Eşim

agzinizdan bal damliyor ne kadar guzel anlatmissiniz

siz bu yönde tercih yapmissiniz ama konu sahibinin tercihi çalışmak. herkes sizinle ayni tercihi yapmak zorunda değil. hayat şartları, hayata bakış açısı bunlar değişken şeyler. ikisi de saygı duyulması gereken tercihler.
ayrica ilk mesajiniz bir fikirden çok küçük görme ve kendi fikrini üstün görüp empoze etme içeriyor.

bekarsiniz ve ev hanimlarina hicbir erkegin saygi duymadigini soyluyorsunuz.cevrenizde gordugunuz bir kac ornegi gercekmis gibi lanse etmeyin.kusura bakmayinda burada ogretmen olup aglayip sizlayip kocasindan yakinan kadinlari cok gorduk.bu is okumaya ayaklari ustunde durmaya benzemez.nasip isi.cok fazla kendinize guvenmeyin.bi gun o mesleginizin bes para etmeyecegini aci bir sekilde ogrenirsiniz yoksa.benim gibi ev hanimlarininda evinde prenses olabilecegini,sizin asla elde edemeyeciginiz mutluluk ve huzuru yakaladiginida tahmin edersiniz o vakit

Benim annemde ev hanımı asla ama asla ev hanımlarının küçümseyici tek bir cumlem yok öncelikle okuduğunuzu anlatyip idrak etmeye çalışın. Şu da bı gerçek ki ekonomik özgürlüğü olmayan bir kadın erkek tarafından kolay görülüyor bu benim küçümsemem değil tam tersi erkeklerin düşüncesinden bahsediyorum. Çevremdekileri orneklerden yola çıkmıyorum toplum gerçeklerinden bahsediyorum . İstisnalar tabiki olabilir. Ayrıca ev hanımları mutsuz olacak çalışanlar çok mutlu olacak baş tacı edilecek demedim ben. Muhtemelen yazdıklarımı okumadınız bile direk suçlayıcı konusuyorsunuz. Sizinde dediğiniz gibi bu nasip isi. Ama eğer nasibinizdeki insan sizi yoran mutsuz eden bir insansa eğer işiniz olduğunda katlanmak zorunda kalmazsiniz. Daha kolay çekip gidebilecek gücü bulursunuz kendinizde . Yukarda bı üye de tam olarak bundan bahsetmiş mutsuzum işim olsa katlanmazdim diye. Ayrıca ben neden mutsuz oluyormusum buna siz mi karar veriyorsunuz. Ve son olarak ben siz begenmeyip kucumsesenizde çok kutsal ve saygın bı mesleğim olduğunu düşünüyorum. Aradan yüzyıllar da geçse öğretmenlik her zaman beş para eder hanımefendi daha fazlasını da eder ama anlayana

Sizin hayatınıza sonsuz saygı duyuyorum hanımefendi. Herkes istediği gibi yaşayabilir. Ama bir arkadaşın dediği gibi sizin tercih etme hakkınız varmış ben mecburum aradaki ayrım bu. Bir avukatla bir işçinin maaş farkını az çok bilirsiniz sonuçta. Bu devirde geçinmenin ne kadar zor olduğunu da. Bizim evimizde maddi kaynaklı ne kadar sorunlar yaşadığımızı tabiki bilemezsiniz. Benim iş bulamadığımı da bilmiyorsunuz sonuçta ki keyfi kariyer peşinde koşan hanımlara da hiçbir şey diyemem herkesin kendi hayatı. Bölümümden belki 300 küsür kişinin alındığı bir sınavdan iyi puan alıp atandım ve bu fırsat bir daha elime geçmeyecekti. O yüzden atanmak için.. diye genelleme yapmayın lütfen. Zaten gideyim mi girmeyeyim mi diye de sormadım,geldim görevimin başındayım. İçimi döktüm ve varsa fikir almak istedim. Hiçkimse evini yurdunu bırakıp bilmediği yerlerde yaşamaya çalışmak istemez. Siz öyle mutlusunuzdur ben de çalışınca mutlu olurum hayat herkese aynı fırsatları sunmuyor ne yazıkki.

Çünkü ben değil eşim memleketi bırakmak istemiyor. Bir buçuk sene gibi tayin isteyebiliyorum.

Ben evlendikten bir yıl sonra atandım. 13 ay ayrı kaldık, ama her haftasonu gittim (5-6 saat uzaklıktı). Eş durumundan geldiğimde de uzak ilçeye verdiler, 8 ay kadar taşımalı çalıştım. Çok şükür biz birbirimize destek olduğumuz için zarar görmeden atlatabildik. Ben eşimin aklı ben de kalmasın diye çabaladım, o da aynı şekilde.

Eğer biribirinize destek olmak yerine köstek olursanız yürütemezsiniz. Eşinizin panik atağı varmış, bu durumda da destek olması gereken sizsiniz. Çünkü eşiniz istese de size destek olabilecek durumda değil. O yüzden öfkelenmeyin, kinlenmeyin, sadece zaman tanıyın.

Ek: zararsız atlattık dedim ama zorlanmadık olarak anlaşılmasın. Çok zordu. Sürekli trip de attı eşim, mesajlarına hemen yanıt vermiyorum diye beni artık eskisi gibi sevmiyorsun da dedi... ama sürekli iletişim halinde olup da taleplerine olumlu yanıt verdikçe o da alıştı.

