• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimde şiddet eğilimi var !

Iste demekki bu yuzden farkli bakiyoruz. Babamin cok sinirli olmasi, bana hic bir zaman kendimi sindirilmis gibi hissettirmedi, robot gibi bir cocuk yetistireyim tadinda da gelmedi. Siz evde sinirli bir birey gormediginiz icin, belki uzaktan korkunc gorunuyordur, bilmiyorum.
Ben durup dusununce ciddi psikolojik sorunlari yoktur da, belki sadece sinirli bir insandir diye bakiyorum olaya.
cunku -yine ekliyorum- babam beni kucagina alip cok da severdi. eger, sevgiye doymasaydim, siz hakli olurdunuz.

sinirli biriyle ofkesini fiziksel siddete donusturen, oncesinde de hakaretler sıralayan, psikolojik siddet uygulayan insanları birbirine karıstırıyorsunuz.

benim babam da asabi bir adamdır, ancak bize karsı fazlasıyla yufka yurekli olmustur.
birden parlayıp sonra balkona cıkıp sakinlesmeyi bekleyen, anneden cocuklardan ozur dilemeyi erdem olarak gorebilen bir insandır.
bu tip ayrımlar bence cok onemli.

konudaki baba cocuk yumurta yemedi diye sabah tabagı bardagı fırlatan bir insan.
bunun neresi savunulacak sey yahu?!
ustelik bence bu duruma goz yuman, o evliligi devam ettiren anne de bir o kadar cocugun psikolojik olarak etkilenecegi her seyden sorumludur.

Çocuktan böyle bir ortamda, psikopatça hareket eden bir baba figüru ile büyüyüp sağlıklı bir BİREY olmasınıda beklersiniz siz şimdi ebeveyn olarak ??
Yazık, yazık... Bu yavrulara yazık.

adam bildiğiniz psikopat ya. çocuk yumurtasını yemedi diye tabağı duvara fırlatmak da ne demek? bu adam tedavi de olamaz sanmıyorum yani.

aynen geçen sakin ol deyip ellerine ellerimi uzattım ellerimi sertçe itti. evet bende gidişattan korkuyorum ama 13 yıldır böyle hiç vurmadı ama ya vurursa diyorum ve diken üstündeyim

ya bir kere çocuğu öyle bir dövdiki ders yüzünden parçaladı resmen elinden alamadım benide fırlattı itti dövdü dövdü. donra birde bana fırça attı ben sana karışıyormuyum o benimde çocuğum diye neyse sakinleştirdim.

bu sefer ben başladım sen çocuğu sakatmı bırakcan delirtcenmi bilmene bir saat tık yok. siniri geçince mazluma dönüyor ve aşırı derecede üzülüyor. gönül almaya çalışıyor ama ne çare iş işten geçiyor

sizi dövdü mü dövmedi mi anlamadım bu mesajlardan? bu arada çok iyi birisi demişsiniz eşiniz için, ama çocuğunu böyle döven bir adam nasıl iyi olabilir anlamadım?

valla bana cok sacma geldi burada yazilanlar. Konu sahibi ozunde, esim cok sinirli, etrafi yumrukluyor, cocuga bagiriyor, cocuguma zarari olur mu diye danismis. Bende diyorum ki, esi soyledigi gibi iyi bir insansa, cok sinirli olmasi, yok sagi solu yumruklamasi bosanmak icin bir gerekce degil. Cunku evdeki tartisma belli : cocuk yumurta yememis.
ayrica siz nasil bir dunyada buyudunuz bilmiyorum ama, her sinirli erkek karisini couluk cocugunu dovmuyor. Burada benim bu tezimi destekleyen seyleri konu sahibi soyledi zaten, adam "cok iyi bir koca, cok iyi bir baba" ama yok olsun bosansin.
Ayrica babamla tanismis miydiniz?

canım konu sahibinin eski mesajlarını okuduysan, görürsün, yukarda alıntı da yaptım hatta. çocuğu da karısına da dövmüşlüğü var adamın.

