benim eşimde bunu yapıyor daha 6 aylık ewliyiz ama tek kavga sebebimiz bu olmuş durumda kendi ailesine bırakınca saatlerce aramaz sormaz hatta kendisi gece çalıştığı için 5 dakkalık ewimize getirmez orda yat der...ama söz konusu benim ailem olunca surat 5 karış götürür ve illaki dönüşte almaya gelince illaki dönüşte bi kavga ederiz ben bunu kabulendirme yolundayım ailemle asla beni sınama gerekirse bu iş biter yine aileme rest çekip uzak duramam onlardan diyorum....ne yapacağım bilmiyorum bana sen hep ailemde ailem diyosun hemen sawunuyosun aileni ezdirmiyosun hiç diyo...bendemi yanlış ailem benim herzaman arkamdadır eşim git bu ewden dese çekip alırlar belkide bundan çekiniyo anlayamadım sıkıştım kaldım bende bu konuda annem arasa çağırsa aynen sizin eşiniz gibi mırın kırın ede ede tamam der surat 5 karış olur bende ne oluyo be sana diyip tartışırım düzelirmi ilerde bilmiyorum ama artık bu durumdan çok bunaldım ufak ufak laf sokmalarıda oluyo cidden cinet geçiriyorum artık bu durumlar yüzünden...
bu erkekler demekki hep aynı yapıya sahip.madem aileniz b kdar kıymetliydi ne diye evlendiniz bizimle..kadınları köleleri gibi görüyorlar sanırım. ben bir keresinde hiç unutmam tatile gitmiştik ablam aradı oralar nasıl diye. bunun için 3 Virüsgün konuşmadı benimle.tatilide burnumdan getirmişti. ama çok şükür atlatıyorum bu sıkıntılarımı. canım biz konuşma özürlüydük eğer siz konuşabiliyorsanız bunları aşabilirsiniz diye düşünüyorum.benim eşimde bunu yapıyor daha 6 aylık ewliyiz ama tek kavga sebebimiz bu olmuş durumda kendi ailesine bırakınca saatlerce aramaz sormaz hatta kendisi gece çalıştığı için 5 dakkalık ewimize getirmez orda yat der...ama söz konusu benim ailem olunca surat 5 karış götürür ve illaki dönüşte almaya gelince illaki dönüşte bi kavga ederiz ben bunu kabulendirme yolundayım ailemle asla beni sınama gerekirse bu iş biter yine aileme rest çekip uzak duramam onlardan diyorum....ne yapacağım bilmiyorum bana sen hep ailemde ailem diyosun hemen sawunuyosun aileni ezdirmiyosun hiç diyo...bendemi yanlış ailem benim herzaman arkamdadır eşim git bu ewden dese çekip alırlar belkide bundan çekiniyo anlayamadım sıkıştım kaldım bende bu konuda annem arasa çağırsa aynen sizin eşiniz gibi mırın kırın ede ede tamam der surat 5 karış olur bende ne oluyo be sana diyip tartışırım düzelirmi ilerde bilmiyorum ama artık bu durumdan çok bunaldım ufak ufak laf sokmalarıda oluyo cidden cinet geçiriyorum artık bu durumlar yüzünden...
Merhaba yazdıklarınızı okurken annem ve 3çocuğunun yıllardır yaşadıkları geldi aklıma keşke oda sizin kadar şanslı olabilseydi,malesef günümüzdeki kadının korunması ile ilgili hiçbirşey ozamanlar yokmuş ve yıllarca hem kendisi hem çocuklarının şiddet görmesine mani olamamış...Şimdi 3çocuğunun evli olmasına ramen hepsinin psikolojik sorunları var,annem ise 33yaşından beni şeker hastası,yediği şiddetli bir yumruk yüzünden bir kulağı duymuyor,artık çok sağlam olan sinirleride iyice yıpranmış,bel ve diz ağrısından bazı geceler uyuyamayan,ama allahına hergün dua eden 55yaşında ki 70yaşında görünen kadın halen umutlu kocasının islah olmasını diliyor allahtan........Buda benim yaşadıklarım yazmak istedim...çok şükür siz kurtulmuşsunuz,böyle erkekler hiç değişmiyor malesef ben 8yıl önce doğum yaptığımda yani loğusa iken babam annemi gene dövmüş dısarı atmış artık dayanamış ve polise gitmiş o gün bugün dür dövmüyor ama yaptığı hakaretler bağırmalar maddi olarak mahrum bırakmalar devam ediyor..Babamda 56 yaşında 80yaşında gösteriyor neredeyse içkiden..Malesef annemin de annesi babası,annemgil yeni evlilerken arka arkaya ölmüş ve anneminde gidecek yeri yokmuş birde memleketi çok uzakmış,bazen hala kızıyorum niye boşamıyorsun diye...
