eşimden çekiniyorum...

kararsizkararli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2012
499
2
0
İstanbul
Eşimden çok çekinmeye başladım. Nasıl anlatayım bilemiyorum. Bir kere en küçük olayda küsüyor, somurtuyor. Bana olmadık zamanlarda ters cevaplar veriyor. Haziranda evlendik, yeni evliyiz yani...Güzel bir şey söylerken bile, canım çok yorgunum böyle şeyler sorma diyor. Mesela onu 2 gün görmüyorum, eğitimde...Telefonda konuşuyoruz, özledin mi beni diyorum, öfff böyle çocukca şeyler sorma diyor.
Telefonda birşey konuşurken konu konuyu açarya, bambaşka bir yere gidiyor konu; bunu mu konuşacağız telefonda falan diyor. Şakayla karışık falan değil, ciddi söylüyor. Bunlar sorun değil tabi, küçük şeyler...Ama hep küçük şeylerden huzursuzluk çıkıyor, ben iyi bir moddayken yüzüm düşüyor. Geçiştiremiyorum, çok mu hassas davranıyorum diyorum. Çünkü bana hep çok hassas olduğunu söylüyor, bunlara takılma diyor. Güzel bir şekilde telefonda konuşurken yüzüm asık telefonu kapatıyorum. Evdeykende sofraya mutlu oturup, mutsuz kalkabiliyorum. Ben mi çok abartıyorum? Siz böyle detaylara takılır mısınız?

Özlemez mi elbette özlemiştir eşin...
Hayırlı olsun yeni evliymişsin.
Tam muck muck olmanız gereken zaman şimdi.
Biraz akışına bıraksan acaba çok mu kasıyorsun kendini? Ona da o elektririğin gidiyor da bozuluyor.
Mesela özledin mi deme bence. Ben seni çoooooooook özledim de ya da gelince çoooooook özlemişimmm de.
Sorgulama bence sadece aşkını göster.

canım bunlara fazla takılma, kendini mutsuz etme..zamanla eşini daha iyi tanıyacaksın.olaylara nasıl tepki verdiğini, sevgisini nasıl gösterdiğini falan zamanla öğrenirsin. karşındaki senin istediğin gibi tepkiler vermeye bilir.bunların önemsiz ayrıntılar olduğunu düşünüyorum.önemli olan asgari müştereklerde buluşmak.panikleme..tanımaya çalış derim.mutluluklar..

Ben gerçekten panikliyorum, çünkü işi geleceğe vuruyorum. Ya diyorum gelecekte bu durum kötüye giderse...Evlilik gerçekten bambaşka ve zor...Önceden takılmazdım da, şimdi çok etkileniyorum. Umarım zamanla geçer, artmak yerine...

ben duymak istediğim şeyi duyamadığımdan soruyorum galiba:) O da söyler kendiliğinden, ama garip bir yanı var...Bazen öyle cevaplar veriyorki, bir anda kaynar sular dökülüyor üzerime...

aynı zamanda evlenmişiz canım dur daha evliliğin psikolojisine alışamamışdır hele bi bebek ver erkekler nazlı oluyor yaa zamanla düzelir byk bi problem değil

Takılırsam çok mutsuz olurum, bunu biliyorum da elimde olmuyor. Bana sen çok nazlısın, çok hassassın diyor. Çok ayrıntıcı düşünüyormuşum. Tamam yoruluyor hak veriyorum ama bende yoruluyorum sonuçta...İkimizde birbirimize yansıtırsak kötü olur. Arkadaşım diyor mesela eşini de çağır diye, ben düşünüyorum şimdi arayacağım bana çok yorgunum bilmiyor musun, bi eve gidelim vs. diyorum hiç söylemeyeyim. Arkadaşıma da başka zaman buluşuruz falan diyorum. Biliyorum arayınca keyfim kaçacak...

Tebrik ederim,Allah bir yastıkta kocatsın.

Bence de sorgulamak yerine siz içinizden geldiği gibi davranın.