Evet kızlar başlıktanda anlaşılacağı üzere eşimde şiddet eğilimi var ve gün geçtikçe katlanılamaz hale geliyor. En azından benim için öyle. İkili tartışmalarımız esnasında bir yerden sonra kopar ve orayı burayı yumruklama aşırı derecede bağırma (kükreme diyim)

Sonra tabii ben fosss. susmak zorunda kalıyorum. beş dk sonra özürler yalvarmalar. ertesi gün çiçekler fln.
Yalnız eşim kaç kez uyarmama rağmen çocuğada aynı şeyleri yaşatmaya başladı ve çocuk çok üzgün. örneğin

çocuk gündüz uyuduğu için akşam bizimle geç saate kadar oturmasına izin veriyordum.(sabah erken kalkıyor okuldan gelince birkaç saat uyuyor akşam geç saatlere kadar bizimle vakit geçirmek istiyor)

sonuçta çalışıyoruz. dün eşim başladı saat 11,30 oldu manyak bu çocuk yat fln. her kızdığında salak manyak aptal gerizekalı kafası saman dolu gibi sözler sarfediyor. kaç kere tartıştım vazgeçmiyor.

neyse sabahları birlikte kahvaltı ediyorlar o bırakıyor çocuğu ben geç gidiyorum işe. bu sabah büyük bir gürültüyle uyandım. bağırma ve mutfakta şangırtı. aha dedim kavga çıktı. o uyku sersemiyle bir yataktan fırlayışım var çocuğu dövecek diye aklımı kaybedecektim neredeyse:KK43:
öfke kontrolünde sorun var galiba psikiyatrist e gitmesi lazım, ama tahammülsüzlük sanırım troidlerdende olabiliyor psikiyatri öncesi hormon testi yaptırın isterseniz, yani belki sağlıkla ilgilidir egoyla ilgili değildir hani pişman oluyor özür diliyor ...vs.. diyorsunuz ya o yüzden dedim, sadece ego olsa bencilliğe devam edip ben haklıyım modundan çıkmaz sanırsam. umarım düzelir.

neyse çocuğa sordum tık yok. eşime sordum neymiş yumurtasını yememiş. her sabah aynı şeymiş. neyse sakinleştirdim. öptü gitti. mutfağa gittim kalan yumurtayı yiyeyim bari diye diye birde ne göreyim:KK57: çocuğu yumurta tabağı fayansa yapışmış bardak tabak ne varsa tuz buz

aradım bana yaptığın göz korkutmayı parmak kadar çocuğada mı yapıyorsun dedim ağzıma geleni saydım kölenmiyiz senin dedim. iyi her şeye eyvallah deyip susalım diyor:KK57: yani arada bir bunu yaparak egosunu tatmin ediyor ama ilişkimize aşırı zarar verdiğinin farkında değil

benim durumumda olan varmı normalde çok iyi ama ne zaman sinirleneceği belli olmuyor ne yapmalıyım gidişat kötü:KK61:

Evet kızlar başlıktanda anlaşılacağı üzere eşimde şiddet eğilimi var ve gün geçtikçe katlanılamaz hale geliyor. En azından benim için öyle. İkili tartışmalarımız esnasında bir yerden sonra kopar ve orayı burayı yumruklama aşırı derecede bağırma (kükreme diyim)

Sonra tabii ben fosss. susmak zorunda kalıyorum. beş dk sonra özürler yalvarmalar. ertesi gün çiçekler fln.
Yalnız eşim kaç kez uyarmama rağmen çocuğada aynı şeyleri yaşatmaya başladı ve çocuk çok üzgün. örneğin

çocuk gündüz uyuduğu için akşam bizimle geç saate kadar oturmasına izin veriyordum.(sabah erken kalkıyor okuldan gelince birkaç saat uyuyor akşam geç saatlere kadar bizimle vakit geçirmek istiyor)

sonuçta çalışıyoruz. dün eşim başladı saat 11,30 oldu manyak bu çocuk yat fln. her kızdığında salak manyak aptal gerizekalı kafası saman dolu gibi sözler sarfediyor. kaç kere tartıştım vazgeçmiyor.

