• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimde şiddet eğilimi var !

Şimdi ben size ileride başınıza ne gelecek yazacağım çok çok yakın tanıdığım var:

Dediniz ya oğlanı küçükken dövdü şimdi değil oğlunuz bunların hepsini hatırlıyor ve zamanı gelince size ve babasına hatırlatacak. Hiç olmadık ortamda, herkesin içinde, çok utanacak babası ya da utanmayacak orasını bilemem.

Oğlunuz sizi çok çok sevecek ana kuzusu olacak ama babasından nefret edecek, ölmesini isteyecek veya siz boşanın diye elinden geleni yapacak (16 yaşından sonra)

Çok sorumsuz, isteksiz bir adam olacak derslerden bahsetmek istemiyorum bile. (Allahım korusun kötü alışkanlıklar..)

Siz arada kalmaktan yorulacaksınız bunun ergenliği var ve tüm sevginizi oğlunuza vereceksiniz çünkü babayı yanına yaklaştırmayacak. Siz sinir hastası olacaksınız belki kriz geçireceksiniz.

Belki babaya saygısızlık yapamayacak (korkudan) ama affedersiniz hiç şeyine bile takmayacak.

Evden gitme hatta başka ülkede yaşama planları yapacak 22 den sonra (planlarda sizde varsınız çünkü sizi kurtarmak isteyecek bu adamdan)

Sonrasını bilmiyorum bu yaşa kadar tanıyorum kişiyi, çok zor arkadaşım ne yap et doktora götür kocanı, çocuğunu inan kaybedersin ortalık kötü zaten.

Sanırım biraz dominantsınız, anlatmanızdan eşinize çok kızdığınızı düşünmedim nedense yani o yumurta tabağını 13 yaşındaki çocuğumun gözü önünde atacak ve bu olaydan sonra çocuk okula gidecek ya büyük konuşmak istemiyorum ama çocuk gittikten sonra kriz öyle değil böyle geçirilir diye evi kafasına yıkardım ya, vuracak mı vursun bende vururdum sonuçta sinir krizi geçiriyoruz her şey mubah.

ne nefreti anlamadım onlar 7 de gidiyor ben 10 da napaydım. epilepsi hastasıyım uyku çok önemli benim için ataklarım sabah oluyor :KK43:
Ok. O zaman bir şey demiyorum. Ama eşinizin harçlığını siz veriyorsunuz, arkadaşlarıyla pikniğe göndermiyorsunuz.Seviyorum diyorsunuz Sevgi böyle bir şey mi?
Ben de bilemiyorum

Elbette yapmasin. guzel bir sey, normal birsey demiyorum, anlasilmadim galiba? DIYORUM KI: geri planda baba cocugunu sevgisiyle yeterince doyuruyorsa, evde sinirli bir baba var diye evden psikolojik olarak bozuk bir birey cikmaz. Bunu hanimefendinin, esini iyi bir baba olarak tanimlamasina dayanarak soyledim. Sinirliyse elbette ilac kullansin, terapi gorsun vs vs, ancak "bosan" diyenler var, "cocugu mahveder" diyenler var. Bnm itirazim bunlara. cocuk sanki anne baba ayrilinca daha mutlu bir birey olacak.
Zaten anlamadim ki, iyi bir baba demisti, hanfendinin kocasini ben koruyorum sanki, banane ya.

Sizde böyle göstermiş olabilir sonuçlar. Ancak bu konuya benim babam da böyleydi ve hala psikolojim çok kötü yazan kadınlar da var dikkat ederseniz.

Siz güçlü psikolojiye sahip olabilirsiniz ama bahsi gecen çocuğun etkilemediğini peşinen soyleyemezsiniz.

