eşimden boşanmak istiyorum yardımlarınıza ihtiyacım var

arzulanka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2008
62
0
86
41
Ankara
arkadaşlar baa yardım edermisiiz? bir orta yol bulamaıyorum. yorumlarınıza ihtiyacım var.
ben 6 yıllık evliyim 3 yaşında bir kızım var ve sanırım suan 2. bebeğime hamileyim.eşimle severek evlendik.evliliğimizin ilk yıllarından beri ciddi tartışmalarımız oluyor.hatta öyle ki eşim şiddet bile uyguluyor. öldüresiye dövüyor. her seferinde araya birileri gelerek bizi barıştırıyor ve ben her defasında kuzu kuzu geliyorum. ama artık dayanamıyorum çok YORULDUM. Arkamda bir ailem yok gecen ay ki tartışmamızda eşim bana babaın evine git dediğinde annem buraya gelme seni sığınma evine bıraksın diyecek kadar bir anne.sorunlu bir ailem var eşimde buu bildiği için çok yükleniyor bana.olmadık şeylerden surat asıyor küslük çıkarıyor.onun yanında değerim sadece yemeğini ütüsünü yapan çocuğuna bakan biriyim.babamın evine dönemiyorum zaten sorunlu bir aileler. kızım için çoğu şeylere göz yumuyorum.kocamın dayağına sözlerine laf sokmalarına kızım için katlanıyorum.daha önce 2-3 kez boşanma giriiminde bulunduysam da bunlar sadece lafta kaldı. çünkü güveneceğim bir dağ yok arkamda. kızımı kesinlikle eşime bırakmak istemiyorum ben onsuz yaşayamam.bana her boşanalım dediğimde kızımı bırak sen ne .ok yiyorsan ye oluyo.artık boşanalım demek ona nasılsın demekle aynı beni kaale bile almıyor.ben biliyorum eminimde beni seviyor bende onu seviyorum ama olmuyo olmuyo olmuyo. ailem arkamda olsaydı bunların hiç birini yaşamazdım belkide.bugün yine tartışmamızda boşa beni nolursun diye yalvardım resmen.adam sadece gülüyo.ben seni kaale almıyorum diyo.napcam bilmiyorum bana bi akıl verin nolur.eşime daha önce mektup yazdım duygularımı anlattım anladı gibiydi başlarda ama sonra yine aynı. sonra biraz ayrı kaldık o zamanlarda da başta iyiydi sonrası malum. ne denediysek olmadı. boşansam ne yapabilirim diyorum.boşanmasam ben benden gideceğim...olur yalvarıyorum size bana bi akıl veri

Allah yardımcınız olsun. Şimdi okudum konuyu. Siz çalışmıyorsunuz anladığım kadarıyla. Çalışma imkanınız var mı acaba? Kendi ayaklarınız üzerinde durabilir misiniz?

kızım doğana kadar çalıştım şimdi çalışmak istesem yine çalışırım fakat kızıma dayanamam.şimdi birde ikinci bebeğime hamileyim sanırım.bundan eşimin haberi yok olurda boşanırsam kesinlikle bebeğimi aldırmam dolayısıyla birsüre daha çalışamam.

Tartışma konularınızdan biraz bahsedebilseniz keşke...

Çözüm yolu tartışma konularından ve bunların bir şekilde azaltılmasından geçecek çünkü... Geçen sürede kişiliğiniz ile ilgili oldukça fazla fireler vermiş dahası ardınızda kimse olmadığını da anladığım kadarıyla eşinize hissettirmişsiniz.. Çok geç mi kalındı çözüm için.. Hiçbir zaman geç değildir ancak bu kadar dağıttıktan sonra toparlanması, sizin belki de hoşunuza gitmeyecek ve fazlaca sabrınızı gerektiren bir noktadan olacak..
Çalışın, kazanın.. diyemeyiz.. zira konum ve durum itibariyle mümkün görünmüyor..
Kişiliğinizi bu cendereden kurtarabileceğimiz herhangi bir destek de sağlayamıyoruz, zira ailem arkamda değil diyorsunuz..
Sosyalleşme seçeneği yalnızca bu durumların stresinden bir miktar sıyrılmanızı sağlayacaktır... Bu nedenle tartışmaların neden çıktığı ve objektif olarak o esnada limiti nereye kadar yükselttiğiniz önemli bir cevap olacaktır..
Saygı ve selamlarımla,

eşiniz şiddet uyguluyorsa aile mahkemesinden tedbir talep edin eşiniz için 6 aylık uzaklaştırma kararı verilecektir, talep ederseniz bu süre için nafaka da bağlatabilirsiniz. eşiniz 6 ay dışarda kalınca aklı başına gelecektir.

