- 26 Kasım 2019
- 4.695
- 11.325
- 208
- 37
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Değil.Annene sor daha güzel bir hayati mi olmuş?Ya da senin izlenimlerin nelerdi?12 yillik birliktelik, 5 yillik bir evlilik. Dunya tatlisi 2 yasina girmek uzere olan bir evlat...universiteden tanisan, hem cok iyi iki arkadas hem de hayat arkadasi olan bir cifttik aslinda. Bilenler bilir hikayemizi, defalarca konu acmisligim var burda. Cocugumuzun dogmasiyla aslinda evliligimizde var olan bazi problemler de su yuzune cikti. Esim ozunde cok iyi, efendi biri. Cocuguna sefkatli, iyi bir kalbi olan, eli acik, durust bir adam. Ama karakterlerimiz, hayattan beklentilerimiz farkli. Ben gezmeden yapamam, karantina onun onceden de yasam tarziydi. Ben enerjik o hep yorgun hep bahane bulan. Ben titiz o olumune tembel. Seks icin bile artk mecali yok. En son ne zmn seks yaptigimizi hatirlamiyorum. Artik sevildigimi,begenildigimi, kadin oldugumu hissetmiyorum. Sefkat de hissetmiyorum. Onemsendigimi hic hissetmiyorum. Sadece dirdirciyim onun icin artik. Bu konulari konusmak istesem ya sacmaliyor oluyorum ya da her kucuk cocuklu aile boyle, ne var ki diyor. Ona gore hicbir problem de yok aslinda. Bu sekilde seks olmadan, flortlesme olmadan gayet de yurur bi evlilik. Ama yok, bende olmuyor. Cocuktanndolayi uykusuz da olsam, is- ev arasi mekik dokusam, gunluk is yukum ne kdr agir da olsa birbirimize zaman ayirmak istiyorum en azindan h.sonu. ama en basitinden h.sonu gezmeye gitmek bile onun icinnbuyuk bir kulfet. 24 saat evde kalsak, o tv karsisibda pinekleyip cay icse ondan mutlusu yok.
Bu adam hep boyle de gil dii...cocukla surekli ilgilenen oymus gibi devamli yorgun olan ici gecmis 32 yasinda bir dede oluverdi kendisi adeta.. yavas yavas ona karsi duygularim koreliyor. Eskisi gibi icim kipir kipir degil. Dokunmasam da olur diyorum artik. O da nasilsa bi ara seks yapariz kafasinda. Ama o ara hic gelmiyor...dahasi eskisi kdr umrumda da degil..sizce duygusal yonden sizi tatmin etmeyen, bunun icin bir cabasi da olmayan birinden sirf bu sebeplerle bosanilir mi? Ben bu sekilde bir omur geciremem. Resmen mutsizum cunku bence anlasilmiyorum, arzulanmiyorum. Belki seviliyorum, ki o oyle oldugunu soyluyor , hatta benim bunlari yazdigimi bilse muhtemelen dehsete duser ama iki dk sonra dalga gecer...beni de en cok delirten bu belki de, ciddiye alinmamak...bu arada anneme bir iki citlattim artik esime eskisi gibi hissedemedigimi, bosanma lafini ima etmemle kizmasi bir oldu. Damadina tapan bir kvalide kendisi, ki o da bosanmis bir kadin...
ilk defa aklima ilk gelenleri yazdim, tam toparlayamadim belki de ama sizce bu sekilde evlilik dvm eder mi? Bunlar bosanmaya yeterli sebep mi?