Etkilenmese dahi babasini rol model alip onun gibi bir adam olmaya calisiyor olmasi yeterince de korkunç.bir anne bu durumda çocuğunu iyi yetistirememis olur... Çünkü ofke kontrolünü öğrenemeyen bir çocuk yetiştiriyor evde.

bilmemki bir nedeni yok[/QUOTE]
Bence eşinizden olsa gerek sizinde ruh sağlığınız bozulmuş, normal algınız gitmiş... Şiddeti bilirim, en alasını yaşadım.. Ama siz yeni büyüyen evladınızdaki -sizin tabirinizle çocuktaki- etkisini bilemezsiniz, tahmin bile edemezsiniz.

Ben babamdan dayak yemedim.
Babamın istemediği birşeyi sadece gözüme bakmasıyla anlardım.
Bir anne olarak çocuklarımında babalarından dayak yemesine asla izin vermem.
Çok iyi bir baba ''çocuk yumurta yemedi '' diye tabakları duvarlara fırlatmaz.Bu davranışın tek açıklaması çocuğu sindirmektir.Kendi fikri ,düşüncesi olmayan,robot gibi yaşayan bir çocuk olsun,baba ne derse anında yapsın.
Bu davranışları sergileyen babanın ciddi psikolojik problemleri vardır.
Iste demekki bu yuzden farkli bakiyoruz. Babamin cok sinirli olmasi, bana hic bir zaman kendimi sindirilmis gibi hissettirmedi, robot gibi bir cocuk yetistireyim tadinda da gelmedi. Siz evde sinirli bir birey gormediginiz icin, belki uzaktan korkunc gorunuyordur, bilmiyorum.
Ben durup dusununce ciddi psikolojik sorunlari yoktur da, belki sadece sinirli bir insandir diye bakiyorum olaya.
cunku -yine ekliyorum- babam beni kucagina alip cok da severdi. eger, sevgiye doymasaydim, siz hakli olurdunuz.

Iste demekki bu yuzden farkli bakiyoruz. Babamin cok sinirli olmasi, bana hic bir zaman kendimi sindirilmis gibi hissettirmedi, robot gibi bir cocuk yetistireyim tadinda da gelmedi. Siz evde sinirli bir birey gormediginiz icin, belki uzaktan korkunc gorunuyordur, bilmiyorum.
Ben durup dusununce ciddi psikolojik sorunlari yoktur da, belki sadece sinirli bir insandir diye bakiyorum olaya.
cunku -yine ekliyorum- babam beni kucagina alip cok da severdi. eger, sevgiye doymasaydim, siz hakli olurdunuz.
Burda haklılık tartışması yapmıyoruz,olabileceklerden söz ediyoruz.
Siz böyle yetiştiniz,hissettiniz diye o çocukta aynı olamaz değil mi?
Bir insan çok sinirlendiğinde kriz geçirip duvara tabak fırlatabilir(ki bence buda olmamalı) ama''çocuk yumurta yemedi '' kadar basit bir sebepten tabaklar havada uçuşamaz.O çocuk ezik büyümese bile ilerde babasının aynısı olur çıkar:

Senin de psikolağa gitmen gerekiyor farkında mısın. Hem maaşını sana veriyor hem de karışıyor. Parayı saklaman için mi veriyor. Kocana harçlığını sen mi veriyorsun. Sen 2 çocuk bakıyorsun farkında mısın. Kocan da kendini ergen zannediyor gibi geldi bana. Hırçınlığının sebebi bu olabilir.

hayır cnm eşim maaşları düzgün ayarlamadığı sorumsuz olduğu için ben ayarlıyorum örn eşim maaşı alır gider bana takı seti alır. bir ay aç kalırız. ben harçlık vermiyorum o kesiyor maaşından yada ek ,işinden kazanıyor harçlığını maaşlarımız çok az bu yüzden kıt kanaaat yetiyor