ufacık şeylerden sıkıntı çıkıyor mesela dün ablam evkiralık ev bakmaya gideceği için beni çağırdı. zira çocukları hasta.sen çocuklarla ilgien bende ev bakıyım dedi.bende eşime bir soruyum dedim. ablam eşimi çok iyi tanıdığı için telefonu ona verde ben anlatıyım durumu dedi. bende eşime verdim.neyse eşim ablamla güzel güzel konuşuyo. gitme konusunda da kendisi bilir gitmek isterse gidebilir dedi. telefonu kaattıktan sonra sen ablana mı gştmek istiyorsun diye sordu. zira öyle bir soruyor ki sanki ben ablama dedikodu yapmaya laklak etmeye gidiyorum.bende ablam sana anlattı durumu çocuklara bakcam ablamda ev bakcak dedim. terts ters bakıp çocuk bakmaya gitcen ben böyle saçma bişey ne duydum ne gördüm. kocası ne güne duruyo o baksın çocuklara diyo.bende bunları bana diyene kadar ablama söyleseydin dedim. derken tartışma başladı.sonra bizimki aldı ceketini git 4-5 gün gelme orda kal dedi.bide para atıyo suratıma.çıktı gitti evden. yarım saat sonra geldi. bende gönlünü alıyım dedim.şakasına takıldım.konuşmaya başladım sen neden hep yanlış anlıyorsun beni diye sordum.oda sana birşey demiyrum kızgınlığım sana değil dedi. madem kızgınlığın bana değil ne bu afra tafra.ben alttan almaya çalıştım fakat bi noktadan sonra ipler koptu ağlamaya başladım. ben ağlayınca çok sinir oluyo.işte böyle ufacık birşeyden dolayı kavgalar çıkıyo bizim evde...

Kızgınlığı size değilse neden sizde gösteriyor? Ve kızgınlığı kime, sizce ?

göya bacanağınaymış, o varken benim gitmem çok mantıksızmış.o işin bahanesi... söz konusu gideceğim yer benim ailemde bir taraf olunca türlü bahaneler uydurmakta üzerine yok.ailemden birine gitmek isteyim izin verse bile dönüşte muhakkak kavga ederiz

çok üzüldüm inan,şartlar başka olsa,ailen destek olsa 1 dk durma derdim.
Ama öyle zor ki bu durumda çekip gitmek.
Diyemiyorum işte,gidersen sonradan yaşayacaklarını ve tekrar o eve geri döneceğini düşününce;
daha fazla yüz göz olmayın derim.
Çocuk özlemiyle deli gibi yanan biri olarak sana üzülerek böyle bir evliliğin,
böyle bir eşin ikinci çocuğu asla haketmediğini düşünüyorum.
Kesinlikle doğurucam diyorsun da,hayatınızda ne değişecek?
Olur da ayrılırsan,bunu başarırsan 2 çocuğa birden nasıl bakacaksın?
Diyelim ki nafaka verdi,evin kirası,o çocukların bakımı?
Çok zor bir durum.Asla bebeğinden vazgeç demem,diyemem.
Ama eğer bebeğini dünyaya getiriceksen de ayrılman imkansız...
Ailen destek olsa,iyi bir işin olsa 2 çocuk değil 5 çocukla da ayrıl derdim.
Ama şartlar böyle zor iken olmaz.
Allah yardımcın olsun.

Eşiniz size çocuk bakma konusunda yardımcı oluyor mu?
Neden sizin ailenize karşı böyle bir yargısı var?

