• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimden dayak yedim

bir kere affedersen gerisi gelir bunun gibi birseyde asla taviz verme cünki bu cok büyük bir problem bence kararini aldiysan ben yoluma sensiz devam edecegin ölürsende kendine edersin de....
yani kararli ve onu silmissen bunu göster.

annemlee gidicem dediğim gün iş yerime geldi çiçek almış özür diledi ...benim canımı ne kadar yaktıgından haberi bile yokmuş kollarımdaki morlukları görünce çok şaşırdı bana bu kadar zarar verdigini farkında değilmiş...yani o an barışmak durumunda kaldım ama içim çok üzgün kafam karışık üstelik 2 ay sonra çocuk yapmayı düşünüyorduk o hala düşünüyor bende istiyorum ama bu olaylardan sonra ne yapcam bilmiyorum çok üzülüyorum ...yani gelecege karamsar bakıyorum

cocuk yapma o adamdan sakin
en az bir sene bi bakin bakalim nasil gidiyo diye
böyle hasta bi adamdan bide cocukmu yapilir

bizim icin söylemesi kolay ama yasayan sensin demi karar verecek sensin umarim güzel bir karar alirsin ve senin icicn aldigin karar hayirli olurrrrrrrrrrrrrr

dayak affedilcek bisey degil arkadasim
kimseye bosan veya bosanma demedim
ama dayak konusunda bosan demekten kendimi alikoyamiyorum
bi kere yapan herzaman yapar
daha balayindayken tokat atmis
simdide dayak
sence bunun arkasi kesilirmi??
hic durma, affetme o adami

daha balayınızda vurmuş sze bu adam. elleri kırılsın.
keşke affetmeseydiniz.
1 tokatın arkası gelmiş.
boşancam demişsiniz.
boşanmazsanız daha da cesaret alır.
çocuk da yok. bence hiç eziyet etmeyin kendinize.
kendisinden güçsüz brine vuracak kadar aciz bir erkeğe ne szn saygınız kalır, ne de kendisini affeden kadına o adamın...

diyoruz vede duyuyoruz kadınların mesleği olmalı diye hadi buyrun kadın öğretmen maaşıda var kanserli kolu kesip atamıyor eşi maaş kartınıda almaya çalışmış
burada okuduklarıma yani diğer konulardada buna benzer şeyler var çalışan da aynı çalışmayanda

merhaba arkadaşlar, ben aranıza yeni katıldım.. durumumu ailemle de konuşamadığım için (annemle babam da boşanma aşamasında, babamla yıllardır konuşmuyorum) için buraya yazmaya karar verdim. 10 aylık evliyim ve eşimden dayak yedim ve boşanmaya karar verdim.ona da söyledim o da tamam dedi özür diledi bi de.. ama ben bu utancı daha fazla taşıyamayacam.. çok yakın bir arkadaşıma durumu anlattım o da yeni evlisin düşün dedi ama ben ayrılıktan başka birşey düşünemiyorum. yanlış mı yapıyorum sizce..

Sevgili arkadaşım... Öncelikle kadınlar kulübüne hoşgeldin.
Şöyle söylemek isterim. Evlilik kurumu, en ufacık birşeyden yıkılamayacak, nice badireler atlatılabilecek kadar güçlü olan bir kurumdur. Hemen ilk kavgada ya da dayakta boşanmak, daha inşa halindeki kalenin dibine dinamit koymaktan farksızdır.
Kocan sana fiziksel olarak zarar vermiş... Bu onun "çok özür dileyerek söylüyorum ki" eşekliğinden. Ancak boşanmak bir çare değil. Medeni kanunumuzda eşlerin geçimsizliği halinde yalnızca boşanma olayı yok. Hakim senin isteğin üzerine, bir süre ayrılık kararı verebilir. Boşanmadan evvel, iki tarafın da düşünüp taşınması için en az 3 ay ayrılık kararı verilerek, 3 ay sonra ikinci bir dava ile sonuca bağlanabilir. İyi düşün derim, karar yine de senin.

. Hemen ilk kavgada ya da dayakta boşanmak, daha inşa halindeki kalenin dibine dinamit koymaktan farksızdır.
Ancak boşanmak bir çare değil.

pardon benim anlamadığım nokta şu: burda o kalenin altına dinamiti koyan dayak atan koca mı oluyor yoksa dayağa göz yummayıp boşanma kararı alan kadın mı?
adam düşünmüş mü evliliğini de madur olan taraf düşünecek?

boşanmak neye çare değil?
boşanacak kurtulcak.
çocuğu da yok.
kendi kararı kendisine kalmış sonuçta ama boşanmak da gayet güzel bir çare.

konu sahibi iş güç sahibi kendi ayakları üzerinde durabilen birisi.
kusura bakmayın sz dayak yiyip kendi tabirinizle 'eşeklik yaptı affedim gitsin boşanıp napcam' mantığında olabilirsiniz ama bu bayanın işi gücü var.
kimseye muhtaç da değil.
insanlar mutlu olmak için evlenir evlenmiş olmak için değil.
insanlar çocuklarına vurmaya kıyamıyorken elin oğlu gelip bayanın ağzını yüzünü morartsın, sonra da yaptı bi eşeklik diyip geçsin mi bu insan?