Çözülebileceğine inanmıyorum böyle problemlerin. Benim gözlemlerim bana bunları düşündürüyor. Acımasızca bulabilirsiniz dilerseniz.Burda sorunu olupta yardım isteyen insanlara çözülebilecek sorunlar için olmaz bu evlilik ayrılın yazmak bana çok acımasızca geliyor...Sürekli konularda yorumlarınızı gördüğüm için evlimisiniz merak ettim
Benim eşimde sende kansızlık var dedi bizde gittik zorla. Azıcık d vitamini eksikliği çıktı onu kullandım hala aynıyım. Kanepede uazanayim sadece. Yemegimde hazır olsa benden mutlusu olmaz. Temizlik, spor, dağ bayır gezmek falan hiç bana göre değilSormayın faaliyete göründüm belki bi sıkıntı var diye bisey yok dedi
Bide psikiyatriye mi görünsem diyorum ömrüm boş yere alıp gidiyormuş gibi hissediyorum
Evlilikte her sey donem donem degisir suanda siz bi duraganlik evresine girmissiniz. Tabii ki bosanm.sebebi degil seni dinlemeyip sacmaladigini da soylese farkli farkli sekillerde kendini ifade edebilecegini dusunuyorum. Belkise onu suclayici tarzda konustun vs. Ve bundan rahatsiz oldu kendini savunmaya gecti. Onun hoslanacagi aktiviteleri renklendirerek(ornegin sadece film izliyorsa ikinizin ortak hoslandigi bi filmi izlemek gibi) ise baslayabilirsin aradaki yakinlik kuruldukca seni daha iyi dinleme istegi gelecegine eminim.12 yillik birliktelik, 5 yillik bir evlilik. Dunya tatlisi 2 yasina girmek uzere olan bir evlat...universiteden tanisan, hem cok iyi iki arkadas hem de hayat arkadasi olan bir cifttik aslinda. Bilenler bilir hikayemizi, defalarca konu acmisligim var burda. Cocugumuzun dogmasiyla aslinda evliligimizde var olan bazi problemler de su yuzune cikti. Esim ozunde cok iyi, efendi biri. Cocuguna sefkatli, iyi bir kalbi olan, eli acik, durust bir adam. Ama karakterlerimiz, hayattan beklentilerimiz farkli. Ben gezmeden yapamam, karantina onun onceden de yasam tarziydi. Ben enerjik o hep yorgun hep bahane bulan. Ben titiz o olumune tembel. Seks icin bile artk mecali yok. En son ne zmn seks yaptigimizi hatirlamiyorum. Artik sevildigimi,begenildigimi, kadin oldugumu hissetmiyorum. Sefkat de hissetmiyorum. Onemsendigimi hic hissetmiyorum. Sadece dirdirciyim onun icin artik. Bu konulari konusmak istesem ya sacmaliyor oluyorum ya da her kucuk cocuklu aile boyle, ne var ki diyor. Ona gore hicbir problem de yok aslinda. Bu sekilde seks olmadan, flortlesme olmadan gayet de yurur bi evlilik. Ama yok, bende olmuyor. Cocuktanndolayi uykusuz da olsam, is- ev arasi mekik dokusam, gunluk is yukum ne kdr agir da olsa birbirimize zaman ayirmak istiyorum en azindan h.sonu. ama en basitinden h.sonu gezmeye gitmek bile onun icinnbuyuk bir kulfet. 24 saat evde kalsak, o tv karsisibda pinekleyip cay icse ondan mutlusu yok.
Bu adam hep boyle de gil dii...cocukla surekli ilgilenen oymus gibi devamli yorgun olan ici gecmis 32 yasinda bir dede oluverdi kendisi adeta.. yavas yavas ona karsi duygularim koreliyor. Eskisi gibi icim kipir kipir degil. Dokunmasam da olur diyorum artik. O da nasilsa bi ara seks yapariz kafasinda. Ama o ara hic gelmiyor...dahasi eskisi kdr umrumda da degil..sizce duygusal yonden sizi tatmin etmeyen, bunun icin bir cabasi da olmayan birinden sirf bu sebeplerle bosanilir mi? Ben bu sekilde bir omur geciremem. Resmen mutsizum cunku bence anlasilmiyorum, arzulanmiyorum. Belki seviliyorum, ki o oyle oldugunu soyluyor , hatta benim bunlari yazdigimi bilse muhtemelen dehsete duser ama iki dk sonra dalga gecer...beni de en cok delirten bu belki de, ciddiye alinmamak...bu arada anneme bir iki citlattim artik esime eskisi gibi hissedemedigimi, bosanma lafini ima etmemle kizmasi bir oldu. Damadina tapan bir kvalide kendisi, ki o da bosanmis bir kadin...
