- 18 Şubat 2022
- 2.134
- 3.529
- 48
- Konu Sahibi saribaykus11
-
Belki de adam haklıdır ama yanlış iletişim kullanıyor gibiler.Buarda konu sahibi aksam 11 belkden bahsediyorsun dimi? O saatte uyumasi gerekmiyir mu bebenin?
Bazen tam tersi de olabiliyor. Babası zalimin teki ama çocukları bu işkenceyle büyüdü diye çocuğunun bunları yaşamasını istemeyen ve çocuklarını ilgiye boğan çok ebeveyn var günümüzde.bende öyle tahmin ettim zaten , aile yapısı önemli almadığı ilgiyi ,sevgiyi veremez bunu bilmeliydiniz
Tatlım burdaki kadınların arasında ekonomik olarak senin kadar rahat olan 3 kişi filan vardır. Gerisi , ben de dahil, ya çalışarak dik durmak ya da kocanın eline bakmak zorunda. Hatta dik duranlar da azınlıkta. O yüzden savundugunuz argüman çoğunlukta olan kesimin çocukları için çok büyük dezavantajlar doğuran bir tavsiyeye dönüşüyor bence. Kendi çocuğuma reva gormeyecegim bir yaşamı başkasının çocuğuna guzellemekten imtina ederim ben. Bilemiyorum.Eskiden kadınlara evlen, çocuk bak diye baskı yapılırmış. Şimdi de hemen kariyer yap, çalış, para kazan baskısı yapılıyor :) inanılmaz bir durum. Hep bir baskı, hep bir yönlendirme. Arkadaşlar bu insanları bir salın lütfen. İsteyen kariyerini yapsın, isteyen çocuğunu yapsın.
Konu sahibi elbette keşke erken çocuk yapmasaymış çünkü hata olduğunu sonradan anlamış. Ama her çocuk yapıp çalışmayan böyle değil. Ben mesela çocuk yaptım işi bıraktım. 2 yaşını doldurana kadar da dönmeyeceğim. Hatta 2.çocuğu yaparsam onda da aynı şekilde ara vermeyi planlıyorum. Herkes çalışmayı çok seven, kariyer diye ölen insanlardan değil. Ben paramı biriktirdim. 5 yıl eşimle birlikte işsiz kalsak yetecek paramız var. Çocuğa da bakıcı da tutabiliriz ama ben kendim bakmayı tercih ettim. Eşimle konuştuk anlaştık. Ezilmiyorumeşim bemi ezik görmüyor ve para kazanmadığım için kendimi berbat hissetmiyorum. Sadece bu çevre baskısı beni rahatsız ediyor o kadar. Yani size göre doğru olan herkese göre doğru olmak zorunda değil.
Bu arada çocuk bakmak da tatmini çok yüksek ve hakkıyla yapıldığında çok emek isteyen bir iş. İngilizce bilen, çocuğa dil öğretip etkinlik yapan filipinli bakıcılar bugün 15.000 den aşağı gelmiyor (aylık 15.000) haklarıdır da. Bir ülkede en önemli iş yeni nesili yetiştirmek bana sorarsanız. Keşke ülkemizin politikası da bu olsa da her çocuk doğuran ebeveyne önce çocuk nasıl bakılır eğitimi verilse ve ilk 1 yıl anneye ücretli izin, ikinci yıl da babaya ücretli izin verilse. Çevrede ruh hastası, sapık azalır, suç oranı düşer. Uzun vaadede ülkeye çok faydası olur ve harcanan paralar hakkını verir.
Kısacası sizin doğrunuz kariyer yapmak, para kazanmak, çocuk olduğunda da bakıcıya verip kariyere devam etmek olabilir. Başkasına göre böyle değildir. Herkes benim istediğim gibi olsun diye baskı yapmayın rica ediyorum.
Konu sahibinin eşinden rahatsızsa boşanması gerektiğine katılıyorum. E doğal olarak onun için de iş bulmalı tabi ki.
Kadın kadının evdeki yaptığı çalışmayı, ütüyü, yemeği, çocuk bakımını işten saymıyor.Şaka herhalde.
