• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimde şiddet eğilimi var !

yok ilişkimiz de sorun cnm ama iş yerinde sorunları var evet . örn iş arkadaşları mangala gitti ben istemedim onlarda kılıbık yenge yollamadı diye dalga geçmişler geçen sene bunların bir tür dışa vurumumu acaba. ben fazla mı sıkıyorum bilemiyorum kendimi de suçluyorum bu konularda

Sen çözmüşsün olayı zaten. Eşini biraz rahat bırakmayı dene. "Eşim yollamıyor ben gelemiyorum" bu cümle erkek için de kadın içinde onur kırıcı olmalı. Evde bağıran çağıran ve karısının sözünden çıkmayan bir koca var. Adam ne yapacağını şaşırmış gibi görünüyor.

Benim bildiğim gördüğüm bana yeter..
Saçmalayıp abartan sizsiniz.. babamla tanıştınızmı diyorsun? dengeniz yok belli...:KK48:
Böyle tipler çok iyi bir koca olamaz. NOKTA

He, siz hem benim babamin, hem hanfendinin esinin iyi bir koca - baba olmadigina karar verdiyseniz, tamam o zaman. biz burda bosuna konusmayalim, sizi nasil ikna ederiz ki.. NOKTA :KK62:

Şiddet eğilimli insanlar tedavi edilmezse şiddeti artırıyor.
Şiddet yaşayıp sevgilisinden ayrılmış, eşinden boşanmış herkesin en büyük pişmanlığı daha önce terketmemiş olmaktır sanırım.
Süreç korkutur, hele evli ve çocukluysanız ancak düzeleceğini hiç zannetmiyorum. Düzelmeyi geçtim bu seviyede kalırsa yine iyi...İşin kötüsü çocuğunuza zarar verip büyük travmalara yol açabilir.
Sorulmuştur mutlaka ama eşiniz kendi durumundan rahatsız mı? Biliyor mu yani normal olmadığını? Doktora falan gitmek istiyor mu? Olabilecek tek çözüm budur, o da etkili olursa. Onun dışında ileride bir gün beraber geçirdiğiniz her güne pişman olabilirsiniz.

Öfke kontrolü problemi olan bir eşiniz var.Benim babam eşinizden bir iki tık daha zor bir adamdır.Ben tek çocuğum ve babamın tüm hal hareketleri benim hayatımı çok olumsuz bir yönde etkiledi.Çocuğunuzun ruhunun daha fazla yaralanmaması adına mutlaka ama mutlaka eşinizin psikolojik destek alması gerekli, aksi takdirde zaten evliliğinizde ,evladınızda bu ilişkiden çok yara alacaktır.

benim eşimde de öfke problemi var.şiddete dönmedi ama o sinir adamı içten içe çürütüyor..uzun zaman kabul etmedi bunun bir hastalık olduğunu sadece "biraz" sinirli bir yapısı olduğunu söyleyip durdu..
bizdeki öfke çocuğuma karşı olmadı neyse ki ama doğal olarak evdeki gerginlikten durumu hissediyordu.
bir sefer (son seferdi zaten) öfke patlaması oğlumun yanında oldu ve boşanmaya karar verdim.sonra tedavi olacağını ve benim haklı olduğumu söyledi..oğlunun kendisini o şekilde görmesi çok koydu..
3 aydır psikoloğa terapiye gidiyor aynı zamanda ilaca da başladı..çok şükür şimdilik iyiyiz..ben hala her daim tetikteyim,birşey olacak mı diye..maşllah iyi gidiyor.kendisi de çok rahatladı.
sizde durum daha farklı ,öfke çocuğa yönelik de var..bu gerçekten çok kötü..yakında aynı babasının davranışlarını görmeye başlayacaksınız emin olun.çocuklar görerek öğreniyorlar..oğlumda da arasıra bu sinir durumu olduğunda ,babasına diyorum,hiç kızma ona senden görerek öğrendi diye..
eşinizin bu durumu görmesi ne kadar zarar verdiğini görmesi gerekli..kendi evladına zarar veriyor..
bence bu işe çözüm bulmalısınız ,üzülerk söylüyorum eşiniz hala kabul etmiyorsa bir rahatsızlığı olduğunu ve çözüm bulmuyorsa bu durum için,çocuğunuzu böyle korkuyla yetiştirmemelisiniz..anne olarak göreviniz onu herşeyden ve herkesten korumak ;babası bile olsa..