neyse sabahları birlikte kahvaltı ediyorlar o bırakıyor çocuğu ben geç gidiyorum işe. bu sabah büyük bir gürültüyle uyandım. bağırma ve mutfakta şangırtı. aha dedim kavga çıktı. o uyku sersemiyle bir yataktan fırlayışım var çocuğu dövecek diye aklımı kaybedecektim neredeyse:KK43:
sonradan pişmansa ego değil sağlık problemi olabilir, d ve b12 vit eksikliği, troid bozukluğu tahammülsüzlük yapabiliyor, eğer bunlardada sorun yoksa öfke kontrol sıkıntısı var sanırsam psikiyatri ye gitmesi lazım. umarım düzelir

neyse çocuğa sordum tık yok. eşime sordum neymiş yumurtasını yememiş. her sabah aynı şeymiş. neyse sakinleştirdim. öptü gitti. mutfağa gittim kalan yumurtayı yiyeyim bari diye diye birde ne göreyim:KK57: çocuğu yumurta tabağı fayansa yapışmış bardak tabak ne varsa tuz buz

aradım bana yaptığın göz korkutmayı parmak kadar çocuğada mı yapıyorsun dedim ağzıma geleni saydım kölenmiyiz senin dedim. iyi her şeye eyvallah deyip susalım diyor:KK57: yani arada bir bunu yaparak egosunu tatmin ediyor ama ilişkimize aşırı zarar verdiğinin farkında değil

benim durumumda olan varmı normalde çok iyi ama ne zaman sinirleneceği belli olmuyor ne yapmalıyım gidişat kötü:KK61:

Sonrasında üzülmesi ve sakinleşmesinden anladığım kadarıyla eşiniz hasta..kişiliğinden kaynaklanmıyor..
vurmaktan haz almıyor öfke patlaması esnasında mecburi bir boşaltım yaşıyor..
bence doktora gidin beraber,çocuğu da pedagoga..bunu söyleyen davranış bilimleri okuyan bir arkadaşım..

öfke kontrolü için terapi almasını sağla.yapıp yapıp affedilmek alışkanlığı olmuş ciddi tepki koy ve işin ciddiye bindiğini ya düzeliceğini yada kapıdan defolup gidebileceğini söyle.ailemde bol miktarda bulunan bu kişilik sakin karşılandıkça suyunu çıkarmaktadır

Benim eşimdede vardı hatta 2. Şık sundum önüne ya tedavi olursun yada çoçuklarımı alır giderim mahkemedede şiddet eğilimi var diye sunarım çoöukların tırnaklarını bile göremezsin dedim o sıra tatilede gittim 8 hafta onsuz yaz tatili hergün ama hergün günde 3-4 kez aradı ben sizsiz yapamıyorum bırakmam sizi tedavi olcam dedi ve sözümü tuttu tedavi oldu ilaç tedavisi ayriyetten fizik tedavide önerdi gittiği klinik masajlar benimlede görüşme sağladı klinikdeki drlar evlilik terapisti o kızdığı an al çoçukları dışarı çık arkadaşlarını sakın eve çağırma sürekli dışarda buluş dedi bende resmen ders diyebilirim ne yapmam nasıl korunmam gerekdiği seanslar halinde aldım bundan sonra eşim belki allahın mucizesiydi hızla iyileşti öfke kontrolunu en son kırdığı laptopla benim telefonumla son buldu çok şükür çok işe yaradı

