Esimden soguyorum

TheQueeninthenorth

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.320
20.359
598
12 yillik birliktelik, 5 yillik bir evlilik. Dunya tatlisi 2 yasina girmek uzere olan bir evlat...universiteden tanisan, hem cok iyi iki arkadas hem de hayat arkadasi olan bir cifttik aslinda. Bilenler bilir hikayemizi, defalarca konu acmisligim var burda. Cocugumuzun dogmasiyla aslinda evliligimizde var olan bazi problemler de su yuzune cikti. Esim ozunde cok iyi, efendi biri. Cocuguna sefkatli, iyi bir kalbi olan, eli acik, durust bir adam. Ama karakterlerimiz, hayattan beklentilerimiz farkli. Ben gezmeden yapamam, karantina onun onceden de yasam tarziydi. Ben enerjik o hep yorgun hep bahane bulan. Ben titiz o olumune tembel. Seks icin bile artk mecali yok. En son ne zmn seks yaptigimizi hatirlamiyorum. Artik sevildigimi,begenildigimi, kadin oldugumu hissetmiyorum. Sefkat de hissetmiyorum. Onemsendigimi hic hissetmiyorum. Sadece dirdirciyim onun icin artik. Bu konulari konusmak istesem ya sacmaliyor oluyorum ya da her kucuk cocuklu aile boyle, ne var ki diyor. Ona gore hicbir problem de yok aslinda. Bu sekilde seks olmadan, flortlesme olmadan gayet de yurur bi evlilik. Ama yok, bende olmuyor. Cocuktanndolayi uykusuz da olsam, is- ev arasi mekik dokusam, gunluk is yukum ne kdr agir da olsa birbirimize zaman ayirmak istiyorum en azindan h.sonu. ama en basitinden h.sonu gezmeye gitmek bile onun icinnbuyuk bir kulfet. 24 saat evde kalsak, o tv karsisibda pinekleyip cay icse ondan mutlusu yok.

Bu adam hep boyle de gil dii...cocukla surekli ilgilenen oymus gibi devamli yorgun olan ici gecmis 32 yasinda bir dede oluverdi kendisi adeta.. yavas yavas ona karsi duygularim koreliyor. Eskisi gibi icim kipir kipir degil. Dokunmasam da olur diyorum artik. O da nasilsa bi ara seks yapariz kafasinda. Ama o ara hic gelmiyor...dahasi eskisi kdr umrumda da degil..sizce duygusal yonden sizi tatmin etmeyen, bunun icin bir cabasi da olmayan birinden sirf bu sebeplerle bosanilir mi? Ben bu sekilde bir omur geciremem. Resmen mutsizum cunku bence anlasilmiyorum, arzulanmiyorum. Belki seviliyorum, ki o oyle oldugunu soyluyor , hatta benim bunlari yazdigimi bilse muhtemelen dehsete duser ama iki dk sonra dalga gecer...beni de en cok delirten bu belki de, ciddiye alinmamak...bu arada anneme bir iki citlattim artik esime eskisi gibi hissedemedigimi, bosanma lafini ima etmemle kizmasi bir oldu. Damadina tapan bir kvalide kendisi, ki o da bosanmis bir kadin...

ilk defa aklima ilk gelenleri yazdim, tam toparlayamadim belki de ama sizce bu sekilde evlilik dvm eder mi? Bunlar bosanmaya yeterli sebep mi?

Butun bu sikintilarinizi kendi tabirinizle sacmalamadan konusmalisiniz. Duzelme gormediginiz zaman bosanmayi dusunmelisiniz.

Annenizden önce eşinize mi bahsetseniz acaba duygularınızdan... Yani her daim enerjik olunmuyor ama en son ne zaman seks yaptığınızı hatirlamiyorsaniz bu biraz sıkıntılı bence. Acaba eşinizi üzen ya da sıkıntı haline getirdiği başka bir durum mu var? İletisiminiz nasıl?
Biz de eşimle yapı olarak çok çok farkliyiz, bazen sinir bozucu da olabiliyor ama birbirimize karşı hep duygularımızı açık yaşıyoruz. İletisimle bir çok farklılık çözüme ulaşabiliyor hatta güzelleşiyor ..

Ya boşanmak en kolay çözümü başka yolu olmalı o insana kaç senenizi vermişsiniz çocuk vermişsiniz oturup konuşsanız değişik şeyler yapsanız farklı yerlere gitmek nebiliyim vs vs vardır illaki çözümü şiddet aldatma olmadıktan sonra boşanmak en son çare

Bence terapiste gidebilirsiniz. Ilk akliniza gelen fikrin bosanmak olmasi üzücü.
Belki esinizin bu durumu, sizin içinizde baska seylerin tetiklenmesine sebep oldu, bu yüzden aşılamaz olarak görüyorsunuz.
Eşiniz gelmiyorsa bile, siz gidin.
3 yaşında bir cocuk annesi olarak söylüyorum. Daha yeni yeni sacimi boyatiyorum, yeni gecelikler, yeni nevresimler aldim. Eski hevesim yeni yeni geliyor. Kucuk cocuklu evler bazen uzun bazen kisa, bu süreçten geçiyor
Birbirinize olan sayginizi kaybetmeyin lütfen

Eşin depresyonda olabilir mi.
Bunun sorulacagini biliyordum ama degil. Yalniz Yogun bir isi var. Bedenen olmasa da zihnen yorucu. H.ici o yuzden hep iptal. Yemek yer ardindan sadece koltukta uzanir. Sonra da uyur. H.sonu da pazarlari asla bir yere cikmak istemez cunku ptesi sendromu yasar. Cocuk yokken ustesindn geliyorduk bir sekilde bana ayak uyduruyordu ,artik uydurmak istemiyor.