Burda okuduklarımız sanrı değil yani kadının maaş kartına el koyanlar, işte çalışıp eve gelip iş yapıp çocuk bakıp kadınlara hala laga luga yapanlar, hatta aynı amda eve girip yemek soranlar falan hikaye yani.
Siz meslek edimiyle işi karıştırıyorsunuz bence, çalışmakta bir şey yok.
Herkes becerisine uygun part time dahi olsa bir iş bulur lakin herkesin işi olsun derken kastedilen bu değil.
Bir eğitimi, uzman bilirliği vs.
Kusura bakmayın da çalışmıyorum diye kendimi ezdirecek değilim, elin hanzosuna tapacak hiç değilim.
Sanki milyonlar dönüyor da tamah edilecek en azından para var denilecek, yahu adam otursun o zaman baksın çocuğuna her kadın koşa koşa çalışmaya kaçar, eminim buna.
Çalışmak bir annenin yapabileceği en güzel şey ve aslında işin de kolayı, bakabilen varsa elbet.
bence de çalışma saatleri çok abartılmış. herkes ortalama o kadar çalışıyor zatenAdı 9_5 çalışıyorum.
Hiç 9 saat uyuyamıyorum. En fazla 6 saat oluyor.
Adam Gitsin sabah 8 akşam 6 iş bulsun görürüm onu
Evde gece gündüz kavramı kalmamış bari düzenlenir
bu o kadar uçsuz bucaksız bir konu ki. üyenin saydığı şartların ucu bucağı yok. 5 yıl çalışmasam bize yetecek paramız var dan kasıt nedir mesela? istediğiniz ülkeyi en az yılda bir kez gezebilir misiniz,yazın kışın istediğiniz yerde tatil yapabilir misiniz, istediğin muhitte oturtabiliyor musun, isteidğin an istediğin restoranda yemek yiyebiliyor musun, istediğin markayı giyebiliyor musun, en basiti çocuğa tanesi 50 kuruşluk bez de bar 4-5 tl olan da. düşünmeden çocuğumun totosu bunda daha rahat diye 4-5 tl lik olanı alabiliyor musun vs vs vs bu uzar gider. bunlar o kadar farklı konular ki kişinin hayat görüşü hayattan beklentisi yaşam standardı her şey cevabı anında değiştiriyor.Tatlım burdaki kadınların arasında ekonomik olarak senin kadar rahat olan 3 kişi filan vardır. Gerisi , ben de dahil, ya çalışarak dik durmak ya da kocanın eline bakmak zorunda. Hatta dik duranlar da azınlıkta. O yüzden savundugunuz argüman çoğunlukta olan kesimin çocukları için çok büyük dezavantajlar doğuran bir tavsiyeye dönüşüyor bence. Kendi çocuğuma reva gormeyecegim bir yaşamı başkasının çocuğuna guzellemekten imtina ederim ben. Bilemiyorum.
Yorum sahibi aylık 15000 e bakıcı tutabilirim ama tutmuyorum diyince ben skalanin en üstünde bir gelir grubundan 5 yıllık birikimi var diye tahmin ettim. Gerçi hangi meslek grubu bakıcıya 15000 verecek kadar kazandırıyor acaba ve öyleyse bu abla niye böyle bir kariyere bu kadar ara vermiş diye de düşünmedim değil...neysebu o kadar uçsuz bucaksız bir konu ki. üyenin saydığı şartların ucu bucağı yok. 5 yıl çalışmasam bize yetecek paramız var dan kasıt nedir mesela? istediğiniz ülkeyi en az yılda bir kez gezebilir misiniz,yazın kışın istediğiniz yerde tatil yapabilir misiniz, istediğin muhitte oturtabiliyor musun, isteidğin an istediğin restoranda yemek yiyebiliyor musun, istediğin markayı giyebiliyor musun, en basiti çocuğa tanesi 50 kuruşluk bez de bar 4-5 tl olan da. düşünmeden çocuğumun totosu bunda daha rahat diye 4-5 tl lik olanı alabiliyor musun vs vs vs bu uzar gider. bunlar o kadar farklı konular ki kişinin hayat görüşü hayattan beklentisi yaşam standardı her şey cevabı anında değiştiriyor.
