Eşimden Sakladığım Olay Ve Kaygılarım

Olay olduğu zaman, "abinin bana bu söylediğine hiç anlam veremedim . Çok tuhaf .
Alkolü fazla kaçırdı herhalde"
diye usulünce söylemeliydiniz..

Şimdi görüşmediğiniz etmediğiniz insan için;
bana fi tarihinde şöyle demişti demek, resmen kusur arıyor..
düşündü düşündü hehh buldu bir şeyler ortaya çıkardı
Gibi bir izlenim oluşturur.

Yok ben ille söylemek istiyorum diyorsanız. bir gün bana taciz etti şeklinde değil de ,

"Abin alkollüyken ne dediğini bilmezdi zaten. Böyle saçma sapan şeyler söylerdi geçmiş zaman neyse , Görüşmüyor olmak çok iyi bir karar gerçekten"
diyerek laf arasında geçirebilirsiniz..
Aynen dediğiniz gibi nahoş bir durum ortaya çıkarıyor. Keşke sizin gibi nazikçe ifade edebilseydim zamanında.

Kadınların bu hayatta işi zor.erkekler 1 günlüğüne kadin olsa acaba dayanabilirlermiydi?
Bunu yapan dış kapının dış mandali olsa, söylersiniz ama akraba olunca nedense kimse tacize yada tecavüze inanmak istemiyor. Hele hele bu kişi kardeşse hiç inanmak istemiyorlar.zaten eltinizde bas ağrıtacak, olmayan senaryolar yazacak birisine benziyor.yani ne denebilir ki,mümkün olduğunca gorusmemek gerek.🙄
O kadar haklısınız ki. Eltimi de sevmesem bile bir hemcins olarak, eşinin onu düşürdüğü durum beni üzüyor.

Bence söylemenin alemi yok. Eşin abisine toz kondurmaz suçlu sen olursun

Keşke olay olur olmaz anlatsaydınız, şimdi açıklarsanız sanki aslında aranızda bir ilişki yaşanmış da sonradan aranızda bir anlaşmazlık çıkınca siz iftira atıp onu karaliyormus durumuna düşebilirsiniz, kaynınız belli ki namus yoksunu sizi böyle bir duruma düşürebilir bende gözü var bile der, üstelik maalesef erkekler eşlerinden daha çok kendi ailesine inanır

Genel kanı söylememem yönünde. Ben de bu tarafa daha yakınım galiba şu an. Haklısınız hanımlar.

Selam hanımlar fazla uzatmadan yazayım, yorumlarınızı bekliyorum. Üç yıllık evliyim, bebek bekliyoruz. Eşimin abisi ile ortak kurduğu bir işi var. Biz evlendiğimizde daha 1-1.5 yıllık yeni bir şirketti. Evlenirken taşın altına elimi koydum tabii ki. Ufak bir birikimim vardı, onu harcadım, çalışıyordum da. Hemen hemen yarı yarıya karşıladık tüm masrafları sade bir şekilde. Eşimin ailesinin maddi gücü olmadığı için her şeyi kendimiz yaptık (takılarımı eşim aldı). Yalnız benim ailem yatak odamızı hediye etti.

Buna rağmen o sırada kayınbiraderimle 2 yıla yakındır evli olan eltim sorun çıkardı. O şirketi biz dişimizden tırnağımızdan artırıp kurduk, oradan kazandığın para bizim de paramız, o parayla evlenemezsin gibi. Ki onlar şirket sermayesinin yarısını kendileri vermişler, eşim de bir o kadar sermaye koymuş. Onlar dışarıda çalışmaya ve para kazanmaya devam edip yalnızca iş yönetimi ile ilgili kendi işlerinden arta kalan zamanlarda destek olurken işin başında eşim duruyordu. Yine de tabii ki evlenirken dükkandan aldığımız az miktarda parayı altı ay içinde geri koyduk. Bir seneye kalmadan da dışarıya az miktarda olan taksitlerimizin hepsini bitirdik çok şükür. Buna rağmen eltim üç ortak olalım, para üçe bölünsün, üçte ikisini biz alalım diye tutturdu.

