- Konu Sahibi saribaykus11
-
Neden ülkede sadece kadınların çalışmama hakkı var mesela. Neden erkekler ben de çalışmayı sevmiyorum evde temizlik yapsam temizlikçi parasından, yemek parasından kjrtuluruz diyemiyor.bu opsiyon neden kadınların elinde ? Tamam küçük çocuğa annenin uzun zaman bakması gerekiyor ama çocuk biraz büyüyünce erkekler neden bunu diyemiyor. Birisi burada kocam çalışmayı sevmiyormuş.temizlik masrafından, yemek masrafından, bakıcı masrafından kurtulmak için evde kalacakmış dese yorumları, linçleri, boşanma tavsiyelerini bir tahmin edin.hani eşittik ? Işimize gelince eşitiz. Işimize gelince ev işlerinde ,çocuk bakımında yardım etmiyorlar oluyor.senin evde oturma hakkın var onun nedense yok ama.çalışmayan erkek boşanılmayı hak ediyor da kadın neden etmiyor ? Haa çocuğa daha çok annenin bakması lâzım da demiyorsunuz.baba da bizim kadar bakacak, yardım etmek olarak görmeyecek diyorsunuz. Eee o zaman fark ne ? Bırakın artık ayrımcılığı.o dönemler geçeli çok oldu. O zaman kocası çalışmayanlara da yazacağınız yorumlara dikkat edin.aynı şey çünkü.
Eee yani evet.o dediklerimi de yapmıyorlar.yapan olsa bence kabul eden kadınlar olurdu.Yoo, tamamen haklısın.
Keşke ama keşke ev erkekliği yaygınlaşsa.
Sosyal medyada takip ettiğim bir baba var, çocuklarıyla ilgilenen evde olan o, çalışan eşi.
Zamanında eşim de işsizken aynısını yineledim de, ben işe gireyim sen otur çocuklarla diye.
Lakin ülkedeki erk baskınlığı, evde olsun olmasın ev işi yapıyor olmayı kendine yediremediğinden (nesi varsa sanki, çalışan eşim de ev işi yapar) hakaret olarak algılanıyor.
Bir 50 sene sonra böyle olmayacak eminim ama şimdi durum bu.
Çalışmayan adam, evde eşek gibi yattığından kadınlar normal karşılamıyor sadece.
Neden ülkede sadece kadınların çalışmama hakkı var mesela. Neden erkekler ben de çalışmayı sevmiyorum evde temizlik yapsam temizlikçi parasından, yemek parasından kjrtuluruz diyemiyor.bu opsiyon neden kadınların elinde ? Tamam küçük çocuğa annenin uzun zaman bakması gerekiyor ama çocuk biraz büyüyünce erkekler neden bunu diyemiyor. Birisi burada kocam çalışmayı sevmiyormuş.temizlik masrafından, yemek masrafından, bakıcı masrafından kurtulmak için evde kalacakmış dese yorumları, linçleri, boşanma tavsiyelerini bir tahmin edin.hani eşittik ? Işimize gelince eşitiz. Işimize gelince ev işlerinde ,çocuk bakımında yardım etmiyorlar oluyor.senin evde oturma hakkın var onun nedense yok ama.çalışmayan erkek boşanılmayı hak ediyor da kadın neden etmiyor ? Haa çocuğa daha çok annenin bakması lâzım da demiyorsunuz.baba da bizim kadar bakacak, yardım etmek olarak görmeyecek diyorsunuz. Eee o zaman fark ne ? Bırakın artık ayrımcılığı.o dönemler geçeli çok oldu. O zaman kocası çalışmayanlara da yazacağınız yorumlara dikkat edin.aynı şey çünkü.erkeğin çalışmaması boşanma nedeni mesela hukukta.bence kadınlarınki de olmalı. Yok eğer taraflardan biri anlaşır çalışacak kişi konusunda ama bu durum hem eekek hem kadın için geçerli olur o zaman tamam.ama eşitlik olacak. Yok olmaz diyorsanız da o zaman ev işleri ve çocuk bakımındaki eşitsizliğe laf etmeyeceksiniz.hem karnım doysun hem pastam dursun olmuyor.