yok iyi eğitilmiş filipinli bakıcılar o parayı alıyor ki çocuk yetiştirmek çok meşakkatli bence o parayı hak ediyorlar ben de çocuk bakmanın önemini anlatmak istiyorum demiş bence. çünkü kendisi şu an çocuk bakıyor. karşımızdaki demet akalın değilse zaten o koşullarda yaşayamaz beş yılYorum sahibi aylık 15000 e bakıcı tutabilirim ama tutmuyorum diyince ben skalanin en üstünde bir gelir grubundan 5 yıllık birikimi var diye tahmin ettim. Gerçi hangi meslek grubu bakıcıya 15000 verecek kadar kazandırıyor acaba ve öyleyse bu abla niye böyle bir kariyere bu kadar ara vermiş diye de düşünmedim değil...neyse
Ha anladım. Ben çalışmadan çocuğa bakarak bile 15000 tasarruf ediyorum zaten diyor...Bak bu hiç aklıma gelmemişti benim yaa, salak gibi hem çalışıp hem bakıcıya 3 binlik baktirip eve gelince de 15000 lik bakmaya devam ettik hep...Demet değil ayrıca, o bile doğurur doğurmaz işe döndü garibimyok iyi eğitilmiş filipinli bakıcılar o parayı alıyor ki çocuk yetiştirmek çok meşakkatli bence o parayı hak ediyorlar ben de çocuk bakmanın önemini anlatmak istiyorum demiş bence. çünkü kendisi şu an çocuk bakıyor. karşımızdaki demet akalın değilse zaten o koşullarda yaşayamaz beş yılkız demet yoksa sen misin doğru söyle ama yok onun türkçe bozuk
Çekip gitme şansı için çalışsınlar diyoruz zaten.çalışmak mutlu evliliği garantilediği için değil.amaç evlilik değil burada.kötü evliliklerden kurtulabilme şansı.ezildiğim evliliği de yapmam.nedir bu evlilik deliliği canım.şu ülkenin kadınlarının bir silkelenip kendine gelmesi lâzım.evlenmeyeni dövmüyorlar, öyle bir kanun maddesi yok yokk.iatemesine istersin eyvallah da olmuyorsa da illa ezileceğim evliliği de yaparım demeyin be.Kadın kadının evdeki yaptığı çalışmayı, ütüyü, yemeği, çocuk bakımını işten saymıyor.
Erkeklerin tüm bunları yok saymasına lafım kalmıyor o zaman
Bir bakıcı ayda en az 2000 liradan aşağı gelmiyor.
Temizlikçiyi günlük olarak 250 liradan aşağı getirtemezsin.
Erkekler o beğenmedikleri yemekleri her gün dışarıda yemeye kalksın evin faturalarını ödeyemez duruma gelirler.
Kuru temizleme şu bu masraflarını saymıyorum.
Dediğiniz gibi bu adam kadın çalışsa adam kurbağadan prense dönüşecek sanki
Ayrıca buradaki çalışan kadın konularını görüyoruz.
Uykusuz işe gidiyorum diye sinir harbinde olan kadınlar, çocuk ağlamaya başlayınca yatağı yorganı kapıp salona giden babalar, evde bir bardağı yerinden kaldırmayanlar, hem ev işinden hem çalışmaktan yakınan karısına herkes yapıyor sen beceremiyorsun diyen erkekler dolu.
O adamlarında karıları çalışıyor denilen iş bölümü gerçekleşmiyor ama
Ekonomik özgürlüğe gelirsek, evin tüm ihtiyaçlarını kendi maaşlarıyla karşılayıp kocasının parasından haberi olmayanlara, kocası tüm parayı kendi ailesini verip evliliği yıkmamak için bu duruma sessiz kalanlara kadar tonla örnek
Toplumsal bilinç değişmedikçe istersen kadın çalışma oranını yüzde 90'a çıkar.
