eşimden veto yiyen arkadaşım:(

esinin bunları yapmak için sebepleri yok mu adamları tıpıne gore mı degerlendirio esine sor neyinden rahatsız mutlaka orta yol bulursunuz

13-14 yaşlarında mıydınız? nasıl sizi alıştıracaktı? sizin gibi kadınlar olduğu muddetçe bu tarz erkekler de olacaktır tabii, ama dileğim bu kadınlarla bu erkeklerin birbirini bulması

Ben arkadaş taraftarı değilim çünkü hep ummadığım anda kazık yediğim için hiç bi önemi yok . Bence arkadaş yüzünden eşinizle evde huzursuzluk çıkmasına değmez bi gün bunu anlarsınız

arkadaşının eşinin hangi hareketi rahatsız etti eşini?
sorunun cevabı buna göre değişir

bu arada eşimin bu arızalıkları sadece arkadaş çevrem için
kendınce elekten,süzgecten falan geçiriyo..

ama konu aile akraba olunca ne o konuşur ne de ben karıştırırm 7göbek uzagım bıle olsa görüş yada görüşme gibi bi fikir bildiremez(çok çok buyuk sahsı bı olay olmadıkca)
oyle abıyle kuzenle bılmem kımle görüştürmemek yada süreklı eleştirmek falan haddi olmaz,aynı sekılde benımde oyle.

aslında benım demek ıstedıgım şuydu ben ya pazar gününe kadar ıyılıkle kotulukle bi şekılde ıkna etmeye calısıcam ama dıyelımkı yapamadım
pazar günü onu ezıp gitmelımıyım bu mevlüde???
bu arkadasım sıgortacı ve tum aılemın tanıdıgı calıştıgı bı kız..yanı benım komple bagım kopsa dahi yinede aileye hertürlü girebilen bı kız..ve hazmedemedıgım annemle babamla abımle hatta dayımla görüşebılen bı kızla 8-10 yıllık gecmıse ragmen ben görüşemıyorum..
ve dahada acısı kızın bi günahı yok,eşinden ötürü tüm olay

13-14 yaşlarında mıydınız? nasıl sizi alıştıracaktı? sizin gibi kadınlar olduğu muddetçe bu tarz erkekler de olacaktır tabii, ama dileğim bu kadınlarla bu erkeklerin birbirini bulması

senin gıbı bayan benim gibi bayan diye bisey yok evlilik bir gemidir bu geminin yurutulmesi için her 2 tarafında bazı yuklerinden kurtulması gerekiyor karsılıklı saygı sevgi cok duyduk arkadasının karısına goz koyan kacıran adamları ya da kocaları ayartan en yakın arkadaşları peygamberimizi kızı hırkasından opermiş bizdeki bu rahatlık oldukca basımız beladan kurtulmaz

esının hangı davranısından rahatsız olduguna baglı ben olsam ıkna edemessem gıtmezdim sonucta dondugumde esımle aynı yastıga bas koyacam

kısa bi özet geçeyım arkadaşın eşiyle ilgili...

cocuk biraz fazla hıperaktıf hareketlı el kol şakası fazla falan..
ben eşimi ilk tanıstırdıgımda kalabalıktık yanı masada 5-6 kız 2de erkek vardı..biride bu cocuk..
o donemler henuz sevgılıydık bızde onlarda,bu cocuk kendı sevgılısıyle ılgılenmek yerıne(benım arkadasım olan kız) dıgerlerıyle sakalasıyo
işte profiteol yedırıyo el kol şakaları falan fılan..orda suratının bozuldugunu hıssetmıstım ama bişi demedı
ve bu ilk görüşmesıydı arkadaslarımla,sonrasında bı kız arkadas döndü dedı ıste biizm gruba girmek kolay degıldır arkadasımızı üzmene ızın vermeyız biz şöyleyız boyleyız diye gereksız bı konusma yaptı..
sonra bırlıkte bıkac kez organızasyonlara katıldık yolda yüyürken bu cocuk sevgılısı yerıne gidiyo yine dıger arkadaslara sarılıyo kolunu omzuna boynuna atıyo vs..
ve en son bi cafeden tam kalkarken eşim hafıf arkası donukken sacın böyle süper ollmuş harıkasın dedı bu..bızımkıde bunu duydu ve son nokta olmuş onun için..