Ülen cherryPhD li, çift pasaportlu , Euroyla maaş alan mühendis üst düzey yönetici dünyayı gezmiş görmüş bekâr sultan halinle yaptığın duyara bak seni tanimasam son cümlede aglayacaktim veriyorsun gazı ama tek maaşla eskisi gibi 3 çocuk bakilamiyor artık buralarda. Et olmuş 200 TL. Kocan hacı sabancı değilse dogurdugun aç kalıyor çalışmayınca. Çocuklara yazık.
Ünlü filozof Recep İvedik in dediği gibi nalet olsun içimizdeki insan sevgisineAblacım vallahi duyar yapmıyorum. Üye olduum kadın derneğinde de tek şeyi istiyyoruz topluca, kadınların daha iyi şartlara sahip olmasını. Sosyal hayatta ayrımcılığa uğramasınlar, iş hayatında ayrımcılığa uğramasınlar, hak ettikleri saygıyı her zaman görsünler ... Kadın ya da adam çalışır çalışmaz, geçinir ya da geçinemez ki geçinemeyen çok sayıda insan var bu sadece kendilerini ilgilendirir. Ne yapayım yani bunun çok parası var buna saygı duyayım, bu sankim zor geçiniyor baka karısı çalışsa daha iyi geçinecek ama allah allah bu kadın niye çalışmıyor ben bunlara saygı duymayayım mı diyeyim?İnsanların akzançları sadece kendilerini ilgielndirir, beni ilgilendirmez ben toplumdaki ehr insana eşit saygıyı evrmekle yükümlüyüm. Aynı şey ev içinde de geçerli, bu çalışıp para getiriyor ben buna saygı duyayım , amma diğer kadın daha az para getiriyorsa daha az saygıyı mı hak ediyor Böyle bir şey olamaz, her şeyi maddiyata endekslemek toptan yanlış, insan insandır.
Helal olsunHerhalde yanlış kişiyi alıntıladınız. Ben bunlar söylenecek son kişiyimdir ki dedim zaten. Birinin kocasının gayet güzelm8bin ila 20bin aradımda geliri vardı işe gitmeden. Adam evde diye dert oldu kadınlara diye de yazdım
Ben tam 5 yıl eski erkek arkadaşıma baktım. O evde oturdu ev işleri yaptı ben işe gittim para getirdim. Bir gün gocunmadım ama değişiriz rolleri ilerde sırayla otururuz demiştim :)
Şimdi eşime defalarca söyledim. Bir ben çalışayım, bir sen çalış diye. Kendisi işini seviyor o yüzden kabul etmedi. Yani kadın-erkek ayrımı bende yok bu konuda özellikle. Yine bu konuda dedim ilk 1 yıl kadına ücretli izin verilsin, ikinci yıl da erkeğe. Herkes çocuğuna doya doya bakabilsin.
bence konu sahibide işe girip bebeği kreşe yada aileden biri varsa ona bırakmalıBunun ne işle ne ekonomik gelirle alakası olmadığına inanacak kadar done gördüm, tanık oldum ya da duydum vs.
Doğum iznindeki çalışan kadınlar da aynı muameleye maruz kalıyor.
Adam adam olacak, doğan çocukta baba olduğunu kavrayacak.
Çocuğuyla ilgilenmenin bakmanın, eşine yardım değil kendi görevi olduğunu idrak edecek.
Çocuğunu parka götürünce ‘e zaman geçirdim ya daha ne’ demeyecek, sorumluluklarını bilecek.
