Esimden bosaniyorum

omre_bedel

Guru
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2010
175
24
298
Denizli
Arkadaşlar 11 yıllık evliyim.3 çocuğum var en küçüğü 1 yaşında.Esim geçen sene borsa oynamış 150 bin kaybetmiş.Is yerini de kaybettik doğal olarak şimdi başka işyeri açtı orayı açarken borçlandı.Bu borçları ödemekte zorlanıyor.Borclardan tartışırken evimizin satilmasini istiyor ama değerinden düşük.Haciz gelecek eve Sonra sen yoluna ben yoluma dedi evi sattirmiyorum diye ben de istemiyorsan boşanalım kurtul dedim.Sen ne karar alırsan ben varım dedim tamam bitti dedi.Simdi eve de gelmedi.Borclardan dolayı bu duruma geldik ne yapmalıyım.

Hacizle satılırsa değerinden daha düşüğe satılır. Esimde babasina elden, kredi, benim ailemden alarak vs. 150 bin lira verdi. 1 kuruşunu ödemiyorlar. Önceleri kendimi yer bitirirdim şimdi ikimizden birine bir sey olsa , hastalansak o paraları dökebilirdik en azından saglikliyiz diyorum.

Ben evi de satın esinize de destek olun demeye geldim. Yaptığı büyük sorumsuzluk orası ayrı ama 3 çocuğunuz varmış. Ne hali varsa görsün diyip dönemezsiniz ki.

Eve yazik, cocuklariniza da yazik. Bence anlasin, danisikli dovus yapin evin satilmamasi icin. Bosanirken evi ustunuze versin, cocuklarla gecin oturun siz de. Haciz gelirse ev satilir mecburen, haciz gelmeden once bosanin bir an once. Guzelce konusun, yani koskoca evin satilmasi yazik gunah. Cocuklarina acisin en azindan. makul bir insnsa kabul eder bence.

boşan gitsin çalışıp eşek gibi ödesin borcunu. eve güvenip mi oynamış 150binlik? hastalıkta sağlıkta durumu aynı karşıdakinin bencilliği ve aptallığınn ceremesini çekmek zorunda değilsiniz. o sizi düşünmediyse bunu zamanında

Kusura bakmayın da bu yazdıklarınızdan iyi gün dostu olduğunuz sonucu çıkıyor. Borçlar varsa evi niye sattırmıyorsunuz? Yazık değil mi adama?

Kusura bakmayın da bu yazdıklarınızdan iyi gün dostu olduğunuz sonucu çıkıyor. Borçlar varsa evi niye sattırmıyorsunuz? Yazık değil mi adama?
Konu sahibinden önce ben birşey söyleyeyim, işini batirsa zarar etse yangın kaza bela insan tabiki destek olur, ama keyfi oynadığı kumar ve bu hiçbir zaman duzelmez, batırdığı parayı geri kazanmak için tekrar tekrar oynayacak.
Adamın evi yuvası çocukları umrunda değil, durum böyle iken önce çocuklarıni ve kendini düşünmeli kadın. O çocuklarin,eve düzenli bir hayata ihtiyacı var, evi satsa belki direk evin parası ile oynayacak ve borç büyüyecek, nereye sığar bu kadın 3 çocukla annesinei kayinvalidesine mi ?
Adam zaten kafada bitirmiş kaktirma ile nereye kadar, bugün olmasa yarın olacak bu bosanma

Borsayı kumar gibi düşünmemek lazim
Konu sahibin eşi 150 bin kaybetmek yerine 150 bin kazansaydı ailesine harcayacaktı muhtemelen...

Yanı bilemedim. Benim eşim de zamanında iflas etti, çok zor günler yaşadık eşimin çok hatası vardı o duruma gelmemizde. Ödedik mecbur üç yıl boyunca . Her ailenin dinamitleri farklı, uzaktan fazla bir şey söylenemiyor

Yanında dur bence uygun dille otur konus ferahlıkta yaninda olduğun gibi darliktada yaninda ol olmus yapmış bi hata otur konus seni bu şekilde bırakıp arkami dönemem de ama sende herşeyi duzelteceksin diye söz al. Sana diyeceğim elinde kalan evse değerinin altina satma bu kadar....sabır sabır sabır

Başka bir sebepten iş batmış olsa farklı bir yorum yapardım ama çocuklarını düşünmeden riskli işlere girmesi büyük hata. Boşansanız da, boşanmasanız da evin satılmasına izin vermeyin. Çocuklarınızın geleceği çünkü o. Başka bir çözüm bulunabilir.

Borsa dan iddaa gibi ,21,poker gibi bahsetmissiniz borsa oyun değil kumar değil,ki bu borsa da para kaybedenleri sanırım hic anlamayacağım. Bence de bosan zekası azmış eşinin. 10 senedir fark etmemissin simdi ben sana söyleyim borsa da para batıran akılsız dır.
Evi de verme o evi de kim bilir nasil aldınız. Eminim sen de para koymussundur ya da altın falan vermissindir.
Sakın evi sattirma.

Ben borsayı kumar olarak görmüyorum. Borsayı iş olarak yapan insanlar var. Siyasal ve ekonomik göstergeleri takip ederek işlem yapıyorlar diye özetleyeyim. Kaldı ki borsadan kazansaydı konu sahibi için problem yoktu. Çünkü borsa oynadığı için değil yeni açılan işyerinin borçları ödenemediği için boşanıyor.

Haciz işlemi uygulandıysa hale münasip ev şikayetinde bulunun. Ev bilirkişilerce incelenir, yaşam standartlarınıza göre ya evin haczedilemeyeceğine ya da durumunuza daha uygun bir ev alacak miktarda paranın size ayrılmasına mahkemece karar verilir.

Tek sorununuz evin gitmesi ise bunu deneyin. Eşe destek olup olmamak sizin bileceğiniz iş ama sırf iş yaparken borçlandı diye terk etmek doğru gelmedi bana.

Tamam da, borsa işinde türlü dolap dönüyor. Küçük yatırımcı genelde araya gidiyor. Ne yaptığını net bilmiyorsan, bu işin içinde değilsen 150.000tl borsaya koymak delilik ve büyük sorumsuzluk ve bence dangalaklık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…