Bir şekilde bunların hepsini hallettik. Tabii araya soğukluklar girdi, ben eşime güvendiğim ve arada kalıp sıkıntı yaşamasını istemediğim için çok üstüne gitmedim. Her neyse bunlar işin ekonomik boyutları.

Asıl konu şu, nişandan hemen önce henüz aramız iyiyken bir akşam eğlenmeye dışarı çıkmıştık. Birkaç kadeh içkiden sonra kayınbiraderim bana askıntılık etti ama eşim bunu farketmedi. Ben de bir şey söylemedim o ortamı terk ettik hemen. Sarhoştur, kendine gelince pişman olur diye düşündüm. Bir iki ay sonra bu durum tekrarlandı ve bu kez çok kalabalık bir ortamda oldu. Yine o ortamı terkedip kaçtım ve kimseye bir şey söylemedim. Sonra eltimle saçma bir konu yüzünden tartıştık ve eşim artık eltimin şımarıklıklarına dayanamadığı için iletişimi tamamen kesti onlarla. Ama hala ortaklık sürüyor. Ve benim kayınbiraderime de eltime de hiç güvenim yok ne maddi ne manevi olarak. Abisi hakkında kötü bir şey söylesem ben kötü olurum. Bir şekilde işlerini ayırmaları gerektiğine inanıyorum ama işleri de çok iyi gidiyor. Diğer yandan içim rahat değil.

Zamanımda eşime söyleseydim ne olurdu diye merak etmekten kendimi alamıyorum. Kardeşinin karısına askıntılık edecek kadar şeref yoksunu bir adamla çalışmaya devam etmek istemezdi ama gizledim korktuğum için. Şimdi eşimi maddi olarak da sömürmelerinden korkuyorum ama elim kolum bağlı. Ne yapacağımı bilmiyorum. Söyleyip kurtulmalı mıyım, gizlemeye devam mı etmeliyim? Bu olayı kimse bilmiyor. Çok uzun oldu kusura bakmayın. Yorumlarınızı bekliyorum.
yazdınız mı görmedim ve merak ettim. Ne yaptı tam olarak?

Bunun alkolle ilgisi yok ayrıca. Yapıp yapıp alkole bağlanmasın. Alkol yüzünden olsaydı içen herkes eş dost demeden birbirine asılırdı. Hiç sarhoş görmedik sanki. Ayık kafayla fırsatını bulsa yine yapardı.

Tekrar bir tacizde bulunursa mutlaka söyleyin ama ilk olanlardan bahsetmeyin bence, inşallah Allah o pisliğe tekrar fırsat vermesin bu arada...
Eşimin eltimle arası bozulduğundan beri görüşmüyoruz. Sosyal bir ortamda da bir araya gelmiyoruz. Mecburiyetler ortadan kalktığı için artık bunun yaşanabileceği bir ortam oluşması çok zor şükürler olsun ki. Bir araya gelmemek için elimden geleni yapıyorum. Amin.

Bana kendi eşini uzaktan işaret ederek “Keşke x de senin gibi biri olsaydı” dedi. Anlayamadım dedim. “Keşke x’in yerinde sen olsaydın diyorum o zaman ben de çok mutlu olurdum y gibi” dedi (burada eşimin adını söylüyor). Bunu söylediği sırada da dibime kadar girdi. O kadar iğrençti ki. Tuvalete gidip kustum. Sonra da hemen mekanı terk ettik bir bahane uydurdum. Günlerce aklımdan çıkmadı.

yazdınız mı görmedim ve merak ettim. Ne yaptı tam olarak?

Bunun alkolle ilgisi yok ayrıca. Yapıp yapıp alkole bağlanmasın. Alkol yüzünden olsaydı içen herkes eş dost demeden birbirine asılırdı. Hiç sarhoş görmedik sanki. Ayık kafayla fırsatını bulsa yine yapardı.
Yazmıştım yukarıda kaldı. Katılıyorum kesinlikle, ayık kafayla aklından geçenleri hayata geçiriyorlar. Ben de içmeyi, eğlenmeyi severim. Hiç böyle bir durumda kalmamıştım.

