- 7 Kasım 2013
- 14.758
- 36.006
- 598
- Konu Sahibi incenarinnazenin
-
Niyet önemli. Doğuyla batı arasında bile yürütenler var.
halâ konu sahibine psikolojik baskı yapmayı sürdürüyorsunuz. şunu anlayın lütfen herkes sizinle aynı değil, diyelim ki konu sahibi işi bıraktı geri döndü çok sağlam bir psikolojiyle mi dönecek sizce. belki bu sefer de konu sahibi depresyona girecek. ona yazık değil mi?Evimizde yasadigimiz maddi kaynakli sorunlar demissiniz. Artik maddi bir sorununuz yok, çünkü ortak bir eviniz yokinanin maddi zorluklarin bir evliliği ne kadar yiprattigini onlarca belki yüzlerce kez gördüm meslegim gereği. Ama istesek de istemesek de, bunu begensek de begenmesek de, yuvayi dişi kus yapar. Kadın evi bırakıp gittiginde de en az en az maddi sorunlar kadar yıpranıyor evlilikler. Iki taraf da buna gönüllü olsa, belki diyebilirim. Ama eşiniz hasta olmus, yazik degil mi adama? Bakin sizin gecmisinizde depresyon varmis, o da nuksedebilir size yazik degil mi?
kadin adanmis memur olmuş istifamı etsin sizin gibilerin tuzu kuru tabi alt tarafi ogretmen bıraksın görevi kadinin yeri kocasinin yanı diymiBen bu atama icin evini esini birakip giden kadinlari anlayamiyorum malesef. Uzun mesafeden evlilik yürütmek ne kadar doğru? Adam bunun telasiyla psikolojik rahatsızlıkları nüksetmiş. Siz size destek olmamasının derdindesiniz. Adam acillik olmus, siz ne düşünüyorsunuz. Kac yil surecek oradaki göreviniz
Kadına yuklenmis herkes,sanki yorumculur atansa gitmicek?
Bu issizlkte atanmıs kadın,beyim izin vermez mi desin?
Sacmalık.
sakin ha cok pisman olursun ilerdeGelmiyor konuştum bunuistifa edip dönmeyi bile düşünüyorum bazen
Bu kadar cirkin bir ithami asla kabul etmiyorum. Su an buyutmek icin meslegimi biraktigim bebeğimi yani en kiymetlimi, yine bir ogretmene emanet edeceğim. Ne demek alt tarafi bir ogretmen?kadin adanmis memur olmuş istifamı etsin sizin gibilerin tuzu kuru tabi alt tarafi ogretmen bıraksın görevi kadinin yeri kocasinin yanı diymi
siz İstediğiniz zaman göreve dönebilirsiniz avukat hanım İstediğiniz zaman avukatlık yapabilirsiniz ama konu sahibi istediği zaman öğretmenlik yapamaz anlamıyor musunuz bazı fırsatlar ele Bir gere geçer. niye bu israr yoksa konu sahibini taniyormusunuzBir yuva da kolay kurulmuyor takdir edersiniz ki. Neden mezun olmaya verilen emekler bu kadar ballandira ballandira anlatiliyor, alkis ustune alkış alıyor da; evliliğin temeli sarsilmasin diye yapılan bir fedakarlık küçümseniyor?
Butun gun ihtilafli isler pesinde kosacagim, o adliyeden bu adliyede dirsek curutecegim. Yorgun bitmis bir sekilde eve gelecegim. Bakıcı elindeki bebegim beni ozlemis ama ben bitmisim, esime gösterecek guler yuzum kalmamis. Bebegimi 1 2 saat gorebilecegim onda da yorgunlukla ne kadar konsantre olabilirsem. Ama bunun adı bebegime gelecek saglamak icin calismak olacak, siz de takdir edeceksiniz.
Şimdi bebegimi buyutuyorum diye veya bir başkası evliligi icin memuriyetinden vazgeciyor diye siz kuçumseyeceksiniz oyle mi?
Bir meslek bir yuvadan daha degerli olamaz bence
fikrinizi bir kere söylersiniz gecersiniz begenilir yada begenilmez burda bunu ilk defa yapiyorum söylüyorum dikkatimi cekti konu sahibini taniyormusunuz esinin ailesinden falanmisinizBu kadar cirkin bir ithami asla kabul etmiyorum. Su an buyutmek icin meslegimi biraktigim bebeğimi yani en kiymetlimi, yine bir ogretmene emanet edeceğim. Ne demek alt tarafi bir ogretmen?