Sorun devam ederse,alır karşınıza konuşursunuz.

Mutluluklar.

aranızdaki yaş farkıda etkili olabilir
eşimle 8 yaş fark var mesela
bazı konularda konuşrken sizinde yazdığınız gibi
"bunu mu konuşacağız" gibi laflar eder
özledin mi dediğinde ters ters bakar
özledim desem ne olacak demesem ne olacak der
telefonda ağzından cımbzla laf alırım
ben bunu karakterine ve aramızdaki yaş farkına bağlıyorum
ben buyum der işin içinden sıyrılır
bende fazla üstüne düşmem
sonuçta herkesin karakteri hayat görüşü farklıdır
önemli olan mutlu olabilmeyi her durumda başarabilmek

O modelden 1 tanede bende var canim okurken demekki geneli boyleymis dedim gerci bende pistim artik onunla hata kaza seni seviyorum deyip sarilsa offf cok yorgunum simdi ugrasaamam diyip geciyorum yani zamanla karsindaki insana benziyosun sanirim

Tebrik ederim,Allah bir yastıkta kocatsın.

Bence de sorgulamak yerine siz içinizden geldiği gibi davranın.

Sorun devam ederse,alır karşınıza konuşursunuz.

Mutluluklar.

Teşekkürederim, dilerim ömür boyu sürsün:) İçimden geldiği gibi davranıyorum ama böyle şeyler olunca da moralim bozuluyor. Sanki çok zor bende seni özledim demek veya olan bir durumu geçiştirmek...Konuşmuştum daha önce, ben böyleyim dedi, sen abartıyorsun dedi

Biz aynı yaştayız, bende yukarıda yazdım; erkekler aynı ben buyum...Biz söylesek huysuz oluruz, kavga çıkarmak istiyor derler...Erkekler genelde telefonda konuşmayı sevmiyorlar; mesela eşim arama aramama konularında anlaşamayınca cep telefonuna lanet okuyor:) Teknolojiden nefret etti:)

O modelden 1 tanede bende var canim okurken demekki geneli boyleymis dedim gerci bende pistim artik onunla hata kaza seni seviyorum deyip sarilsa offf cok yorgunum simdi ugrasaamam diyip geciyorum yani zamanla karsindaki insana benziyosun sanirim

Doğru, hep terslenince o da anlasın diye veya artık zamanla onun gibi davranıyorsun:) Bende kendi kendime dedim, bi daha özledim falan demeyeceğim, o söylerse de onun gibi cevap vereceğim... İzindeyim:)

Son düzenleme:
ciddi bi adam olablr eşiniz sürekli özledğini söylemeyebilir.. hazirandan bu yana sizden sıkılmıs olma ihtimalı yok.. siz sevgiliyken böle biri oldğnu bilmiyormuydunuzda bu kadar sasırdınz?.. içinizi rahat tutun huzursuzluğa kapılınacak bsey deil.. bosuna kendnizi üzmeyin..

karakter , yetiştirilme , meslek gibi bı sürü etken olabilir

Mrs. Who nunda yazdığı gibi insan zamanla alışıyor.. Biz kadinlar bazen vicik vicik oluyoruz canım askım bebeğim hayatım derken erkek gözünün icine anlamsız bakınca sabun köpüğü gibi sonup kalıyoz

Bı de herkesin sevgisini gösterme tarzı başka oluyor bazen cok sevdiğimiz halde yerden yere vurabiliyoruz... Bende ilk zamanlarda alışmakta zorluk çektim baktım ki is ortamında , baskalarının yanında gayet resmi davranıyor sanki yoldan gecen biriyim

Ama merak etme seninde zamanın gelecek ... Mesela ben hamile iken ayakkabımın bağı cozulurdu o buzlar prensi , aşiret reisi kocam eğilip ayakkabımı bağlardi sokakta

Tatlım kendine fermuarli bı ayakkabı alsan demişti ben bunlarda cok rahatım demiştim oysa egom tavan yaptıgı icin giyiyordum ( yasasın kötülük )

ben 10 yıllık evliyim benim kocamında böyle ters yada can sıkıcı cevaplar verdiği oluyor yani ben keyifliyken moralimi bozduğu zamanlar hala oluyor.bazen bende çok sinir oluyorum bu tarz konuşmalarına bazen de umursamıyorumeşinin karakteri buymuş değişmesini de bekleme onu öyle kabullenirsen daha mutlu olursun

canım nişanlılık sürecinde ya da daha önce nasıldı sana karşı hep mi böyleydi?