aradı şimdi benden yardım istedi ya kendi kendini düzelt ya doktora randevu alacam dedim bir daha tekrarı olmayacağının garantisini vermek zorundasın ama kendin düzelxceksen dedim. düşünüp arıcak beni

Şiddet eğilimli insanlar tedavi edilmezse şiddeti artırıyor.
Şiddet yaşayıp sevgilisinden ayrılmış, eşinden boşanmış herkesin en büyük pişmanlığı daha önce terketmemiş olmaktır sanırım.
Süreç korkutur, hele evli ve çocukluysanız ancak düzeleceğini hiç zannetmiyorum. Düzelmeyi geçtim bu seviyede kalırsa yine iyi...İşin kötüsü çocuğunuza zarar verip büyük travmalara yol açabilir.
Sorulmuştur mutlaka ama eşiniz kendi durumundan rahatsız mı? Biliyor mu yani normal olmadığını? Doktora falan gitmek istiyor mu? Olabilecek tek çözüm budur, o da etkili olursa. Onun dışında ileride bir gün beraber geçirdiğiniz her güne pişman olabilirsiniz.

şimdi aradı yardım istiyor dr a gidicez yada bir daha tekrarı olmayacağının garantisini verceksin dedim. kendi kendini telkin et dedim. yanlışmı yaptım acaba ille dr mu deseydim
baskılamak istemedim karar ver ara beni dedim

valla bana cok sacma geldi burada yazilanlar. Konu sahibi ozunde, esim cok sinirli, etrafi yumrukluyor, cocuga bagiriyor, cocuguma zarari olur mu diye danismis. Bende diyorum ki, esi soyledigi gibi iyi bir insansa, cok sinirli olmasi, yok sagi solu yumruklamasi bosanmak icin bir gerekce degil. Cunku evdeki tartisma belli : cocuk yumurta yememis.
ayrica siz nasil bir dunyada buyudunuz bilmiyorum ama, her sinirli erkek karisini couluk cocugunu dovmuyor. Burada benim bu tezimi destekleyen seyleri konu sahibi soyledi zaten, adam "cok iyi bir koca, cok iyi bir baba" ama yok olsun bosansin.
Ayrica babamla tanismis miydiniz?

Yumurta yemedi diye yumurtayi duvara yapistirip tabak bardak tuz buz etmesi normal diyorsunuz yani.

Siz babanizdan ötürü kaniksamis olabilirsiniz. 24 yasindayim babam böyle bir şey yapsa aklini kaybetti galiba der yanina yaklaşmam..

Sinirin tartismanin da bir adabi vardır. Öyle çok sinirliyim yakarim bu dunyayi diye bir lüksu olamaz kimsenin hele evde bir çocuk varsa...

şimdi aradı yardım istiyor dr a gidicez yada bir daha tekrarı olmayacağının garantisini verceksin dedim. kendi kendini telkin et dedim. yanlışmı yaptım acaba ille dr mu deseydim
baskılamak istemedim karar ver ara beni dedim
Tabi ki hemen diretmeyin ama yardım almadan çözülecek bir sorun değil öfke kontrolü.
Yapacağı en fazla kendini baskılamak olur onun da patlaması daha kötü olabilir. Sakinleşmesi, durulması lazım.
Bir süre geçtikten sonra sakince teklif edebilirsiniz bence.

