Eşimden bıktım usandım tiksindim adamdan artık !

bende öyle tahmin ettim zaten , aile yapısı önemli almadığı ilgiyi ,sevgiyi veremez bunu bilmeliydiniz
Bazen tam tersi de olabiliyor. Babası zalimin teki ama çocukları bu işkenceyle büyüdü diye çocuğunun bunları yaşamasını istemeyen ve çocuklarını ilgiye boğan çok ebeveyn var günümüzde.

Tatlım burdaki kadınların arasında ekonomik olarak senin kadar rahat olan 3 kişi filan vardır. Gerisi , ben de dahil, ya çalışarak dik durmak ya da kocanın eline bakmak zorunda. Hatta dik duranlar da azınlıkta. O yüzden savundugunuz argüman çoğunlukta olan kesimin çocukları için çok büyük dezavantajlar doğuran bir tavsiyeye dönüşüyor bence. Kendi çocuğuma reva gormeyecegim bir yaşamı başkasının çocuğuna guzellemekten imtina ederim ben. Bilemiyorum.

Kadın kadının evdeki yaptığı çalışmayı, ütüyü, yemeği, çocuk bakımını işten saymıyor.
Erkeklerin tüm bunları yok saymasına lafım kalmıyor o zaman
Bir bakıcı ayda en az 2000 liradan aşağı gelmiyor.
Temizlikçiyi günlük olarak 250 liradan aşağı getirtemezsin.
Erkekler o beğenmedikleri yemekleri her gün dışarıda yemeye kalksın evin faturalarını ödeyemez duruma gelirler.
Kuru temizleme şu bu masraflarını saymıyorum.
Dediğiniz gibi bu adam kadın çalışsa adam kurbağadan prense dönüşecek sanki
Ayrıca buradaki çalışan kadın konularını görüyoruz.
Uykusuz işe gidiyorum diye sinir harbinde olan kadınlar, çocuk ağlamaya başlayınca yatağı yorganı kapıp salona giden babalar, evde bir bardağı yerinden kaldırmayanlar, hem ev işinden hem çalışmaktan yakınan karısına herkes yapıyor sen beceremiyorsun diyen erkekler dolu.
O adamlarında karıları çalışıyor denilen iş bölümü gerçekleşmiyor ama
Ekonomik özgürlüğe gelirsek, evin tüm ihtiyaçlarını kendi maaşlarıyla karşılayıp kocasının parasından haberi olmayanlara, kocası tüm parayı kendi ailesini verip evliliği yıkmamak için bu duruma sessiz kalanlara kadar tonla örnek
Toplumsal bilinç değişmedikçe istersen kadın çalışma oranını yüzde 90'a çıkar.
Yine kadını zora sokacak,yine kadın ezilecek

Son düzenleme:
Adı 9_5 çalışıyorum.
Hiç 9 saat uyuyamıyorum. En fazla 6 saat oluyor.
Adam Gitsin sabah 8 akşam 6 iş bulsun görürüm onu
Evde gece gündüz kavramı kalmamış bari düzenlenir
bence de çalışma saatleri çok abartılmış. herkes ortalama o kadar çalışıyor zaten

bu o kadar uçsuz bucaksız bir konu ki. üyenin saydığı şartların ucu bucağı yok. 5 yıl çalışmasam bize yetecek paramız var dan kasıt nedir mesela? istediğiniz ülkeyi en az yılda bir kez gezebilir misiniz,yazın kışın istediğiniz yerde tatil yapabilir misiniz, istediğin muhitte oturtabiliyor musun, isteidğin an istediğin restoranda yemek yiyebiliyor musun, istediğin markayı giyebiliyor musun, en basiti çocuğa tanesi 50 kuruşluk bez de bar 4-5 tl olan da. düşünmeden çocuğumun totosu bunda daha rahat diye 4-5 tl lik olanı alabiliyor musun vs vs vs bu uzar gider. bunlar o kadar farklı konular ki kişinin hayat görüşü hayattan beklentisi yaşam standardı her şey cevabı anında değiştiriyor.

