29. Eşim cok istiyor ama ben ısrarla sorunları çözmeden çocuk yapmama taraftarıyım. Düzelicek bi daha yapmiycam falan diyo ama bu kacıncı demesi onların yanına gidince dolduruyorlar. Bu sefer feronia bize çocuğu göstermiyor kendi ailesine yakınlastıryor diyecekler, eltime yaptıklarını gördükçe ben de temkinli davranıyorum bazı konularda.Yaşınız kaç ?
Bu tarz evlilikler kadına çocuğu erteletiyor.
Anne olmak isteyen kadının zamanını çalıyor.
Eşinizle netlestirin bazı şeyleri.
Tam olarak beklentilerinizi vs soyleyin.
Çocuk olunca dönmek zor.
Anlaşılan siz aileniz yüzünden yuvanızı yıkacaksınız.. Bakın siz diyorum çünkü sizin ailenizde garip hiç mi kızlarının hatırı yok. Sizin için bile konuşmaya, iletişim kurmaya devam edeceklerdi..Hayır. Evlilik sürecimde birçok yanlışları oldu sustuk sineye çektik annemler de yeter ki tartışma olmasın diye sustular, düğünden sonra da tamamen görüşmeyi kestiler. Kavga gürültü olmadı ama benim ailem konuşup görüşmek taraftarı değil.
Eve geldigimizde sorun yok, her yerde aile olalım iki yarım değiliz tümüz diyorum. Tamam haklısın diyor ama oralara gidince işler değişiyorAçıkçası ben ailemde özgürce kaldığım sürece sorun etmezdim. Ama sizdeki sorun,o süreçte eşinizin iletişimi kesmesi. Bu hiç normal değil. Iletişim probleminiz var belli ki. Konuşmaya yanaşmıyorsa yapacak bir şey yok.
Daha yeni evliyken kv cok laf soktu bizimkilere , dili çok sivri sürekli laf sokar laf söyler, birilerinin arkasından konuşur, ben de bişey diyemedim haklı geldiler çünkü bana. Yine de babam eşime cok dedi buyrun gelin konuşalım oturalım mesele de varsa çözelim diye eşim annemi getiremiyorum diyor. Kv her naneyi yiyip tartışmaktan konuşmaktan kaçıyor. O yüzden aileme bişey diyemiyorum bu konuda.Anlaşılan siz aileniz yüzünden yuvanızı yıkacaksınız.. Bakın siz diyorum çünkü sizin ailenizde garip hiç mi kızlarının hatırı yok. Sizin için bile konuşmaya, iletişim kurmaya devam edeceklerdi..
Resmen, aileler tellioğullarıyla seferoğullarına dönmüş.. Tabiki kaynananız evliliğinize nifak sokar.
19 yıllık evliliğimde asla ailelere taviz vermedim.Bakin ben vermedim erkekler bu konuda beceriksizdir. Evliliğiniz için, evliliğinizi beceriksiz kocanıza bakmayın biraz politik olun.. Kocanızla gidin gelin kaynananın ekmeğine yağ sürmeyin. Bir de aileniz arayı yumuşatsın şimdi düşmanlığın zamanı değil.
