Eşimden soğumaya başladım

notokey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2018
1.511
1.000
53
3 yıllık evliyiz 1.5 yaşında kızım var.Çocuktan önce sorunlarımız yoktu şimdi de elle tutulur öyle bir sorunumuz yok.Fakat çocuk sadece benim sorumluluğum gibi görülmesine sinir oluyorum.

Köye gidicektik düğün vardı işlerim erken biter diye düşünmüştüm biraz daha erken gideriz demiştim fakat bitmedi gidemeyiz dedim burdan giyinip öyle gideriz düğüne dedim ona kızdı herhalde hemen surat düşüyor,hazırlan diyorum kırk saat hadi hadi diyorum.Öyle deyincede sık boğaz etmiş oluyorum beyefendiyi çok ağır kanlı.İstediği olmayınca bir de özellikle yapıyormuş gibi geliyor.Ailesi aradı gelmicenizmi diye herhalde ondanmı triplendi bilmiyorum.

Dün çocugu parka götür bende süpürüp sileyim dedim neyse gidip geldiler.Mama almaya çıkacaktı çocukta istedi gitmek, durmaz diye almak istemedi ama götürdü gene neyse bende o arada hiç durmadım geldiklerinde de ütü yapıyodum zaten gördü kaç tane ütüm olduğunu.Çocugu sen uyut dedim bana ters ters bakıyor.Ne var sadece benim çocugummu dedim bu lafı kaç oldu söyluyosun deyip kızıyor.Ama gerçekten öyle çocukla biraz ilgilendi diye çok şey yaptı sanki bende ilgileniyorum sürekli hem ev işi vs yorucu oluyor o zaman temizlikçi tut dedim oldu uşakta tutayım diyor.

Ortada çok bariz sorun olarak gözükmeyebilir ama o da sanki eskisi gibi değil önceden karış vs şeklinde takılır eskisi gibi gelmiyor artık benimde ona karşı sevgim azaldı gibi geliyor.

Şeytan diyor gönder annesinin evine biraz kafanı dinle ama ters tepebilir diye de tereddüt ediyorum.Sanki ilerisini göremiyorum bilmiyorum kafam karışık,çevremde ilgili kocaları gördükçe daha da soğuyorum.

Bana göre siz duygusal dönemdesiniz.eşiniz de çalışıyor insanların ağız kokusunu çekmek de kolay değil anlayışlı olmanızda fayda var zaten bir baba anne gibi olamaz eşinizden çok şey beklemeyin..

Off gerçekten annesinin evinde pışpışlanıp her istedikleri anında yapılınca sonra aynısını eşlerinden de bekliyorlar. Yaptıkları her şeyi çok büyük lütuf görüyorlar. Yetişkinsin artık sorumluluklarının bilincinde ol de bence. Sürekli alttan al al nereye kadar. Size emeğinize saygısı olsun biraz. Burada suç kadınların tabi ki oğullarını prens diye yetiştiriyorlar.

Sizde çalışıyordunuz sanırım. Çalışmasanız bile eşinizle birçok şeyi ortak yapmalısınız zaten orası ayrı.

Ev işlerini tek başınıza niye üstleniyorsunuz? Eşiniz yardım etmiyorsa, haftadan bir temizlik için yardım alin, eşiniz tek başına karar veremez buna. Çalışıp temizlik için eşten onay almakta doğru değil. Şu gün birini ayarladım temizlik için gelecek deseniz ne diyecek eşiniz?

Çocuk bakımında da aynı şey geçerli, ters ters baksın varsın, yine de uyutsun çocuğu. Ters bakıyor diye siz üstlenmeyin çocukla ilgili diğer şeyleri.

Beraber yaşadığınız evden esinizi annesini evine gönderme hakkınızda yok zaten. Doğru bir üslupla isteklerinizi söyleyin, üstlenmeyin tüm yükü.