ilk defa aklima ilk gelenleri yazdim, tam toparlayamadim belki de ama sizce bu sekilde evlilik dvm eder mi? Bunlar bosanmaya yeterli sebep mi?
sitede herkesin eşi mükemmel galiba .bazı üyelere ben de boşan diyorum ama orda büyük sorunlar oluyor çözümsüzlük oluyor.Bu konu da gayet de çözümlenebilecek sorunlar var.Boşanma durumu konuyu okuduğumda aklıma bile gelmedi ama siz boşanmaya bahsediyorsunuz. Onunla konuşmayı denemeden annenize anlatıyorsunuz mesela dalga geçsin eşiniz ama konuşun siz yanaşın belki gerçekten yorgun belki bu bir dönem böyle gidecek o değilde siz değiştirin beklemek yerine siz elinizden geleni yapın. Boşanma düşünmeyin derim. Hayat kısa üzülmeyin boşayın gitsin diyemem çünkü biliyorsunuz ki güzel bir koca normalde.
Bu söylediklerinizin hepsi düzelebilir şeyler Aile terapistine gidin bir evlilik aldatma şiddet icki kumar yoksa kolay kolay bitmez bence cabalamalısınız iki taraf olarak12 yillik birliktelik, 5 yillik bir evlilik. Dunya tatlisi 2 yasina girmek uzere olan bir evlat...universiteden tanisan, hem cok iyi iki arkadas hem de hayat arkadasi olan bir cifttik aslinda. Bilenler bilir hikayemizi, defalarca konu acmisligim var burda. Cocugumuzun dogmasiyla aslinda evliligimizde var olan bazi problemler de su yuzune cikti. Esim ozunde cok iyi, efendi biri. Cocuguna sefkatli, iyi bir kalbi olan, eli acik, durust bir adam. Ama karakterlerimiz, hayattan beklentilerimiz farkli. Ben gezmeden yapamam, karantina onun onceden de yasam tarziydi. Ben enerjik o hep yorgun hep bahane bulan. Ben titiz o olumune tembel. Seks icin bile artk mecali yok. En son ne zmn seks yaptigimizi hatirlamiyorum. Artik sevildigimi,begenildigimi, kadin oldugumu hissetmiyorum. Sefkat de hissetmiyorum. Onemsendigimi hic hissetmiyorum. Sadece dirdirciyim onun icin artik. Bu konulari konusmak istesem ya sacmaliyor oluyorum ya da her kucuk cocuklu aile boyle, ne var ki diyor. Ona gore hicbir problem de yok aslinda. Bu sekilde seks olmadan, flortlesme olmadan gayet de yurur bi evlilik. Ama yok, bende olmuyor. Cocuktanndolayi uykusuz da olsam, is- ev arasi mekik dokusam, gunluk is yukum ne kdr agir da olsa birbirimize zaman ayirmak istiyorum en azindan h.sonu. ama en basitinden h.sonu gezmeye gitmek bile onun icinnbuyuk bir kulfet. 24 saat evde kalsak, o tv karsisibda pinekleyip cay icse ondan mutlusu yok.
