garden bana kızıcak belki şuan amabende sizinle aynı fikirdeyim
erkeklere göre biz kavramı onun kararlarının uygulanması- orta yol da onların suyuna gitmek... yani sen 10 dersin mesela o 20 der ama 15e anlaşmaz ya 20 olcak ya hiç...( bunu çok gözlemledim ve kısmen de hayatımda yaşadığım için net bir ifade kullandım)
ayrıca kendini bilen bir insanın hayatını kısıtlamak da neymiş? sen nerede nasıl davranman gerektiğini bilmiyor musun da evlenince eşinin yönetmesine ihtiyaç duyasın? bence sorun bu - birinin diğerini yönetme bu evin kurallarını birimiz koyacağız anlayışı... biz olduysan herşey karşılıklı ortak kararla yürümeli bence... birinin diktesi ve diğerinin onayıyla değil
arkadasın çok istıyosa gelsin görsün seni,sen gitme ,eşi dinle kır dizini otur,o bahsettıgın kişinin hareketlerı normalmı allah aşkına,anlamadıgım adamın eşi kızmıyomu ya ne derece yakın arkadas olsanızda yapılmaz oyle,benım eşim çatalıyla bı kıza yedırıcek o catalı gırtlagına sokarımm çok vahşiyim galiba :)
bu çocuğun ayıbı ve özellikle evli insanlar arasında tolere edilebilecek bir durum değil. üniversite arkadaşlığı değil yaşadıkları şu an. herkes yerini ve çizgisini bilmeli..
benim verdiğim bir örnek vardı okuduysan yukarıda...bu tür ortamlarda bulunmasını istemyebilir eşi. bu emir değildir aslında. arasında da ince bir çizgi vardır. çizgiyi çizebilen ve uygulayabilen sanatkardır. bazıları da haybeye erkeklik yapar da kural koyar..
konu sahibi mevlüde gidebilir aslında. sonuçta kalabalık bir ortam ve kendini koruyabilir.. en azından bir yetişkin olarak...
Bu eslerine YASAK koyan mantigi hic anlamis degilim.
Ne zannediyolar kendilerini? Siz cocukmusunuz onunla gorus bununla gorusme? Tepkinizi bastan gosterirseniz kazanirsiniz ama susup oturursaniz yakinda disarida cikamazsiniz CUNKI ESIN IZIN VERMICEK. Tepki vererek esinizi biri icin karsiniza almiyosunuz. Aksine sizin fikirlerinize isteklerinize saygi duymasini saglicaksiniz. Yanlis anlama sakin ama sen cocuk degilsin. Bu benim dusuncem. Esin senin BABAN degil KOCAN.
ne kadar keskin kati.. bilir kişi gibi olmuş.. baya ön görüşlüsünüz sanırım. demişsin ya kırmızıyla işaretlediğim yeri.. yani tam olarak nereden bilebilirsin ki onunla görüş bununla görüşme dediğini. zaten diğer arkadaşlarına karışmıyormuş.
her zaman erkeklere baş kaldırın mesajları top 1 olmuyor bence.
ne kadar keskin kati.. bilir kişi gibi olmuş.. baya ön görüşlüsünüz sanırım. demişsin ya kırmızıyla işaretlediğim yeri.. yani tam olarak nereden bilebilirsin ki onunla görüş bununla görüşme dediğini. zaten diğer arkadaşlarına karışmıyormuş.
her zaman erkeklere baş kaldırın mesajları top 1 olmuyor bence.
kesinlikle katılıyorum..
ortada bir rahatsızlık var ama bu sadece tek kişiye karşı çözüm yollarını orta yolu bulmak en doğrusu..
yani kişi rahatsız grip olmuş deniliyor ki duş alsın tüm pencereleri de açın otursun... bu olayda buna benziyor.
böyle bir şey var mı.. önemli olan o rahatsızlığı gidermek değil midir?