Yorum sahibi aylık 15000 e bakıcı tutabilirim ama tutmuyorum diyince ben skalanin en üstünde bir gelir grubundan 5 yıllık birikimi var diye tahmin ettim. Gerçi hangi meslek grubu bakıcıya 15000 verecek kadar kazandırıyor acaba ve öyleyse bu abla niye böyle bir kariyere bu kadar ara vermiş diye de düşünmedim değil...neyse

çalışmayıp bir süre çocuğa bakmak insani bir haktır aslında.Yanılmıyorsam bazı avrupa ülkelerinde yasal hak olarak tanınmıştı. Belli bir süre anne ve babaya sırayla bu hak tanınıyordu. Yani burada ki asıl sorun yine ülkenin ekonomik durumu ve sistemin yanlış olmasında. Kaldı ki evrimsel olarak insan bebeğine hep anne baktığı için içgüdüsel olarak bunun endişesini hala atabilmiş değil üzerinden. İşte bile olsa mutlaka aklı evdeki bebekte kalıyor çocuk bebeklikten çıkana kadar. Erkeklerde bu durum daha az. İşine odaklanıp evde çocuğa ne olduğu hakkındaki endişeleri pek yok.Bu noktada da iş kadın için iki kat eziyete dönüşüyor, yani hem bebeğin içgüdüsel ihtiyaçlarına hem de kadının içgüdüsel ihtiyaçlarına destek vermek vergi ödenen devletin görevi. Ama maalesef biz hiç o durumda değiliz ve uzun yıllarda olabilecek gibi görünmüyoruz.

yok iyi eğitilmiş filipinli bakıcılar o parayı alıyor ki çocuk yetiştirmek çok meşakkatli bence o parayı hak ediyorlar ben de çocuk bakmanın önemini anlatmak istiyorum demiş bence. çünkü kendisi şu an çocuk bakıyor. karşımızdaki demet akalın değilse zaten o koşullarda yaşayamaz beş yılkız demet yoksa sen misin doğru söyle ama yok onun türkçe bozuk

Ha anladım. Ben çalışmadan çocuğa bakarak bile 15000 tasarruf ediyorum zaten diyor...Bak bu hiç aklıma gelmemişti benim yaa, salak gibi hem çalışıp hem bakıcıya 3 binlik baktirip eve gelince de 15000 lik bakmaya devam ettik hep...Demet değil ayrıca, o bile doğurur doğurmaz işe döndü garibim

Çekip gitme şansı için çalışsınlar diyoruz zaten.çalışmak mutlu evliliği garantilediği için değil.amaç evlilik değil burada.kötü evliliklerden kurtulabilme şansı.ezildiğim evliliği de yapmam.nedir bu evlilik deliliği canım.şu ülkenin kadınlarının bir silkelenip kendine gelmesi lâzım.evlenmeyeni dövmüyorlar, öyle bir kanun maddesi yok yokk.iatemesine istersin eyvallah da olmuyorsa da illa ezileceğim evliliği de yaparım demeyin be.

Son düzenleyen: Moderatör:
ben 15000 binlik bakamıyorum ya çok yoruluyorum seneye 2. olunca ücretsiz izne ayrılıcam ama yine 15 binlik çıkmaz benden

Ben bekarım ezilecekde olsa evleneyim düşüncesi hiç olmadı.hiç kimseninde evlenince ezileceğim diyerek evlilik yoluna girdiğini düşünmüyorum.
İlk olarak yorumlarını düzgün bir uslüp ile yapmayı öğren.
İkincisi ev içinde eşit olmayan görev dağılımı toplumsal bir sorun
Bunun çözümü belki bir iki nesil sonraya kalacak
Ama şuanda kadının çalışma kararı için belirleyici bir etken maalesef
Ayrıca çalışan kadın ve çalışmayan kadın arasında kılıçla kesilmiş gibi bir ayrım yok
Yıllarca çalışmayan kadın çalışmak durumunda kalabilir,başkası çocuğu olduğu için ara vermek durumunda kalabilir, yada şuan çalışan bir kadın bir anda işsiz kalabilir? Ne yapacak o zaman adam şuana kadar çalışıyordun ama şimdi çalışmıyorsun artık rahatça ezebilirim mi diyecek