bu cocuk gercekten art nıyetlı veya asılma anlamında yapmıyo yapısı bu hareketlı aktif falan,ama işte bneımeşim daha agır kalkıpta benım yanımda bı kız arkadasım asarılmaz,cok cok ıyı degılse arası sacın basın güzel olmuş bile demez dolayısıyla ona ters geldı..
artı olarak bu zamana kadar baskalarına yaptıklarını gördük ama bneım arkam donukken donupte sana soylemesı mıdemı bulandırdı benım duyacagım sekılde soylesın nıye arkamdsan soyluyo kalkıp yarın sanada çatalıyla yemek yedırse ynaımda kollarına alsa ben buna dalarım dedı..
gereklı anlarda yanlarında olduk dügün falan gibi..
onun dışında görüşemedık hiç kız erkek karışık olarak...

durum bundan ibaret kızlar,ama benım arkadasımın günahı ne burda

Canım arkadaşının eşi hakikaten anormalmiş, şöyle düşün ; bu garip erkek eşinin senle görüşmesini istemese bu kız ev huzurunu bozup yinede senle görüşür mü ? Fazla fedakarlık yapmama taraftarıyım arkadaşlık ilişkilerinde. Sana bu hayatta eşinden daha yakın kimse yok, evinde mutluysan huzurluysan böyle bi sebepten eşinle tartışma derim, sana müsade eder gider görüşürsün sonra o kızda belki saçma bir şey yapar bu kez eşinin lafına gelirsin ve yüzüne vurmaya sebep çıkar. Dinen de eşimizin istediği ölçüde (eğer aykırı bir şey değilse ) davranmak zorundayız. Gitmeyiver, dünyanın sonu değil ya ? Kapıyı kapattığında içerideki mutluluğunu bozacaksa yapma derim ben.

Son düzenleme:

garden bana kızıcak belki şuan ama bende sizinle aynı fikirdeyim

Ne tür hareketleri vardı ki insanların eşin ısınamadı?
bazı insanlar vardır bir kalıbın içindedir o kalıptan başkasına açık olamazlar. yani abes karşıladığı hareketler kendine göre abesse saçmalıyor sana kota koymakla. ama bazı insanlar da vardır hareketleri herkese göre acaiptir..
örnek vereyim yaşanmış bir örnek. annemlerin mahalle komşusu 60 yaşında insanlar kızlarını nişanlıyorlar... kızın ailesi çok rahat komşumuz olan bunlar ayrıca.. yani kadın erkek ilişkileri olsun, yaşam şekli olsun bizim Türkler'e göre biraz esnek diyelim...ama dünya iyisi insanlar...
bunlar erkek tarafına oturmaya gidiyorlar. damadın annesi diyor ki: çok hastayım kaç gündür.
kızın babası da ne dese beğenirsiniz. damadın babasına dönerek..: sen buna iki iğne yap bu gece bak nasıl kendine geliyor
sonrasında kahkaha fırtınası karı kocadan.. bunu da eşi keltoşum böyle dedi diye anlatmış mahallede. bunlar almanyadan gelme bir aile.
sonrasında kızla çocuk ayrıldı nişanlıyken..
mesela bu herkese göre abes bir harekettir ve benim eşim de olsa aynı ortamda bulunmamı istemez..
ama dar kalıplı insanlara göre alakasız saçma buldukları davranışlar için bir şey diyemem. sonuçta senin arkadaşın. bu şekilde ambargo koyamaz sana.