Bakın daha yeni evlisiniz zamanla kocanız sizi çekirdek ailesini benimseyecektir.Eve geldigimizde sorun yok, her yerde aile olalım iki yarım değiliz tümüz diyorum. Tamam haklısın diyor ama oralara gidince işler değişiyor
İşte çağırsa ben gelmezmişim. Hem lafları yiyip hem de bi kusura bakma demeden üste çıkmaları. Ben eşime dedim annen arasın kızım öyle demek istemedim güzel güzel konuşup kapatırım telefonu diye. Ama o süre zarfında bir allahın kulu ben varmışım gibi davranmadı, bilmiyorum bana da tuhaf geliyorAy bilemedim. Yazdiklarin benim icin neredeyse boşanma sebebi mesela. Ama cidden her iliskinin dinamigi ne kadar farkli oluyor. Bir arkadasim esiyle birbirlerini cok seviyorlar, esi onu o esini el ustunde tutar ama asla birbirlerinin ailesinde kalmiyorlar. Hep cok garip geliyor bana. Baya kayin aileyle yabanci gibi arkadasim. Arada bi problem vs de yok. Uzak tanidik gibi bayramda falan 2 saat ugrayip cikio. Memlekette bazen birkac hafta kaliyorlar ve o sure boyunca baya bekar gibi takiliyorlar. Coook tuhaf bence. Ama sizin iliskide asil mesele eşinizin sizin ortak istek ve kararjniz uzerine degil anası oyle istedigi icin sizin annenizin evine gitmeyi kesmesi. Annesigilin seni saymadigini, sensiz de cok mutlu olduklarini gozunuze sokmaya calismasi. Bunlar bence cok çiğ cok ucuz hareketler , ne kadar soğusaniz azdir yani. Busbutun ailesini sizden üstün tutuyor cunku
Sabırla bekliyorum.Bakın daha yeni evlisiniz zamanla kocanız sizi çekirdek ailesini benimseyecektir.
Ya s….nler ! Valla tahammül etmek zor,ayrılmak bi o kadar zor.Allah fırsat vermesin şöyle tiplereYani… 4 gün kalmışım ordan son gün “sen git annende kal oğlum benimle kalsın” diyor. Kızım sen de özlemişsindir ailenle vakit geçir ben de oğlumla demek istemiş hanımefendi ben yanlış anlamışım
İnanın o ailede huzursuzdur.İşte çağırsa ben gelmezmişim. Hem lafları yiyip hem de bi kusura bakma demeden üste çıkmaları. Ben eşime dedim annen arasın kızım öyle demek istemedim güzel güzel konuşup kapatırım telefonu diye. Ama o süre zarfında bir allahın kulu ben varmışım gibi davranmadı, bilmiyorum bana da tuhaf geliyor
Normalleştirmişler. Eltim kv ile yıllardır konuşmaz. Kayınvalidem damadını en son 15 yıl önce görmüş, kızının evine damadı yokken gider , damadı da onca sene bir kere adım atmamış evlerine. Bu da onlara normal geliyor ben de bunu normalleştirmek istemiyorum. Yani yanlarında istediklerini pek sanmıyorum beni.İnanın o ailede huzursuzdur.
Onlarda sizi yanlarında istiyordur. En kötü çevreleri için bile gelinlerini yanlarında isterler. Ama belli ki onlarda cahil. Oğulları boşansa bile umurlarında olmayacak gibi duruyorlar ama inan ki senelerce üzüntüsünü yaşarlar..
Dediğim gibi aileler biraz yumuşamalı ya da karı koca kimseyi takmadan evliliğinizi güçlendireceksiniz.
Evet, açıkça belirtti evladı olarak görmesini beklemiyorum ama en azından bu cümleyi kurmasaydı. Bir iki kere anne dedim zaten hiç anne demişliğim yokturBencede ayri kalin bir hafta ne olacak ama ileriyi dusunun cocuk olunca ne olacaj cocuk sizle anneannesindemi kalacak yoksa baskimi yapacaklar al cocugu gel oglum torunumu ozledim annen ve sen oyle ortadami kalacaksiniz herşeyi dusunun ya seviyeli bir barışma yaşayın ys tamsmen bu aileden kopun oğluyla birlikte.herkes evladini ozler ne demek siz evladı degilsiniz demeiki anne falan ds denmez ki bu kadina simdi
