- 10 Mart 2019
- 3.294
- 4.437
- 133
- 41
- Konu Sahibi Denizdeniz14
-
Bu yazdiklariniz eşimle konuşmalarimizda satir aralari oluyordu ailesine hiçbir yaptirimi olmadi yasattiklarinin. Evet hala onlar ailesi , hala evlerine gider ihtiyaclarini alir vs. Ben bir bedel ödedim ama onlarin ödedigi hicbir sey yok. Sadece artik sözleri dinlenmiyor eskisi gibi baskin degiller. Yanlarina kar kalmişPişman da ne yapıyor?
Hatasını anladı da değişen ne?
Size karşı boynu eğik durup özür dilerim, yanlış yaptım.
Keşke başa dönsek öyle davranmam demekle soğumuyor ki insanın içi.
Ailesi ne bedel ödedi mesela?
Bizim üzüldügümuzun çeyreği kadar üzüldüler mi?
Yoksa onlar aynı huzurla yaşamaya devam ediyor da olan bizim evliliğimize, masum duygularımıza mı oldu?
Hâlâ aşamiyorsak aşamayacaksak bu yüzden.
8 sene sonrasından bildiriyorum.
Onlar hala ailesi.
Nasılsın anne?
Üzülme anne.
Güzel kardeşim mutlu olsun.
Ayağına taş değmesin.
Bize gelince canım karım sen benim en kıymetlimsin.
Şükür kıymetli hissettiğimiz yer olmadı daha.
Içi boş lafa bakıp sırıtacak kadar da şuursuz olmadığım icin...
Intikam da aldım unutmuyorum.
Çocuğum oldu yine unutmadım.
4 çocuğum da olsa unutmayacağım.
Pek çok kişi eşi için canını verebilir mesela.
Ben elbette sağlıklı olsun isterim.
Kötülüğünü bile isteye istemem ama uğruna da ölmem.
Anası ya da kardeşi ölsün.
Ederi kadar herkese.
Cevremde gördüğüm 5te 1 kadın iyiki kocamla evlenmişim yine olsa yine onunla evlenirdim diyen.
Kalan 4 bizim gibi hayal kırıklığı yaşıyor.
Onu da farkettim.
Kimi boşar kimi devam eder.
Eden de benim gibi duygularla eder muhtemelen..
Nasil duzeldiniz peki ? Nasil devam ediyorsunizÇok benzer gördüm sizinle yaşadıklarımı. Hatta belki benimki daha ağırdı çünkü biz çok uzun yıllar çıkıp çok zor bir şekilde evlenmiştik ben adama çok çok çok âşıktım. Gördüm ben başına gelecekleri çok aşık olduğumdan ayrılamadım.
Bir bayan yazmış ya sabah onu gorupnsarilacagim yerde kaynanan aklıma geliyor diye ne doğru laf ya. Tam olarak böyleydi. Ondan bosandigimi hayal ettiğimde o kadından boşandım gibi geliyordu bana. Düşüncesi bile hoşuma gidiyordu benim. Çocuk yoktu bir daha asla onu görmeyecektim.
Ama çok ilginçtir bunları yaşarken değil olaylar bitip o bana dönüp ya evet varmış böyle birşey ben şimdi anladım dediğinde farkettim. Araba kazası gibi o an adrenalinden birşey anlamıyorsun ama sonrasında herşey bitiyor herkes iyi oluyor sen o zaman diyorsun aa bana araba çarpmış. Ne enteresan bir duygu ya. Sonradan anlaşılıyor ne olduğu.
Allah yardımcınız olsun. Çok zor çok.
Istiyor ama olsa da olur olmasa da . Olmasi icin de olmamasi icin de çabasi yok .Çocuk fikri var mı kafasında?
Ya ben böyleyim sürekli geçmişteyim . Neden bunu yapti , neden böyle söyledi, ben neden böyle yaptim söyledim , geçmişteki sorunlara benzer bir sey olsa şimdi ne yapar yine ayni mi davranir , nasil bu kadar kör olabildi , bana bunlari yasatmaya ne haklari vardi vs. hep sorgulamalardayim.Evliliğin başlarında çiftlerin tecrubesizliginden kaynakli araya girebilen güya es dost aile üyesi kişileri çoğu zaman sona götürebiliyor...
Kendince haksızlığa uğramış kiside bu durum uzun yıllar ama şöyle yaptı şöyle dediyle başlayıp bir iş yaparken bile kendini geçmişte olan bir olayi düşünüp kavga eder ya da ben neden böyle demedimle bulur.Kisinin kendiyle kavgası bitmez kısaca.Ama inan suan yaşadığın esinin yaşattığı cogu evliligin başlarında ne yazik ki böyle.Bir yerden geçtiniz eşin toparlamaya çalışıyor madem sizde elinizden geldikçe destek olun.Zor biliyorum (bende ara sira esime patlıyor hic yoktan düşünüp ondan uzak duruyorum)ama evlilik ateşten gömlek giymesi zor çıkarması bir o kadar zor...Esiniz pismansa cahildim uydum vs diyor ve bu yolda ilerliyorsa çabasını görün yoksa aynen siz gibi bu cabama karşılık bana bunlari yasatti diye sizden soguyacaktir.Biraz sabır ins her sey duzelecektir.
Bir şansı hakediyor. Çocuk düşünüyorsanız emin olana kadar erteleyin.Istiyor ama olsa da olur olmasa da . Olmasi icin de olmamasi icin de çabasi yok .