Ben boşan demedim ama boşansam çocuğuma nasıl yeterim deyince kendimden örnek verdim...
Şöyle ki çocuğu resmen parçaladı, elinden alamadım diye bi cümlesi var konu sahibinin bu cumleden sonra ne denir ki...
bu boyutta olduğunu bilmiyordum çok yazık çocuğa..13 yaşındaymış galiba onca sene nasıl yaşadı bu durumda hayret verici..el kadar bebeye yapılanlara nasıl dayanır insan.kendi evladı olmasa vicdanı sızlar..
aradı şimdi benden yardım istedi ya kendi kendini düzelt ya doktora randevu alacam dedim bir daha tekrarı olmayacağının garantisini vermek zorundasın ama kendin düzelxceksen dedim. düşünüp arıcak beni
kendi kendine düzelmesi mümkün değil arkadaşım..eşim psikoloğa gitmeye başladığından beri eski hatalarını farkediyor..ben nasıl görememişim diyor..sorun yok sanıyordum diyor.meğer ben dışarıya iyi tarafımı gösterip sevdiklerimi üzüyormuşum ,dışarıya kızıp öfkemi sevdiklerimden çıkarıyormuşum diyor..
ayrıca doktor konusu tehdit gibi söylenecek bir konu değil.ya kendin düzel ya doktora gideriz saçma bir tehdit..ben düzelicem doktorluk durumda değilim diyecek eminim..
tedavi olmazsa eğer ,verdiği sözlerin önemi yok..,stediği kadar söz versin tekrar olmayacak diye, en fazla 1 ay sürer veya srümez..
öfke terapisi olmadan ilaç kullanmadan düzelmez emin olun..
13 yaşındaymış çocuğunuz bunca yıl nasıl göz yumdunuz evladınızını bu ortamda büyümesine,dayaklar yemesine..
ben kimseyi yargılamam ama bu konuyu ben de yaşadığım için yargılıyorum kusura bakmayın...kendime kusulan öfkeyle başaçıabildim ama 5 sene ,işin içne oğlum girince (üstelik fisiksel asla birşey olmadı) koyuyordum noktayı...sıçarım öfkesine de depresyoınuna da ,kimse evladımdan önce değil..

Cok sinirlendim, hepiniz sacmaliyorsunuz. Herkes, bosan tavsiyesinde bulunmus, Hic dogru bulmadim. Cnku burada esine siddet uygulayan bir insandan bahsetmiyoruz, sadece asiri sinirli birinden bahsediyoruz.
ne yalan soyliyim, konuyu okurken, babami okur gibi oldum. Adam ayni babama benziyor, evdeki cocukta ayni yastaki kardesime benziyor. allaha sukur, hepimizde gayet saglikli bireyler olarak ciktik evden, babam cok ama cok sinirliydi, aynen boyle, yumurta yenmedi diye tabak canak kirardi,bagirip, agzini da bozardi, ama ayni zamanda melek gibi bir insandir. bir daha dunyaya gelsem yine bu babayi secerim. Buradan anladigim kadariyla hanimefendinin kocasi da ayni boyle iyi bir insan. yani IYI BIR INSAN.
O yuzden sacma sapan, yok bosanin, yok cocuk psikolojik sorunlu olur diye bilmis bilmis yorumlar yapilmasi cok yersiz olmus.

tıpkısının aynı

tatlım bende çalışıyorum ama karışıyor her şeye maaşını da bana veriyor eşim o yüzden

Senin de psikolağa gitmen gerekiyor farkında mısın. Hem maaşını sana veriyor hem de karışıyor. Parayı saklaman için mi veriyor. Kocana harçlığını sen mi veriyorsun. Sen 2 çocuk bakıyorsun farkında mısın. Kocan da kendini ergen zannediyor gibi geldi bana. Hırçınlığının sebebi bu olabilir.

Yumurta yemedi diye yumurtayi duvara yapistirip tabak bardak tuz buz etmesi normal diyorsunuz yani.

Siz babanizdan ötürü kaniksamiz olabilirsiniz. 24 yasindayim babam böyle bir şey yapsa aklini kaybetti galiba der yanina yaklaşmam..

