Esimden soguyorum

Değil.Annene sor daha güzel bir hayati mi olmuş?Ya da senin izlenimlerin nelerdi?

depresyonda olabilir.. depresyonda olan, tukenmis hisseden insanlar icin harekete gecmek cok zordur. d vitamini eksikligi gibi basit bir sorun olabilir. degerleri dusmus olabilir. boyle degildi diyorsunuz cunku.

Çözülebileceğine inanmıyorum böyle problemlerin. Benim gözlemlerim bana bunları düşündürüyor. Acımasızca bulabilirsiniz dilerseniz.

Sormayın faaliyete göründüm belki bi sıkıntı var diye bisey yok dedi

Bide psikiyatriye mi görünsem diyorum ömrüm boş yere alıp gidiyormuş gibi hissediyorum
Benim eşimde sende kansızlık var dedi bizde gittik zorla. Azıcık d vitamini eksikliği çıktı onu kullandım hala aynıyım. Kanepede uazanayim sadece. Yemegimde hazır olsa benden mutlusu olmaz. Temizlik, spor, dağ bayır gezmek falan hiç bana göre değil
Psikiyatriyle görüştüm ben kendi kendinizi teşvik edin dedi ilaç falan da vermedi gerek yok dedi. Gorusecekseniz özele gidin bence :)

Yahu adam işinden evine , yorgunluktan kolunu kıpırdatamıyacak hale geliyor. Ailesi var geçim derdi var omzunda ne yükler vardır allah bilir. Kendisiyle güzelce konusmayı denediniz mi? 12+5 yıl diyorsunuz şimdi mi degisti bu cocuk. Demek ki problemleri var. Hemen neden bosanma fikri aklınıza geliyor? Sex mi istiyorsunuz kendiniz yanaşın? Şefkat gösterin. Yani bosan denilcek bir durum göremiyorum acıkcası. Düzeltmeyi deneyin efenim.

Evlilikte her sey donem donem degisir suanda siz bi duraganlik evresine girmissiniz. Tabii ki bosanm.sebebi degil seni dinlemeyip sacmaladigini da soylese farkli farkli sekillerde kendini ifade edebilecegini dusunuyorum. Belkise onu suclayici tarzda konustun vs. Ve bundan rahatsiz oldu kendini savunmaya gecti. Onun hoslanacagi aktiviteleri renklendirerek(ornegin sadece film izliyorsa ikinizin ortak hoslandigi bi filmi izlemek gibi) ise baslayabilirsin aradaki yakinlik kuruldukca seni daha iyi dinleme istegi gelecegine eminim.

sitede herkesin eşi mükemmel galiba .bazı üyelere ben de boşan diyorum ama orda büyük sorunlar oluyor çözümsüzlük oluyor.Bu konu da gayet de çözümlenebilecek sorunlar var.

Bu söylediklerinizin hepsi düzelebilir şeyler Aile terapistine gidin bir evlilik aldatma şiddet icki kumar yoksa kolay kolay bitmez bence cabalamalısınız iki taraf olarak

Çözülebileceğine inanmıyorum böyle problemlerin. Benim gözlemlerim bana bunları düşündürüyor. Acımasızca bulabilirsiniz dilerseniz.
Adam normal de de karantina kafasını yaşayan biriymiş kadın gezmeyi tozmaya adam TV karşısında evde orda burda pineklemeyi seviyor, kadın ben arı gibiyim o ölümüne tembel diyor. Yahu bambaşka iki karakter var ortada bu insan nasıl değişecek vahiy mi inecek 12 yıl aradan sonra. Ben anlamadım valla Merve insanların evlilikten beklentisi ne neye tahammül edebiliyor en dibi görmeden neden dur diyemiyor hala çözemedim. Ha konu sahibi zaten bunları biliyor fakat yeni gözüne batma sebebi başka sorunların da ortaya çıkması. Herkes ruh eşiyle evlenmiyor ama biraz olsun çabalamak gerek. Kadın ittiriyor adam gittikçe yükü arttırıyor.

Dirayetli olana madalya takan da yok.

Hemen bosanin yazmakda ne bilim alismislar bagzilari galiba...
Ortada oyle aman aman bi sorun yok. Ozunde iyi bi es iyi bi baba demissinz. Bence konusmayi deneyin ciddi ciddi . Evlilik terapistine gidin, yoksa bu boyle gitmez diyin ciddi oldugunuzu gorsun.
Ama ne bilim hemen oyle bosanin diyenlerede kulak asmayin bence.
Aldatma, darp boyle buyuk sorunlarda bosanin tabi. Ama esinizin sizi sevdigini hissediyosanz bagzi seyler duzeltilebilir dusuncesindeyim

Dünyada Bi bu adam mı çalışıyor. Sırtında taş mı taşıyor ki inşaat işçilerinin bile 7,8 tane çocuğu var onlar ne kadar geçim sıkıntısı ve maddi darlık çekiyo. Seksin yorgunlukla alakası yok olsa en çok çocuğu yapanlar asgari ücretli olmazdı yada mülteci suriyeliler

