Eşim

Olmaz öyle. Seviyorsa o da fedakarlık yapmalı. Zaten daha sonra memlekete döneceksiniz onun için.
Kocanız aileci mi?
Çok aileci sayılmaz ama bütün düzeni burda uzun yıllardır çalştığı bir işi var, ikimiz de doğma büyüme buralıyız, zaten kalacağım bir buçuk sene kadar dayanırız demiştik. Sonra neden böyle oldu anlamadım.

Karar sizin.
Madem atanmanız böyle sorun olacaktı, en azından çabalamazdınız.
Kandırılmış hissetmiyor musunuz, eşiniz böyle davranınca?

calismaya gidecegim diyip yurt disina giden adamlarin hanimlari nasil yurutuyorsa oyle yurutecek beylerde.
ekmek aslanin agzinda ayilip bayilmaya falan gerek yok bence

Yıllar önce eşim yurt dışı görevine gitti..6 ay...telefon ve internetten görüntülü görüşme dışında bir iletisimimiz yoktu.Ustelik bende 2 yaşında da bir çocuk vardı.Hicbir aile uyemin olmadığı eşimin işi nedeniyle tayin isteyip gittiğim şehirde bir de eşim çıktı gitti göreve .Cocuğumun herşeyiyle de ilgilendim .Bence ortada çoluk çocuk sefil olacağı bir durum yokken 1.5 yıl farklı şehirlerde yaşamak hiç büyütülecek bir mesele değil...

Sadece ailesi de değil her duyan nasıl salacaksın tek başına dedi. Sağolsunlar kimsenin ağzından hayırlı bir şey çıkmadı.
Hangi devirde yaşıyor çevrenizdeki insanlar anlamıyorum... üniversite okumaya giderken bilmediğimiz şehre 17-18 yaşında tek gidebiliyorsak, evli iken de başka bir şehre gidebilmemiz gerekir...."nasıl kalacaksın tek başına" cümlesi bana sadece güvensizlik hatırlatır...

4-5 yıl önce doğudaki şehirlerden birine atanmıştım, orada tek kalmam gibi bir durum sorun olarak hiç konuşulmadı...

hatta doğuda olayların yoğun olarak olduğu o yıl ben tek başıma, kendi aracımla, her hafta 5 saat yol gittim, geldim... çevremde annem, babam, eşim de dahil hiç kimse "tek başına nasıl gideceksin bile" demedi...

Bu arada giderken 7 ve 4 yaşındaki kızlarımı eşime bıraktım gittim, düzenimde bozulmadı..

Atama için diye kucumsediginiz şey bı insanın hayali. Belki uzun zamandır çalışıyordu evlendikten sonra atandı herşey olabilir. Madem kocası için işini birakmasini düşünüyorsunuz o zaman bu kızlar neden okuyor. Okumuş ev kadını olsunlsr diye mi. Çok yanlış konusmussunuz. Bı kadın kesinlikle okuyup ayakları üstünde durmali. Hele ki erkekten daha fazla okumali kesinlikle çalışmalı. Küçümsemek için söylemiyorum kesinlikle yanlış anlamayın ama okumamış ev hanimalrina malesef hiç bir erkek saygı duymuyor. Kolayca sesini de yükseltiyor şiddet de uyguluyor. Çünkü zayıf görüyor. Ayrıca uzaktan evlilik yürür mü diyenler bende öğretmenim ve ilk atamam doğu da bı ildi. Ben bekarım ama gittiğim yerde evli hatta çocuklu hanımlar erkekler gördüm . Hiç birinin eşi atama için mi gidiyorsun dememiş bilakis destek olup göndermişler eşlerini. Ayrıca evlenirken iyi günde kötü günde diye boşa mı söz veriyor insanalr. Gerçekten seven insan için ne mesafe ne engel yiktur

Evlenince memur olduğunuzu biliyordu. Istedigi kadar ayılıp bayilsin ; çalışmak
zorundasınız.

Tamam, bu hastalığı yaşamak zordur , anlıyorum ; sizin de destek olmanız gerekiyor , elinde değil çünkü.
Ancak bunun yolu istifa etmek değil.