Ya hu konu sahibinin kocasi kabul etmiyor, istemiyor, adam defalarca acillik olacak kadar hasta, bu yüzden geri evine dönemiyor, ama onun da bir isi gucu duzeni var mecburen donecek. Yalniz yaşayacak, nasil olacak ne yapacak? 1 ay sonra ramazan. Tabii ki herkes oruc tutmak zorunda değil ama eger tutuyorsa bunun iftari var sahuru var. Konu sahibi icin de ayni sey gecerli. Hic tanimadigi bir sehirde yapayalniz yasayacak. Yani sahsim adina bana mantıklı gelmiyor evli bir insan için
"Mutlu olmak istiyorsan bir amaca bağlan, insanlara ya da eşyalara değil" diye bir söz vardır, çok severim.Bir meslek bir yuvadan daha degerli olamaz bence
Şu söyledikleriniz altına imzamı atarım. Ben zaten eşimi de işimi de seviyorum. Eşimin de benim değerlerime saygı duymasını bekliyorum. Kendine de dedim sen bir iş için bu kadar süre yurtdışına bile gitsen gık demem diye çünkü bir şeyleri başarmak için adım atıyoruz ömür boyu maddi sıkıntı içinde yaşanmaz. Kimse kimsenin evinin içini bilmiyor anca konuşuyorlar. Hayırlı olsun demek çok zor bir şey değil ama işte malesef.Oncelikle sizi tebrik ederim ben de sizin yerinizde olsam yanimda atanma sevincimi paylasan bana destek olan bir es isterdim. Keske esiniz etrafinin gazina gelip hem kendi sagligindan olup hem de sizin butun hevesinizi kaciracagina sakince dusunup hani o kutsal olan yuvanin gelecegine ne kadar katkida bulundugunuzu gozonunde bulundursaydi. biz esimle ailemiz icin ne karar alirsak alalim sen kadinsin anasin osun busun demedi bana. Ikimiz de cok fedakarlik yaptik yeri geldi farkli sehir degil ulkelerde yasadik ama ben kadin oldugum icin meslegimden vazgecmek zorunda kalmadim aksine o benim kariyerim icin kendi kariyerini erteledi. Cunku benim bu firsati degerlendirmem ailemiz icin cok cok daha iyi bir gelecek sunuyordu. Ayni durumda olsaydik ben de onun yaptigini yapardim.. Esinizi karsiniza alin sakince konusun empati yapmasini saglayin bence. Cevre esinize gaz veriyor ama yarin cocugunuzu daha kaliteli bir okula gondermek istediginizde ya da herhangi bir kursa kayit ettirmek istediginizde cikarip al bu parayi kullan demeyecek kimse
Teşekkür ederim de öğretmen değilim düz memurluğa atandımHanımlar, tartışmasanız nasıl olur? Konu sahibesinin kafası zaten karışık bir de kendi aranızda tartışmalarınızla iyice kafasını karıştırıyorsunuz.
Bu arada doğru sandığımız yanlışları düzeltelim:)) Bildiğimizin aksine doğada yuvaları dişiler değil erkek kuşlar yapar, kimi türler yuvanın önüne süsler, renkli eşyalar koyar ve dişi kuşun beğenmesini sağlar :))
Penguenler dünyasında da dişi Penguen sadece yumurta bırakır, o yumurtayı korumak, bebek penguen doğana kadar yumurtayı sıcak ve güvende tutma işi erkek Penguenlerin görevidir, dişi penguen eşi ve yavrusunu beslemek için bazen aylarca süren avlanmalara çıkar :)))
Velhasıl biz insanlar da dahil canlılar dünyasında hayat müşterektir, kimi zaman erkek ailesi için uzaklara gitmek zorunda kalır, kimi zaman kadın.
Eşler söz konusu birbirlerinin işi, mesleği olunca hem destek olmalı hem de gelecekte doğacak evlatları için fedakarlık yapmalıdır.
I incenarinnazenin sizi tebrik ederim, atama bekleyen onca öğretmen arasından atanabilmişsiniz, eşiniz yuvanız da önemli elbette ama mesleğinizi yapmak, atanmakta hayalinizdi, ki dirsek çürütüp okudunuz, KPSS için çalıştınız, kazandınız.
Karar verirken şunu düşünmenizi istiyorum, istifa ederseniz atanmış mesleğini yapan arkadaşlarınızı görünce yalnızca 1,5 yıl ayrı kalmayı göze alamamak size ne kadar dokunacak ve ileride bir gün sırf çevrenin söyledikleriyle sizi görevinizden vazgeçmeye zorlayan eşinizi ne kadar suçlayacaksınız?
Doktor kontrolünde bırakmıştı zaten bir süredir kullanmıyordu yeniden tetikledi. Evet psikolojik rahatsızlıklar zor, ben de sanırım şu an öyle bir şeyin içindeyim ki istemediğim şeyler düşünüyorum. Kendime de kızıyorum bazen kötü biri miyim ben diye.Ben de panik bozukluğu sebebiyle tedavi görüyorum. Bu rahatsızlık mekanla, içinde bulunulan durumla doğrudan bağlantılı bi rahatsızlık değil. Çoğunlukla sebepsiz yere oluyor.
İlaç tedavisi 2 haftada sonuç gösteremez malesef. 1 ayı doldurduğumda bile sonuç alamamıştım. 6. Haftadan itibaren etki etmeye başladı. O yüzden sabırlı olmanız gerek. Ayrıca ilaçlar iyi hissediyorum bırakayım diyip bırakılmaz muhtemelen o yüzden tam iyileşememiştir. Doktor kontrolünde düzenli kullanıp doktor ne zaman uygun görürse o zaman bırakmalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?