özgürlüğünü kısıtlamıyor ki rahatsız olduğu bir ortama göndermek istemiyor eşini.. çünkü devamı gelir. olmaz mı bayanlar arasında.. bir araya gelince haftaya bize gelin vs. bir şekilde randevular verilir.. gitsen bir türlü gitmesen bir türlü..
en iyisi eşinin dediği gibi o ortama hiç girmemek.. eşi mağdem o kadar dengesiz..
zaten eşimin arkadaş namına görüştüğü birisi yok malesef kuzenlerı ve erkek kardesıyle ıyı gecınıyor ve dolayısıyla arkadas cevresı olusturmamıs kendıne..
keske onu yasaklayabılecegım birileri olsada kısasa kısas yapabılsem..
ben bu konuda cok cektım aslında ama geçen zamanla birlikte cok sey düzeltildi
bi çok arkadasımla görüşüyorum evime davet edebılıyorum,hatta eşim bizi sehır dısına falan gezmeye götürür kız arkadaslarım onuda cok sever..
ama gel gelelım bu mevlut okutan arkadas ve o gruptan 2 kıza daha takmış durumda bi türlü kıramadım şu inadını..
işin kötüsü kız cok ıyı bırı oda dıyo kız iyi kız ama kocasına uyuz oluyorum kurunun yanında yaşta yanıyo diyo
ve senın zaten cevren var arkadasların var onlarda olmasın dıyo iyice sinir oluyorum bu sefer..
eskilere dönersek bız 5-6 tane kız arkadastık,hepımız hemen hemen aynı donemlerde eşini buldu
o dönemde benım eşim bu gruba giren adamlardan hoşlanmadı hareketlerınden vs..
zamanla mesafe koydu aramıza,ve ben bu arkadaslarımla görüşemıyorum..
ben mevlüdüme cagırdım kız geldı,şimdi ben gitmesem cok ayıp olacak annemı alıp gideyım dıyorum mesele senın annele gitmen tek gitmen degil oraya gitmemen diyo..
artık cok sıkıldım bu durumdan,
zaten araya giren zamanla ıster ıstemez koptuk ilişkim eskısı gibi degil onlarla ama yınede yılların verdıgı bı dostluk var,sırf eşinin yaptıgı yanlış hareketlerden dolayı ben neden kız arkadasımdan yoksun kalayım ki?
defalarca kavga konusu oldu ama yok çözemıyorum...
ne yapsam nasıl anlatsamda ikna etsem?
Isaretledigim yere dayanarak yazdim! Kendisi belirtmis orda kocam hoslanmadi ARKADASLARIMLA GORUSMUYORUM BU YUZDEN diye!! Bunun on goruslulukle alakasi yok. Ben fikrimi soyluyorum. Siz bende iyi okuyun orda arkadaslarimla gorusemiyorum bu yuzden yaziyor , yani gorusmek istiyor ama kocasi istemedigi icin gorusemiyor! Bu topigi de top 1 yapmaya niyetim yok. Bunun erkeklere bas kaldirmakla alakasida yok, neden kendini ezdirsin? Kendi fikri yokmu. Insan Fikrini istedigini soyleyince bas mi kaldiriyo? Ben kalk kocana saygisizlik yap ayril mi dedim? Lutfen hemen herseyi baska yere cekmeyin
bide ben bişey soylemek ıstıyorum burda yorum yaparken bazen okadar net çizgiler çiziliyor yorumlar yapılıyor ki şok oluyorum
özellıkle kafası karışık karar aşamasında arkadaslara...
burda eskılere baksanız carsaf carsaf konularım var okadar cok dendıkı bana evlenme senı eve kapatacak dövecek öldürecek bilmem ne yapacak..
ee zaten sacma sapan bi donemdeyım kafam karsıık dügün telaşı ıvır zıvır..bide boyle yorumlarla ınsan ıyıce geriliyor..
ne dayak yedım ne eve kapatıldım gayet normal bi hayatım var onuda yonta yonta şimdiki durumuna getirdxim ama işte bu konuyu aşamadım...
akşama illakı konuyu acacak ve ben ona olur gitmeyelım bakalım ama annem gidiyomuş diyip susucam kenara cekılıcem ve bu sefer çenemı tutmayı başarıp kavga cıkarmıycam
artık kendı içinde düşünürde kendınce dogru yolu bulurmu bılemem
nekadar ayıp ya arkadasımın evıne annem gidebılıyo ben gidemıyorum
bide ben bişey soylemek ıstıyorum burda yorum yaparken bazen okadar net çizgiler çiziliyor yorumlar yapılıyor ki şok oluyorum
burda eskılere baksanız carsaf carsaf konularım var okadar cok dendıkı bana evlenme senı eve kapatacak dövecek öldürecek bilmem ne yapacak..