Birşey demedim ki.dediğimiz de arkasındayım.bizim ülkede bir evlenme çılgınlığı var. Yok mu? Olduramayan da zorla oldurmaya çalışıyor.olmazsa olmaz kafası yok mu? Ben mi ezsin dedim ezerse gidemezler dedim

Yahu zaten konu sahibinin çalışmaktan başka şansı yok kocayı boşayacaksa orası kesin. Birikimin yoksa, aileden evler, dükkanlar kalmadıysa veya pasif gelirin yoksa elbette kocanın ölebileceğini/boşanabileceğini düşünüp ona göre çocuk yapılmalı. Akıllı olmak, çocuğa iyi bir gelecek sunmak şart bence de. Ama sanmıyorum ki sadece bunun için böyle yazılıyor olsun.
Başka bir konu vardı. Bir arkadaşın eşi evde oturuyormuş. Dükkanı varmış 8bin-20bin arası kazanıyormuş ayda. Ona da laf edildi çalışsın yok işi ne, ek iş yapsın da bilmemne. Burada gayet iyi kariyeri olup 2 yıl evde çocuk bakanlara da aynı şeyi diyen çok hem de kadınların 2 yıl sonunda işi hazır olmasına rağmen (ör:memur. Memurlar 2 yıl ücretsiz izin sonrası rahatça işlerine dönebiliyorlar).
Günümüzde para çok önemli çocuk bakımında bunda herkes hemfikir. Ama çocuk yetiştirmek isteyen kadınlar çok da haklı bence. Para sorunu da yoksa herkes doğurduğuna doyasıya baksın hatta bu desteklensin diyorum :). Çocuğa bakma yerine işe gitmek isteyen kadınları da anlıyorum ve onlar da desteklenmeli. Sadece illa çalış da çalış yok çalışmayan evlenmesin, yasaklansın gibi laflar bence uygun değil. Ben çalışmayı hiç seven biri değilim ama çocuk bakmayı sevdim mesela. Pasif gelirim olsaydı (kira, şirketten hisse maaşı gibi) hayatta çalışmazdım.

Bu arada istifa ettiğimde maaşım 9000 di 15000 e hakkıyla çocuk bakılıyor diyorum. Yani şu anda kendi bebeğime yaptığım işin karşılığı piyasada 15000. Annelik, çocuk bakmak hakkıyla yapılıyorsa aşağılanacak, dışarıda çalışmaktan aşağıda görülecek vasıfsız iş değil demek istedim. Ev işleri de aynı şekilde günlüğü 250 tl bizim buralarda. Kim dışarıda günlük 250 tl kazanıyor? Asgari ücretli kazanamıyor. O da hiç aşağılanacak iş değil. Yani bir kadın gayet ev hanımı olabilir kocası da başkası da emeğini boşa küçümsemesin demek istedim.

Şimdi buradan çalışan kadınlara laf attığım çıkmasın lütfen çalışan çalışsın dediğim gibi ama herkes çalışsın kimse ev hanımı olmasın diye baskı olacak iş değil. Bu arada çocuğuma her şeyin iyisini alabiliyoruz çok şükür iyi eğitim de aldıracağız elbette. Tatilimize de gidiyoruz ama çok değil. Her ay tatile gitmektense yılda 1 tatile gidip az çalışmayı tercih ederim mesela ben. Tercih meselesi ben iş sevmiyorum. Mecbur olduğum için çalışıyorum. Şu anda mecbur değilim çocuğuma rahat rahat bakıyorum. En çok tatmin olduğum, eğlendiğim, mutlu olduğum iş de bu hayatımda.

Abim gece 10 da işe gidiyor sabah 7 de dönuyor.cok zor bi işte calisiyor ama ona ragmen yegenimle ilgilenir.geldiginde uyumak yerine onunla ilgilenir sonra uyur.esinize cok taviz vermissiniz.evet işe gidiyor ama cocukla ilgilenmek zorunda.

