama o da yokmuş eşinizde. Sizin durumunuzda (her ne kadar bana çok garip gelse de) eşinize para vermemek, maaşınızı kendinize saklamanız daha doğru sanırım. Eşiniz ayağını yorganına göre uzatmıyor ne yazık ki.

Biz kredi kartı kullanmıyoruz. Yerine kenara para koyuyoruz . Pahali birşey alacağımızda ya o birikimle alıyoruz ya da bir iki ay daha bekleyip aliyiruz. Kredi kartsız hayatı da herkese öneririm. Sizde bütün borçları ve kredi kartlarını kapatabilirsinjz. Ama eşiniz neye para harcamış bı iyice araştırın.

Benim amacım da kredi kartlarını kapatıp öyle devam etmek ama bu borçlar benim 6 ayımı alacak..

siz 1750 kira ödüyormuşsunuz biz 900 mutfağıma 300 tl lik bile alışveriş yapılmıyordur

bakın yaz bitti sezon sonunda tek bir tshirt almadı şimdi yaz gelir benim eşim hadi tshirt alalım der

bakın yaz bitti sezon sonunda tek bir tshirt almadı şimdi yaz gelir benim eşim hadi tshirt alalım der

Sezonda almak ona gösteriş gibi mi geliyor, kendini zengin mi hissediyor...Oysa çoğu marka bir önceki sezondan kalanları yeni sezon diye çıkarabiliyor. Bu sene çok yaşadım bunu özellikle, sezon sonu 40 tl ye gördüğüm kabanı 160 tl ye çıkarmışlar:)

sanırım öyle, bu ailesinde de var. evleri çok kötü eşyalar falan ama bir kıyafetler giyerler görmeniz lazım. veya lüx mekanlara gidilir. geceliği 600 tl lik otellere gidiyorlarmış. ben öyle tatilden zevk alamam ki çok para gitti diye

olan olmuş o zaman çözüm bulun. meblağ çok büyük de değil ki orda burda keyif yaptı diyelim.
sen o borcu öde çektiğin krediyle. o da maaşını sana yollasın. sen borçları dağıt kira fatura şu bu kalanı da eksilen paranın üzerine at. çünkü bir şekilde ödenmeli o borç. ben borçtan çok korkarım. maaşımı aldığım gibi koşa koşa borç öderim ilk iş

E kart ekstresine bakin ayrintili gorursunuz zaten ne almis
Karttan nakit avans mi cekmis yoksa?
Ekstrede ayrıntılı görünmüyor ki sadece nerelerden aldığı mağaza ismi falan gözüküyor. Yoksa ben de şirket kartı var eşimin, kaynımın elinden geçiyor özel ve şirket harcamaları hayatta özel şeyler alamazdım.

Kredi kartlarini kendisinden alin
Arabaya aylik esinizin gidip gelecegi yetecek kadar yakit doldurun
Esinizin maasi da dahil hepsini siz alip yonetin. Esinize sigara iciyorsa ayda 300 tl harclik birakin. Yada 600.
Geri kalani birakmayin

Ne yaparsaniz yapin aynen devam eder. Tek çözüm ondan fazla hacamaniz. Siz kistikca o daha çok harcayacaktir. Çünkü arkasını toplayan var. Ben olsam ben de harcarim, karımın işi ne odesin yani :)

Bende anlamıyorum? Yüksek maaşlarımız yok eşimle tamam, ikimiz çalıştığımız için standardın üstündeyiz. Ama yine de 2 yıl da 5 yılda ev alamayız bu şartlarda ki peşinatı, yüksek faiz oranları derken hayal gibi. Masraf o kadar fazla ki kira, çocuk masrafı, ev, araba zaten kalanla ancak kişisel ihtiyaçlar, biraz sosyallik. Öyle lüks lokanta mekan değil, herkesi gibi. O da mı olmamalı bilemedim? 10 yıl karın tokluğuna yaşarsam ancak peşinatı ayarlar üstüne 10 yıl vadeyle ev alabilirim herhalde?

Yime hesabınızda yanlış var çünkü ev fiyatlarıda tl değeride kredi faizleri de aynı kalmıyorki. 2016 da 85 bin e 1-1 alabiliyordum şu an 160 bin civarı o dönemki altınlar 55 bin iken altın en yüksek olduğunda 110 bin e çıktı
o zmn 30 bin kredi çekmek gerekirken bu yıl 50 bin çekmek gerekir üstelik kredi faizleri katlandığı için ödeme çok daha fazla olur.
Evet ayağını yorgana göre uzatma taraftarıyım ama eşiniz bu fikre benim gibi baktığı için umursamıyor olabilirmi. Gerçekten bişeyler sahip olmak istiyormu yoksa bulduğumu yerim kafasındamı

Ya ben bu birikim meselesinde ailenin de çok etkisi olduğunu savunuyorum. Benim annem aşırı birikimcidir , babam da para saçar, ben ikisinin ortasıyım. Ama annemden birikim kültürünü almasaydım zor olurdu sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…