ee zaten sacma sapan bi donemdeyım kafam karsıık dügün telaşı ıvır zıvır..bide boyle yorumlarla ınsan ıyıce geriliyor..
ne dayak yedım ne eve kapatıldım gayet normal bi hayatım var onuda yonta yonta şimdiki durumuna getirdxim ama işte bu konuyu aşamadım...
akşama illakı konuyu acacak ve ben ona olur gitmeyelım bakalım ama annem gidiyomuş diyip susucam kenara cekılıcem ve bu sefer çenemı tutmayı başarıp kavga cıkarmıycam
ben hiç bir zaman eşimden bir adım geride yürümedim. eşim bir şey alacağı zaman dahi nerede olursa olsun arar beni.. bir ortamda ben sustum da o konuşmadı.. yani önce erkeğim mantığında hiç bir zaman olmadım. hatta bir tarafım çok isyankardır..
ama konunun detaylarında diğer arkadaşlarında sorun olmadığını yazıyor.
kaldı ki kendi düşüncen elbette yazabilirsin.
kendini ezdirsin demek kadınlığımıza ters düşmez mi zaten? önemli olan kendi çizgisini nasıl koruyabildiği.bunun için ne kendini ezdirmesine gerek var, ne de baş kaldırmasına gerek var.
Peki bu kadar mücadeleye deyiyor mu? Zaten hakkınız olan şeyleri yonta yonta elde etmek üzücü değil mi? Evliliğinizin en güzel yıllarını birini yontmakla harcamak mantıklı mı? Hoşlanılmayan bir arkadaşla görüşülmemesi belki başka insanlarda göze batmaz ama anladığım kadarı ile eşiniz daha önceden pek çok şeye karışıyordu ve çabalaya çabalaya bu noktaya geldiniz. Açıkçası başkası olsa derim hadi bir arkadaş ne olacak eşini kırma ama çabalamaktan yorulmuş bünyeye ne tavsiye edeceğimi bilemedim.
Ben belirttigim gibi sadece o kisim icin yorum yaptim. Orda acik acik diyor arkadaslarimla gorusemiyorum diye. 6 arkadasinlada gorusemiyomus kocasi istemiyor diye 1 tane demiyoki hepsinle gorusmesini istememis. Ha arkadas diger sayfalarda detaya girmisse bir okuyayim oralarida.. Yorumun icin tskler
Qarden sende kusura bakma ama konuya bakıp yorum yapıyoruz
Eşinin baskı konusunda adı çıkmış 9 a inmez 8 e olduğu halde
Önce detay vermeden arkadaşlarımla görüşmemi istemiyo dersen
Tabi insanlar eşine yüklenir
Ki bu adam giyimine, gezmene, kilona karışan bi adamdı
Biz nerden bilelim yine aynı bencilce sebeplerden arkadaşlarına karışmadığını
Bi de senin eşin yontuluyo diye bu kadar baskıcı her erkek pes etmezseniz değişir diye bi kaide yok
Sana öyle olmuş, ne güzel ama bu genelde %10 luk bi kısımdır
Geneli evlenince daha höt höt olur ki, sen bu höt hötlük kısmı zamanında yaşadın bir ömür yaşanmaz diye insanlar caydırıcı yorumlar yapmıştır
Yoksa kime ne isteyen eziyette çekeceğini bilse evlensin der geçeriz.
annen tanıdığınız akrabanız vs olduğu için mi gidiyor yoksa senin için mi gidiyor. yani senin arkadaşın olduğu için mi..
ayrıca şu var eşin senin istemediğin bir arkadaşına gitseydi ve sen o arkadaşının eşinden rahatsız olsaydın yani cıvık hatta eşine sulandığını vs düşünseydin evde eşinin olup olmaması önemli değil önemli olan arkadaşlık etmesi sen buna boşver ya sonuçta eşi yok deyip için rahat edip sessiz kalır mıydın.
benim içim rahat etmez yalan yok. senin de için rahat etmez bence anlayışlı olmak lazım. eşinin samimi arkadaşı olmayabilir yani senin onun için yasak getireceğin arkadaşı olmayabilir.ama bu objektif düşündüğü için yoktur.. aynı şeyi senden de bekliyordur.
aynen çekirge ya. ben de sabahtan beri kocasını savunacağım neredeyse de bir konuda benim için açacaklar kendini ezdiren kadınlar diye..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?