Tipki benim esim.aslinda defalarca buraya konu acmayi dusundum ama vazgectim.benimde 22 aylik oglum var ve ogluma tahammulu yok.oglum hareketli ve bize vuran bi cocuk sanirim 2 yas sendromunda.oglum babasina vurunca yada oyuncak firlatinca ayni sekilde oda ogluma vuruyor oyuncak firlatiyor ona.okadar dedim yapma bak bi yerine bisey olursa seni affetmem sikayet ederim bosaniriz ama anlamiyo adam.gecen gun oglum oynarken oyuncagini atti babasina oda aldi oyuncagi direkt gucuyle ogluma firlatti ve oglumun dudagi kizardi.o an oldurebilirdim onu gozume dusman gibi geldi.benimle kavgalarindada hep salak manyak sigir agzini burnunu kirarim kapat ceneni a... na koyarim kopek vs vs hakaret eder.saygida kalmiyor haliyle boyle.valla suan zor tutuyorum kendimi bigun ipleri koparicam az kaldi

Adamın tedaviye ihtiyacı var, hem siz yıpranırsınız hem evladınız açısından sorun olur.Bu şekilde öfke nöbetleri geçiren bir baba figürü ile büyüyen bir çocuğun sağlıklı psikolojiye sahip bir birey olması mümkün değil.

Tipki benim esim.aslinda defalarca buraya konu acmayi dusundum ama vazgectim.benimde 22 aylik oglum var ve ogluma tahammulu yok.oglum hareketli ve bize vuran bi cocuk sanirim 2 yas sendromunda.oglum babasina vurunca yada oyuncak firlatinca ayni sekilde oda ogluma vuruyor oyuncak firlatiyor ona.okadar dedim yapma bak bi yerine bisey olursa seni affetmem sikayet ederim bosaniriz ama anlamiyo adam.gecen gun oglum oynarken oyuncagini atti babasina oda aldi oyuncagi direkt gucuyle ogluma firlatti ve oglumun dudagi kizardi.o an oldurebilirdim onu gozume dusman gibi geldi.benimle kavgalarindada hep salak manyak sigir agzini burnunu kirarim kapat ceneni a... na koyarim kopek vs vs hakaret eder.saygida kalmiyor haliyle boyle.valla suan zor tutuyorum kendimi bigun ipleri koparicam az kaldi
daha neler duyacağım:KK57::KK57: 2 yaşındaki çocuk oyuncak attı attı diye koca eşşek kocanız da aldı aynı şekilde ona mı fırlattı???
yuuhhhhh....
lafla anlamıyorsa gerçeğe dökün o zaman...az bi kendinize gelin yapmayın bu bebelere bu akdar eziyet edilir mi? ya kafasına gelseydi o oyuncak? yarın bir gün tokat da yapıştıracak o çocuk bardak da kıracak,o zaman ne tepki verecek?
nasıl dayanıyor yüreğiniz bu duruma?
o oyuncakla adamın kafasını yarar, sonra da dışarı ederdim..az bi güçlü durun ya şu psikopat admlar karşısında...:KK62:

daha neler duyacağım:KK57::KK57: 2 yaşındaki çocuk oyuncak attı attı diye koca eşşek kocanız da aldı aynı şekilde ona mı fırlattı???
yuuhhhhh....
lafla anlamıyorsa gerçeğe dökün o zaman...az bi kendinize gelin yapmayın bu bebelere bu akdar eziyet edilir mi? ya kafasına gelseydi o oyuncak? yarın bir gün tokat da yapıştıracak o çocuk bardak da kıracak,o zaman ne tepki verecek?
nasıl dayanıyor yüreğiniz bu duruma?
o oyuncakla adamın kafasını yarar, sonra da dışarı ederdim..az bi güçlü durun ya şu psikopat admlar karşısında...:KK62:
Son kez hareketlerini gozlemliyorum suan zaten.eger ogluma en ufak bi siddeti olursa hemen sikayet edicem bosanirsak bosanalim umrumda degil surtsun burnu

Son kez hareketlerini gozlemliyorum suan zaten.eger ogluma en ufak bi siddeti olursa hemen sikayet edicem bosanirsak bosanalim umrumda degil surtsun burnu
burnu sürtsün değil ,defolsun gitsin hayatınızdan...
lütfen biraz kuvvet annesiniz siz...daha 2 ay önce de 2.çocuğu mu yapsam diye konu açmışsınız.bu adama 2.çocuk bir de...
yapmayın etmeyin..

