Eşimden uzaktayım hayat zor ve çekilmez...

benim babam astsubaydı tatbikatları olurdu 1 ay hiç gelmezdi,nöbetleri olurdu bi giderdi 3 gün görmezdim.birde biz hep doğularda durduk.akrabamız yok kimsemiz yok...annecazım ve ben çok zor günler geçirdik.annem yeri gelir silah başucunda uyurdu yeminle söylüyorum.

canım bir tek senin başında olan bir şey değil evli bekar yaşayan o kadar çok insan var ki
bu senin için acı ama gerçek bir tecrübeler silsilesini oluşturuyor..şuan borçlarınız var gel diyemiyorsun..
o zaman kendinede eşinede
güçlü olacağız bu işin üstesinden geleceğiz diyip destek olacaksın bak eşinin işide sallantıda...bu durumlarda kadınlar daha güçlü durur...durmalı da evin direği erkek gibi görünsede bu durumlarda çocuk gibi davranırlar..
sen güçlü olacaksın annesi gibi davranacaksın...çalışıp borçlarınızı ödeyeceksiniz...bu şekilde yaşamanız gerekiyor bir müddet..ya o (eşin) hiç olmasaydı evet "var ama" diyeceksin ama ya olmasaydı ne yapman gerekiyor idiyse bence onu yapmalı ve öyle davranmalısın..kolay gelsin canım

Bende bir asker eşiyim. Durumuna çok üzüldüm ama hayat... Hepimiz bilerek evlendik yada birlikte olduk. Benim eşimde askeri personel olduğu için bizde çok ayrı kaldık ve halada kalmakta devam ediyor. Emekli olana kadar bitmez bu.Tabi o zamanda bizbizden geçicez o ayrı. .görevde olmayıp evde olduğu zamanları iyi değerlendirmeye bakıyoruz. Yaklaşık bir senede toplam 3 ay anca görüştük. Tam bitti derken bir daha yok eğitim yok seyir yok başka birşey. Bende inanın çok sıkılıyorum çok bunalıyorum. 4 yıllık evliyim ama daha hiç evlilik yıldönümü kutlamadım. Hiçbir özel günde yok.Bazen bir bakıyorsun dışarı çıkıp kafamı dağıtayım diyosun ama oda ne:) Arkadaşların eşlerini almış yanına birlikte birşeyler yapıyorlar ne bileyim alışveriş yapıyorlar.Doğal olarak çoğu zaman dokunuyor. Yanlız kalamazdım ben ilk evlendiğimde. Çok korkardım.Sabahlara kadar oturur televizyon izlerdim. evin bütün ışıkları yanık olurdu. Annem allah razı olsun telefonda beni rahatlatmaya çalışırdı sen uyu bak ben telefonun ucundayım.Sen uyu ben seni beklerim derdi hiç unutmam. Şimdi 4 yıl oldu evleneli şimdi eşim gidiyor ben yanlız kalıyor uyuyorum.
Gerçekten çok zor arkadaşım çok zor. allah sabır versin ama fazla düşünmemeye çalış.Oyalanacak birşeyler bul. Ne bileyim puzzle yap acayip zaman geçiriyor. Bazen vaktin nasıl geçtiğini ve kafanın puzzle yaparken nasıl boş olduğunu o an sadece anlarsın.
allah sabır versin canım.

canım demin başka topikte de yazdım.eşim denizci astsby, karnım burnumda, 8 aya giricem hamileyim.eşim görevde .telefonla bile görüşemiyoruz. her an bir şey olucak diye, korkuyorum. 3 senedir böyle.babam da askerdi havacıydı.yani kaderimiz bu ,ailelerde uzakta ben de yapayalnızım.her gün üzülüyorum.eşim göreve gitti ama ağlaya ağlaya.napalım hayat. :((

ben de seni çok iyi anlıyorum canım. Gerçekten ben de aynı şeyleri hissettim sen öyle yazınca.

Allah sabır versin. Bu günler de geçecek öyle düşün canım. Mümkünse gelecekte eşin senin yanında yakınında bir iş bulmaya çalışsın ya da sen onun yanına gitmeye çalış. Gençlik çok çabuk geçiyor...

:teselli:

Seni çok iyi anlıyorum canım bizde iki yıl ayrı kaldık hatta ben bebeğimle yalnız kaldım
sabret bu günlerde geçer geçim derdi işte katlanmak zorundayız.

ne kadar çokmuşuz böyle :(
bizde evlendikten 45 gün sonra ayrılmak zorunda kaldık
eşimin memur ataması yapıldı ve aramızdaki mesafe 8 saat
evi serdik 1 haftasonnu başbaşa geçiremeden kapattık
tayin bekliyoruz
çok zoruma gitti, çok ağladım ama güçlü durmalıydım
buna şükür dedim hep teselli verdim kendime
ölüm ayrılığı değil, hapis ayrılığı değil
iş ayrılığı,rızkımızın ayrılığı
tabiki tahammül etmek zor ama umutlu olmak
hayaliyle yaşamak azda olsa tesellisi
allah hepimizin yardımcısı olun
güçlü olmaya çalışın çünkü eşinizin buna ihtiyacı var
1 yıldır 2.kez sıkıntımı dile getirdim ve eşim yıkıldı resmen
o yüzden erkeklerden daha çok kadınlara düşüyo görev
Allah sabrınızı versin inş
tez vakitte kavuşmanız dileğimle

haftasonu görüşcektik ama dün geldi bugün sabah döndü 1 gün görüştük ve sabah onu yolcu ettiğimden beri ağlıyorum gözyaşım dinmiyor allahım bana sabır ver ardından beni de götür diye ağlıyorum gitsem giderim ama 2 gün sonra geridönmek zorundayım ben de ve yol masrafı da çabası..şuan da ağlama krizine girdim nolur bitsin bu ayrılık yaa dayanamıyorum

Biz de eşimle sık sık ayrı kalıyoruz, gerek benim gerek onun iş seyahatlerimiz yüzünden...
Ama biz bunu bilerek evlendik... Ve şimdi şikayet etmek gibi bir şansımız yok... Eşim ilk başlarda şikayet eder gibi olmuştu. Zor oluyor sen gidince falan, benim maaş bize çok çok yetiyor sen seyahati olmayan bir iş bak kendine diye... Çok kızdım o zaman kendisine. Benimle bunu bilerek evlendin şimdi yan çizemezsin dedim... Bir daha da konusu açılmadı....
Ya şikayet etmiycez ya da böyle bir durum varsa evlenmiycez...

Back
X