merhaba arkadaşım öncelikle şiddet görmenden dolayı çok üzüldüm bu benm kişisel fikrim ne yaparsan yap eşin düzelmiycektir eli dayaga alışmış sende bu duruma ne kadar katlanacaksın dur şu çocuk büyüsün dur buda büyüüsün derken dayaklar ve gecen senelerin izleri çocukların büyüdüğünde sendende bir eser kalmayacak bana sorarsan ben olsam dur derim bu duruma unutmaki sen kimsesiz deilsin ALLAHU TEALA var kimseyi aç açıkta koymaz o. çocukların zaten küçük kayıtsız şartsız sana verilecektir bunca insan var şiddet gören ve tek başına ayakta durabilen çocuklarınıda bakıp büyüten birde şu durum var şiddet uygulayan eşi evden uzaklaştırıyorlar şunu paylaşmak istedim morçatı derneğinin sitesinde buldum biraz uzun ama umarım sana ve sen gibi madur kardeşlerime yardımı olur ALLAHU TEALA YAR YARDIMCIN OLSUN KARDEŞİM ALLAH O ADAMIDA İSLAH ETSİN...hee şunu unutma seven sevdiğine kıyamaz bırak öldüresiye dövmeyi ,,,,,arkadaşlar baa yardım edermisiiz? bir orta yol bulamaıyorum. yorumlarınıza ihtiyacım var.
ben 6 yıllık evliyim 3 yaşında bir kızım var ve sanırım suan 2. bebeğime hamileyim.eşimle severek evlendik.evliliğimizin ilk yıllarından beri ciddi tartışmalarımız oluyor.hatta öyle ki eşim şiddet bile uyguluyor. öldüresiye dövüyor. her seferinde araya birileri gelerek bizi barıştırıyor ve ben her defasında kuzu kuzu geliyorum. ama artık dayanamıyorum çok YORULDUM. Arkamda bir ailem yok gecen ay ki tartışmamızda eşim bana babaın evine git dediğinde annem buraya gelme seni sığınma evine bıraksın diyecek kadar bir anne.sorunlu bir ailem var eşimde buu bildiği için çok yükleniyor bana.olmadık şeylerden surat asıyor küslük çıkarıyor.onun yanında değerim sadece yemeğini ütüsünü yapan çocuğuna bakan biriyim.babamın evine dönemiyorum zaten sorunlu bir aileler. kızım için çoğu şeylere göz yumuyorum.kocamın dayağına sözlerine laf sokmalarına kızım için katlanıyorum.daha önce 2-3 kez boşanma giriiminde bulunduysam da bunlar sadece lafta kaldı. çünkü güveneceğim bir dağ yok arkamda. kızımı kesinlikle eşime bırakmak istemiyorum ben onsuz yaşayamam.bana her boşanalım dediğimde kızımı bırak sen ne .ok yiyorsan ye oluyo.artık boşanalım demek ona nasılsın demekle aynı beni kaale bile almıyor.ben biliyorum eminimde beni seviyor bende onu seviyorum ama olmuyo olmuyo olmuyo. ailem arkamda olsaydı bunların hiç birini yaşamazdım belkide.bugün yine tartışmamızda boşa beni nolursun diye yalvardım resmen.adam sadece gülüyo.ben seni kaale almıyorum diyo.napcam bilmiyorum bana bi akıl verin nolur.eşime daha önce mektup yazdım duygularımı anlattım anladı gibiydi başlarda ama sonra yine aynı. sonra biraz ayrı kaldık o zamanlarda da başta iyiydi sonrası malum. ne denediysek olmadı. boşansam ne yapabilirim diyorum.boşanmasam ben benden gideceğim...olur yalvarıyorum size bana bi akıl veri
arkadaşlar epeydir foruma giremiyordum sizde merak etmişsiniz. yaşadıklarımı sizinle paylaşmak istedim. hamileliğimden şüpheleniyordum yaa çok şükür ki değilmişim. sadece kimyasal bşr gebelik yaşamışım. neyse eşim yine bir tartışmamızda bana şiddet uyguladı. beni annemin evine götürürken yolda araba sürerken hırpaladı.bende b yolunu bulup camdan kafamı çıkarıp bağırdım. benim o halimi gören bir araba eşimin sürdüğü arabanın önünü kesip bana yardım etti.eşim olacak adam kızımı alıp kaçtı.hemen polise gittik şikayetçi oldum.polisler 15 dk içerisinde yakalayıp kızımla beraber karakola getirdiler. darp raporu aldım. suan hala olayın etkisindeyim.kısaca özet geçiyim.eşim gün boyunca nezarette kaldı.yeni yasalar kadınlar için o kadar güzel hale geitirlmiş ki anlatamam. böyle olduğunu bilseydim daha önce yapardım bunu.o gün kızımla beraber kadın sığınma evine yerleştirildik.koruma talep ettim.şuan ailemin yanndayım.çok şükür ki aiilemlde benim yanımda.desteklerini ve yanımda olduklarını hep hissetitiyorlar. meğer benim eşime olan bağımlılığım ailemin bana destek vermeyeceklerinden ötürü korkumdan kaynaklanıyormuş. suan ayaklarımın üzerinde dimdik durabiliyorum.daha sağlam duruyorum.boşanma için dün dilekçemi verdim. artık kesin kararlıyım boşanıyorum.şimdilik haberler böyle arkadaşlar. sizinde çok yardımız oldu sizlerden hepinizden Allah razı olsun