Çocuğun yaptığı herşey hata olduğu için ilerdede ilişkilerinde hep hata arayan takıntılı biri olur. Benm babam aynı şekilde çok kırması falan yok ama bazen öyle bir hal alıyor ki her hareketimize bağırıyor. Ha baba olarak hakkını yiyemem herseyimizle elinden geldiği kadar ilgili ama bu huyu gerçekten çok yoruyor. Bazen çok iyi ama bazen o kadar memnuniyetsiz ki allahm diyorum bu kadar mı kötü bir insanım ben. Ve gerçekten her şeyi bi takıntı haline getirmemde babamn rolü çok büyük. Bunu bi şekilde aşarsınız inşallah. Öncelikli nedeniniz çocuğunuzdur zaten eminin öylede olsun. Belki oda istemiyordur böyle bağırmak falan öfke kontrolünü sağlayamıyordur. Terapi işini ertelemeyin derim. Birde harried lerner diye bi yazarın öfke dansı kitabını tavsiye ederim

ya bir kere çocuğu öyle bir dövdiki ders yüzünden parçaladı resmen elinden alamadım benide fırlattı itti dövdü dövdü. donra birde bana fırça attı ben sana karışıyormuyum o benimde çocuğum diye neyse sakinleştirdim.

bu sefer ben başladım sen çocuğu sakatmı bırakcan delirtcenmi bilmene bir saat tık yok. siniri geçince mazluma dönüyor ve aşırı derecede üzülüyor. gönül almaya çalışıyor ama ne çare iş işten geçiyor

Bence toplu olarak bi tedavi olun.
Bi dövdü bi dövmedi.
Ya hayal dünyasında yaşıyosunuz ya sizde de unutkanlık var.

çocukla ikiniz büyük ihtimalle psikolojiniz bitene kadar durup sonrasında ayrılıcakmışsınız gibi duruyor. huylu huyundan vazgeçmez.

Benim eşimdede vardı hatta 2. Şık sundum önüne ya tedavi olursun yada çoçuklarımı alır giderim mahkemedede şiddet eğilimi var diye sunarım çoöukların tırnaklarını bile göremezsin dedim o sıra tatilede gittim 8 hafta onsuz yaz tatili hergün ama hergün günde 3-4 kez aradı ben sizsiz yapamıyorum bırakmam sizi tedavi olcam dedi ve sözümü tuttu tedavi oldu ilaç tedavisi ayriyetten fizik tedavide önerdi gittiği klinik masajlar benimlede görüşme sağladı klinikdeki drlar evlilik terapisti o kızdığı an al çoçukları dışarı çık arkadaşlarını sakın eve çağırma sürekli dışarda buluş dedi bende resmen ders diyebilirim ne yapmam nasıl korunmam gerekdiği seanslar halinde aldım bundan sonra eşim belki allahın mucizesiydi hızla iyileşti öfke kontrolunu en son kırdığı laptopla benim telefonumla son buldu çok şükür çok işe yaradı

bu anlattıgınız cok degisik geldi,
ofke kontrolu icin boyle merkezler oldugunu bilmiyordum. ve diger aile bireylerine de seans verildigini falan...
bugun bir sey daha ogrendim diyerek keyiflendim : )
(muhtemelen kontrol etmeye calıstıgım çıkışlarımın bir gun fiziksel olarak vuku bulmasından korktugum icin. cunku o laptop ı fırlatma hissi cok geliyor da sakin olmaya calısıp gecistiriyorum)

Ben herşeyden önce cocugunuza üzüldüm, hiçbir çocuk böyle sahneyi görmeyi haketmez. Eşiniz durduk yere ve gereksiz sinirlendiğini düşünüyorum, hatta çocukluğunda ve bekarlığında çevrede pasif kalmışsa bunu sizinle atıyor olabilir. Egosu da dahil. Şiddetle uyarın, çocukla beraber bir süre evden ayrılmanızı öneririm

aynen cnm ailesinde pasif kalmış bir birey eşim acısını benden çıkardı yıllarca ama ben çok sevdiğim için fazla büyütmedim ama çocuğuma yapınca iş değişti. dün konuştuk dr a gidip tedavi olcak

bu arada sorun yine ailesiymiş aramışlar kafası allak bullak olmuş

Back
X