Eşimden bıktım usandım tiksindim adamdan artık !

Hala cevap alamıyorum, çocuğa kim bakacak? Önerin var mı?
Mesela baba, çıksın işten baksın, ne güzel öneri lakin buna yanaşmıyorsan cevap nedir, kim bakacaktır çocuklara?
Ben cevap veriyorum izninizle...üremek şart değil. Hele ekonomik psikolojik sosyal koşulları sağlayamayanlarin (işsiz eğitimsiz bir çocuğun maddi manevi ihtiyaçlarını karşılayamayacak hatta bilmeyen) insanların çocuk yapması baştan hata zaten. Konudaki asıl sorun bu zaten. Ana baba çalısir çocuklar da bakıcı veya kreşe emanet edilir. Normali budur.

Ben gerçekleri konuşuyorum.kendisi yazmış zaten yaşadığını, çektiğini arkadaş. Sizin gibi minnoş insanlar çok az maalesef. Zaten sıkıntı çıkmasa bu tarz şeyler yaşanmaz, bem de bu yorumları yapmam.sizin gibi düşünemiyor işte diğer insanlar. Bize kalsa herkes saygı, sevgi içinde cennetteymiş gibi yaşar.ama dünyanın hâli ortada. Kuralları ben koymuyorum ki. 5 senelik kiracısına yüzde 300 zam yapmanın dersinde millet.kimse kimseye acımaz.

Ahhaaa ben de yazmıştım aynı şeyleri ama silmiştim.daha fazla tepki çekmemek için.

Normali bile söylemeye korkar olduk burda. Gerçekten inanılmaz bir akıl tutulması yaşanıyor ülkede.
Her şartta o çocuklar yapılacak o kadar bir de sanki hiç karar vermede, yapım aşamasında bulunmamış gibi davranmaları.kader mahkumu sendromu var bol bol bizim ülkede.hâlâ evliliğe kader diyen insanlar var. O kaderi yerlebir edeveririm valla. Kapıyı çekip çıktın mı kader falan kalmıyor ortada.

Her şartta o çocuklar yapılacak o kadar bir de sanki hiç karar vermede, yapım aşamasında bulunmamış gibi davranmaları.kader mahkumu sendromu var bol bol bizim ülkede.hâlâ evliliğe kader diyen insanlar var.
Çünku çocuk doğurmak ve doğurduğuna bakmak başlı başına bir meslek kabul ediliyor bazı kadınlarımız tarafından. O çocuk doğurup baktığı için ekonomik olarak hiçbir yükü olmamalı kafasinda...Hatta bunun doğru olduğuna o kadar inanıyorlar ki çocuk biraz büyüyünce veya evlenince de bu sefer çocuklar annesine bakmak zorunda bırakılıyor. Çünkü önce çalışıp ekmegini kazanıp aynı zamanda ( yetebiliyorsa) bir çocuğun sorumluluğunu almak fikri saçma ( zor ) geliyor ama sadece çocuk doğurup büyüttüğü için hem eşten hem eş ailesinden hem çocuklardan çeşitli seviyelerde ekonomik gelir + övgü + ilgi + yardım beklemek çok normal bir hak gibi karşılanıyor. Kader filan değil çok bilinçli bir tercih yapılıyor yani... Buna da kısaca annelik diyorlar kendilerince.