Son düzenleme:
Haklisiniz. Size destek olmasi gerekirdi. Sonucta atanmissiniz istediginiz olmus. Her seyin bir bedeli var katlanacak o da. Kendinizi cok hirpalamayin alisir bosverin

Evimizde yasadigimiz maddi kaynakli sorunlar demissiniz. Artik maddi bir sorununuz yok, çünkü ortak bir eviniz yok inanin maddi zorluklarin bir evliliği ne kadar yiprattigini onlarca belki yüzlerce kez gördüm meslegim gereği. Ama istesek de istemesek de, bunu begensek de begenmesek de, yuvayi dişi kus yapar. Kadın evi bırakıp gittiginde de en az en az maddi sorunlar kadar yıpranıyor evlilikler. Iki taraf da buna gönüllü olsa, belki diyebilirim. Ama eşiniz hasta olmus, yazik degil mi adama? Bakin sizin gecmisinizde depresyon varmis, o da nuksedebilir size yazik degil mi?

Tas ye ama o doldurma akilli kocani birakma diyo avkat hanim!!

Her ikisi de zor durumlar ama artı eksiye dökersek işi maddi olarak hep zorluk yaşayacaktık huzurumuz hiç olmayacaktı belki ama şimdi en kötü ihtimalle bir buçuk sene zorluk çekicez. Ben depresyon atlatsam da olumlu yönden bakmayı öğrendim eşim de öyle yapsaydı en az hasarla atlatırdık. Tabiki hasta olmadan önce yapmalıydı bunu şu an istese de iyi şeyler düşünemiyor zaten. Kızdığım nokta tam da bu.

Bende anlamadim. Adam hasta, hastanelik oluyor. Kadin heyecanımı kırdı ve destek değil diye dert yanıyor. Adam boşuna stres yapmamış bence. Bu atanma evliliğine mal olabileceğini anlamış

Açıkçası eşinizin ayilip bayilmasi mantıklı gelmiyor bana. Erkekler evlendiklerinde kadın eğer çalışmazsa daha sonra çalışmasını istemiyorlar. Çünkü çalışmaya başlayınca bakış açısı değişiyor ortamı değişiyor . Sonuçta siz devlet memuru oldunuz eğer ki maaşınızı ondan daha fazla olacaksa bunu kendine yedirememis olabilir. Yada evden giderse bı daha beni beğenmez diye düşündü muhtemelen. Yoksa karısının iş bulmasi bu kadar felaket bı durum değil acillik olacak kadar. Bana yaptığı davranış abartı geldi. Sizi evde tutmak için şansını deniyor muhtemelen

Bitki bile yaşayacağı toprağı seçerken insanın her yerde yaşayabilip mutlu olması mümkün mü
Eğer sevdiği adam/kadın yanındaysa evet mümkün.
Öyle olmasaydı insanlar memleketini asla terketmezdi.
Hem atasözü ne diyor; doğduğum yer değil doyduğum yer.

Konu sahibi istifa edip geri dönse mutlu mu olacak? Sanmıyorum. Çünkü kendi hayalinden vazgeçip kocasının istediği hayatı yaşayacak. Nasıl mutlu olacak bu kadın?

Hayır ben istifa etmesinden bahsetmiyorum tam tersi işini asla bırakma diyorummm o konuda aynı düşünüyoruz zaten. Bana yanlış gelen tek şey insan her yerde mutlu olamaz. Memleketinde kendini daha ait hisseder yada sevdiği bı şehir vardır orda mutlu olur. Ama yanında sevdiği bı insan bile olsa her yerde insan mutlu olamaz. İlk zamanlar aradaki aşk tan bunu farketmesenizde de bı sure sonra yaşadığınız yer size yetmiyorsa evlilikte de sorunlar başlar

Elbette doğrudur.
Ancak eşinin bahanesi bu. Memleketinden ayrılamazmış. Memleketi karısından çok seviyor galiba.
Kadın diyor ki en geç 1-2 seneye oraya tayin çıkar. Adam o kadar bile sabredemeyip krizlere giriyor.
Kadın ya istifa edecek ya rest çekecek, çünkü karşısında anlayışlı bir eş yok.

Tıp dunyasinin panik atak dedigi bir hastalıği ayilip bayilmaya indirgediginiz icin sizi tebrik ederim

Çünkü muhtemelen çalışmaya başladığı için karısının karşısında kendini yetersiz hissetti bu belki maddi açıdan belki sosyal açıdan. Yukarda yuva kurmak kolay değil diye bir sürü duygusal trat atmışlar da eşin anlayışlı olmadığını sadece kendini düşündüğünü gördüğüm için bende işini bırakma dedim. Çünkü bu adamın yarın başka bı konuda gene ayilip bsyilmayacsginin garantisi yok. İstediğini yaptırmaya çalışıyor gibi. Suç biz kadınlarda. Kadınlar yuvayı dişi kuş yapar diye kendi omuzlarına bütün yükü yüklüyor. Sonra bütün yük bende çok yorulyorum diye dertleniyorlar. Öyle bir şey yok evlilik çift taraflı fedakarlık ister. Anlayışta fedakarlık da karşılıklı olmalı sadece kadına yuklenmek bana hiç doğru gelmiyor.

Tıp dunyasinin panik atak dedigi bir hastalıği ayilip bayilmaya indirgediginiz icin sizi tebrik ederim
O bayilmanin panik atakta kaynaklı olduğuna siz nasıl karar verdiniz acaba doktor musunuz. O an yaşanan durumu psikolojiyi biliyor musunuz ki panik atak diye teşhis koymussunuz. Panik atak hastalığı olabilir ama o anki sadece karısını evde tutma cabası. Biraz psikolojiden anlasaydiniz bunu çok rahat gorebilirdiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…