Flört döneminde böyle değildi yani çok etkilenmiyordum. Bu nedenle üzüldüğümü hatırlamıyorum en azından...

Sıkılmasın:) Böyle değildi, evliyken farklı hassasiyetler gelişiyor tabi...Sonuçta daha çok zaman geçiriyoruz. Bana dişini fırçala dedim diye küsmüştü mesela...Şunu yapar mısın dediğimde inat ediyor. Böyle inatcı değildi veya ne bileyim ben görmedim. Hep dışarıda buluşur, gezerdik vs. Şimdi ev ortamında onun tüm yonlerini gördüm. Açıkcası hayal kırıklığı yaşadım. İlişkimizde küçük sorunlar çok büyüyor. O surat asıyor, o öyle yapınca benim moralim bozuluyor.

Yaşasın kötülük:) Umarım çok sabun köpüğü moduna sokmazlar bizi, uyuzlar:)

Biz 2 aylık evliyiz, şimdi çok erken...Ne bileyim ben hep cicim ayları diye duyardım, bizde cicim ayları çabuk mu bitti:) Çok erken derken şunu kastediyorum, hiç bir zaman böyle olmamalı elbette ama sorunlar, iş stresi vs. bazı dönemlerde çok bunalıyor insan...Biz çok yeniyiz, şimdiden kırılmaya başladım. Sorun şu ki aslına; ben gerçekten birşey söylerken düşünüyorum. İnsan eşiyle konuşurken düşünür mü? Etkileniyorum üzülmek istemiyorum, diyorum hiç söylemeyeyim. Sinemaya gidelim desem çok yorgunum anlayışlı olsana diyecek diyorum, hiç demiyorum. Şöyle söylese, canım ben yorgunum ama en kısa zamanda söz...Hangi filmi istiyorsun bakalım vs. gibi...Tam böyle söylemesine gerek yok tabi Yani biraz sert geliyor...Söylüyorum sen böyle söyleyemez misin diye; konuşmayı da mı öğreteceksin bana diyor...offf

canım yerinde olsam ben de çok etkilenir ve kafaya takardım. yorgunsa bile azarlayarak ve suçlayarak cevap vermemesi lazım.
çok yorgunum tatlım ama sözüm olsun diyebilir mesela. bence bu böyle giderse oturup konuş. kırıldığını anlat,
tavırlarının değişmesi lazım sana karşı

karakter meselesi canım, gerçekten yoruluyorsa bunu direk söylüyordur..
erkekler net varlıklar, bizim gibi değiller..sen de haklısın tabi daha yenisiniz ama hayat şartları işte.

evleniyorsun taş çatlasın bir hafta sonra işbaşı yapıyorsun..e haliyle insanlar da duyarsızlaştı artık

erkeklere kendi davrandıkları gibi davrandığında anlıyorlar.. sen de taktik geliştir..doğal ol ama..

canım herkes bir olmuyor inan ki.bazı erkekler vardır sürekli ilgi alaka ister bazıları vardır,duvardan beter.evliliğiniz henüz yeni birbirnizi bile evin içinde yeni tanımaya başlıyorsunuz.bende eşimle bazen yaşarım bu durumu.ama alıştım takmamaya başlayınca ben daha mutlu oldum inan ki.eşine samimi bir dille nelerden hoşlandığını,nelerden hoşlanmadığını anlatmalısın bence.o da sana anlatsın.öğrendiklerinize göre davranırsınız birbirinize.zaman herşeyi çözüyor.sabredince de evlilik tadından yenmiyor....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…