burnu sürtsün değil ,defolsun gitsin hayatınızdan...
lütfen biraz kuvvet annesiniz siz...daha 2 ay önce de 2.çocuğu mu yapsam diye konu açmışsınız.bu adama 2.çocuk bir de...
yapmayın etmeyin..
Aman aman bianlik hevesti allahtan bi hta yapip hamile kalmadim.2. Asla asla

Evet kızlar başlıktanda anlaşılacağı üzere eşimde şiddet eğilimi var ve gün geçtikçe katlanılamaz hale geliyor. En azından benim için öyle. İkili tartışmalarımız esnasında bir yerden sonra kopar ve orayı burayı yumruklama aşırı derecede bağırma (kükreme diyim)

Sonra tabii ben fosss. susmak zorunda kalıyorum. beş dk sonra özürler yalvarmalar. ertesi gün çiçekler fln.
Yalnız eşim kaç kez uyarmama rağmen çocuğada aynı şeyleri yaşatmaya başladı ve çocuk çok üzgün. örneğin

çocuk gündüz uyuduğu için akşam bizimle geç saate kadar oturmasına izin veriyordum.(sabah erken kalkıyor okuldan gelince birkaç saat uyuyor akşam geç saatlere kadar bizimle vakit geçirmek istiyor)

sonuçta çalışıyoruz. dün eşim başladı saat 11,30 oldu manyak bu çocuk yat fln. her kızdığında salak manyak aptal gerizekalı kafası saman dolu gibi sözler sarfediyor. kaç kere tartıştım vazgeçmiyor.

neyse sabahları birlikte kahvaltı ediyorlar o bırakıyor çocuğu ben geç gidiyorum işe. bu sabah büyük bir gürültüyle uyandım. bağırma ve mutfakta şangırtı. aha dedim kavga çıktı. o uyku sersemiyle bir yataktan fırlayışım var çocuğu dövecek diye aklımı kaybedecektim neredeyse:KK43:

neyse çocuğa sordum tık yok. eşime sordum neymiş yumurtasını yememiş. her sabah aynı şeymiş. neyse sakinleştirdim. öptü gitti. mutfağa gittim kalan yumurtayı yiyeyim bari diye diye birde ne göreyim:KK57: çocuğu yumurta tabağı fayansa yapışmış bardak tabak ne varsa tuz buz

aradım bana yaptığın göz korkutmayı parmak kadar çocuğada mı yapıyorsun dedim ağzıma geleni saydım kölenmiyiz senin dedim. iyi her şeye eyvallah deyip susalım diyor:KK57: yani arada bir bunu yaparak egosunu tatmin ediyor ama ilişkimize aşırı zarar verdiğinin farkında değil

benim durumumda olan varmı normalde çok iyi ama ne zaman sinirleneceği belli olmuyor ne yapmalıyım gidişat kötü:KK61:

Masallah o cocugun piskolojisini allak bullak edin kari koca.
Bence cocugunu uyutma okuldan geldikten sonra, onunla o zaman ilgilen, ve cocuk erken yatsin.
Esin sakin kafayla aksam oturmak ister, herkes ister, hakki.
Esinle sizin de birlikte vakit gecirmeniz lazim sonucta.
Yemegini ya da isini cocugun uyuyunca yap.
Hatta esinle isleri paylasin, o da yapsin sonucta sen de calisiyorsun.

Tabi bu esin okuzun teki deyil demek deyil.
Esine de cok iyi bir ders vermen lazim.
Asla bu siddetti kabul etmemelisin.
Zavalli cocuk.

PS: Ayrica, neden siz de kalkmiyorsunuz, Birlikte kahvalti yapmalisiniz bence.
Bir evde birlik olmali.
O evde ne huzur ne bereket olur.

Size de cok kizdim ben.

Back
X