Adam normal de de karantina kafasını yaşayan biriymiş kadın gezmeyi tozmaya adam TV karşısında evde orda burda pineklemeyi seviyor, kadın ben arı gibiyim o ölümüne tembel diyor. Yahu bambaşka iki karakter var ortada bu insan nasıl değişecek vahiy mi inecek 12 yıl aradan sonra. Ben anlamadım valla Merve insanların evlilikten beklentisi ne neye tahammül edebiliyor en dibi görmeden neden dur diyemiyor hala çözemedim. Ha konu sahibi zaten bunları biliyor fakat yeni gözüne batma sebebi başka sorunların da ortaya çıkması. Herkes ruh eşiyle evlenmiyor ama biraz olsun çabalamak gerek. Kadın ittiriyor adam gittikçe yükü arttırıyor.Çözülebileceğine inanmıyorum böyle problemlerin. Benim gözlemlerim bana bunları düşündürüyor. Acımasızca bulabilirsiniz dilerseniz.
Dirayetli olana madalya takan da yok.Adam normal de de karantina kafasını yaşayan biriymiş kadın gezmeyi tozmaya adam TV karşısında evde orda burda pineklemeyi seviyor, kadın ben arı gibiyim o ölümüne tembel diyor. Yahu bambaşka iki karakter var ortada bu insan nasıl değişecek vahiy mi inecek 12 yıl aradan sonra. Ben anlamadım valla Merve insanların evlilikten beklentisi ne neye tahammül edebiliyor en dibi görmeden neden dur diyemiyor hala çözemedim. Ha konu sahibi zaten bunları biliyor fakat yeni gözüne batma sebebi başka sorunların da ortaya çıkması. Herkes ruh eşiyle evlenmiyor ama biraz olsun çabalamak gerek. Kadın ittiriyor adam gittikçe yükü arttırıyor.
Oy oyyDirayetli olana madalya takan da yok.
Yahu adam işinden evine , yorgunluktan kolunu kıpırdatamıyacak hale geliyor. Ailesi var geçim derdi var omzunda ne yükler vardır allah bilir. Kendisiyle güzelce konusmayı denediniz mi? 12+5 yıl diyorsunuz şimdi mi degisti bu cocuk. Demek ki problemleri var. Hemen neden bosanma fikri aklınıza geliyor? Sex mi istiyorsunuz kendiniz yanaşın? Şefkat gösterin. Yani bosan denilcek bir durum göremiyorum acıkcası. Düzeltmeyi deneyin efenim.
Ne kadar da beni anlatmışsınız. Benim konuya bakınca anlarsınız 12 yillik birliktelik 8 yillik evlilik 4 yasinda bir evlat. Birbirimizin hem en iyi arkadasi hem de hayat arkadasi. Demişsiniz ya arzulanmiyorum, anlaşılmıyorum. Duygusal olarak beni tatmin etmiyor... bir gün bunları yaşayacağım aklıma gelmezdi. Onca yılın paylaşımı varken bu soğukluk neden diye soruyor insan böyle devam edemeyecegini biliyor... Aynen kendime bunu soruyorum sadece bunun için bosanilir mi anneme söylesem lafını bile anma der bundan bosanilir mi der. O da bayılır damadina o da boşandı.12 yillik birliktelik, 5 yillik bir evlilik. Dunya tatlisi 2 yasina girmek uzere olan bir evlat...universiteden tanisan, hem cok iyi iki arkadas hem de hayat arkadasi olan bir cifttik aslinda. Bilenler bilir hikayemizi, defalarca konu acmisligim var burda. Cocugumuzun dogmasiyla aslinda evliligimizde var olan bazi problemler de su yuzune cikti. Esim ozunde cok iyi, efendi biri. Cocuguna sefkatli, iyi bir kalbi olan, eli acik, durust bir adam. Ama karakterlerimiz, hayattan beklentilerimiz farkli. Ben gezmeden yapamam, karantina onun onceden de yasam tarziydi. Ben enerjik o hep yorgun hep bahane bulan. Ben titiz o olumune tembel. Seks icin bile artk mecali yok. En son ne zmn seks yaptigimizi hatirlamiyorum. Artik sevildigimi,begenildigimi, kadin oldugumu hissetmiyorum. Sefkat de hissetmiyorum. Onemsendigimi hic hissetmiyorum. Sadece dirdirciyim onun icin artik. Bu konulari konusmak istesem ya sacmaliyor oluyorum ya da her kucuk cocuklu aile boyle, ne var ki diyor. Ona gore hicbir problem de yok aslinda. Bu sekilde seks olmadan, flortlesme olmadan gayet de yurur bi evlilik. Ama yok, bende olmuyor. Cocuktanndolayi uykusuz da olsam, is- ev arasi mekik dokusam, gunluk is yukum ne kdr agir da olsa birbirimize zaman ayirmak istiyorum en azindan h.sonu. ama en basitinden h.sonu gezmeye gitmek bile onun icinnbuyuk bir kulfet. 24 saat evde kalsak, o tv karsisibda pinekleyip cay icse ondan mutlusu yok.