Benim fikrim budur, konu sahibi çalışsa 50 bin maaş da alsa bu ayı, ininde yaşamaya devam edecektir.
erkekler bizim gibi değil kardeşim benim eşim 1 saat zor ilgilenir çocukla 10 dk. sever çocuğu tamam o 10 dk. oyalasa bile bana kitledin çocuğu sürekli ben avutuyorum der eşin belliki yorgun geliyor sinirleri geriliyor belki çocuğunu biraz daha erken uyutmaya çalış işe giderken yine gündüz tolere edilir ama akşamın 11 nde yorgun argın çocukla uğraşamıyordur belkisinirden elim ayağım titriyor beni sinir hastası yaptı adam bir insan bu kadar mı gıcık nefretlik bencil bir insan olabilir eşim işe 2 de gidiyor akşam da 11 de geliyor 2 yaşında da kızımız var babasına çok düşkün evden çıkarken peşine ağlıyor gün içinde sürekli baba baba diyor gece eşim eve geldiğinde yapışıyor bacağına bırakmıyor eşimde yorgunum köpek gibi çalışıyorum uyut çocuğu oyala diyor zaten oyalıyorum çocuğa bakan benim çocuk seni istiyorsa ben ne yapayım bana carlıyor adam yorgunum diye yarım saat oynuyorlar ee kızım bırakmıyor baba baba diye tutturuyor yavrum tuvalete banyoya giriyor çıkana kadar kapısında bekliyor çizgi film felan oyuncak baktırıyorum kandırıp getiriyorum çocuğu şimdi işe gidecek gene kavga ettik çocuk yanındayken bende eşim hazır oynuyorken bi sigara yakıyorum ortalığı topluyorum 2 dakika bi telefon elime alıp bakıyorum neymiş ben ona çocuğu kitleyip keyif yapıyormuşum!!
Bana demediği kalmadı iki dakika da ne yaptığım yemeği temizliği işi hiçbirini beğenmiyormuş evlendiğine benimle çok pişmanmış 3 senedir bıkmış hayattan ne aşk sevgi bir şey kalmamışmış daha bir çocuk bakamıyormuşum ben (nasıl bakamıyorsam doğduğundan beri tek başıma bakıyorum ailemden uzakta oturuyoruz) ya neler neler dedi bana ne yapayım ben ne çıldıracağım yaptığım hiçbir şeyi beğenmeyen sevmeyen adam eleştirip azarlar çocuğumuz baba baba deyip duruyor ben ne diyim küçücük çocuğa baba uyuyacak yorgun dediğimde anlıyor mu el kadar çocuk ne yapayım ben sinirden ağlıyorum ya bir değil iki değil bu ağlayarak yazıyorum ayağımda kızımı sallayıp şimdi reva mı bu bana her şeye sus sus alttan al al bende insanım ya birde ne için kim için çalışıyorum ben bıktım çalışmaktan diyor ne yapalım evlenmeseydi o zaman annemin evine gidince niye hemen koşa koşa gelip alıyor getiriyor eve bizi ?? Delircemmm ..
ben de eşime bunu teklif ettim 1 yılsen bak 1 yıl ben bakayım kabul etmedi..halbuki ücretsiz izin hakkı var, bence onlar da evde çocuk bakımının çalışmaktan çok daha yorucu olduğunun farkında...1 yıl part time yardımcı eşliğinde baktım çocuğuma ikinci yılımızda da bakıcı bakıyor.Herhalde yanlış kişiyi alıntıladınız. Ben bunlar söylenecek son kişiyimdir ki dedim zaten. Birinin kocasının gayet güzelm8bin ila 20bin aradımda geliri vardı işe gitmeden. Adam evde diye dert oldu kadınlara diye de yazdım
Ben tam 5 yıl eski erkek arkadaşıma baktım. O evde oturdu ev işleri yaptı ben işe gittim para getirdim. Bir gün gocunmadım ama değişiriz rolleri ilerde sırayla otururuz demiştim :)
Şimdi eşime defalarca söyledim. Bir ben çalışayım, bir sen çalış diye. Kendisi işini seviyor o yüzden kabul etmedi. Yani kadın-erkek ayrımı bende yok bu konuda özellikle. Yine bu konuda dedim ilk 1 yıl kadına ücretli izin verilsin, ikinci yıl da erkeğe. Herkes çocuğuna doya doya bakabilsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?