szn gbi düşünen ebeveynler yuzunden dayak yiyen kadınlar ayrılıp evlerine dönemiyorlar işte.
çok merak ediyorum kendi kızınız olsa da yaptı bi eşeklik kocandır döver de sever de mi diyecektnz?
bu mantıkla onu yaparsıınız çünkü.

pardon benim anlamadığım nokta şu: burda o kalenin altına dinamiti koyan dayak atan koca mı oluyor yoksa dayağa göz yummayıp boşanma kararı alan kadın mı?
adam düşünmüş mü evliliğini de madur olan taraf düşünecek?

boşanmak neye çare değil?
boşanacak kurtulcak.
çocuğu da yok.
kendi kararı kendisine kalmış sonuçta ama boşanmak da gayet güzel bir çare.

konu sahibi iş güç sahibi kendi ayakları üzerinde durabilen birisi.
kusura bakmayın sz dayak yiyip kendi tabirinizle 'eşeklik yaptı affedim gitsin boşanıp napcam' mantığında olabilirsiniz ama bu bayanın işi gücü var.
kimseye muhtaç da değil.
insanlar mutlu olmak için evlenir evlenmiş olmak için değil.
insanlar çocuklarına vurmaya kıyamıyorken elin oğlu gelip bayanın ağzını yüzünü morartsın, sonra da yaptı bi eşeklik diyip geçsin mi bu insan?

szn gbi düşünen ebeveynler yuzunden dayak yiyen kadınlar ayrılıp evlerine dönemiyorlar işte.
çok merak ediyorum kendi kızınız olsa da yaptı bi eşeklik kocandır döver de sever de mi diyecektnz?
bu mantıkla onu yaparsıınız çünkü.

Saygıdeğer arkadaşım, bekar ve öğrenci olduğunuzu gördüm. Sizin yaşlarınızda biz de öyle düşünüyorduk. Hemen herşeye fevri bir davranış gösterirdik.
Öncelikle kocamdan bir fiske bile yemedeğimi belirtmek isterim. Hiçbir zaman da yemeyeceğim garantidir. Şiddeti sırf dayakta aramamak da gereklidir.
Sanırım yazdıklarımı tam okumadan yazmışsın, ben boşanma demedim. Evlilik çok zahmetli, meşakkatli ve kutsal bir kurumdur. Kurulması öyle zordur ki, yıkılması bir kelimeye bakmaz. ıleride anlayacağını düşünüyorum. Kangren olan kolu doktorlar elbette keser, ama önce ilaç ile tedavi ederler. Baktılar kurtarılamayacak durumda, o zaman son çare kesilir.
Dediğim gibi, boşanma demedim. Hakimden "ayrılık kararı" vermesini istedim. Bu süre zarfında, koca karısına belirli bir mesafeden fazla yaklaşamaz. ıki tarafın da düşünmesi için zamanı olur. Süre bitip, ikinci duruşmaya çıkınca da ister boşanır, ister devam ederler. Hakimden ek olarak, taksirli taraf için de "tedavi hükmü" istenebilir.
Sevgiler.
,

Not: Benim kızım yok, oğlum olacak inşallah. Ve oğlum karısına bir gün el kaldırırsa, canına okuyacağımdan emin olabilirsin. Zira benim k.validem kocam bana bağırdı diye oğlunun canına okumuştu.

Saygıdeğer arkadaşım, bekar ve öğrenci olduğunuzu gördüm. Sizin yaşlarınızda biz de öyle düşünüyorduk. Hemen herşeye fevri bir davranış gösterirdik.
Öncelikle kocamdan bir fiske bile yemedeğimi belirtmek isterim. Hiçbir zaman da yemeyeceğim garantidir. Şiddeti sırf dayakta aramamak da gereklidir.
Sanırım yazdıklarımı tam okumadan yazmışsın, ben boşanma demedim. Evlilik çok zahmetli, meşakkatli ve kutsal bir kurumdur. Kurulması öyle zordur ki, yıkılması bir kelimeye bakmaz. İleride anlayacağını düşünüyorum. Kangren olan kolu doktorlar elbette keser, ama önce ilaç ile tedavi ederler. Baktılar kurtarılamayacak durumda, o zaman son çare kesilir.
Dediğim gibi, boşanma demedim. Hakimden "ayrılık kararı" vermesini istedim. Bu süre zarfında, koca karısına belirli bir mesafeden fazla yaklaşamaz. İki tarafın da düşünmesi için zamanı olur. Süre bitip, ikinci duruşmaya çıkınca da ister boşanır, ister devam ederler. Hakimden ek olarak, taksirli taraf için de "tedavi hükmü" istenebilir.
Sevgiler.
,

Not: Benim kızım yok, oğlum olacak inşallah. Ve oğlum karısına bir gün el kaldırırsa, canına okuyacağımdan emin olabilirsin. Zira benim k.validem kocam bana bağırdı diye oğlunun canına okumuştu.