Allah yardımcın olsun canım.Çok zor bir durum,anlıyorum seni.En son ne zaman şiddet gösterdi sana karşı?Ne yazık ki eğer bu yola sıkça başvuruyorsa bundan sonra da başvuracaktır.Bu durumda senin ne derce kararlı ve güçlü bir duruş sergileyeceğin önemli.Ailenden destek alamayacağını belirtmişsin.Peki teyze,amca gibi yakınlarında mı yok?Bir avukat bu konu hakkında daha iyi bilgi verir elbette sana ama ben yaşadığım bir olaydan örnek verebilrim sana.Eğer evliliğini bitirme konusunda kararlıysan yani bu son çare,tek çözüm gibi geliyorsa sana;umarım olmasın fakat tekrar şiddet görürsen ne olursa olsun en yakın devlet hastanesine gidip rapor tuttur.Bu belge senin için çok önemli olacak çünkü dava aşamasında.Şiddet söz konusu olduğunda yasalarımız kadınları korumaya yönelik birçok şeyle dolu.Kesin kararlıysan alacağın hastane raporu ile nafakanı da evladının velayetini de çatır çatır alırsın.Ama anlaşmazlığınızın altında yatan başka nedenler varsa ve karşı tarafın boşanmaya yanaşmayacağını düşünüyorsan bir avukattan yardım almalısın.

ama bak işte bu nokta da eşine bile hak verebilirim.ailen sana şiddet gördüğün halde''buraya gelme sığınma evine git''
diyebilen bir aile.Üzgünüm böyle direkt bunları söylemek çok acı ama aileni de en iyi sen biliyosun.
Eşin ailenin sana destek vermediğini,ilgilenmediğini gördüğü için onlar adına birşey yapmanı istemiyor olabilir.
Olamaz mı?

eşim bana en son ramazan bayramıın arifesinde şiddet uyguladı.polisi aramaya yeltenince şiddetin dozu iyice arttı.
eşim kızımla çok iyi ilgileniyor.onunlaçok güzel vakit geçiriyor ama onunla geçirdiği vaktin 5 dk sını bile bana ayrımıyor.kızıma oda bende çok düşkünüz.
mutluluk84 arkadaşım söylediklerine katılıyorum aslında.ama dediğim gibi ailem benim arkamda olsaydı bunlar olmazdı eşime karşı daha dimdik dururdum.benim kaderim sanırım bu. isyan etmek istemiyorum ama ben evlenmeden çncede babamdan dayak yerdim eşimin yanında babam beni çok dövdü. inanın eşimin yaptıkları artık bana normal geliyor.sen dayak yemeye alışıksın diyor her defasında eşim bana. kızım olmasa inanın çoktan intihar ederdim ama birde Allahım var.kızımın her kavgamızda gözümün içine bakıp anne nolur ağlama demesi, gözyaşlarımı silmesi beni mahvediyor. işte asıl o zaman ölesim geliyor. eşiminde dediği gibi ben dayak yemeğe alışığım zaten ama korkum kızımında benim gibi olması...onun adına çok üzülüyorum.o da benim gibi çok kapalı duygularını ifade edemiyor.offf yazamıyorum arkadaşlar.özür dilerim çok kötüyüm şuan

valla arkadaşım eskiden çalışmışlığın da varmış tekrar işe gir en kısa zamanda
kızıma kıyamıyorum filan deme sakın
kıyılmayacak bişi yok zaten 3 yaşındaymış kreşe gider o da..
paranı kazanınca kendine güvenin de yerine gelir
eşin olacak adam bozuntusunun ailenden kimsenin arkanda olmadığını bildiği için poposu kalkmış kendini bişi sanıyor
ve de erkek sanıyor ama erkek filan değil sana şiddet uygulayan aciz bi yaratık
ayrıca ilk vukuatında gidip darp raporu alırsan hiçbir şey de yapamaz çocuğunu da alamaz
zaten blöf yapıo bariz bir şekilde
klasik erkek blöfü burda sürekli görüyoruz çocuğumu alırım diyenleri
aslında bırakacaksın şöylelerine bir süre çocuğu sonra görecekler dünyanın kaç bucak olduğunu!