arkadaşlar epeydir foruma giremiyordum sizde merak etmişsiniz. yaşadıklarımı sizinle paylaşmak istedim. hamileliğimden şüpheleniyordum yaa çok şükür ki değilmişim. sadece kimyasal bşr gebelik yaşamışım. neyse eşim yine bir tartışmamızda bana şiddet uyguladı. beni annemin evine götürürken yolda araba sürerken hırpaladı.bende b yolunu bulup camdan kafamı çıkarıp bağırdım. benim o halimi gören bir araba eşimin sürdüğü arabanın önünü kesip bana yardım etti.eşim olacak adam kızımı alıp kaçtı.hemen polise gittik şikayetçi oldum.polisler 15 dk içerisinde yakalayıp kızımla beraber karakola getirdiler. darp raporu aldım. suan hala olayın etkisindeyim.kısaca özet geçiyim.eşim gün boyunca nezarette kaldı.yeni yasalar kadınlar için o kadar güzel hale geitirlmiş ki anlatamam. böyle olduğunu bilseydim daha önce yapardım bunu.o gün kızımla beraber kadın sığınma evine yerleştirildik.koruma talep ettim.şuan ailemin yanndayım.çok şükür ki aiilemlde benim yanımda.desteklerini ve yanımda olduklarını hep hissetitiyorlar. meğer benim eşime olan bağımlılığım ailemin bana destek vermeyeceklerinden ötürü korkumdan kaynaklanıyormuş. suan ayaklarımın üzerinde dimdik durabiliyorum.daha sağlam duruyorum.boşanma için dün dilekçemi verdim. artık kesin kararlıyım boşanıyorum.şimdilik haberler böyle arkadaşlar. sizinde çok yardımız oldu sizlerden hepinizden Allah razı olsun
insanın başına ne gelirse gençlikte gelsin demişler. bende 28 yaşındayım bazen geç kaldığımı düşünüyordum fakat yazdklarınızı okuyunca çokda geç kalmamışım diyorum. belki annenin düşüncesi su saatten sonra millete ne deriz mantığıdır. benim annemde bu mantıkla 32 yıldır babamın her türlü kahrını çekiyor.torun torba sahibi olduk bu yaşta boşanma diye zırlavarsak el bize güler diyor hala annem.
kızım doğana kadar çalıştım şimdi çalışmak istesem yine çalışırım fakat kızıma dayanamam.şimdi birde ikinci bebeğime hamileyim sanırım.bundan eşimin haberi yok olurda boşanırsam kesinlikle bebeğimi aldırmam dolayısıyla birsüre daha çalışamam.
yorumunun üstünden 1 ay geçmiş ama ne demek aldırmam, zaten küçük bir kızın var bide bebeğin sorumluluğunumu yükleniceksin, belliki adam seni gözden çıkarmış seni boşadıktan sonra hayatını yaşama derdinde, ailedende hayır yoksa mecbur çalışacaksın hayat zor, ama sakın ola o eve dönme, hele boşanırsam çocuğumun psikolojisi bozulur diye düşünenlere gülüyorum sadece, kavga gürültü içinde büyüyen bi çocuk ne kadar sağlıklı olucak? ilerde evlenmeye korkucak kızın, ya bende annem gibi olursam dicek, ya çok mahsun ya çok saldırgan olucak başka senaryo yok bu konuda
Ama hayat zor işte.adil değil...
Ssana nacizane tavsiyem asla ama asla''seni umursamayan,sığınma evine git diyen ailen için eşinle sorun yaşama''
Bu ablan bile olsa.ablan senin için eşiyle ilişkisini bozuyor mu?
Örnedğin eşine''Ya kardeşim çok çekiyor o adamdan,ailemi de biliyorsun,kız bizde kalsa bebeğiyle bi süre,en azından kendini toparlayana kadar''
Diyor mu mesela?senin mevcut derdine derman arıyor mu?
ama eşinle konuşurken başka biriyle konuşurken nasıl oluyorsan öyle ol. ( ki seni ciddiye alsın. )
ve ona bir gün kızının da evleneceğini hatırlat. ama asla suçlama ve hakaret olmasın. benim fikrim bu. boşanma noktasında değilsiniz bence.
bu arada hamile değilsen işe dön. kocana da işe başlayacağını söyle. kızacaktır ama engel olamaz sonuçta. kızını da kreşe ver.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?