Çok şaşkınım...
Sizin aksinize evli ve bebek sahibi olacak bir hemcinsimin bu şekilde düşünmesi üzdü beni..
Dayak yiyen birine "aman hemen boşanma ayrılık kararı al" gibi çözümü sunan öğrenci ya da genç bir arkadaşımız olsaydı belki yaşının ve ortamının verdiği tecrübesizlikle hoşgörebilirdim...
Oğlunuzu sağlıkla huzurla büyütün inşallah.. Oğlunuzun eşine el kaldırdığına şahit olur musunuz bilmiyorum ama siz tek tokatla yuva yıkılmayacağını oğlunuza öğrettiğiniz sürece şiddet uygulayan neslin sonu hiç gelmeyecek maalesef..
NOT: Şahsi kanaatim; şiddet uygulayan bir adam hasta değildir,tedaviye ya da ilaç kullanmaya ihtiyacı yoktur. Sadece terbiye,edep ve ahlak yoksunudur. Aynen ihanet gibi...

Sanırım yazdıklarımı tam okumadan yazmışsın, ben boşanma demedim. Evlilik çok zahmetli, meşakkatli ve kutsal bir kurumdur. Kurulması öyle zordur ki, yıkılması bir kelimeye bakmaz. İleride anlayacağını düşünüyorum. Kangren olan kolu doktorlar elbette keser, ama önce ilaç ile tedavi ederler. Baktılar kurtarılamayacak durumda, o zaman son çare kesilir.
Dediğim gibi, boşanma demedim. Hakimden "ayrılık kararı" vermesini istedim. Bu süre zarfında, koca karısına belirli bir mesafeden fazla yaklaşamaz. İki tarafın da düşünmesi için zamanı olur. Süre bitip, ikinci duruşmaya çıkınca da ister boşanır, ister devam ederler. Hakimden ek olarak, taksirli taraf için de "tedavi hükmü" istenebilir.
Sevgiler.
,

öncelikle Allah analı babalı buyutsun çocuğunuzu.

ben yazınızın tamamını okudum ve gayet de iyi anladığımı düşünüyorum.
şu muhabbete de bayılıyorum yalnız sen bekarsın anlamazsın.
bekar olabilirm ama bnm de bir çevrem, ailem, sözlüm var.
evliliğin ne olduğunu bilmek için illaki evli olmaya gerek yok.

kangren kol kesilir derken neyi kangrenlik derecesnde sınıflandırdığınıza bağlı.
bu insan balayında tokat yiyip affetmiş.
sonuç: 10 ay sonra yüzünün morarması.
pardon ne zaman kesip atacak o kangrenli kolu?
hastanelik olduğu zaman mı?

evliliğin bir kurum olduğu fikrinize de katılmıyorum.
evlilik ayakta tutulması gereken bir kurum değil; sevgi, saygıyla yürüyen bir beraberliktir bana göre.
karşısındaki çocuğu değil karısı.
sze vuran adama szn bir saygınız kalır mıydı? sevginiz kalır mıydı?
o insandan çocuklarınız olsun ister miydiniz?

kendisinden güçsüz brine vuracak kadar aciz bir erkeğe ne eşinin saygısı kalır ne de o adamdan koca ya da baba olur.

Ben "boşanmasın" demiyorum, hakim kararı ile adamı uzaklaştırsın, içine sinecek bir karar alsın; ona göre davransın diyorum. Onun yapması gereken devlet hastanesinden rapor alıp, eşine dava açmak. Ama sanırım çince konuşuyorum.
Ayrıca herkes kendi adına yorum yapmış, ben de yaptım, düşüncelerimi yazdım. Son kararı da kendisinin almasını söyledim.
Neyse derdimi anlatamadım, en iyisi hiçbir yorumda bulunmamak.

bekar bırı olarak cok fazla yorum yapamayacağım ama bu tarz durumda olanlara tek söyleyebıleceğim lütfen cocuk yapmayın. onların gunahları yok. sızınle ıcınde bulundugunuz ortamı çekmek zorunda değiller. siz eşinizi affedebilir devam edebılırsınız sızın tercihiniz.. ama cocuk bambaska bırsey onu da esaret altında yasamaya zorlamayın. lütfen..

bak cnm aynı dertten bende muzdaribim öle dayak atmaz zamanla geçer demeyin sakın
ben 2 yılllık evliyim 25 yaşındayım hala kesilmesini bekliyorum ama hala geçmiyor yine dayak hep dayak....
tavsiyem başta nasıl taviz verirseniz öle devam eder ben çekiyorum katlanıyorum siz yapmayın benim düştüğüm hatayı yapmayın....

Ya arkadaşım ne demek, dayak hep dayak?
Nesin sen, dayak yiyorsun anlamadım?
Mesleğin de var, 25 yaşındasın, bebeğin yok..
Bu kadar mı saplatı boyutunda aşıksın, seninle cehennem ödüldür bana hesabı..:bbo:

Back
X