Selam hanımlar fazla uzatmadan yazayım, yorumlarınızı bekliyorum. Üç yıllık evliyim, bebek bekliyoruz. Eşimin abisi ile ortak kurduğu bir işi var. Biz evlendiğimizde daha 1-1.5 yıllık yeni bir şirketti. Evlenirken taşın altına elimi koydum tabii ki. Ufak bir birikimim vardı, onu harcadım, çalışıyordum da. Hemen hemen yarı yarıya karşıladık tüm masrafları sade bir şekilde. Eşimin ailesinin maddi gücü olmadığı için her şeyi kendimiz yaptık (takılarımı eşim aldı). Yalnız benim ailem yatak odamızı hediye etti.

Buna rağmen o sırada kayınbiraderimle 2 yıla yakındır evli olan eltim sorun çıkardı. O şirketi biz dişimizden tırnağımızdan artırıp kurduk, oradan kazandığın para bizim de paramız, o parayla evlenemezsin gibi. Ki onlar şirket sermayesinin yarısını kendileri vermişler, eşim de bir o kadar sermaye koymuş. Onlar dışarıda çalışmaya ve para kazanmaya devam edip yalnızca iş yönetimi ile ilgili kendi işlerinden arta kalan zamanlarda destek olurken işin başında eşim duruyordu. Yine de tabii ki evlenirken dükkandan aldığımız az miktarda parayı altı ay içinde geri koyduk. Bir seneye kalmadan da dışarıya az miktarda olan taksitlerimizin hepsini bitirdik çok şükür. Buna rağmen eltim üç ortak olalım, para üçe bölünsün, üçte ikisini biz alalım diye tutturdu.

Bir şekilde bunların hepsini hallettik. Tabii araya soğukluklar girdi, ben eşime güvendiğim ve arada kalıp sıkıntı yaşamasını istemediğim için çok üstüne gitmedim. Her neyse bunlar işin ekonomik boyutları.

Asıl konu şu, nişandan hemen önce henüz aramız iyiyken bir akşam eğlenmeye dışarı çıkmıştık. Birkaç kadeh içkiden sonra kayınbiraderim bana askıntılık etti ama eşim bunu farketmedi. Ben de bir şey söylemedim o ortamı terk ettik hemen. Sarhoştur, kendine gelince pişman olur diye düşündüm. Bir iki ay sonra bu durum tekrarlandı ve bu kez çok kalabalık bir ortamda oldu. Yine o ortamı terkedip kaçtım ve kimseye bir şey söylemedim. Sonra eltimle saçma bir konu yüzünden tartıştık ve eşim artık eltimin şımarıklıklarına dayanamadığı için iletişimi tamamen kesti onlarla. Ama hala ortaklık sürüyor. Ve benim kayınbiraderime de eltime de hiç güvenim yok ne maddi ne manevi olarak. Abisi hakkında kötü bir şey söylesem ben kötü olurum. Bir şekilde işlerini ayırmaları gerektiğine inanıyorum ama işleri de çok iyi gidiyor. Diğer yandan içim rahat değil.

Zamanımda eşime söyleseydim ne olurdu diye merak etmekten kendimi alamıyorum. Kardeşinin karısına askıntılık edecek kadar şeref yoksunu bir adamla çalışmaya devam etmek istemezdi ama gizledim korktuğum için. Şimdi eşimi maddi olarak da sömürmelerinden korkuyorum ama elim kolum bağlı. Ne yapacağımı bilmiyorum. Söyleyip kurtulmalı mıyım, gizlemeye devam mı etmeliyim? Bu olayı kimse bilmiyor. Çok uzun oldu kusura bakmayın. Yorumlarınızı bekliyorum.
Gecikmişsiniz, çok kalabalık ortamda oldu demişsiniz o anda en doğru şekilde müdahale etmeniz lazımdı. Şu andan sonra yapacağınız her şey iftira olarak algılanır, eşinizin güvenini de sarsarsınız.