Cevap vermeyecektim de neyse.
İşte herkes kendi gibi bilir kişiyi, siz kıytırık yemek yaptığınız ya da tercih ettiğiniz için böyle değerlendiriyor olabilirsiniz de benim günlük mutfak mesaim en en az 4 saatten fazladır.
Her bireye çorbasına kadar ayrı yemek yapılır, sağlıklı olması adına da su konmaz mesela, önce kemik ilik suları çeşnili tavuk suları hazırlanır
Diğerlerine lüzum bile yok anlatmaya, benim yaptığımı yapacak veyahut kıytırık diye adlandıracak adamın da alnını karışlarım.
Ben çalışabilirim de mesleğim yok değil ama maaşlı çalışan alsam bu eve ki zamanında aldım, 3 adam lazım benim yaptıklarımı yapmaya.
Bu sadece ben değil, çalışmayan, evine çocuklarına düşkün, kendini onların iyi ve mutluluğuna adayan her kadın için böyledir.
Kıytırık domates biberinizle size mutluluklar dilerim, benim emeğinin bedeli yoktur bu böyle biline…

Bunun ne işle ne ekonomik gelirle alakası olmadığına inanacak kadar done gördüm, tanık oldum ya da duydum vs.
Doğum iznindeki çalışan kadınlar da aynı muameleye maruz kalıyor.
Adam adam olacak, doğan çocukta baba olduğunu kavrayacak.
Çocuğuyla ilgilenmenin bakmanın, eşine yardım değil kendi görevi olduğunu idrak edecek.
Çocuğunu parka götürünce ‘e zaman geçirdim ya daha ne’ demeyecek, sorumluluklarını bilecek.
Benim fikrim budur, konu sahibi çalışsa 50 bin maaş da alsa bu ayı, ininde yaşamaya devam edecektir.

Neden ülkede sadece kadınların çalışmama hakkı var mesela. Neden erkekler ben de çalışmayı sevmiyorum evde temizlik yapsam temizlikçi parasından, yemek parasından kjrtuluruz diyemiyor.bu opsiyon neden kadınların elinde ? Tamam küçük çocuğa annenin uzun zaman bakması gerekiyor ama çocuk biraz büyüyünce erkekler neden bunu diyemiyor. Birisi burada kocam çalışmayı sevmiyormuş.temizlik masrafından, yemek masrafından, bakıcı masrafından kurtulmak için evde kalacakmış dese yorumları, linçleri, boşanma tavsiyelerini bir tahmin edin.hani eşittik ? Işimize gelince eşitiz. Işimize gelince ev işlerinde ,çocuk bakımında yardım etmiyorlar oluyor.senin evde oturma hakkın var onun nedense yok ama.çalışmayan erkek boşanılmayı hak ediyor da kadın neden etmiyor ? Haa çocuğa daha çok annenin bakması lâzım da demiyorsunuz.baba da bizim kadar bakacak, yardım etmek olarak görmeyecek diyorsunuz. Eee o zaman fark ne ? Bırakın artık ayrımcılığı.o dönemler geçeli çok oldu. O zaman kocası çalışmayanlara da yazacağınız yorumlara dikkat edin.aynı şey çünkü.erkeğin çalışmaması boşanma nedeni mesela hukukta.bence kadınlarınki de olmalı. Yok eğer taraflardan biri anlaşır çalışacak kişi konusunda ama bu durum hem eekek hem kadın için geçerli olur o zaman tamam.ama eşitlik olacak. Yok olmaz diyorsanız da o zaman ev işleri ve çocuk bakımındaki eşitsizliğe laf etmeyeceksiniz.hem karnım doysun hem pastam dursun olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yoo, tamamen haklısın.
Keşke ama keşke ev erkekliği yaygınlaşsa.
Sosyal medyada takip ettiğim bir baba var, çocuklarıyla ilgilenen evde olan o, çalışan eşi.
Zamanında eşim de işsizken aynısını yineledim de, ben işe gireyim sen otur çocuklarla diye.
Lakin ülkedeki erk baskınlığı, evde olsun olmasın ev işi yapıyor olmayı kendine yediremediğinden (nesi varsa sanki, çalışan eşim de ev işi yapar) hakaret olarak algılanıyor.
Bir 50 sene sonra böyle olmayacak eminim ama şimdi durum bu.
Çalışmayan adam, evde eşek gibi yattığından kadınlar normal karşılamıyor sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…