Eşim'den Beklenmeyen hareket ...

Dırdırcı bir insan değilim inanın :)
Evet dert değil ama bilmiyorum dedim ya herkesi kendim gibi gördüğümden belki de .

Kayınvalide de ne desin benim kızım onu ben işteyken anneannesinişn telefonundan arıyormuş biz zaten torunla konuştuk eşinin haberi yokmu demiş bende var dedim.
küçücük çocuk onları ararken torununu aramamak saçma bir şey gibi geliyor.

Evet galiba dert aldım aynen.

dertsiz başına dert açmışssın.
babaanne ne kadar sıklıkta arıyosa karşılığı da öyle olur.
ufaktan arayı açarım.
çok ta güzel olur.
yani ben böyle yapardım:))
evt eşin beklenmedik bir hareket yapmış.
biraz da ders mahiyetinde olmuş sanki.
boşverin aramazssa aramasın.
eşine niye hatırlatıp kafasına yer ediyosun.
sen de tavrını usulda değiştirirdin eşine duyurmana gerek bile yoktu.
böyle işler uzuyor ağız dalaşına dönüyor işte.

Evet boşboğazlık yaptı.Çok şaşırdım ama kendisi benım aılem hakkında yakındığı zaman ben herzaman olsun duzelır halleriz vs gibi geçiştirmeye çalışırım.Demek ki onun gibi yapsam yerin dibine girmek ne demek anlar sanırım.

Bazen canımız birinin yaptığı bir şeye sıkılıyor. Eşimize anlatıyoruz ve istiyoruz ki ilk sinirimiz geçene kadar, "evet ya o da öyle yaparak ayıp etmiş" falan desin.
Sizin durumunuzda bu konuşulan kişi annesi. Yani annesi için böyle demesini beklemek hata. En azından bu kadar basit bir şey yüzünden.
İkincisi de bu olayın bu kadar canınızı sıkması gereksiz, hele eşinizle dertleşmek isteyecek, karşı taraf konuyu kapatmak istesede evde yenidne açacak boyutta sıkılması cidden anlamsız.

Ben de merak ettim cidden, kayınvalide ne cevap vermiş acaba?

Ama siz de bir alemsiniz konusmus iste kadin

Arayı açmayı çok denedim ooooo
O zaman da eşimden neden gelmiyorlar bize sen neden yukarı çıkmıyorsun laflarını duyarım.
Çok zor altlı üstlü olmak.
Aynen neden bu kadar takıldım bilmiyorum cidden.Ben de kendime anlam veremedim zaten

Siz dertleşmemişsiniz, eşinizi kayınvalidenizin üstüne salmaya çalışmışsınız. O da bir güzel derdin size ait olduğunu söyleyivermiş.

"Ama ben kapamak istemiyordum."
Bu dertleşmek isteyen kadın davranışı değil. Bu eşi kayınvalidesini arasın da söylensin isteyen kadın davranışı.

Eşim "annen neden çocuğumu aramıyor" diye dertlenip gün içinde birkaç kez dile getirse ben de benzerini yapardım herhalde.

İlkinde kapatmış işte adam konuyu ne deseydi dur ben anneme soruyum azarlayım mı?
Ne deseydi hoşunuza gidecekti?
Kusura bakmayın ama şeytan dürtmüş sizi yoktan kavga istemişsiniz

Sanırım canınız sıkılmış, evde adrenalin oluşturmak istemişsiniz, bunun için de kayınvalidenizi oltaya takmışsınız.
Eğer eşiniz böyle değil de sizin istediğiniz gibi "evet neden aramıyor, cidden çok ayıp çocuğumu sevmiyor vs vs" gibi sizin istediğiniz tarzda yorumlar yapsaydı o zaman hoşunuza mı gidecekti?
Merak ettim cidden beklediğiniz yada istediğiniz cevap neydi?

Ah ah daha ne istiyorsunz kaynananiz aramiyor rahatsiz etmek istemiyor esiniz ailevi konulari acmiyor..

Siz daha neden dertsiz basiniza dert aciyorsunuz..

Ay
Aynen oyle olmus biraz sankim:))

küçücük çocuk onları ararken torununu aramamak saçma bir şey gibi geliyor.

ooof yapmayın zaten konuşmuşlar, o aramış bu aramış babane-torun arasında lafı mı olur ya? Kendi adınıza o beni aradı yok ben onu aradım diye ne kadar kurarsanız kurun da çocuğunuz üzerinden de bunu yapmanız çok doğru değil.

Mesela nasıl konularda yakınıyor aileniz hakkında? Ufak tefek ise onun da sizin ailenizi size şikayet etmesi hoş değil.

Annem 2.ci eşinden boşandıktan sonra gidecek yeri olmadığından ötürü 3 senedir bizimle yaşamakta.Eşim de sağolsun ilk geldiği zaman birşey demedi Allah razı olsun.
Ama annem,n bazı huylarını beğenmez bana söyler e olacak ookadar derim yaşlı kadın.Bak biz çalışıyoruz çocuğa bakıyor ayriyetten emekli maaşı var annemin onuda bize veriyor ondan da Allah razı olsun.

hatalısınız. aramazsa aramaz. bu onun ayıbı. neden kızımı aramıyorlar diye dert ediniyorsanız. bir gün aradığınızda "babaannesi torunun da şöle yaptı bugün..." filan diyebilirsiniz. eşinizi işteyken arayıp ta annesine fitlemek hiç hoş değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…