Eşim?

Eee siz de yarın görecekmişiniz zaten anne babanızı.Bir gün sonra götürmeyim demiyorki adam kavgaya bahane olmuş resmen. Canım hadi işleri birlikte hızlıca halledelim birazda bizimkilere uğrar gönüllerini alırız deseniz, bir işin ucundan tutsanız, o tarlada çalışan kadıncağıza biraz da yardımınız dokunmuş olsa kötü mü olur. Çok pis demek hiç olmamış kocanız o pis dediğiniz yerden, o pis dediğiniz anneden çıktı. Kimbilir ne kadar işi var kadınında daha arefe günü evine bakamamış oğlundan yardım istemiş. 4 gün doya doya yaşarsınız artık kocanız orda pis, siz orda temiz temiz.
Oldu bi de bayramda da götürmeyecek. Zaten bizimkilere gidelim gönüllerini alalım dedim ne işimiz var orda üst üste 2 gün dedi.Evet kadın evle hiç ilgilenmiyor hep tarlada her yer toz böcek içinde. İyi de durumları iyi. Durmadan tarla ekcem diye uğraşıyor. Pazara gidip satıyor. Eşimin abisinin lüks yaşamına yetiştiryorlar bize bi faydaları yok. Eltim de evde yatıyor. Canım istemiyor gitmek içimden gelmiyor artık çok soğudum. Ben de kendi ailemi görmek istiyorum ayrıca.

ya şu eşimin ailesi çok pis evleri pis bilmem ne diye başlık açanlara ayrı uyuz oluyorum. bokun içinden çıkıp gelenler hanımefendi oluyor milletin çilekeş ana babasını beğenmiyor. senin o kocam dediğin adamı yetiştirdi o beğenmediğin insanlar o zaman sen de evlenmeyecektin o pis kadının oğlu ile. yazık ya biraz edepli olun siz de kaynana olacaksınız ilerde. herkes birer prenses kontes olmuş başımıza

ya şu eşimin ailesi çok pis evleri pis bilmem ne diye başlık açanlara ayrı uyuz oluyorum. bokun içinden çıkıp gelenler hanımefendi oluyor milletin çilekeş ana babasını beğenmiyor. senin o kocam dediğin adamı yetiştirdi o beğenmediğin insanlar o zaman sen de evlenmeyecektin o pis kadının oğlu ile. yazık ya biraz edepli olun siz de kaynana olacaksınız ilerde. herkes birer prenses kontes olmuş başımıza

Nealakası var? Ben pis diye başlık açmadım. Durumu anlatmaya çalıştım

Ya ben çok mu geri kafaliyim bugünlerde gelinlerin bu bananemcilik huylarina acayip sinirlenir oldum. Evlenince ana bir ata bir diye yetistirildik biz. Eşimin annesi benim annem benim annem de eşimin annesi. O pis dediğin ev senin de evin. Sağlikliysak bir gün önce gidip toz alıp temizlik yapıyorsak neyimiz eksilir. Hadi yapmak gelmiyor icinden eşinin yapmasına bile tahammül yok pes diyorum gerçekten. Yok ya...ben hiç gelin olmamisim gelinliği yanlış anlamışım bunca yıl....
Sogumaniza gelince eşinizi de bu soguklukla üşütürsünüz yakın zamanda. Onun da sizden minik minik soguyacağini aklınıza bir getirin.
Evet gerikafalısınız. Kadının anne babası balkabağı mi? Kız akşam da kendi anne babamı göreyim demiş adam kabul etmemiş burda ayrımcılık yapan adamın kendisi gelin değil.

Pise pis denir sen ister uyuz ol ister olma. Her kesi de kendin gibi bokun içinden çıkmış sanma

burda kadincagixin ne sucu var pid diyorsun koy yeri tarladi bahcesi var yasli yapmamaistr sen yap yardim et ilk gun orda ikinci gunu ailende kalirsin esine diyorsun ama sende ayrimcilik yapiuorsun bence guzelce bir noktada bulusun ilk benim annem senin annen demesi cok tanlis oda senin annen evini degil seninde evin orasi benimse temizle kimse sana kotuluk yapmiyorki

burda kadincagixin ne sucu var pid diyorsun koy yeri tarladi bahcesi var yasli yapmamaistr sen yap yardim et ilk gun orda ikinci gunu ailende kalirsin esine diyorsun ama sende ayrimcilik yapiuorsun bence guzelce bir noktada bulusun ilk benim annem senin annen demesi cok tanlis oda senin annen evini degil seninde evin orasi benimse temizle kimse sana kotuluk yapmiyorki
İlk gün zaten orda kurban kesilcek.arefe günü de zaten köye gidip yardım edecektik. Dedim ki akşama da bizimkilere uğrayalım. Ne işimiz var orda diye tersledi