Geçen de bir arkadaşa da yazmıştım size de yazıyorum. 3 günlük dünyayı 2 gününü içine sinmeden yaşayıp son gününü de içine sinmesi için çabalamakla harcamamak gerek. İlla ki evlilik kolay bitmez yılları var evlat var ama ortada ilişkinin gidişatını umursamayan da bir adam var. Biz burada onu konuşurken o şeyini kaşıyıp osuruyordur sessizce. Ben konuyu bir bütün olarak okuyup birleştirdiğimde bu adamın değişeceğini sanmıyorum. Kemikleşmiş karakter özellikleri var bir süre bastırılır ancak peyda olunca kolay kolay bırakılmaz. Evlilik sadece aldatılınca dövülünce bitmezKimin neye ne kadar tahammül edebildiği ile alakalıdır herşey.
Allah dağımıza göre kar versin ne diyeyimÇok tahammüllü hissettim :)
Gel kız alnından öpeceğimBen bu konulara kamu spotu gibi ayni seyleri yaziyorum cunku farkindaligin artmasi gerektigini dusunuyorum.
Cunku ulkemizde genel olarak 'iyi es/iyi iliski' taniminin ne oldugunun ogrenilmesi gerekiyor. Ese karsi saygisiz olunmamasi, kotu aliskanliklarinin olmamasi, iliskide siddet olmamasi esin 'iyi' oldugu anlamina gelmiyor, bunlar oldugunda zaten ortada herhangi bir iliski yok demek oluyor. Bunlarin olmamasi iliskinin minimum sartlari degil yani. Zaten bu saydiklarimizdan biri oldugunda ortada bir evlilik yok demek oluyor.
Ikili iliskilerde karsilikli ihtiyaclarin karsilanmasi gerekiyor. Bunlarin en basinda duygusal ihtiyaclarin karsilanmasi geliyor. Bu iliskide esinizin sizin hayatinizda olmasinin herhangi bir duygusal yarari var mi sizin icin? Esiniz size kendinizi iyi hissettiriyor mu, sevme/sevilme ihtiyacinizi karsiliyor mu, bir hayati beraber goturdugunuzu hissettiriyor mu, size kendinizi cekici hissettiriyor mu, en onemlisi hayattaki yukunuzu sizinle paylasiyor mu? Ortada bir yuva var mi? Iliskideki olmasi gereken sartlar bunlar, sizi dovmemesi degil yani. O olsa zaten ortada bir iliski olmamis oluyor.
Yesilcam filmlerindeki gibi ickisi, kumari yok repliginin tekrar edilmesi yerine artik ikili iliskilerdeki karsilikli ihtiyac kavraminin ogrenilmesi gerekiyor. Domino tasi gibi, toksik evlilikler toksik cocuklari ortaya cikariyor. Toksik cocuklar siddet toplumunu olusturuyor. Temelden cozulmedikce de ilerleme olmaz toplumda.
Sizin durumunuzda ben olsam terapiyi esime sart kosardim. Hayatimda kalmak istiyorsa terapiye gelmek zorunda benimle, dalgaya vurma hakki yok. Terapi ise yaramazsa alternatif cozumler dusunulmeli ama esiniz sizin icin bu adimi atmak zorunda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?