Son düzenleme:
Ben çıkartmıyorum insanlıktan onlar çıkıyor.keşke çıkmasınlar diyerek çözüm bulunuyorsa ne mutlu size. Insaf, vicdan kişinin kendi özelindedir. Sen iyi düşünüyorsun diye diğer insanlar da senin gibi iyi olmuyor maalesef. Sanki kuralları ben koyuyormuşum gibi konuşmayın. Git bakalım zam yapmak isteyen ev sahibine yapma etme küçücük çocuğim var de.sen ne zalim ne paracı adamsın, sırf param yok diye bu muameleyi hak ediyor muyum de bir taraflarıyla gülsün sana . Sanki arkasından ne vicdansız adam desen sonuç değişecek.evsiz kalacak olan sensin.ne kadar çocuksu bakıyorsunuz hayata.eee herkes iyi insan olsa ? Eee olmuyor işte. Zorla mı yapacaksın ? Iki soğan, domates doğrayıp, üzerine sebze atmak(!) çok zor bir iş haklısınız. Kaç sene tecrübe lâzım, emek lâzım (!) Hiç sulu yemek yapan restoraar da yok zaten. 5 dakika eve süpürge tutmak da çok zor işler zaten. Kimbilir neler çektibiz bu işleri öğrenene kadar(!) Iki kıytırık yemekle dünyanın en önemli meselesini bir tutmaya çalışıyorsunuz ya ne diyeyim

Ülen cherry PhD li, çift pasaportlu , Euroyla maaş alan mühendis üst düzey yönetici dünyayı gezmiş görmüş bekâr sultan halinle yaptığın duyara bakseni tanimasam son cümlede aglayacaktimveriyorsun gazı ama tek maaşla eskisi gibi 3 çocuk bakilamiyor artık buralarda. Et olmuş 200 TL. Kocan hacı sabancı değilse dogurdugun aç kalıyor çalışmayınca. Çocuklara yazık.

Bu ne ya? Kim bu üye? Kadın çalışsın, çalışmıyorsa çocuk yapmasın diyen @Ferhans mı? Cinsel hayatı kürtaj tercihi,ne giydiği beni ilgilendirmez , kimseyi ilgilendirmez bekâr kadın sonuçta ama bu Konudaki yorumlarında bir tutarsızlık görmedim.

Calısmaktn yorguluktan hali kalmadıgına inanmıyorm.
Esim 8-4 calısıyor.Bu hafta kızı okuldan aldı ,parka gitmisler,18.00 da eve geldiler.
Ben yatayım ise gitcm gece dedi.E parka niye gittiniz?Gelip yatsaydın ya dedim.Park istedi,aglatayım mı dedi?
21.00 a kadar kızım zilyon kere kaldırdı adamı,baba resim yaptm,baba hamur oynadım,baba atıma bak.
Kız uyudu da rahatladı ,23.00 de kalktı ise gitti tekrar.
1 yıl hic uyumadan ise gitti 4-12 mesailerine.Kıza bakıyordu.
Plaket falan vermedik valla,calısıyorm cocuk ortak cocugumuz.
Kendi cocuguna baktı diye aferin demedik.
Esiniz bence bunun farkdında değil.Cocugu size yıkmıs hayatını yasamak istiyor.Evlenmeseymis ozaman?

D
Teşekkür ederim
Dediğim gibi tuzum kuru değil 5 sene işsiz gezdim.bari evlen diyenler oldu, evlenmek isteyenle de oldu ama evlenmedim.çünkü sonucun bu olacağını kestirebiliyordum.bazı isteklerimiz için gerçekleri halı altına süpürünce geri dönüşü olmayan durumlarla karşılaşılıyor.herkese tavsiyem olumlu düşünme adı altında gerçekleri hafifletmeyin ya da yok saymaya çalışmayın.şimdi yok sayarsın kartopu gibi büyüyüp daha büyüğü ezer geçer seni.hayatın kurallarını kqbul edip gerekirse isteklerimizden de vazgeçeceğiz, ideallerimizden de. Hayat sıkıntıdan başka birşey değil çoğu zaman.baştan kabullenmek gerek.

Ben sizi hiç anlamadım valla.sabah 6 dan bahsetmiyor musunuz ? Ne yatması zaten o saatte haaa şimdi anladım 23 te işe gidecekmiş.

Eskiden kadınlara evlen, çocuk bak diye baskı yapılırmış. Şimdi de hemen kariyer yap, çalış, para kazan baskısı yapılıyor :) inanılmaz bir durum. Hep bir baskı, hep bir yönlendirme. Arkadaşlar bu insanları bir salın lütfen. İsteyen kariyerini yapsın, isteyen çocuğunu yapsın.