Öldüresiye döven bir eşin var ve sen hala o beni seviyor ben onu seviyorum diyebiliyorsun, tuhaf gerçekten. Ve seni kale almayan bir kocadan ikinci bebek bekliyorsun. Hamile kalmadan öncede geçimsizlik varmış anladığım kadarıyla peki neden ikinci çocuk? Seni üzmek için yazmıyorum bunları ama madem ailen (sözde ailen) arkanda değilse sen kendi başına birseyler yap eşinin seni sığınma evine bırakmasını beklemek yerine kendin git sigin yada polise filan git. Allah yardimcin olsun ınş.

suan hamile olduğumdan emin değilim. spralle korunuyorum fakat bugün dra gittim ve hamile olabileceğimi söyledi.bazı tetkikler yapıldı. büyük ihtimal düşükle sonuçlanır dedi ama sonuçlanmama ihtimali de var.benim ablamda spralle hamile kaldı ve çocuğu suan 2 yaşında.
gerçekten tuhaf geliyordur bu yazdıklarım inanırım.ben de şaşıyorum kendime böyle bi adamı nasıl seviyorsun diye.ama alışkanlıktr belki de adı. ben sevgi görmedim ki belkide bana öyle geliyor bilmiyorum

Canım benim ne demek ''ben dayağa alışkınım''
Yapma lütfen.bak gel seninle sakin sakin,drama girmeden neler yapabilirsini konuşalım.
Elimizde ne var,neler yapabiliriz bi bakalım.
Önce hamilemisin değilmisin emin ol.
Günün ne kadar geçti?
Eğer hamileysen ve bebeğinden vazgeçmek de istemiyorsun.
Şu şartlar da biraz durum zorlaşacak ama öyle hassas bi nokta ki.
Aksini yap diyemem bile.Ailen için inan en az eşine duyduğum kadar öfke doldum.
Hatta çok daha fazlası.çünkü bence bu duruma zemin hazırlayan ailen.
İntihar falan sakın lafını bile etme.senin sahip olduğun çok kıymetli bir parçan var.
O'nu böyle bir adama bırakamazsın.
Şimdi bu konuda bile''Boşan hemen git şikayet et''denir.
Evet ilk bakışta doğru olan bu gibi duruyor ama şartların bunun için pek uygun değil.
''o evde kal şiddet görmeye devam et''de demiyorum.
Ama eğer ikinci çocuğunu doğurmayı düşünüyorsan,eğer ailen sorumsuz,en az eşin kadar
vicdansız bir aile ise,eğer düzgün bir işin iyi bir gelirin yoksa sana önerebileceğim tek şey;
O evde kal,eşinle ilişkinizi tekrar gözden geçirin,sakin sakin evliliğinizi kurtarmaya bak.
İnan bunu söylerken içim acıyor,inan nefret ediyorum bunları yazmaktan ama başka seçeneğin yok
Ailen kabul etse''gel kızım çocuklarına bakarız,gir bi işe çalış''dese her şey öyle kolay olucak ki,
tereyağından kıl çeker gibi biticek kabus.
Ama hayat zor işte.adil değil...
Ssana nacizane tavsiyem asla ama asla''seni umursamayan,sığınma evine git diyen ailen için eşinle sorun yaşama''
Bu ablan bile olsa.ablan senin için eşiyle ilişkisini bozuyor mu?
Örnedğin eşine''Ya kardeşim çok çekiyor o adamdan,ailemi de biliyorsun,kız bizde kalsa bebeğiyle bi süre,en azından kendini toparlayana kadar''
Diyor mu mesela?senin mevcut derdine derman arıyor mu?

Ok anladim, baban eşinin yanında dahi sana şiddet uygulamış üzüldüm gerçekten ve inanmak istemiyorum bir babanın evladını şiddet uyglamasına Yazıklar olsun esin ve baban gibilerine. Erkek musvetteleri.

Canım Allah yardımcın olsun Allah ıslah etsin o adamı profiline baktım sanırım bide oğlun varmış 3.yemi hamilesin umarım değilsindir sığınma evleri ne derece iyi bilemem Allah ımda bildirmesin oralara bi bak istersen yatılı güvenilir işler var onları araştır yada bi süreliğine eşine senden ayrılıyorum kesin kararım de ablanda filan kal ki ciddiyetinin farkına varsın bakarsın kararlılığını gördükten sonra düzelir ha bide bol bol dua et unutmaki bu senin sınavın rabbim hiçbişeyi boşuna vermez çektiğin sıkıntılar varsa günahlarına kefaret yoksa cenneteki köşküne vesile olur inşAllah dualarımdasın canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…