Bana kendi eşini uzaktan işaret ederek “Keşke x de senin gibi biri olsaydı” dedi. Anlayamadım dedim. “Keşke x’in yerinde sen olsaydın diyorum o zaman ben de çok mutlu olurdum y gibi” dedi (burada eşimin adını söylüyor). Bunu söylediği sırada da dibime kadar girdi. O kadar iğrençti ki. Tuvalete gidip kustum. Sonra da hemen mekanı terk ettik bir bahane uydurdum. Günlerce aklımdan çıkmadı.
İşte bu anda eltinize seslenip Ayşee gel gel bak Ali ne diyor diyecektiniz, o an panikle ne uydurursa uydursun.

Merhaba, bunu yazıp yazmama konusunda kararsız kaldım ama yine de paylaşmak istedim. Anlattığınız olayın benzerini eski eşimin dayısı ile yaşadım. Bahsettiğim kişinin benim yaşımda kızı var. Bizden 350-400 km ötede bir ilde yaşıyordu dayısı. Emekliydi ve pazarlama tarzında bir ek iş yapıyordu. Bulunduğumuz ilde de işleri oluyordu. Bir akşam arayıp: "Yarın orada işim var, akşamdan gelip otelde kalacağım ama sizi de bir göreyim," demişti. (Şirket yol, otel gibi masraflarını karşılıyordu.) Biz de kendisini akşam yemeğine aldık. Yemekten sonra: "Ben otelle kavga ettim, bana otel ayarlayın," dedi. Ne dersiniz böyle bir durumda? "Olur mu bizde kal," dedik.

Bu teklifimiz maalesef adamın haftada 3 gece bizde konaklamaya başladığı bir düzene dönüştü. Önce hemem hemen her hafta gelip 1 gece kalmaya başladı. Daha sonra: "Yarın işim var, akşamdan geleyim ama iş aksayabilir birkaç gün," deyip iyice yerleşti. Adamın tavrından rahatsız olmaya başladım ama eski eşime bir şey diyemedim. Sonra eski eşim evde yokken de habersiz ya da kapıya varınca haber verir şekilde gelmeye başladı. Alenen bir şeyler yaşandı diyemem ama en son adam ayağıyla ayaklarımı okşamaya başlayınca ben patladım. Eski eşim de yaşananları görmüş olmasına rağmen beni "pis fikirli" olmakla suçladı. Bazısı gözüyle görmüş olsa da kendi ailesine konduramıyor, bir de üstüne sizi ailesinden görmez şekilde suçluyor. Bu yüzden olayın üzerinden zaman da geçmişken eşinize hiçbir şey anlatmayın. O adamdan da olabildiğince uzak durun. Bir araya gelme mecburiyetiniz olursa da yanınızda insan olmazsa kendinizi koruyabileceğiniz bir şey olsun. Bir de telefonunuzun ses kaydı açık olsun.

Burada bir kac tane "kız kardeş ve eş" konusu okudum. Konular faketir degildir bilemem ama bazi kadinlarin tutumu korkunçtu.
Tam da eşiniz kafa, kiz kardeşim bir sey yapmamistir adami atarim, boşarim, boyle bir durumda kesin kocan kardeşime umit vermiştir yazanlar çoktu.

Böyle insanlarla evli kalmamak lazim.
Ben olsam saklamazdim, inanmasa zaten ben boşardim.

Olay taze olsaydı ben de söylemeniz taraftarıydım ama su an artık hiç muhatap olmamak en iyisi. Ama nasıl yaparsınız bilmiyorum ama bi şekilde bu ortaklığa son vermek en iyisi. Ki aradaki maddi uçuruma göre anladığım kadarıyla aslında alenen para kaçırma var. Eşiniz ta görmek istemiyor ya da cidden görmüyor. Ise tek olarak devam etmek en güzeli. Ekonomik durum su an ülkede çok kötü biliyorum ama bazen 3 5 bin eksik olsun ama huzurlu olsun diye düşünen insanlardanım ben. Allah huzur versin insallah

Burada bir kac tane "kız kardeş ve eş" konusu okudum. Konular faketir degildir bilemem ama bazi kadinlarin tutumu korkunçtu.
Tam da eşiniz kafa, kiz kardeşim bir sey yapmamistir adami atarim, boşarim, boyle bir durumda kesin kocan kardeşime umit vermiştir yazanlar çoktu.

Böyle insanlarla evli kalmamak lazim.
Ben olsam saklamazdim, inanmasa zaten ben boşardim.
Sonra gider ana kuzusu koca konusunda ateş püskürtürler.