Esiniz haklı. Ilk kavgada siz haklisiniz ama son olayda ailesine gitmis ablasina kahvaltıya da gider vakit de gecirir . Cenaze var diye araba ondaymis istememissiniz isteseniz verirdi mujtemelen bu sizlik bir durum. Sen bos kiziyorsun herkesin keydi yerinde dediginde de alinacak birsey yok hakli zira. İlk kavgada tamam ama sonra hic mi bayram seyran olmadi barismadiniz. Bir de kv arayip laf soylemekle hata etmissiniz laftan anlayacak olsa oglum gel demezdi zaten. Eşunizle konuşup halledecektiniz. Son olayda küsluklerin klasik sonuclarını yasamissınız alimacak bir durum yok.Merhaba hanımlar. Eşimle ailelerden uzakta yaşıyoruz. Eşimin ailesi çok müdahaleci özellikle kv oğullarını hep dizinin dibinde olsun onlara hizmet etsin istiyor, aileme oturmaya gittiğimizde falan rahatsız etmeyelim demez kırk kere ararlar. İki yıl önce yine ziyarete gittik, eşimle 4 gün kvde kaldık, bir gün de annemlerde kalıp evimize dönecektik. Kv eşimi arayıp feroniayı annesine bırak sen gel dedi, eşim de hiçbir dediklerine ses etmez “tamam bakarız” dedi , orda benim kayış koptu aradım kayınvalideme “ayıp ediyorsun o zaman ben niye senin evinde 4 gun kaldım gider annemde kalırdım” dedim, o da bağıra bağıra “herkes kendi evladını özler oğlum benimle kalsın sen de git annende kal haddini bil” dedi ,daha evine adım atmadım. Sonra beni kimse aramadı görümcelerim kendince tavır koydu, bunlar benim için mesele degildi ta ki en son memleket ziyaretimize kadar.
Son ziyaretimizde geldigimiz ilk gün eşim beni anneme bıraktı, cenazeleri vardı ertesi gün taziyeye gidelim dedim, ayaklarına gittim kv lere başınız sağolsun dedim anneme döndüm. Sonra eşim bir kere kapımı açmadı, ablaları çağırmış eşimi yemeğe ve kahvaltıya çağırmışlar onlara gitmiş, gezmişler , halbuki ablasıyla hiçbir tartışmam olmadı, cenaze evine falan gitmiş hergün ben de bekarmış gibi annemlerle vakit geçirdim, arabayı da almadım sırf huzursuzluk çıkmasın diye araba hep eşimdeydi. Son gün tartışma çıkardım eşim de bana sen herkesi siliyosun ama kimsenin üzüldüğü yok dünya senin etrafında dönmüyor dedi. Çok incindim. Uçak biletimi alıp tek basıma evime döndüm.
Geldiğimizden beri jest yok gönül alma yok ama hiç bişey olmamış gibi sırnaşıyor yaklaşıyor aşkımlar bitanemler havada uçuşuyor sanki o kadar şey yaşanmamış gibi. Ama ben o kadar soğudum ki izinli günlerimde eve gelmiyorum arkadaşlarımla vakit geçiriyorum. Severek evlendim tek beklentim her yerde aile yuva olabilmekti, ama eşim hala bunun idrakinde değil, çıkmazdayım.
Duygusal yaklaştım evet. Kardeşlerinin eşimi arayıp hadi yemeğe kahvaltıya gel demeleri eşimin de kalkıp o kadar yolu ayaklarına gitmesi zoruma gitti. Yani en azından bak benim eşim de var size hiç bişey yapmadı bana böyle bekarmışım gibi davranmayın demesini bekledim. Şehir içinde rahat 6 saat kadar yol yapmış bir gün de gel seninle dolaşalım demediği için çok kırıldım.
Kv oglum ayda yilda bir geliyor goreyim der yemeğe çagirır bunda saşacak bisey yok. Esiniz de hatali ama siz de hatalisiniz kv ye bos bileniyorsunuz esle konuşunAyrı takılmaya takılmıyorum. Yani hep bi iş çıkarıyorlar ben memlekette eşimle gezemiyorum memlekette de çıkıp gezebilecegimiz yerler var aktiviteler yapamıyoruz onların işlerine koşturmaktan benim yanıma gelmiyor. Atıyorum eşim yanımdayken kv arar nerdesin yemeğe gelmiyor musun diye vs. Yani karısıyla vakit geciriyor arayıp cagırmayım demez. Taktıgım konu bu yoksa ben de memnunum böyle anne babama doyuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?