Canım benim ne demek ''ben dayağa alışkınım''
Yapma lütfen.bak gel seninle sakin sakin,drama girmeden neler yapabilirsini konuşalım.
Elimizde ne var,neler yapabiliriz bi bakalım.
Önce hamilemisin değilmisin emin ol.
Günün ne kadar geçti?
Eğer hamileysen ve bebeğinden vazgeçmek de istemiyorsun.
Şu şartlar da biraz durum zorlaşacak ama öyle hassas bi nokta ki.
Aksini yap diyemem bile.Ailen için inan en az eşine duyduğum kadar öfke doldum.
Hatta çok daha fazlası.çünkü bence bu duruma zemin hazırlayan ailen.
İntihar falan sakın lafını bile etme.senin sahip olduğun çok kıymetli bir parçan var.
O'nu böyle bir adama bırakamazsın.
Şimdi bu konuda bile''Boşan hemen git şikayet et''denir.
Evet ilk bakışta doğru olan bu gibi duruyor ama şartların bunun için pek uygun değil.
''o evde kal şiddet görmeye devam et''de demiyorum.
Ama eğer ikinci çocuğunu doğurmayı düşünüyorsan,eğer ailen sorumsuz,en az eşin kadar
vicdansız bir aile ise,eğer düzgün bir işin iyi bir gelirin yoksa sana önerebileceğim tek şey;
O evde kal,eşinle ilişkinizi tekrar gözden geçirin,sakin sakin evliliğinizi kurtarmaya bak.
İnan bunu söylerken içim acıyor,inan nefret ediyorum bunları yazmaktan ama başka seçeneğin yok
Ailen kabul etse''gel kızım çocuklarına bakarız,gir bi işe çalış''dese her şey öyle kolay olucak ki,
tereyağından kıl çeker gibi biticek kabus.
Ama hayat zor işte.adil değil...
Ssana nacizane tavsiyem asla ama asla''seni umursamayan,sığınma evine git diyen ailen için eşinle sorun yaşama''
Bu ablan bile olsa.ablan senin için eşiyle ilişkisini bozuyor mu?
Örnedğin eşine''Ya kardeşim çok çekiyor o adamdan,ailemi de biliyorsun,kız bizde kalsa bebeğiyle bi süre,en azından kendini toparlayana kadar''
Diyor mu mesela?senin mevcut derdine derman arıyor mu?
Canım Allah yardımcın olsun Allah ıslah etsin o adamı profiline baktım sanırım bide oğlun varmış 3.yemi hamilesin umarım değilsindir sığınma evleri ne derece iyi bilemem Allah ımda bildirmesin oralara bi bak istersen yatılı güvenilir işler var onları araştır yada bi süreliğine eşine senden ayrılıyorum kesin kararım de ablanda filan kal ki ciddiyetinin farkına varsın bakarsın kararlılığını gördükten sonra düzelir ha bide bol bol dua et unutmaki bu senin sınavın rabbim hiçbişeyi boşuna vermez çektiğin sıkıntılar varsa günahlarına kefaret yoksa cenneteki köşküne vesile olur inşAllah dualarımdasın canım
Peki kaç kardeşin var?
hmm sanırım bir yanlış anlaşılma oldu. bu üyelik profili aslında ablama ait.ben daha bugün üyelik için başvuru yaptım. henüz aktivasyon maili gelmediği için ve çok bunaldığım için ablamın profilinden yazdım.
Beren bebek kimin kızı?
Ablanın mı senin mi?
yaa arkadaşlar diyorum yaa ben ablamın üyeliğinden giriyorum. beren ve baran onun çocukları.benim kızımın adı elif nisa
Anlaşıldı şimdi.
neyse konumuza dönelim.
ablan ne diyor peki bu durum için?
ben ailen için senin kadar masumane düşünemiyorum.
Bir ablan boşandı diye sana sırt çevirmelerinin mantığı yok yani.
Hiç bir gerekçeleri yok aslında.
Önce bebek olayını bi kesinleştir.
Sonra ona göre tekrar düşünürüz.
ben hislerimde hiç yanılmadım.hamile olduğumu düşünüyorum.hamileysem şayet doğururum sanırım bebeğimi.günahına giremem.eşimle konuşmayı çok kez denedik ama daha öncede dediğim gibikonuşma özürlüyüzikimizde. muhakkak kavgaya gider sonu. ben daha önceleri yazarak anlatıyordum derdimi şimdi atık oda cazip gelmiyo eşime.duygu sömürüsü yaptığımı düşünüyor.boşanmak istiyorum evet ama sonrası için ne yapabilirimi bilmiyorum.
arkadaşlar değerli vaktinizi aldım sorunlarımla sizi epey meşgul ettim. şimdilik yine careyi yazarak atlatmakta buldum.eşime birmektup yazacağım yine.ama artık son şansı olduğunu da söyleyeceğim.gerekirse bir arkadaşımda kalıp izimi bile belli etmeyeceğim.bakalım bizden bi haber olmak ona ne kadar acı veriyor.
arkadaşlar baa yardım edermisiiz? bir orta yol bulamaıyorum. yorumlarınıza ihtiyacım var.
ben 6 yıllık evliyim 3 yaşında bir kızım var ve sanırım suan 2. bebeğime hamileyim.eşimle severek evlendik.evliliğimizin ilk yıllarından beri ciddi tartışmalarımız oluyor.hatta öyle ki eşim şiddet bile uyguluyor. öldüresiye dövüyor. her seferinde araya birileri gelerek bizi barıştırıyor ve ben her defasında kuzu kuzu geliyorum. ama artık dayanamıyorum çok YORULDUM. Arkamda bir ailem yok gecen ay ki tartışmamızda eşim bana babaın evine git dediğinde annem buraya gelme seni sığınma evine bıraksın diyecek kadar bir anne.sorunlu bir ailem var eşimde buu bildiği için çok yükleniyor bana.olmadık şeylerden surat asıyor küslük çıkarıyor.onun yanında değerim sadece yemeğini ütüsünü yapan çocuğuna bakan biriyim.babamın evine dönemiyorum zaten sorunlu bir aileler. kızım için çoğu şeylere göz yumuyorum.kocamın dayağına sözlerine laf sokmalarına kızım için katlanıyorum.daha önce 2-3 kez boşanma giriiminde bulunduysam da bunlar sadece lafta kaldı. çünkü güveneceğim bir dağ yok arkamda. kızımı kesinlikle eşime bırakmak istemiyorum ben onsuz yaşayamam.bana her boşanalım dediğimde kızımı bırak sen ne .ok yiyorsan ye oluyo.artık boşanalım demek ona nasılsın demekle aynı beni kaale bile almıyor.ben biliyorum eminimde beni seviyor bende onu seviyorum ama olmuyo olmuyo olmuyo. ailem arkamda olsaydı bunların hiç birini yaşamazdım belkide.bugün yine tartışmamızda boşa beni nolursun diye yalvardım resmen.adam sadece gülüyo.ben seni kaale almıyorum diyo.napcam bilmiyorum bana bi akıl verin nolur.eşime daha önce mektup yazdım duygularımı anlattım anladı gibiydi başlarda ama sonra yine aynı. sonra biraz ayrı kaldık o zamanlarda da başta iyiydi sonrası malum. ne denediysek olmadı. boşansam ne yapabilirim diyorum.boşanmasam ben benden gideceğim...olur yalvarıyorum size bana bi akıl veri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?