Konuyu okurken size ayri uzuldum eşinize ayri uzuldum

Maalesef ruh hali olarak eşinize benzedigim için çok iyi anlıyorum onuda. bi süredir hayati fonksiyonların yok gibi

Is yatak is yatak başka bi istediğim yok gibi evli olsam kesin bende ayrılmanın esigindeydim.

İnsanlar genelde şiddet, aldatma vs yoksa boşanmaya gerek yok diye düşünüyor ancak içinde mutsuz olduğunuz bir evlilik de boşanmak için yeterli bir sebep. Keşke bir şekilde eşiniz durumun vehametini anlayıp sizinle terapiye başvursa. Çünkü çaba ile çözülecek sorunlar bahsettikleriniz. Ancak karşınızdaki kişi durumu sorun olarak görmüyorsa ne yazık ki çözüm yolu da aramayacaktır. Bence son bir kez sizin için bunların ne kadar önemli olduğunu ve çözüm bulunmazsa "boşanmayı düşündüğünüzü" söyleyin. Tehdit amaçlı söyleyin demiyorum, yani "düzelmezsen boşarım" diye bir tavır değil bahsettiğim, böyle böyle hissediyorum çözüm bulamazsak ne yazık ki boşanmayı düşünüyorum deyin. Belki bir farkındalık yaratır onda bu durum

Yeterli sebepler.Bu dünyaya bir kere geliyoruz daha 30lu yaşların başındasınız sanırım.Önünüzde koskoca bir ömür var.Sevildiğini hissetmeden,hiçbir heyecan olmadan ot gibi yaşamak için çok uzun bir zaman.

Eşiniz kadar iyi biri olursa olsun sizin hiçbir uyarınızı dikkate almamış hatta dırdır olarak gördüyse kaybetme korkusu yok demektir.Aşk bitmiş,olabilir.Ama ilişkide küçük heyecanlar yaratılır,partnerler birbirine zaman ayırır,birlikte hiç olmazsa iki yakın arkadaş gibi hoşça vakit geçirilir.Sizde o da yok.Ne kaldı?

Ben nasıl bir hayat istiyorum diye düşünün.Eşim hayat arkadaşım olmasa da olur,bir beklentim yok aynı evin içinde yaşar gideriz,başka şeylerle oyalanırım,arkadaşlarımla vakit geçirir hobiler edinirim diyorsanız boşanmayın.Benim istediğim bu değil diyorsanız daha kötü şeyler olmasını boşanmak için daha büyük sebep çıkmasını beklemeyin.

Boşanmak için yeterli sebepler. Daha fazla sebep biriktimek için beklenmemeli. Fazlası berbat şeyler. Saygıyı yitirmeden, zorlayıp elinize yüzünüze bulaştırmadan bitirin.
ben göremedim boşanmak için yeterli sebep dayak yok ekonomik şiddet yok madde bağımlılığı kumar alışkanlığı aldatma yok kayınvalide terörü yok neden boşansın.Sadece iyi bir çift terapisine ihtiyaçları var hepsi bu

Imkan varsa bir kaç hafta izin alıp bulunduğunuz yerden uzaklasmanizi öneririm..
Adamın sana karşı olumsuz bir durumu yok ki,
Kafa yorgunluğu beden yorgunluğu gibi dinlenmeye geçmiyor.
Uzaklaşmak lazım.

İşte ben de bunları yaşamayı beklemeyi doğru bulmuyorum. Sevgi bittiyse gerisi kangren geliyo bana. Terapist anlaşma yolunu bulmalarına yardım edecektir mutlaka. Ama sevgi olmayınca araftır bu.

Imkan varsa bir kaç hafta izin alıp bulunduğunuz yerden uzaklasmanizi öneririm..
Adamın sana karşı olumsuz bir durumu yok ki,
Kafa yorgunluğu beden yorgunluğu gibi dinlenmeye geçmiyor.
Uzaklaşmak lazım.
hemen boşanma önerilmiş.Konu sahibi yaş olarak genç boşanınca tekrar ilişki evlilik isteyecek yaşta yanii.Çevreme bakıyorum da erkekler çok değişti son yıllarda menfaatçi kadını ezen vurdumduymaz günübirlik yaşayan tipler çoğaldı.Boşanınca sanki filmler deki mükemmel erkekler konu sahibinin çevresini mi saracak sanıyorlar.Yağmurdan kaçarken doluya da tutulabilir pekalaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…