Tekrar olmasını beklemeyin. Konuşmanızı ertelemeyin. Tacizin sustukça dozu artar .Siz her iki olayı da anlatın ilkinde konduramadım ikincisinde bana inanmazsın diye çekindim ama böyle böyle ben bir daha bir araya gelmek istemiyorum deyin.He size inanmazsa keyfi bilir. Bu konuda eşine inanmayan adamın yanında kadın durmamalı zaten.İnanmayacaklar bana diye tecavüzü mü bekleyeceksiniz yani lütfen susmayın.

Ne diyeceksiniz abin bana sarktı ortaklığı boz mu? Zamanında söylemediğiniz şeyi şimdi mal için söylediğinizde inandırıcılığı bozuluyor maalesef.

Yazmıştım yukarıda kaldı. Katılıyorum kesinlikle, ayık kafayla aklından geçenleri hayata geçiriyorlar. Ben de içmeyi, eğlenmeyi severim. Hiç böyle bir durumda kalmamıştım.
Donakalma gibi bir şeyin olduğuna inanıyorum gerçekten. Taciz gibi travmatik olaylarda da ya sinir krizi geçiriyor insan ya da böyle basireti bağlanıyor. Ortasını bulan çok nadirdir.

İkinci olay nasıl yaşandı, çok kalabalık dediğiniz. Bilemiyorum ben dayanamaz söylerdim o an sanırım. Tabi insan yaşamadan bilemez ama.

Böyle durumlarda en anlayışlı ve açık görüşlü diyeceğimiz insanlar bile şüpheyle yaklaşabiliyorlar. Durduk yere ortalık karıştıran, dramaqueen damgası yemeniz olası. Özellikle erkekler bu tarz tacizler yaşamadıkları için durumu anlamıyorlar asla. Abartı buluyorlar. Üzerinden bu kadar zaman geçmişken söylemezdim.

Olay taze olsaydı ben de söylemeniz taraftarıydım ama su an artık hiç muhatap olmamak en iyisi. Ama nasıl yaparsınız bilmiyorum ama bi şekilde bu ortaklığa son vermek en iyisi. Ki aradaki maddi uçuruma göre anladığım kadarıyla aslında alenen para kaçırma var. Eşiniz ta görmek istemiyor ya da cidden görmüyor. Ise tek olarak devam etmek en güzeli. Ekonomik durum su an ülkede çok kötü biliyorum ama bazen 3 5 bin eksik olsun ama huzurlu olsun diye düşünen insanlardanım ben. Allah huzur versin insallah
Ben de üç beş eksik olsun huzurum var, kafam rahat diye düşündüğüm için bozmadım hiç. Gebelik söz konusu olunca duygularım değişti. Daha bencil düşünmeye başladım. Kendimdeki bu değişim de beni ürkütüyor.

Ne diyeceksiniz abin bana sarktı ortaklığı boz mu? Zamanında söylemediğiniz şeyi şimdi mal için söylediğinizde inandırıcılığı bozuluyor maalesef.
İlk mesajdan bu yana bayağı bir yazdım aslında, tek mesajda hepsini tekrar yazamayacağım ama özet geçeyim, öyle değil.

Donakalma gibi bir şeyin olduğuna inanıyorum gerçekten. Taciz gibi travmatik olaylarda da ya sinir krizi geçiriyor insan ya da böyle basireti bağlanıyor. Ortasını bulan çok nadirdir.

İkinci olay nasıl yaşandı, çok kalabalık dediğiniz. Bilemiyorum ben dayanamaz söylerdim o an sanırım. Tabi insan yaşamadan bilemez ama.
İkinci olayı yazarsam ifşa olma ihtimalim var, burayı kullanan ve o gün orada olan insanlar var çünkü. Merak ettiyseniz özelden yazabilirim. Evet tanıdığım çoğu kadın basireti bağlananlar kısmında. Anlık tepkisini artık verebilenlerden olduğuma inanıyordum ama sokaktaki sözlü veya fiziksel tacizlerde yapabiliyormuşum bunu sadece, bunu anladım.

Back
X