Canim bnim haklisin sinirlenmekte sasirdim bnim esim hava almaya da ciksa kizimi götürür bn gondermem sonra iceri girmiyo diye cok cok sasirdim cok sorumsuz esiniz var ama bunun üstesinden gelmelisiniz bunun icin esinizden sogumaniz da biraz abarti geldi tmm kizarsin cs vs ama sogumak ayri bir kavram bnce cok yoruldunuz dilenmeye ihtiyaciniz var biraz annenize falan gidip kalsaniz iyi gelir bnce

Erkeklerin çoğu böyle maalesef Yetiştirilme tarzından ve toplum baskısından sanki bebek bakımı, ev işleri hep kadına aitmiş gibi. Avm ve restoranlardaki bebek bakım odaları bile kadınlar için. Sanki bir baba çocuğuyla tek başına dışarı çıkamaz. Çocuğunun altını değiştiremez. Deterjan reklamları hep kadınları memnun etme derdinde, bebeğinin altını değiştiren kadın reklamları ve mutlu anneler (!)
Tüm sorumluluk kadına kalınca kadın da haliyle beziyor ve erkekler de bu sefer ne çok konuşuyorsun, hiçbir şeyden memnun olmuyorsun diye kadınlara yükleniyor.
Eşinizi ev işlerine ortak edin. Madem çocuğunuzu uyutmak istemiyor, ütü yapmasını söyleyin. Hatta bunu sizin söylemenize bile gerek olmamalı bana kalırsa. Kadın nasıl birlikte dağılan evin, çamaşırların, yemek yapmanın planını yapıyorsa erkek de yapmalı.

Bende çalışıyorum hafta sonuna her şeyi sığdırmaya çalışıyorum bir de.Beklentim yüksek orası kesin birde başkalarını görünce özeniyorum

Oğlum olsun böyle yetiştirmicem deyincede hemen bir bakış fırlatıyor gerçekten öyle alıştırıyolar her şeyi önlerine.Gecen annesi gelmişti bende yemek yapmamıştım eşime yumurta pişirdim annesi demiştir kesin bende olsa kızar yemek ister diye ama karısına ses çıkarmıyor diye :)

Zaten temizlikçinin parasını ben ödediğimden birşey demiyor şuan fazla açıldım çağırıcım iki-üç hafta sonra ama benim kızdığım çocuğu parka götürdü diye çok bir şey yaptı sanki ben işten gelince götürüyorum ne var.Eskisi gibi değiliz ondan da seziyorum sanki aramızda tuhaf bir soğukluk var gibi geliyor

Ben çalışıyorum annem bende çocugu bakıyor cuma akşamı evine gidiyor.Çocuğu götür dediğimde durmaz küfrederek gelirim sana valla diyo bana hiç küfür etmedi şimdiye kadar edemezde zaten lafta söylediğini biliyorum.işten gelince çocugu üzerine oturtur o yatar çocuk ustunde oturur haberlere bakarlar bu ilgilenmek herhalde çocukla iki bişey yapıyım yok

3.5 senelik evliyim, henüz çocuğum yok. Eşimden Allah razı olsun herhangi bir yardım istediğimde ikiletmez. Çocuk olunca da yardım eder misin diyorum elimden geleni yaparım diyor ama görcez bakalım. Bu arada ben çalışmadığım içim zaten öyle temizliğe yemeğe derleme toplamaya sokmuyorum. Ama mesela perde takar söker, balkon yıkar, pervane var onu falan siler. Bunlar bile benim için kıymetli. Eşinizle uygun bir dille konuşun eski günleri özlediğinizi çünkü daha çok yardımcı olduğundan sakin bir Dille bahsedin. Şu an bu yardıma daha çok ihtiyacınız olduğundan bahsedin.