Yine kadını zora sokacak,yine kadın ezilecek
ben 15000 binlik bakamıyorum ya çok yoruluyorumHa anladım. Ben çalışmadan çocuğa bakarak bile 15000 tasarruf ediyorum zaten diyor...Bak bu hiç aklıma gelmemişti benim yaa, salak gibi hem çalışıp hem bakıcıya 3 binlik baktirip eve gelince de 15000 lik bakmaya devam ettik hep...Demet değil ayrıca, o bile doğurur doğurmaz işe döndü garibim
Ben bekarım ezilecekde olsa evleneyim düşüncesi hiç olmadı.hiç kimseninde evlenince ezileceğim diyerek evlilik yoluna girdiğini düşünmüyorum.Çekip gitme şansı için çalışsınlar diyoruz zaten.çalışmak mutlu evliliği garantilediği için değil.amaç evlilik değil burada.kötü evliliklerden kurtulabilme şansı.ezildiğim evliliği de yapmam.nedir bu evlilik deliliği canım.şu ülkenin kadınlarının bir silkelenip kendine gelmesi lâzım.evlenmeyeni dövmüyorlar, öyle bir kanun maddesi yok yokk.iatemesine istersin eyvallah da olmuyorsa da illa ezileceğim evliliği de yaparım demeyin be.
Birşey demedim ki.dediğimiz de arkasındayım.bizim ülkede bir evlenme çılgınlığı var. Yok mu? Olduramayan da zorla oldurmaya çalışıyor.olmazsa olmaz kafası yok mu? Ben mi ezsin dedim ezerse gidemezler dedimBen bekarım ezilecekde olsa evleneyim düşüncesi hiç olmadı.hiç kimseninde evlenince ezileceğim diyerek evlilik yoluna girdiğini düşünmüyorum.
İlk olarak yorumlarını düzgün bir uslüp ile yapmayı öğren.
İkincisi ev içinde eşit olmayan görev dağılımı toplumsal bir sorun
Bunun çözümü belki bir iki nesil sonraya kalacak
Ama şuanda kadının çalışma kararı için belirleyici bir etken maalesef
Ayrıca çalışan kadın ve çalışmayan kadın arasında kılıçla kesilmiş gibi bir ayrım yok
Yıllarca çalışmayan kadın çalışmak durumunda kalabilir,başkası çocuğu olduğu için ara vermek durumunda kalabilir, yada şuan çalışan bir kadın bir anda işsiz kalabilir? Ne yapacak o zaman adam şuana kadar çalışıyordun ama şimdi çalışmıyorsun artık rahatça ezebilirim mi diyecek
Yahu zaten konu sahibinin çalışmaktan başka şansı yok kocayı boşayacaksa orası kesin. Birikimin yoksa, aileden evler, dükkanlar kalmadıysa veya pasif gelirin yoksa elbette kocanın ölebileceğini/boşanabileceğini düşünüp ona göre çocuk yapılmalı. Akıllı olmak, çocuğa iyi bir gelecek sunmak şart bence de. Ama sanmıyorum ki sadece bunun için böyle yazılıyor olsun.Tatlım burdaki kadınların arasında ekonomik olarak senin kadar rahat olan 3 kişi filan vardır. Gerisi , ben de dahil, ya çalışarak dik durmak ya da kocanın eline bakmak zorunda. Hatta dik duranlar da azınlıkta. O yüzden savundugunuz argüman çoğunlukta olan kesimin çocukları için çok büyük dezavantajlar doğuran bir tavsiyeye dönüşüyor bence. Kendi çocuğuma reva gormeyecegim bir yaşamı başkasının çocuğuna guzellemekten imtina ederim ben. Bilemiyorum.