Seninkilere asla gitmeyecegiz hep burda kalacagiz mi dedi?
Hayır canım arefe günü geldik köye gidecektik direkt zaten akşamına bizimkiere uğrayalım dedim. Bayramın ilk günü akşamı sizinkilere zaten gidecez arefe günü de niye gidelim ne işimiz var dedi

Kayınvalide kaç yaşında acaba? Az detay vermişsin. Yani 60lı yaşlarda ise evini şöyle bir toparlayıversen iyi olur ama 40lı yaşlardaysa yapma tabii ki. Ayrıca tarlada çalışıyor, pazarda satıyor, bize faydası yok va demişsin de o kısmı bence seni alakadar etmez. Kendi paraları istedikleri gibi harcayabilirler. Bu konuda beklentiye girme lütfen.

Kayınvalide kaç yaşında acaba? Az detay vermişsin. Yani 60lı yaşlarda ise evini şöyle bir toparlayıversen iyi olur ama 40lı yaşlardaysa yapma tabii ki. Ayrıca tarlada çalışıyor, pazarda satıyor, bize faydası yok va demişsin de o kısmı bence seni alakadar etmez. Kendi paraları istedikleri gibi harcayabilirler. Bu konuda beklentiye girme lütfen.
Annemle aynı yaşta 55 civarı. Ama her geldiğimizde bütün gün tarla işiyle uğraşıyor eşim beraber biyere gittiğimiz bile yok

Bayramları hiç sevmem.
Hele şu anneme gittin bize gitmicekmiyiz , anana sonra gideriz muhabbetlerine uyuz oluyorum.
Şükür kocamla anlaşıyoruz bu konuda.
Bayramda hep kaçarız biyerlere.
Kaçamadığmz zamanlardada herşey eşit yapılır bizde. Mesela sıraya koymuştuk kavga etmeyelim die,bi bayram anneme önce gidiosak diğer bayram kocamın annesine önce gidelim gibi.
Bence çözüm bu şekilde olmalı.

Ya siz nasıl pis diyebiliyorsunuz sizi evinizde ağırlayan kadına? kanım dondu okurken.Birakin eşinizin annesi olmasıni bir bardak suyunu içtiğiniz yabancı insana bile soylenmez bu, hiç mi hak,vefa,görgü ögretmediler size?

Pis dediğin kadının oğlunun karısı olmuşsun seni gelin edebilcek bi oğul yetiştirmiş demek ki o pislikle. Tobe tobe bayram byram utanmiyosunuz da ya.. - eksi👎

Bayramları hiç sevmem.
Hele şu anneme gittin bize gitmicekmiyiz , anana sonra gideriz muhabbetlerine uyuz oluyorum.
Şükür kocamla anlaşıyoruz bu konuda.
Bayramda hep kaçarız biyerlere.
Kaçamadığmz zamanlardada herşey eşit yapılır bizde. Mesela sıraya koymuştuk kavga etmeyelim die,bi bayram anneme önce gidiosak diğer bayram kocamın annesine önce gidelim gibi.
Bence çözüm bu şekilde olmalı.
Bizde öyle birşey mümkün değil canım asla kabul etmez. Her gelmemizde sürekli köyde kalmamız bekleniyor ve isteniyor. Eşim daha çok babasının beklentilerini karşılamaktan yana. Bu nedenle de hep tartışıyoruz

Ya siz nasıl pis diyebiliyorsunuz sizi evinizde ağırlayan kadına? kanım dondu okurken.Birakin eşinizin annesi olmasıni bir bardak suyunu içtiğiniz yabancı insana bile soylenmez bu, hiç mi hak,vefa,görgü ögretmediler size?
Hakaret olarak söylemedim. Bir mutfağı görmeniz gerekirdi. Her yerde eskiden kalmış yemekler ağzı açık. Böcekler karıncalar. Ev her yeri toz içinde. Temiz bir ev değil yani. Ne dememi isterdiniz bunu anlatmak için

Back
X