Ne kadar da beni anlatmışsınız. Benim konuya bakınca anlarsınız 12 yillik birliktelik 8 yillik evlilik 4 yasinda bir evlat. Birbirimizin hem en iyi arkadasi hem de hayat arkadasi. Demişsiniz ya arzulanmiyorum, anlaşılmıyorum. Duygusal olarak beni tatmin etmiyor... bir gün bunları yaşayacağım aklıma gelmezdi. Onca yılın paylaşımı varken bu soğukluk neden diye soruyor insan böyle devam edemeyecegini biliyor... Aynen kendime bunu soruyorum sadece bunun için bosanilir mi anneme söylesem lafını bile anma der bundan bosanilir mi der. O da bayılır damadina o da boşandı.

Eminim eşiniz de sizi seviyor ama evlilik aşkı öldürüyor diyorlar ya bu oldu. Sabretmek en güzeli ama sonunda bi çare bulunmazsa sabır nereye kadar dayanir bilmiyorum.

Ben bu konulara kamu spotu gibi ayni seyleri yaziyorum cunku farkindaligin artmasi gerektigini dusunuyorum.

Cunku ulkemizde genel olarak 'iyi es/iyi iliski' taniminin ne oldugunun ogrenilmesi gerekiyor. Ese karsi saygisiz olunmamasi, kotu aliskanliklarinin olmamasi, iliskide siddet olmamasi esin 'iyi' oldugu anlamina gelmiyor, bunlar oldugunda zaten ortada herhangi bir iliski yok demek oluyor. Bunlarin olmamasi iliskinin minimum sartlari degil yani. Zaten bu saydiklarimizdan biri oldugunda ortada bir evlilik yok demek oluyor.

Ikili iliskilerde karsilikli ihtiyaclarin karsilanmasi gerekiyor. Bunlarin en basinda duygusal ihtiyaclarin karsilanmasi geliyor. Bu iliskide esinizin sizin hayatinizda olmasinin herhangi bir duygusal yarari var mi sizin icin? Esiniz size kendinizi iyi hissettiriyor mu, sevme/sevilme ihtiyacinizi karsiliyor mu, bir hayati beraber goturdugunuzu hissettiriyor mu, size kendinizi cekici hissettiriyor mu, en onemlisi hayattaki yukunuzu sizinle paylasiyor mu? Ortada bir yuva var mi? Iliskideki olmasi gereken sartlar bunlar, sizi dovmemesi degil yani. O olsa zaten ortada bir iliski olmamis oluyor.

Yesilcam filmlerindeki gibi ickisi, kumari yok repliginin tekrar edilmesi yerine artik ikili iliskilerdeki karsilikli ihtiyac kavraminin ogrenilmesi gerekiyor. Domino tasi gibi, toksik evlilikler toksik cocuklari ortaya cikariyor. Toksik cocuklar siddet toplumunu olusturuyor. Temelden cozulmedikce de ilerleme olmaz toplumda.

Sizin durumunuzda ben olsam terapiyi esime sart kosardim. Hayatimda kalmak istiyorsa terapiye gelmek zorunda benimle, dalgaya vurma hakki yok. Terapi ise yaramazsa alternatif cozumler dusunulmeli ama esiniz sizin icin bu adimi atmak zorunda.

Çok tahammüllü hissettim :)

Konu sahibi önceki konunuzu da hatırlıyorum.
Hiç düzelme olmamış olmasına üzüldüm.

Ortada ciddi bir mutsuzluk olması yeterli bir sebep boşanmak için bence de evet.
Ama boşandıktan sonra mutlu olacağım.
Bir daha evlenmesem de sinirimi bozan bir adam gözümün önünde olmayacak diye net bir şekilde diyebiliyor musunuz?

Geyiğe vurur demissiniz siz ciddi olduğunuzu boşanmaya yakın olduğunuzu gerektiği kadar aktarabildiniz mi?

Belki gerçekten farkında olmadan böyle yaşıyor ama istedigi şey sizi kaybetmek değil.

Ben yerinizde olsam boşanalım konuşması yaparım.
Kabul ederse tamam. Etmezse ilişki terapisini şart koşarım.
Erkek cinsi kusurlarla dolu kimse kusura bakmasin.
Benimki kusursuz diyen bizim elimizde bir kusur gösterir. Herkesin beklentisi farklı neticede.
Bu sebeple boşanmayı öteleyerek tüm çözüm yollarını denemeli diyorum.
Sonraki konunuz mutluluk üzerine olur umarım.

Boşanmak bu sandıklarına çözüm olacağına mi inanıyorsun...
Şiddet Kavga aldatma vs..gibi durumlardan ayrı bir durum sinizinki..

Eşinizle onu yargılamadan birazda kendinizi one sürerek bir yerlerden destek almayı deneyin..konuşup çare bulmak varken boşanmayı düşünmek olmamalı bence

Gel kız alnından öpeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…