Cevap vermeyecektim de neyse.Ben çıkartmıyorum insanlıktan onlar çıkıyor.keşke çıkmasınlar diyerek çözüm bulunuyorsa ne mutlu size. Insaf, vicdan kişinin kendi özelindedir. Sen iyi düşünüyorsun diye diğer insanlar da senin gibi iyi olmuyor maalesef. Sanki kuralları ben koyuyormuşum gibi konuşmayın. Git bakalım zam yapmak isteyen ev sahibine yapma etme küçücük çocuğim var de.sen ne zalim ne paracı adamsın, sırf param yok diye bu muameleyi hak ediyor muyum de bir taraflarıyla gülsün sana. Sanki arkasından ne vicdansız adam desen sonuç değişecek.evsiz kalacak olan sensin.ne kadar çocuksu bakıyorsunuz hayata.eee herkes iyi insan olsa ? Eee olmuyor işte. Zorla mı yapacaksın ? Iki soğan, domates doğrayıp, üzerine sebze atmak(!) çok zor bir iş haklısınız. Kaç sene tecrübe lâzım, emek lâzım (!) Hiç sulu yemek yapan restoraar da yok zaten. 5 dakika eve süpürge tutmak da çok zor işler zaten. Kimbilir neler çektibiz bu işleri öğrenene kadar(!) Iki kıytırık yemekle dünyanın en önemli meselesini bir tutmaya çalışıyorsunuz ya ne diyeyim
Bunun ne işle ne ekonomik gelirle alakası olmadığına inanacak kadar done gördüm, tanık oldum ya da duydum vs.Kadının da işi olsaydı en baştan evlilik dengesi ekonomik özgürlüğü ve yoğun mesaileri olan iki insan üzerine kurulacaktı. Böylece çocuk yapma kararı başta olmak üzere , işbölümü , çocukla ilgilenme, ekonomik yük ...vs gibi kararlar daha sağlıklı alınacaktı. Bence konu sahibi de hemen bir işe girmeli, eşinin anlattığı kadar kötü olduğunu da düşünmüyorum .
Neden ülkede sadece kadınların çalışmama hakkı var mesela. Neden erkekler ben de çalışmayı sevmiyorum evde temizlik yapsam temizlikçi parasından, yemek parasından kjrtuluruz diyemiyor.bu opsiyon neden kadınların elinde ? Tamam küçük çocuğa annenin uzun zaman bakması gerekiyor ama çocuk biraz büyüyünce erkekler neden bunu diyemiyor. Birisi burada kocam çalışmayı sevmiyormuş.temizlik masrafından, yemek masrafından, bakıcı masrafından kurtulmak için evde kalacakmış dese yorumları, linçleri, boşanma tavsiyelerini bir tahmin edin.hani eşittik ? Işimize gelince eşitiz. Işimize gelince ev işlerinde ,çocuk bakımında yardım etmiyorlar oluyor.senin evde oturma hakkın var onun nedense yok ama.çalışmayan erkek boşanılmayı hak ediyor da kadın neden etmiyor ? Haa çocuğa daha çok annenin bakması lâzım da demiyorsunuz.baba da bizim kadar bakacak, yardım etmek olarak görmeyecek diyorsunuz. Eee o zaman fark ne ? Bırakın artık ayrımcılığı.o dönemler geçeli çok oldu. O zaman kocası çalışmayanlara da yazacağınız yorumlara dikkat edin.aynı şey çünkü.erkeğin çalışmaması boşanma nedeni mesela hukukta.bence kadınlarınki de olmalı. Yok eğer taraflardan biri anlaşır çalışacak kişi konusunda ama bu durum hem eekek hem kadın için geçerli olur o zaman tamam.ama eşitlik olacak. Yok olmaz diyorsanız da o zaman ev işleri ve çocuk bakımındaki eşitsizliğe laf etmeyeceksiniz.hem karnım doysun hem pastam dursun olmuyor.Yahu zaten konu sahibinin çalışmaktan başka şansı yok kocayı boşayacaksa orası kesin. Birikimin yoksa, aileden evler, dükkanlar kalmadıysa veya pasif gelirin yoksa elbette kocanın ölebileceğini/boşanabileceğini düşünüp ona göre çocuk yapılmalı. Akıllı olmak, çocuğa iyi bir gelecek sunmak şart bence de. Ama sanmıyorum ki sadece bunun için böyle yazılıyor olsun.
