- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.972
- 798
- Konu Sahibi incenarinnazenin
-
Eşiniz de siz de toparlanın.Çünkü ben değil eşim memleketi bırakmak istemiyor. Bir buçuk sene gibi tayin isteyebiliyorum.
O ne demek ya bu kadın boşuna mı bu kadar emek verdi atanabilmek için?Ben bu atama icin evini esini birakip giden kadinlari anlayamiyorum malesef. Uzun mesafeden evlilik yürütmek ne kadar doğru? Adam bunun telasiyla psikolojik rahatsızlıkları nüksetmiş. Siz size destek olmamasının derdindesiniz. Adam acillik olmus, siz ne düşünüyorsunuz. Kac yil surecek oradaki göreviniz
Gelmiyor konuştum bunuEşiniz de siz de toparlanın.
Önemli olan bir arada mı olmak, memleket sevdasına ayrı kalıp sağlığınızdan olmak mı?
Biz eşimle 2 yıl farklı şehirlerde çalıştık. O süreçte de evliliğimiz hiç etkilenmedi açıkcası çok şükür. Eşinle senin karşılıklı anlayış göstermenize bağlı bu durum.
O kadar emek vermiş tabiki atanacak da gidecek de. Anlasilmayacak bisey de yok hayat şartları zor calismak gerek gelecek garantisi gerek kimse keyfinden kurulu düzenini bırakıp gitmez merak etmeyinBen bu atama icin evini esini birakip giden kadinlari anlayamiyorum malesef. Uzun mesafeden evlilik yürütmek ne kadar doğru? Adam bunun telasiyla psikolojik rahatsızlıkları nüksetmiş. Siz size destek olmamasının derdindesiniz. Adam acillik olmus, siz ne düşünüyorsunuz. Kac yil surecek oradaki göreviniz
Kaç yıl kalacaksınız orada?Niyet önemli. Doğuyla batı arasında bile yürütenler var.
Aaa işte sorun burda...geçen yine byle bir konu vardı...hatta eşi kendi gidemediği için annesini babasını eşiyle gönderiyordu... sanırım eşiniz size güvenmiyor, bütün stresi de bundan kaynaklı...Konuştuk tabi ki iyiydik ama tek yaşayacağım için ve ailesi de biraz korkuttu onu nasıl tek yaşarım diye.
Aklınızı başınıza toplayın....en iyi hayat arkadaşı maaş kartı....Gelmiyor konuştum bunuistifa edip dönmeyi bile düşünüyorum bazen
Ben acaba konu sahibi aynı mı diye düşündümAaa işte sorun burda...geçen yine byle bir konu vardı...hatta eşi kendi gidemediği için annesini babasını eşiyle gönderiyordu... sanırım eşiniz size güvenmiyor, bütün stresi de bundan kaynaklı...
O kişi Akdeniz'de il merkezine atanmıştı.. benim de aklıma gelmedi değil.Ben acaba konu sahibi aynı mı diye düşündüm
Olmaz öyle. Seviyorsa o da fedakarlık yapmalı. Zaten daha sonra memlekete döneceksiniz onun için.Gelmiyor konuştum bunuistifa edip dönmeyi bile düşünüyorum bazen
Eşde çok şey istiyor valla oraya gitme nasıl yaşarsın deyip ayil bayil atama bekleyen o kadar insan varken atanmissnz memleket derdinde memur olmasn o zaman memleket diye tutturacaksa ya da memur eş almasın kursuun tukkanini otursun memleketinde kadın atanmış arandığına sevinemiyor hey allahm sizin orda yasayamiyacaginizi düşünüyorsa ardınzdan gelecek gelme imkanı varsa he yok gelemezse de dünyanın sonu gibi hanım elden gidiyor gibi acillik olmak nedir yaniHanımlar merhaba; ne yapacağımı şaşırdım fikir almaya ihtiyacım var. Eşimle 3 yıllık evliyiz.Yeni atandım, şu an görev yerindeyim. Eşim buraya atandığım açıklandığından beri sinir stres içinde ama yerleşmeye yakın iyice şiddetlendi. Eşimin daha önceden psikolojik rahatsızlığı vardı panik bozukluğu. İyileşmişti ama bu dönemde yeniden nüksetti. Gelmemize 1 hafta kala birkaç geceyi acilde geçirdik tekrar ilaç tedavilerine başladı. Buraya geleli bir hafta oldu yani eşim nerdeyse iki haftadır ilaç tedavisi görüyor ve çok az bi iyileşme var. İyileşmediği için de henüz memlekete dönemedi. Eşime destek olmam lazım biliyorum oldum da ama fayda etmedi. İşin en kötü kısmı da sanki eşime bu günlerimi zehir ettiği için içimde kin besliyorum sanki ve artık ona destek olmak gelmiyor içimden. Ben de güçlü görünmeye çalışıyorum ama ben de zamanında bir depresyon atlattım ve yeniden nüksetmesinden korkuyorum. Burası çok küçük, sıkıcı bir yer yalnız yaşayacağım, belki de hiç arkadaşım olmayacak. Benim de morale ihtiyacım var ama eşimin böyle yapması zoruma gidiyor. Defalarca konuştum hiçbir ilerleme yok. Ne çalışmaya hevesim kaldı ne de yıllardır beklediğim atama heyecanım hepsi yok oldu bir anda. Arkamda güçlü birini istedim ama her şeyi toparlamaya çalışmak ve evimden memleketimden ayrılmak hepsini aynı anda nasıl yapacağımı bilmiyorum. Kendimi de artık iyi hissetmiyorum.
Kızımız da " doğu ile batı arasında bile yürüten var" diyor...yani doğuda olan bir taraf yok.Eşinin kaygı bozukluğu,adamın ailesinin sürekli bu konuya girdi yapması,kızın eşine ve ailesine direnmede sorun yaşayan mizacta olması ve aslında kendisine guven sorunu yaşıyor olmasi...çok ortak nokta var.Orada da adam kızın yanına gelmiyordu çünkü aile ile aynı binada oturuyordu..oradan ayrılmak istemiyorduO kişi Akdeniz'de il merkezine atanmıştı.. benim de aklıma gelmedi değil.
Olur mu?Olmaz öyle. Seviyorsa o da fedakarlık yapmalı. Zaten daha sonra memlekete döneceksiniz onun için.
Kocanız aileci mi?
Çünkü kadın hep fedakar olmalı. Kadının yeri kocasının yanı.Olur mu?
Kadın artık çalışıyor, sözü geçecek yani?
Ya dönmek istemezse kv, kp yanına?
Ne yaparlar sonra, en iyisi şimdiden tedbir almak, kocasını yanında göndermemek...
O zaman mecburenn dönecek kadın kürkçü dükkanına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?