Esimden bosaniyorum

Ben oturduğum ev satilmasin diyorum bir tane daha evimiz var orayı sat diyorum.Baska satabileceği ev var sonuçta oturduğumuz evden çıkmayalım diyorum.Diger evi satınca 50 bin açığı kalıyor onu da ödersin diyorum.Kayinvalidem ucuza gitmesini istemiyor.

Haciz getirecek kadar risk alinmaz..helede 3 cocuklu ise

Ayrıca arkadaşlar ben esimin borsaya bu kadar para yatırdığını oynadığını bilmiyordum.Daha sonra iş yeri gidince öğrendim.

Ben her zaman esimin yanında oldum dayimin ustunden kredi çektik borçları kapatmak için ama şu an çekilen kredileri de ödeyemiyor.Bana söz verdi diğer evi satcam burayı satmayacağım diye.Surekli borç çıkıyor insan çıldıracak başka cozumler bulalım diyorum çözüm yok diyor.

O ev kayınvalidenizin değil mi? Niye satılmasını istesin ki?

Borclar vesile, maalesef esiniz sorumsuz. Ticarettir hersey olur ama 3 cocugunu da gozu gormuyorsa siz avukati gorun o isini yapacaktir.Cocuklarinizin hakkini lutfen iyi savunun,gerekirse babalarina karsi bile.Allah yardimciniz olsun.

eviniz çocuklarınız için önemli evsiz barksız ne yapacaksınız asla sattırmayın büyük kaybetmeden önce düşünseydi keşke sizi.

Adam bir hata yapmış ve batmış. Pavyonda yememiş ki. 150 bin kazansaydı evine getirmeyecek miydi? O zaman konu sahibi yok ben istemem mi diyecekti? Sadece kara mı eşler; ortak zarara ortak değiller mi?
Bizler anlatildigi kadari ile ancak yorum yapabiliriz. Bu ne savunmak ne de yermek icin olacaktir.Esin yapilan borctan haberinin olmamasi, cozum onerilerine kapali tutum sergilemesi hayra alamet degil.En kucugu 1 yasinda 3 cocuk var. En hafifinden esin yaptiklari sorumsuzluk. Gerisini bilemeyiz.

Öyle ama evi sattırmamak için boşanmak mantıklı değil. Boşanırsa ev zaten satılır, bir de üstüne boşandığıyla kalır. Bu nokta rest çekilebilecek, evi sattırmam denebilecek nokta değil ki.

Adam bir hata yapmış ve batmış. Pavyonda yememiş ki. 150 bin kazansaydı evine getirmeyecek miydi? O zaman konu sahibi yok ben istemem mi diyecekti? Sadece kara mı eşler; ortak zarara ortak değiller mi?
Tabi ki ortaktırlar ama. Bu fazla para kazanma hırsı neden? Meblağ az da değil ki tolere edilsin. Kadın çalışmıyor çocuklarına bakıyor. Adam desen ev satılsa kalan borcu mu ödeyecek evini mi geçindirecek? Çocuklar yokluk gördükçe travma yaşayacaklar belkide. 1 kişinin hatası kaç kişiye maal oluyor. Bence kendine güvenmeyen, olumlu yanından çok olumsuz yanı düşünüp tartmak çok önemli. Ha paran olur. Durumun iyidir 150 çok koymaz. Ama evin elden gitme durumu var. Satılmasa icra sürekli kapılarını çalacak. Hiç etkilenmeyecek mi o çocuklar evlerinden eşya giderken?

Eşiniz cok büyük bir hata yapmış evet ve belki bunalımdan belki kızgınlıkla sen yoluna ben yoluma demiş. Ev tabiki değerinin altında gitmesin. Eğer eşiniz diğer konularda size ve cocuklara karşı hatalı değilse evi satın. Mal mülk gelir gider. Ortada bir yuva söz konusu. Kirada oturanlar bosansın o zaman. Benim eski eşim de büyük bir para kaybetti ve evimiz adımıza olmadığı için satamadık. O zamanlar satsaydık belki maddi sorunumuz olmayacaktı. Maddi sorunlar yüzünden boşanmadık ama onun getirdiği bir sürü sorun yüzünden boşandık. Eşinizin işleri düzelince ev olur ama yuva yıkılınca tekrar kurulmuyor. Iyi düşünün.

Eşler iyi günde kötü günde bir birbirine destek olmalı amnena ama burada şeffaf olmayan hergün başka bir borcunun çıktığı, borsa oynadığından yeni haberdar olduğu bir eş var. Kadın dayısı üzerinden kredi çektirerek kadar esine yardımcı olmaya çalışmış zaten.

Ama borçlar varken ev satılmasa dahi ödenmedikçe haciz gelme, boşanma durumunda evin zaten var olan borç için satılma durumu olabilir bunları bir avukattan öğrenemek gerekir. En küçüğü 1 yasinda 3 çocukla boşanmak için iyi düşünmek gerekir, eşiniz bunaldigi içinde boşanmayı lafını etmiştir belki ama sizden gizli işleri çevirip yüklü borçlara girmişken siz evi satmayı istemiyorsunuz diye boşanna lafı etmesi hiç doğru değil.

Konu sahibi detay vermemiş ama adam sanırım bilgisiz bu borsa işinde. Yukarılarda bir yerde de yazmıştım, bilmediği işe kendini batıracak düzeyde para yatırmamalıydı diye. Ama olan olmuş. Konu sahibi artık çözüme bakmalı. Ya karı koca bu işin altından kalkacaklar ya da boşanıp evi paylaşacaklar.

Ben borsa oynadığını bilmiyordum. Önceden bilsem kazansa bile bu riske girmesini istemezdim.Ben hatasını kabul ettim çekip gitmedim ama tam anlatmıyor borç üstüne borç çıkıyor.Kredi bile çektirdim dayima o kadar yani.Isini batırsa zarar etse eyvallah ama bu farklı bir durum.Resmen kumar gibi sen keyfi yatır sonra sıkıntılara gir.

Eve şerh koydurun hemen. Boşanmadan satarsa hiç bişey alamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…