Söylesek nolucak elde var sıfır arada kendi gömleğini ütüler o gün ütü yapmıcaksam.Ya bilmiyorum çevremde ilgili eşine yardım edenleri gördükçe daha sinir oluyorum.Onlar her seyi bizim görevimiz olarak görüyorlar çünkü öyle görmüşler.

Önceden de yardım etmiyordu,bir iki şey anca yaparsa yapar.Benim kızdığım o çocukta senin çocugun bende oturmuyorum uyutmak bu kadar zor olmamalı uyutucak dediğimde o sandalyede oturucak sadece çocugun elini tutucak bu.Altını almayı öğren diyorum hiç yanaşmıyo ben yapıyorum yanaşırmı.Mesela pazar günü işim vardı normalde annem bakıyor haftaiçi annem geldi pazar günü bakmak için sen niye bakmıyosun beyefendi beceremezmiş işinize gelmeyini beceremiyosunuz.

Benim eşim evlenene kadar bir gram iş yapmamış annesi istemediği için. Biz evlendiğimizde ben de çalışıyordum bazen geç çıkıyordum. Yemek sorun olabilir diye ona basit şeyleri yapmasını öğrettim, bazen Allah razı olsun sayesinde hazıra bile konuyordum. Alışverişi şu an benden iyi yapıyor. İlk başta nasıl başlarsa öyle gidiyor sanırım. Düşüncemi belirttim ilk başta daha , ama olaya hayat müşterek diyerek antipatik bir şekilde başlamaktansa Allah korusun hayatım hastalık var sağlık var ne olur olmaz, bil de yapma. Bir gün lazım olur kimseye muhtaç olma diye yaklaştım. Öyle diyince daha farklı bakıyorlar çünkü.

Onu da söyledim hastalık olur vs olur diye de beni en çok kızdıran çocuk konusu.Bu arada alışveriş vs yapar aslında eviyle ilgilidir dışarı çıkma huyu vs yoktur fakat belkide örnek kocalar görünce kıyaslama yapıyorum bu da beni mutsuz ediyor.Mesela düğündeyiz arkadasın kocası çocukla ilgileniyor fakat bizimkine sen biraz bak dediğimde düğünde çocuk baktırtma bana dedi.Evde işi olunca vs bakıyor ama bu tarz cevaplarıda oluyor

Allah yardımcınız olsun zor bir eşiniz var. İnşallah düzelir , siz de bi nebze rahatlarsınız

dün kızım diyor ki 11 yaşında

bende geceleri ağlarmıydım bana ençok senmi kalkıyordun anne ?

kocam ihale kendıne patlamasın diye sessiz kaldı

tabıkı ağlardın kızım dedim sonra kocam hemen atladı ama sen çok akıllı bir kızdın çok ağlmazdın babacım diyor ,

yan gözle baktım kendıne hemen öpücük atıyor sus benı çocuga rezil etme öpücüğü
bunların hepsi aynı canım yaa

Ben kaldırmazdım geceleri napıcak kalkıp ben emziriyorum zaten deyip fakat mama verdiğim zamanda kaldırmazdım çok ağladığı zaman artık kendi duyup kalkardı.Şimdi çok kalktıysam itekliyorum mama yap diye.Uykusu ağır olduğundan bende çocugu ağlatmamak için hemen kendim koşuyorum.

uykusu ağır oldugundan değil kalkmak istemıyor aslında ,

ama ben derdim komşudan yapmadım kalk sende ilgilen biraz diye ,

Kadın çalışmasa bile erkekler ev işi ve çocuk konusunda yardım etmeliler.Hele ki kadın çalışıyorsa bu sefer yardım değil ortaklaşa yapılmalı.Sorumluluk ortak olmalı.Yeni tip erkeklerin bazıları böyle.Kadın hem dışarıda çalışacak hem evinde.Beyefendiler de göbeğini kaşıyacak.Ben baştan konuşmuştum eşimle,evlenmeden önce.Bu konu benim kırmızı çizgim.Her işi kadına yüklemek vicdansızlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…