Elbet alışacak. Ölüme bile alışıyor insanoğlu.

Sakın vazgeçmeyin.

İşimi bırakmak istemiyorum zaten ama bazen öyle bunalıyorum işte. Eşimi bu durumda görünce aslında çok üzülüyorum ama bazen de kızıyorum ona

Avukatim. Mezun olana kadar kac kitap bitirdim fikriniz var mi? Zor bir meslek malum, ihtilaflı. Esim de ayni meslekte. Konuştuk anlastik, ben evimizde bebegimizi buyutuyorum. Ihtiyac halinde ofisimize de gidiyorum nadiren.
Bunu esim veya bebegim bana minnet duysun diye yapmiyorum. Kimse icin kariyerimden vazgectigimi de dusunmuyorum. Hayat duzenim boyle gerektirdi, bunu yapiyorum. Ileride cocugum okula baslayinca çalışabilirim.
Evim, esim, bebegim kariyerimden daha onemli benim için. " O adam seni bi gün birakirsa" dediginiz ihtimalle yasayamam ben. Kafamda bu olursa ayni yataga giremem, ayni sofraya oturamam.
Ev hanimi olmak daha az saygin olmak demek değil. Evli barkli duzeni olan bir kadinin herseyi bırakıp bambaska bir yere gidip yalniz yasamasi da marifet değil. Üstelik adam eşi gidiyor diye rahatsizlanmis. Kadin hala diyor ki, benim bu gunlerimde heyecanimi paylasmiyor..

Ben de emek verdim hukuk fakültesinden mezun oldum. Stajlar yaptım avukat oldum. Bir cok insanin hayalidir bu eminim. Ama ben evde bebeğime bakmayi, guzel yemekler hazirlayip esimi beklemeyi adliyelerde koşturmaya tercih ediyorum. Simdi sizin gozunuzde benim bosuna emek vermis olmam, evimde esimle bebegimle duyduğum huzuru, mutluluğu değiştirebilir mi?

Hayat sadece kadının calismasindan ibaret değil. Bizler duygusaliz, naifiz, zarifiz. Illa guclu olup ayaklarimizin ustunde duracağız diye diye gereksiz yukler altına giriyoruz. Kendimizi ispatlayacagiz diye heder ediyoruz. Ne gerek var bunlara? Biz içimizden insan çıkarabilen bir varlığız. Dunya uzerinde bundan daha guclu ne olabilir? Biz kadınız. Calismis calismamis, okumus okumamış ayirt edilmeksizin kadiniz, zarifiz, naifiz, yuvayi yapan dişi kuşuz, güçlü değil gücün ta kendisiyiz.
Biz kadin kadina bile kendimizi guclu olmaya, ayaklari ustunde durmaya mecbur edersek, erkekler neler yapmaz?

Iyi seylerden bahsedin .Su kadar para aliriz soyle araba aliriz vs vs.....gaz verin bence .Birileri aklina girmis heralde.
Bu ne sacmalık .

Fedakarlığı neden sadece kadın yapmak zorunda peki . Evlilik çift taraflı bı olay değil midir. Erkegin de biraz destek olması gerekmiyor mu. Ayrıca siz çocuğum büyüyünce tekrar işime dönebilirim diyorsunuz ama öğretmenlik de böyle bı şey söz konusu değil. O okuduğunuz fazla fazla kitaplarda yazmaz ama öğretmen olabilmek bu devirde o kadar zorlaştı ki . Sınav üstüne sınav mülakat adı altında yapılan haksızlıklar torpillerr güvenlik soruşturması adı altında kendilerinden olmayanları ayiklama çabaları ve bütün bu engelleri aşıp öğretmen olabilirseniz o kadar zorlu yolu geçtikten sonra bırakmaya cesaret edemezsiniz ola ki biraktiniz diyelim ben şimdi birakiyim da ilerde istersem tekrar dönerim gibi bı şansınız yok. En başa dönmeniz ve bütün o zorlu yollardan tekrar geçmenizi gerekir. Ayrıca konu sahibinin branşını bilmiyorum ama tüm Türkiye'de sadece 150-200 kontenjan gibi çok çok az kontenjan açılan bir branssa ve bu sıralamaya girmişse bu tekrar tekrar yapılabilecek bı şey degil. Ayrıca her insanın hayata bakışı düşüncesi farklıdır siz işinizi birakmissiniz diye herkes bırakacak diye bı şey yok bı avukat olarak karşıt görüşlere alışkın olup saygı duymalisiniz