Konuyu tam okumamissiniz , mesajlarimda bu duygudurumum gecici mi kalici mi oldugunu bilmedigimi karisik dusunceler icinde oldugumu dusuncelerimo toparlayamadigimi yazdim. Şu an yasadigim sey gecici olabilir bu durumda bosanmak ne kadar saglikli olur.Ben soğuyacağım esımden gelip buraya boşanma diyenlere uzun uzun şunu yaşadım bunu yaşadım diyeceğim. Gerçekten soğumuşsam yüzüne catır çatır söyler ayrılırım hiç kimse benım mutluluğumdan onemlı değil net .
Gözden geciriyorum zaten bu ruh haline burunmemin sebebi de bu sorgulamalar olmaliBen bu adamın adam olduğuna hiç inanmıyorum. Keşke siz de vaktiyle bu adama donmeseydiniz. Hala bişeyleri gözden geçirmek için geç değil
Size de mı karışıyorlardı. Bir aydır evlıyız ben bile bıktım yaBiz bosanma kararı aldık
Yahu bır aydır evlıyım. Ki ılk hafta annesı haftada 4 5 kez cagırdı. Gelmek ıstedı. Sureklı bekledim gelmıyonuz. Ya bırak bı birbirimize doyalım ya bırakmıyorlar. Kötü gelın olcam yapcak bısey yokNeden biliyor musun En güzel zamanlarımda Es ve ailesiyle proplem yasadın, Bıktın, Şimdi icinden hic bir şey gelmiyor dimi? Gecicek bu düşünceler daha da mutlu olacagın zamanlar gecicek Evliligin İlk yıllarında oluyor genelde sonra her sey oturuyor
Düzelirsiniz tabi , hepimiz neler yaşıyoruz hayat bu. Önce kendine yatırım yapıp, kendini iyileştirmek lazım , sana en çok ihtiyacı olan yine sensin . Baktınız olmuyor , o zaman da ona çareler düşünürsünüz, ama ben geçici olduğunu düşünüyorum . Bazı insanlar çok hassas , bir kere kırıldılar mı zor toparlıyorlar .Psikoga gittim, eşim gitmek istemiyor ,kendim gittim. Zamanla duzelirim umarim
Geç bile kalmış senin yine iyiÇok erken degil mi ama daha 1,5 senelik evlilik konserve kavanozlarina tikilip kalacak yazik .
Hatasini anlamis olmasi bile guzel size kendini affettirmeye calismiyor muEş ailesi ile olan sorunlara girersem çikamam çok uzun. Eşimin tavri başlarda hep ailesinden tarafti beni çok yipratti . Sonradan dengeyi kurdu ama geç olmuş anlasilan.
Geçici ise net adimlar atmamam lazim. Hem hassasim hem de hassas bir dönemden geciyorumDüzelirsiniz tabi , hepimiz neler yaşıyoruz hayat bu. Önce kendine yatırım yapıp, kendini iyileştirmek lazım , sana en çok ihtiyacı olan yine sensin . Baktınız olmuyor , o zaman da ona çareler düşünürsünüz, ama ben geçici olduğunu düşünüyorum . Bazı insanlar çok hassas , bir kere kırıldılar mı zor toparlıyorlar .
Çalisiyor affettirmeye ama benim icin önemi yokHatasini anlamis olmasi bile guzel size kendini affettirmeye calismiyor mu
Ayrilmak mi istiyorsunuz ben oyle hissettim evliliginiz icin anlamsiz onemsiz diyorsunuz birde size tavsiyem bazi dualar var onlari okusanizz belki kalbinizi isindirir Rabbim siizn icin bir bakaymÇalisiyor affettirmeye ama benim icin önemi yok
Ben bu durumumdan rahatsizim . Ayrilsam eşim de elle tutulur sebep bulamiyorum , kendim icin ise belki duygularim gecicidir . Ayrilmasam eşime evliligime tahammulum kalmadi rahatsiz oluyorum varligindan. Bilmem kendimi yeterli ifade edebiliyor muyum ? Ne hissettigimi toparlayip yazamiyorum bile .Ayrilmak mi istiyorsunuz ben oyle hissettim evliliginiz icin anlamsiz onemsiz diyorsunuz birde size tavsiyem bazi dualar var onlari okusanizz belki kalbinizi isindirir Rabbim siizn icin bir bakaym
Offd kıyamam ya. Bız umarım böyle olmayız. Bugun dedı ailem gelmek ıstıyor ben anladım. Ulen gelip napcak ev ıste. 1 ayda cok sıkıldım ben bu gıt gel muhabbetinden. Allahtan yazın cagırırız dedı sonra.aynı şeyleri, bende yaşadım evlendim ilk bir sene ailede aile.sürekli akrabam ailem diye diye yıprattı o kadar sakin bir insandım ki sonra ben delirdim sinir krizleri yaptıklarını atlatamadım.görünürde birşey yapmıyorlardı ama böle kendini cam fanusun içinde sıkışmış kalmış hissedersin ya işte öle hissederdim sonra ben dayanamadım evden kovmalarım başladı eşimi ve ayrıldık..
Bende suan uzerımde baskı hıssedıyorum asırı derecede. Ve böyle giderse konuscam eşimle anlatcamaynı şeyleri, bende yaşadım evlendim ilk bir sene ailede aile.sürekli akrabam ailem diye diye yıprattı o kadar sakin bir insandım ki sonra ben delirdim sinir krizleri yaptıklarını atlatamadım.görünürde birşey yapmıyorlardı ama böle kendini cam fanusun içinde sıkışmış kalmış hissedersin ya işte öle hissederdim sonra ben dayanamadım evden kovmalarım başladı eşimi ve ayrıldık..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?