erkeklere göre biz kavramı onun kararlarının uygulanması- orta yol da onların suyuna gitmek... yani sen 10 dersin mesela o 20 der ama 15e anlaşmaz ya 20 olcak ya hiç...( bunu çok gözlemledim ve kısmen de hayatımda yaşadığım için net bir ifade kullandım)
ayrıca kendini bilen bir insanın hayatını kısıtlamak da neymiş? sen nerede nasıl davranman gerektiğini bilmiyor musun da evlenince eşinin yönetmesine ihtiyaç duyasın? bence sorun bu - birinin diğerini yönetme bu evin kurallarını birimiz koyacağız anlayışı... biz olduysan herşey karşılıklı ortak kararla yürümeli bence... birinin diktesi ve diğerinin onayıyla değil

arkadasın çok istıyosa gelsin görsün seni,sen gitme ,eşi dinle kır dizini otur ,o bahsettıgın kişinin hareketlerı normalmı allah aşkına,anlamadıgım adamın eşi kızmıyomu ya ne derece yakın arkadas olsanızda yapılmaz oyle,benım eşim çatalıyla bı kıza yedırıcek o catalı gırtlagına sokarımm çok vahşiyim galiba :)

O çocuğa sinir olmakta eşin haklı
Ben ilk konularından biliyorum seni, yine o saçma baskılarından biri sanmıştım
Eşine ilk kez hak verdim ama yine de en azından sadece kız arkadaşınla görüşmenin bi sakıncası yok
Bu adam mevlütün ortasında da gelip kızlara sarılacak değil herhalde

Sadece kadınlar arasında mı mevlüt ?

bariz elle tutulur nedenleri varmış yani öyle mi? ben de bunu merak ediyordum..

bariz elle tutulur nedenleri varmış yani öyle mi? ben de bunu merak ediyordum..

Varmış İpekcim
Bkz : Bir alttaki alıntı

Emrivaki yapmak lazım gelir sanırım..
Ben yapabilir miydim onu bilmiyorum ama :)

Bu eslerine YASAK koyan mantigi hic anlamis degilim.
Ne zannediyolar kendilerini? Siz cocukmusunuz onunla gorus bununla gorusme? Tepkinizi bastan gosterirseniz kazanirsiniz ama susup oturursaniz yakinda disarida cikamazsiniz CUNKI ESIN IZIN VERMICEK. Tepki vererek esinizi biri icin karsiniza almiyosunuz. Aksine sizin fikirlerinize isteklerinize saygi duymasini saglicaksiniz. Yanlis anlama sakin ama sen cocuk degilsin. Bu benim dusuncem. Esin senin BABAN degil KOCAN.

eşin diğer arkadaşlarına karışmıyormuş. hatta birlikte bir yerlere de gidiyor eve de geliyorlarmış.. O arkadaşın eşinden dolayı rahatsızsa birşey diyemeyiz..

eşine yine gitme dersen gitmem de.. o geldi bana emaneti var (para takılır hediye verilirse) annemle takıp geleceğiz dersin. başkada görüşmeyeğiz zaten falan de..

yok yine ısrar ederse bence uzatma bir şekilde emanetini gönderiyim de.. bunun yüzünden eşinle aranız açılmasın. hani kimseyle görüştürmüyor vs deseydin olmaz böyle derdik.. ama bir arkadaşının yanına üstelik görüşmediğim arkadaşının yanına gidecem diye eşini rahatsız etme..

sadece oraya gitmenden rahatsızmış..demek ki onlarla bir şekilde görüşmene rahatsız oluyor..

tatlılıkla halletmeye bak.. önemli olan eşin..

Son düzenleme:
Varmış İpekcim
Bkz : Bir alttaki alıntı

bu çocuğun ayıbı ve özellikle evli insanlar arasında tolere edilebilecek bir durum değil. üniversite arkadaşlığı değil yaşadıkları şu an. herkes yerini ve çizgisini bilmeli..
benim verdiğim bir örnek vardı okuduysan yukarıda...bu tür ortamlarda bulunmasını istemyebilir eşi. bu emir değildir aslında. arasında da ince bir çizgi vardır. çizgiyi çizebilen ve uygulayabilen sanatkardır. bazıları da haybeye erkeklik yapar da kural koyar..
konu sahibi mevlüde gidebilir aslında. sonuçta kalabalık bir ortam ve kendini koruyabilir.. en azından bir yetişkin olarak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…