Başka bir konu vardı. Bir arkadaşın eşi evde oturuyormuş. Dükkanı varmış 8bin-20bin arası kazanıyormuş ayda. Ona da laf edildiçalışsın yok işi ne, ek iş yapsın da bilmemne. Burada gayet iyi kariyeri olup 2 yıl evde çocuk bakanlara da aynı şeyi diyen çok hem de kadınların 2 yıl sonunda işi hazır olmasına rağmen (ör:memur. Memurlar 2 yıl ücretsiz izin sonrası rahatça işlerine dönebiliyorlar).
Günümüzde para çok önemli çocuk bakımında bunda herkes hemfikir. Ama çocuk yetiştirmek isteyen kadınlar çok da haklı bence. Para sorunu da yoksa herkes doğurduğuna doyasıya baksın hatta bu desteklensin diyorum :). Çocuğa bakma yerine işe gitmek isteyen kadınları da anlıyorum ve onlar da desteklenmeli. Sadece illa çalış da çalış yok çalışmayan evlenmesin, yasaklansın gibi laflar bence uygun değil. Ben çalışmayı hiç seven biri değilim ama çocuk bakmayı sevdim mesela. Pasif gelirim olsaydı (kira, şirketten hisse maaşı gibi) hayatta çalışmazdım.
Bu arada istifa ettiğimde maaşım 9000 di15000 e hakkıyla çocuk bakılıyor diyorum. Yani şu anda kendi bebeğime yaptığım işin karşılığı piyasada 15000. Annelik, çocuk bakmak hakkıyla yapılıyorsa aşağılanacak, dışarıda çalışmaktan aşağıda görülecek vasıfsız iş değil demek istedim. Ev işleri de aynı şekilde günlüğü 250 tl bizim buralarda. Kim dışarıda günlük 250 tl kazanıyor? Asgari ücretli kazanamıyor. O da hiç aşağılanacak iş değil. Yani bir kadın gayet ev hanımı olabilir kocası da başkası da emeğini boşa küçümsemesin demek istedim.
Şimdi buradan çalışan kadınlara laf attığım çıkmasın lütfençalışan çalışsın dediğim gibi ama herkes çalışsın kimse ev hanımı olmasın diye baskı olacak iş değil. Bu arada çocuğuma her şeyin iyisini alabiliyoruz çok şükür iyi eğitim de aldıracağız elbette. Tatilimize de gidiyoruz ama çok değil. Her ay tatile gitmektense yılda 1 tatile gidip az çalışmayı tercih ederim mesela ben. Tercih meselesi ben iş sevmiyorum. Mecbur olduğum için çalışıyorum. Şu anda mecbur değilim çocuğuma rahat rahat bakıyorum. En çok tatmin olduğum, eğlendiğim, mutlu olduğum iş de bu hayatımda.
Yoo, tamamen haklısın.Neden ülkede sadece kadınların çalışmama hakkı var mesela. Neden erkekler ben de çalışmayı sevmiyorum evde temizlik yapsam temizlikçi parasından, yemek parasından kjrtuluruz diyemiyor.bu opsiyon neden kadınların elinde ? Tamam küçük çocuğa annenin uzun zaman bakması gerekiyor ama çocuk biraz büyüyünce erkekler neden bunu diyemiyor. Birisi burada kocam çalışmayı sevmiyormuş.temizlik masrafındam, yemek masrafından, bakıcı masrafından kurtulmakniçin evde kalacakmış dese yorumları, linçleri, boşanma tavsiyelerini bir tahmin edin.hani eşittik ? Işimize gelince eşitiz. Işimize gelince ev işlerinde ,çocuk bakımında yardım etmiyorlar oluyor.senin evde oturma hakkın var onun nedense yok ama.çalışmayan erkek boşanılmayı hak ediyor da kadın neden etmiyor ? Bırakın artık ayrımcılığı.o dönemler geçeli çok oldu. O zaman kocası çalışmayanlara da yazacağınız yorumlara dikkat edin.aynı şey çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?