Sinirin tartismanin da bir adabi vardır. Öyle çok sinirliyim yakarim bu dunyayi diye bir lüksu olamaz kimsenin hele evde bir çocuk varsa...
Elbette yapmasin. guzel bir sey, normal birsey demiyorum, anlasilmadim galiba? DIYORUM KI: geri planda baba cocugunu sevgisiyle yeterince doyuruyorsa, evde sinirli bir baba var diye evden psikolojik olarak bozuk bir birey cikmaz. Bunu hanimefendinin, esini iyi bir baba olarak tanimlamasina dayanarak soyledim. Sinirliyse elbette ilac kullansin, terapi gorsun vs vs, ancak "bosan" diyenler var, "cocugu mahveder" diyenler var. Bnm itirazim bunlara. cocuk sanki anne baba ayrilinca daha mutlu bir birey olacak.
Zaten anlamadim ki, iyi bir baba demisti, hanfendinin kocasini ben koruyorum sanki, banane ya.

Cok sinirlendim, hepiniz sacmaliyorsunuz. Herkes, bosan tavsiyesinde bulunmus, Hic dogru bulmadim. Cnku burada esine siddet uygulayan bir insandan bahsetmiyoruz, sadece asiri sinirli birinden bahsediyoruz.
ne yalan soyliyim, konuyu okurken, babami okur gibi oldum. Adam ayni babama benziyor, evdeki cocukta ayni yastaki kardesime benziyor. allaha sukur, hepimizde gayet saglikli bireyler olarak ciktik evden, babam cok ama cok sinirliydi, aynen boyle, yumurta yenmedi diye tabak canak kirardi,bagirip, agzini da bozardi, ama ayni zamanda melek gibi bir insandir. bir daha dunyaya gelsem yine bu babayi secerim. Buradan anladigim kadariyla hanimefendinin kocasi da ayni boyle iyi bir insan. yani IYI BIR INSAN.
O yuzden sacma sapan, yok bosanin, yok cocuk psikolojik sorunlu olur diye bilmis bilmis yorumlar yapilmasi cok yersiz olmus.
benim o bilmiş yorum yapanlardan biirisi..birebir yaşıyorum çünkü...tabak çanak kıran birisine melek gibi sıfatını yakıştırmıyorum ben.eşim de öfke sorunu olan birisi ve evet iyi bir insan ilgili bir eş,ilgili bir babadır..ama öfke anında yaşananlar herşeyi alıp götürür.sizde izi kalmadığını sanıyorsunuz ama karakterinizde mutlaka izleri vardır.
bu arada ben babamdan da annemden de asla dayak yemedim.evimizde de asla tabak çanak kırılacak kadar kavga olmadı.herkes ailesinde dayak görmek zorunda değil.

merhaba, sizi tenzih ederim. Ama burda yazan hanfendilere bi bakiyorum da sanki hic birisi babasindan dayak yememis :)
Simdinin cocuklari biz eskilere nazaran daha cabuk etkileniyorlar, artik yetistirme seklimiz bu yone gitti, dogrusu da budur zaten, ama bir baba cocugunu dovse ne olur ki? AMA TABI KI bunun geri plani onemli, konu sahibi cok iyi bir baba oldugunu soylemisti, bu yuzden "bosan" tavsiyelerine kizdim.
Sahsen ben babamdan dayak yemisim cok, hatirlamiyorum smdi, kalici bir iz birakmadi :)
Ben babamdan dayak yemedim.
Babamın istemediği birşeyi sadece gözüme bakmasıyla anlardım.
Bir anne olarak çocuklarımında babalarından dayak yemesine asla izin vermem.
Çok iyi bir baba ''çocuk yumurta yemedi '' diye tabakları duvarlara fırlatmaz.Bu davranışın tek açıklaması çocuğu sindirmektir.Kendi fikri ,düşüncesi olmayan,robot gibi yaşayan bir çocuk olsun,baba ne derse anında yapsın.
Bu davranışları sergileyen babanın ciddi psikolojik problemleri vardır.

Back
X