Konu sahibi elbette keşke erken çocuk yapmasaymış çünkü hata olduğunu sonradan anlamış. Ama her çocuk yapıp çalışmayan böyle değil. Ben mesela çocuk yaptım işi bıraktım. 2 yaşını doldurana kadar da dönmeyeceğim. Hatta 2.çocuğu yaparsam onda da aynı şekilde ara vermeyi planlıyorum. Herkes çalışmayı çok seven, kariyer diye ölen insanlardan değil. Ben paramı biriktirdim. 5 yıl eşimle birlikte işsiz kalsak yetecek paramız var. Çocuğa da bakıcı da tutabiliriz ama ben kendim bakmayı tercih ettim. Eşimle konuştuk anlaştık. Ezilmiyorum eşim bemi ezik görmüyor ve para kazanmadığım için kendimi berbat hissetmiyorum. Sadece bu çevre baskısı beni rahatsız ediyor o kadar. Yani size göre doğru olan herkese göre doğru olmak zorunda değil.

Bu arada çocuk bakmak da tatmini çok yüksek ve hakkıyla yapıldığında çok emek isteyen bir iş. İngilizce bilen, çocuğa dil öğretip etkinlik yapan filipinli bakıcılar bugün 15.000 den aşağı gelmiyor (aylık 15.000) haklarıdır da. Bir ülkede en önemli iş yeni nesili yetiştirmek bana sorarsanız. Keşke ülkemizin politikası da bu olsa da her çocuk doğuran ebeveyne önce çocuk nasıl bakılır eğitimi verilse ve ilk 1 yıl anneye ücretli izin, ikinci yıl da babaya ücretli izin verilse. Çevrede ruh hastası, sapık azalır, suç oranı düşer. Uzun vaadede ülkeye çok faydası olur ve harcanan paralar hakkını verir.

Kısacası sizin doğrunuz kariyer yapmak, para kazanmak, çocuk olduğunda da bakıcıya verip kariyere devam etmek olabilir. Başkasına göre böyle değildir. Herkes benim istediğim gibi olsun diye baskı yapmayın rica ediyorum.

Konu sahibinin eşinden rahatsızsa boşanması gerektiğine katılıyorum. E doğal olarak onun için de iş bulmalı tabi ki.

Biz yapmıyoruz baskıyı hayat yapıyor anlatamıyor muyuz? Zatem çarpık bir düşünce olduğu bitti zaten o dönemler.insanlık gelişti, bilinçlendi. Evlenmeden ve çocuk yapmadan hayatını gayet güzel idame ettirebilirsin ama sadece evlenmiş ve çocuk yapmışsan başkası olmadan devam ettiremezsin.mantık bu. Muhtaç kalmamak kimseye. Ezik olmaman insanların vicdanına kaldığın gerçeğini değiştirmiyor.şanslı olduğunu kanıtlıyor sadece çevrendeki insanlar tarafından.garanti yok ortada. Yarın başka insanlar çıkar bu sefer de ezilirsin ya da insanoğlu şaşar, değişir, psikolojisi bozulabilir. Başka insanların insafına kalmamak mantık bu.bana göre hava hoş canım.ben derim boyu posu devrilsin o adamın, sen sonuna kadar haklısın. Deyiveririz ne olacak yani. Sadece çocuklar için konuşuyoruz.belki ders alınır diye.

Son düzenleyen: Moderatör:
onun babası da onunla ilgilenmemiştir bilmediği babalığı nasıl yapsın aile yapısı nasıl babası nasıl ,çocukluk döneminde ilgilenilmiş mi
Yapmasaymis cocuk ee ailemizdeki her olumsuzlugu bi sonraki nesile aktaracaksak orf adet gibi olur..kucucuk cocuga merhametsizlik sevgisizlik Allah bildigi gibi yapsin boyle insanlari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…