Siz tercih etmişsiniz hanımefendi bu kadın evliyken atanmak istemiş atanmış sırf eşinin ayrı kalmak istemiyorum demesi için bundan vazgeçmemesi gerektiğini söylüyorum sizin durumunuzla konu sahibesinin durumu farklı.
Ben eşine inanmadığım içinde böyle yorum yapıyorum yani sırf farklı şehirde yaşayacaklar diye panik atak geçirmek bana mantıklı gelmedi

Bir yuva da kolay kurulmuyor takdir edersiniz ki. Neden mezun olmaya verilen emekler bu kadar ballandira ballandira anlatiliyor, alkis ustune alkış alıyor da; evliliğin temeli sarsilmasin diye yapılan bir fedakarlık küçümseniyor?
Butun gun ihtilafli isler pesinde kosacagim, o adliyeden bu adliyede dirsek curutecegim. Yorgun bitmis bir sekilde eve gelecegim. Bakıcı elindeki bebegim beni ozlemis ama ben bitmisim, esime gösterecek guler yuzum kalmamis. Bebegimi 1 2 saat gorebilecegim onda da yorgunlukla ne kadar konsantre olabilirsem. Ama bunun adı bebegime gelecek saglamak icin calismak olacak, siz de takdir edeceksiniz.
Şimdi bebegimi buyutuyorum diye veya bir başkası evliligi icin memuriyetinden vazgeciyor diye siz kuçumseyeceksiniz oyle mi?
Bir meslek bir yuvadan daha degerli olamaz bence

P
Konu sahibi kadın bunu istiyor ama ....yani seçimi bu yönde.Esinin tedavi gerektiren bir kaygı bozukluğu var ve tedavi olmasi adamın lehine birşey. Sizin de eşiniz evden dışarı çıkarsa başına birşey geleceği ile ilgili sağlıklı olmayan düşünceleriniz olsa eşiniz ne kadar süre evde çalışmadan oturabilir?Evde oturursa sizin bu rahatsizliginizi da beslemiş ,daha uçlara gitmenizin önünü açmış olmaz mı? Bu kız işini bırakıp eşinin yanına dönse adamın hastaligini besler ...genelde de bu kaygılar bir zaman sonra yön değiştirir ...utuyu prizde unutursam diye kaygilanip utuyu çantasında gezdiren kişi gördüm.Bir durumda çözüm diye gördüğümüz şey bazen rahatsızlığın daha vahim noktalara gelmesine de yol açabilir.

Kimse size işinizi neden biraktiniz diye eleştirmedi. Kucumsemedim de. O sizin tercihiniz size göre doğrudur bana göre yanlıştır bunu tartışmiyoruz. Ama başka biri işini seçebilir bu da onun doğrusudur. Siz isinizi zaten çok da severek yapmamış yorulmussunuz bu da bahane olmuş. Bende sabahtan akşama kadar çalışıyorum çok yoruluyorum ama sevdiğim işi yaptığım için günün sonunda suratım asılmiyor evime gayet mutlu gidiyorum. Siz toplumun dayattığı erkek para getirir kadın çocuk bakar ideolojisini tamamen benimsemiş ve işini bırakip evde olamayi çok ulvi çok tapilasi bı şey olarak görüyorsunuz. Ama asıl saygı duyulması gereken nedir biliyor musunuzm. Hem çalışıp hem çocuğuna eşine vakit ayirabilen kadındır. Ben o kadının önünde saygıyla egilirim.

Kesinlikle mesleğinizden vazgeçmeyin bir kadın için şu devirde en güzel şey altın bileziginin olması. Misal bende çok mutlu sayılmam yuvamda mesleğim olsa burdan dönmemek üzere giderim. Paranızı kazanıyorsunuz küçük yerse merkeze gidin Kendiniz gezin alışveriş yapın düşünmemeye çalışın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…